kívánságok 2022-re (ez az év is hogy elszaladt)

Ezt majdnem elfelejtettem, de utána mégsem.

Szerintem holnap írok még egy posztot legalább az év legjeiről, de most egyrészt a lencsén tartom a fél szememet (alaplében, fokhagymával-hagymával, füstölt hússal, kis mézzel), másrészt ketten rázzák (nem keverik) éppen a szilveszteri Martinimet a konyhában, harmadrészt két macska (egy majdnem négy hónapos és egy majdnem négy éves) bámul delejes tekintettel (akciós lazac van a hűtőben).

Idén amúgy nagyon rácuppantam a Huberman Lab podcastra (a Stanford neurobiológusa osztja meg benne az elmúlt 5-10 év legújabb neurobiológiai felfedezéseit, illetve azt, hogy hogyan lehet ezeket hasznosítani az ún. mindennapi életben, reális körülmények között, lehetőleg low cost módon), ami nagyon szépen alátámasztja tudományos szempontból is, hogy miért jó megfogalmazni a kívánságokat (spoiler: a dopamin a tettes), de amúgy a szándékokat is (mert elősegíti a neuroplaszticitást), szóval fogalmazhatunk akár úgy is, hogy a blogom varázserejét a Stanford Egyetem kutatólaboratóriuma is erősen valószínűsíti.

Szóval, jöjjenek akkor a szabályok:

 1. A határidő legyen mondjuk 2022 január 1., éjfél (kivéve indokolt esetben*);
 2. Bármit lehet kívánni 2022-re, akár sokat, akár keveset, akár önmagunknak, akár másnak, nincs shaming;
 3. Ha valaki nem akar nyilvánosan kívánni, akkor írja be a kommentje elejére, hogy ne publikáljam, és nem fogom;
 4. A kívánságokat NAGYON EGZAKTUL kell megfogalmazni, mert akkor is valóra válnak, ha nem ezt teszi az ember (nem tudom, ki kívánt magának home office-t 2019 végén, de vigyázhatott volna egy kicsit jobban). Ezt tényleg nem győzöm eléggé hangsúlyozni, az Univerzumnak igen kifinomult a humorérzéke, és nem mindig velünk nevet.

És akkor kezdem:

 1. A szokásos, maradjunk legalább ilyen egészségesek és legalább ilyen boldogok Bumbival, semmilyen szempontból ne romoljanak az életkörülményeink, és számos macskáink, rokonaink és barátaink is éljenek és viruljanak (úgy, ahogyan nekik jó).
 2. Kapjak jó fordításokat és/vagy egyéb munkákat (amiket lehetőleg jól meg is fizetnek, de ha balanszírozni kell a kettőt, akkor tolódjon egy kicsit a minőség felé a mérleg).
 3. Nagyon-nagyon hiányzik az utazás. Sikerüljön legalább egyszer (de inkább többször) elutaznunk idén anélkül, hogy a cicaállatok traumatizálódnának (beköltözős szitter? Macskahotel? Átjárós etetés?)
 4. Jó programok a barátaimmal (utazás, mászás, de igazából akármi).
 5. Legyen kapható valamikor a belátható jövőben a fekete Billy sarokszekrény.
 6. Sikerüljön végre normálisan beosztani az időmet, hogy jusson belőle a munka és a szociális élet mellett rendesen a kis projektjeimre is (blogolás, írás, rajzolás, a Good Omens keresztszemes, hetente legalább három kisebb-nagyobb erdei séta, stb, stb).
 7. A 2022-es választások úgy alakuljanak, ahogy én szeretném (és általában, az összes politikusnak váljon minél inkább olyanná az élete, amilyenné másokét teszi vagy akarja tenni).
 8. Történjenek megfelelő lépések a klímaváltozás negatív hatásainak a csökkentésére.
 9. Legyen meglepetés! Mármint legyenek meglepetések számomra 2022-ben (disclaimer: kellemes meglepetések, amik hosszú távon is pozitív fordulatnak bizonyulnak).

És most jöjjön a mindenki más.

* Vagyis amennyiben nem sikerül a határidő előtt bekommentelni.

Hírdetés

95 thoughts on “kívánságok 2022-re (ez az év is hogy elszaladt)

 1. besthajnal

  Kedves Univerzum, a tavalyi évre mindent összevetve nem lehetett panaszom, a szűk családban senki nem lett covidos, remélem idén is elkerül minket, vagy ha nem, átesünk rajta aránylag könnyen. Az oltásnak köszönhetően kicsit könnyebb szívvel tudtunk kapcsolatot tartani az unokákkal, ez szuper volt, köszönöm.
  Ahogy eddig is, egészség, egészség, és egészség. Mindenkinek, család, barátok, szeretteim.

  20201: válóper (végre)
  És ami még maradt a tavalyiból: Találjam meg/ki, hogy hol tudnék/szeretnék élni, találjak ott elfogadható áron egy emberléptékű, élhető lakást, meg is tudjam venni, és NE legyen okom megbánni.
  Utazás szempontjából lehet kicsit jobb, jó lenne újra látni a tengert. Igen, ez azt jelenti, hogy külföldre is lehessen menni, legyen vége a járványnak. De nagyon köszönöm a tavaly őszi villámlátogatást Ljubljanába, szuper volt.
  Barátok maradjanak, legyen kicsit több idő, lehetőség a kapcsolattartásra. A 2020-as év hozott egy váratlan és nagyon vicces találkozást (köszönöm), szeretném a kapcsolatot/barátságot fenntartani.
  Mindenkinek váljanak valóra a kívánságai, és köszönöm a lehetőséget!

  Kedvelés

 2. Sarah

  Megköszönve a lehetőséget Luciának, kicsit megkésve, de szívből kérnék az Unive|umtól egészségben, boldogságban, gazdagságban, szeretetben teljes új évet, gyerekeimnek, unokáimnak, szeretett kedvesemnek, rokonoknak, baratoknak!
  Luciának is ugyanúgy minden jót és szépet!

  Kedvelés

 3. pp

  Kedves Univerzum, megkésve, de mindenképp szeretném itt is elmondani neked, mi mindent kérek 2022-re. Egészséget, testit és lelkit egyaránt, nekem, szeretteimnek.
  Segíts kérlek, hogy rendbetegyem a dolgaimat, az élet praktikus ügyeit és a saját lelki gubancaimat. Ezeket ugyan bogozgatom, de gyakran újabb dolgokra csodálkozom rá. Ezeket szeretném ügyesen, előre lépkedve, másokat nem bántva megoldani.
  Az új állást köszönöm szépen, kérlek, tégy annak érdekében, hogy beváltsa a hozzá füzött reményeket, tanulhassak sok érdekes dolgot, élvezzem, amit csinálok, és lehessen még tovább fejlődni.
  Kérem, hogy amit tanulok (úgy a munkában, mint a magánéletben), azt jól kamatoztassam, ne felejtsem el, okosodjak a sok bukdácsolásban.
  Nagyon köszönöm, hogy S-szel megtaláltuk egymást. Most nagyon kérlek, segíts, hogy sikerüljön jól, szeretetben és harmóniában összecsiszolódni.

  Legyen szép a nyár és utazni is szeretnék végre!
  Köszönet az eddigiekért, köszönet Luciának.

  Kedvelés

 4. quetzcotla

  Kisse lekestem, de mivel universe is a bitch, csak fel szivvel irok ugyis.
  1. P-t vegyek fel abba a jo gimnaziumba, amit kineztunk, erezze ott magat jol, es ne legyen buszbalesete.
  2. M-t vegyek fel abba az iskolaba, amit kineztunk, erezze magat jol, javuljanak az erzelmi kilengesei a TSMT tornara, kevesebbet telefonozzon, tobbet legyen szabad levegon.
  3. Sikeruljon jol a felujitas.
  4. Menjunk sokat kirandulni.
  5. Legyen olyan a munkam, mint 2020.12.31-en.
  6. Ja, tanuljak meg mar franciaul, vegre. Iratkozom is be egy intenziv tanfolyamra.

  Kedvelés

  1. quetzcotla

   Kedves Univerzum, lehet, visszaszivom az elozo negativ megjegyzesem, miutan ma a cegem kifejezte abbeli szandekat, hogy befizet arra az intenziv tanfolyamra. Kosz, remelem, a tobbinel is ilyen gyors leszel!

   Kedvelés

 5. Bea

  Kedves Univerzum!
  Tavaly nem írtam, mert nem akartam. Idén viszont Lucia megengedő szabályainak köszönhetően (*kivéve indokolt esetben) írhatok, mert nagyon akartam, de most jutott eszembe.
  Legyen minden szerettem, na és én is egészséges, mentálisan, fizikailag, mindenhogy.
  A nagyobb gyerekem önálló élete alakuljon úgy ahogy szeretné, barátnője, állása, pályázatok – legyen mindben sikere. A kisebbiket és vegyék fel ahova első helyre szeretne menni, kéne neki több önbizalom és kevesebb kétely magában, na és mindez akkor egyszerűbben leírva egy nagyon szuperjó eredményű érettségi-felvételi legyen, és alakuljon jól a kis párkapcsolata is természetesen.
  Legyen erőnk és pénzünk a munka mellett még megvalósítani a terveinket a házunkon-házunkban és a kertben.
  Jusson idő és pénz és ihlet és energia jó kis hobbikra is, bírjuk még a sportot is idővel és erővel.
  És mégegyszer egészség. Köszi Univerzum, köszi Lucia a lehetőséget.

  Kedvelés

 6. Estsanatlehi

  Kedves Univerzum!
  Köszönöm az elmúlt évet, még a körülmények ellenére is kiemelkedően fasza volt, nincs panaszunk – hálás vagyok, hogy mindannyian túléltük, testileg-lelkileg egészségesen, vidáman, optimistán, abszolút kezelhető minimálszorongásokkal.
  Idénre is ugyanezt kérném alapvetően: legyen egészségben túlélő mindenki, akit szeretek, Kissmajomnak alakuljanak továbbra is jól a kis szociális kapcsolatai, M.-nek legyen könnyű és élvezetes a munkája, Apunak sikerüljön és hozzon látványos javulást a műtétje, én… nekem tökjó így minden, de tényleg, annyira szerencsésnek érzem magam, hogy tiszta ciki.

  Kedvelés

 7. P mint P

  Kedves Univerzum,

  ez egy nagyon indokoltan elkésett újévi kívánós, ha valaki, te aztán nagyon tudod, hogy miért csúszott ennyi napot.
  Először is tényleg nagyon köszönöm 2021 minden tanítását, káoszát, mélységét, onnan a főnixezéseket, a váratlan bátor lépéseket és ugrásokat, a hitet, hogy ezeket megtehetem, az új tükröket és új szemszögeket, a sallangmentes beledőléseket, a hétköznapi és egyáltalán nem hétköznapi csodákat. Meg hogy olyan irgalmatlanul hülye a humorérzéked és a szövegértelmezésed :D
  2022-re mindenkinek szeretném kérni a még nagyobb léptékű felfelé fejlődést, egészségben, jól használva. Magamnak ezen felül kívánok elégedett és szófogadó kutyát, tisztasággal növekvő és szenvedéllyel szikrázó párkapcsolatot, fészekmeleg barátságokat, csodakertet, boldog házat és a valódi utamat, ami anyagilag is rendben tart. Ha meg tudnád oldani a szabad utazásaimat és egy nagyon megbízható saját autót is, annak külön örülnék.
  És ahogy mindig: ha ezen felül is akad bármi jó ötleted, szórd elém bátran, ahogy szoktad. Köszipuszi.

  Kedvelés

 8. Zs

  Sziasztok! Erről lehet, hogy lemaradtam, mentségemre szolgáljon, nem voltam net közelében. Kedves Univerzum! Semmi konkrétat nem kívánok, csak így tovább, mint tavaly, mert teljesen megvagyok elégedve Veled! Talán a szeretteimtől egy kicsit több ölelés jöhetne. Kedves Lucia! Minden jót kívánok Nektek 2022-ben. Üdv: Zs

  Kedvelés

 9. Zsc

  Hát, én jól elkéstem, indokom viszont van, agyatlan köhögés, nagy eséllyel ez a harmadik covidom. A kívánságom viszont erős: legyen ebben az évben jobb hely a világ, mindenkinek. (Aztán majd évről évre még jobb, és így tovább.)

  Kedvelés

 10. Cranberries

  Kedves Univerzum!
  Köszönöm hogy a kívánságaim nagy részét teljesítetted 2021-ben.
  Most csak egészséget kérek Szeretteimnek és magamnak.
  Köszi, Lucia!

  Kedvelés

 11. Molly

  Kedves Univerzum,
  köszönök minden jót, ami tavaly történt, kérlek idén jobban koncentrálj az egészségemre, tavaly mintha nem figyeltél volna.
  Szeretném egészségesen, sokkal jobb fizikai kondícióban eltölteni ezt az évet, a térdműtétem sikeres legyen.
  Családi kapcsolataimban javulást szeretnék elérni, ami rajtam múlik, azt megteszem ennek érdekében, kérlek támogass ebben.
  Életerő, vidámság, jó egészség, anyagi biztonság – magamnak, a családnak, a barátoknak, köszönöm.

  Kedvelés

 12. Ruby

  Kedves Univerzum,
  mivel tegnap próbáltam inkább a férjemmel dumálni és barátokkal is online időt tölteni, ezért kissé késve ugyan de annál komolyabban újra itt, főleg mert szerintem tavaly ez valamiért kimaradt, ami mutatja is, hogy mennyire őrült egy év volt ez… Köszönöm Lucianak megint a lehetőséget, és próbálom megint összegezni az elmúlt évet és rákészülni az újra.
  2021ben drága Univerzum elismerem, hogy nem volt könnyű dolgod a világgal általában, így aztán végképp köszönöm, hogy jutott nekem is a kedvességedből. Szeretnék kérni (nem fontossági sorrendben) 2022re:
  – kedves férjemnek: anyagi és erkölcsi sikereket munkában egy őt segítő és értékelő munkahelyen, óriási eredményeket szellemi és fizikai fejlődésben, egészséget, és érezze jól magát a bőrében. Lelki békét, a lehető legkevesebb szorongást és az elengedés és továbblépés képességét a múltbeli kudarcokkal és sérelmekkel kapcsolatban, sokkal elviselhetőbb mennyiségű stresszt, fölös kilokatt egészségesen leadva és izomnövekedéssel összekötve.
  – Férjem fiának: suliban tanulmányi sikerélményeket szeretnék kérni, mellé önbizalmat, igazi jó barátokat, önállóságot és szorgalmat – emellett a lehető legkevesebb szorongást és a maradék szorongás hatékony kezelésének képességét. Továbbá szeretném kérni kedves Univerzum, hogy a párom anyukájával és tesójáékkal kapcsolatos dolgok bárhogy is alakulnak, a párom képes legyen ezeket sikeresen és pozitívan kezelni.
  – én magam tényleg egészséges és stresszmentes és szorongásmentes szeretnék lenni és fizikailag erős, kitartó és energikus és jó alvó, csillagos ötös laboreredményekkel és hormonszintekkel – kellő lelkierővel és önbizalommal rendelkezve, hogy tegyek is ezekért, konkrétan megfelelő egészséges kajákkal és mozgással és stresszkezeléssel (nem pedig betegséggel). Plusz lelkierőt, időt, pénzt és energiát szeretnék kérni önmagam fejlesztésére, önmagam előtérbe helyezésére és a tavaly megtalált spirituális dolgokat továbbvinni magam és mások hasznára.
  – családtagjaimnak, barátaimnak, férjemnek és magamnak megint jó kedvet, jó egészséget és kiegyensúlyozott, boldog magánéletet és kellemes kikapcsolódásokat kérek.
  – Anyumnak azt kívánom, hogy folytatódjon a pozitív tendencia az egészsége és a lelkivilága tekintetében 2022ben, a rendszeres családi és baráti találkozásokkal és soksok sétával. Szeretném, hogy az egészségügyi értékei minden területen maradjanak ilyen szépek.
  – Tesómnak 2022re kérnék lelki stabilitást, pozitív hangulatot és szemléletet, soksoksok boldog-büszke pillanatokat a nagyfiával, és hogy megtalálja mindazt amit pozitív értelemben vár az évtől és maradjanak ilyen jó barátai és velük a szuper élmények. Kérlek kedves Univerzum, hogy ismerje fel végre önmaga valós értékét és ismerje fel a saját erősségeit és a keresztfiam középiskola választása alakuljon mindenféle szempontból pozitívan gyereknek és szülőnek is rövid és hosszú távra.
  – munka: 2022ben legalább a tavalyi mennyiségű anyagiakat szeretném kérni. Szeretnélek megkérni kedves Univerzum, hogy megtaláljam azt a munkahelyet ahol csak egy poziban kelljen helyt állnom de ez az egy pozi és a cég legyen stabil hosszú távon; fizessenek többet mint a jelenlegi poziban minden juttatással együtt, heti 2-3 WFH meglegyen, közvetlen és közvetett kollégáim legyenek ügyesokosönállóak, könnyen kezelhetőek, nemnyígósak és KPIban zöldek, a közvetlen főnököm ténylegesen segítsen és pozitívan értékeljen engem és minden közvetlenül alatta levőt, értékelve érezzem magam összességében annyira hogy térjen vissza a szakmai önbizalmam és végre az is legyen érték, ha valaki nem hal hősi halált a munka frontját de attól még jól dolgozik. Szeretnék kérni még hatékony, sikeres és egyszerű kooperálást bárkivel akitől a munkám eredménye függ, kellemes munkahelyi hangulatot, olyan csapatot amiben odatartozónak érzem magam és sok a vidámság és a csacsogás és olyan napi munkát hogy se a mennyisége se a minősége a feladatoknak ne ártson a magánéletemnek és a lelki világomnak se közvetve se közvetlenül.
  – magánéletemben 2022ben kiegyensúlyozott, boldog házasságot szeretnék sok pozitívummal az összes létező elemében a házas életnek, hatékony kommunikációval és kellemes közös programmokkal kettesben is.
  – köszi az utazásokat belföldön 2021ben; szeretnék a párommal 2022ban kettesben is sok belföldi utazást és hétvégi kirándulásokat, klassz élményeket, emellett a kedves közeli de nem céges barátokkal szeretnék tartalmas és vidám találkozókat, amik lelkileg mindenkit feltöltenek, lehetőség szerint külföldi utazással együtt úgy hogy előtte-utána-közben minden érintett egészséges legyen.
  – lakhatásilag – 2022re azt szeretném kérni, hogy a lakással kapcsolatos költségeink legyenek anyagilag megoldhatóak mínuszbamenés nélkülés és még előtörlesztésünk is történhessen gyorsan és egyszerűen és nulla utólagos negatív következménnyel. Emellett kérlek hogy a Böhömke hibátlanul és extra költségektől mentesen működjön együtt velünk.
  – 2022ben megint csak szeretnék élhetőbb, békésebb, tisztább és emberibb Földet 2021hez képest. Szülővárosom polgármesterének szeretnék további kitartást, lelkierőt, sorozatos győzelmeket és sikereket, soksokhelyi munkahely teremtést, stabilan kitartó bátor támogatókat, olyan kormányt aki végre értékeli és támogatja minden létező szempontból őt és a várost, valamint pozitív fordulatokat neki és a városnak a most már végre mellette álló testületi tagokkal való együttműködés eredményeként. Magyarországnak, kedves Univerzum, “csak” annyit szeretnék, hogy folytatódjon az a változás a lehető legbékésebb útonmódon, ami az ellenzékben egokat félretéve és aztán összefogva ténylegesen a számbeli&határainkon belül lakó számbeli többség boldogságát, egészségét és boldogulását hozza el úgy, hogy azzal Magyarország jövője semmiféle hasonlatosságot ne mutasson a “Szolgálólány meséjé”vel. Valamint kérlek, hogy hazánk természeti kincseit, főleg vízpartjait védd meg és ne hagyd hogy folytatódjon a kihasználásuk.
  KÖSZI előre is és tényleg köszi az idén megvalósultakat :)
  + Luciának mindent ami szeretne magának és Mucinak + a többi kedves kommentelőnek úgyszintén bármit ami a világot szebbé, élhetőbbé és boldogabbá teszi.

  Kedvelés

 13. Manka

  Hmm, nem igazan keszultem most fel a kivansaglistammal, de azert lassuk, ha mar lehet:

  Kedves Univerzum!

  2021 nehez volt; nem rossz kifejezetten, mert a nagyon rossz dolgok elkerultek minket – koszonet erte! De nehez volt, es ezert az egyik legfontosabb keresem 2022-ben az, hogy talaljak / tudjak megtartani egy egeszseges egyensulyt a munka es az elet kozott, ne ugy erezzem, hogy mindkettoben bukasra allok.
  Kozvetlen es tavolabbi csaladomban mindenki legyen egeszseges. Ne veszitsunk el senkit az iden, ha lehet, kerlek. Es iden ne legyen semmifele termeszeti katasztrofa errefele.
  Tudjunk vegre utazni, es talalkozni baratokkal, csaladdal, akiket nagyon reg nem lattunk.
  Manonyul veszelje at a kis baratja koltozeset es talaljon ra egy hasonloan eros baratsagra, amikor keszen all. Tudjunk mellette allni es segiteni ekozben.
  Azt hiszem, belevagnek a suliba – adj akaraterot hozza, kerlek. Vagy ahhoz, hogy belassam, nem most van itt az ideje. Mindenesetre lepjek egyrol kettore munka teren is; lakhatas teren is.
  J-val maradjon ugyanilyen jo es szoros a kapcsolatunk. Helyette nem kivanhatok, de szeretnem, ha a munkaja megmaradna.

  Ahhoz kepest, hogy nem keszultem, eleg hosszu lista lett. Koszonom!

  Ui: Kisrumpfnak – igen, “az” a Manka. :)

  Kedvelik 1 személy

 14. Zsuzsi

  Kedves Univerzum,
  köszönöm a tavalyi évet, egész jó voltál!
  Jöjjön akkor a kérések sora, nagy változtatás nem kell, maradjon csak ilyen unalmas:
  – Legyen minden szerettünk egészséges és boldog, ne érjen veszteség. Az idei évben nagyon csapkodtak körülöttünk a villámok, ami sokkoló, jövőre ne legyen ilyen
  – Mindannyiunk kapcsolata legyen boldog továbbra is (ki-ki a jelenlegi párjával)
  – Mindenki munkája maradjon ilyen jó / ennyi. B tudjon visszalépni és kevesebb maszek munkát vállalni
  – Nekem sikerüljön az a vállalás, ami idén sem sikerült, dolgozni fogok rajta.
  – Jó lenne, ha sikerülne annyi utazás, mint a korábbi években
  – A kicsik szeressék az iskolát
  – Éljünk normálisan, egy jobb, szabadabb országban.
  – Az egészségügyi nyavalyáimmal kapcsolatban azt kértem, hogy múljanak el,ne azt, hogy újabbak jöjjenek elő. Szóval kérlek, ami el tud múlni, múljon el, ami nem, az ne rosszabbodjon. B is legyen egészséges.
  – És a szokásos.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 15. M

  Kedves Lucia,

  Köszi a lehetőséget, idén – pár év kihagyás után – újra élnék vele.
  Szóval, Kedves Univerzum, léccilécci, teljesítsd az alábbiakat:
  1. Magamnak és családomnak egészséget kérnék. Baleseteket sem kérünk.
  2. Bence ébredjen fel, és gyógyuljon meg maradéktalanul.
  3. Megköszönném, ha tudnék találkozni-összejönni olyan szingli férfival, aki mellett végre azt érezném, hogy megérkeztem.
  4. Luciának minden kívánsága teljesüljön.

  Kedvelés

 16. biolujza

  Milyen jó, hogy nem marad el idén (sem) a kívánós poszt, köszi Lucia!
  Szeretnék idénre is kívánni magunknak, meg a családnak, barátainknak testi-lelki egészséget. (Nem volt smafu az idei sok gyerekbetegség, de nincs harag érte, ennyit még épp megbírtunk.) Anyagi biztonságot is, köszi. Több önbizalmat meg tisztánlátást meg inspirációt döntésekhez. Azt, hogy sokkal, sokkal többet találkozhassunk a barátainkkal, hogy jó közösség(ek)et találjunk magunknak. Nekem egy-két hátbaveregetést meg szerencsét és kitartást a szakmai resethez. Azt, hogy megtaláljuk a tökéletes lakást és a hozzá járó tökéletes iskolát. J.-nek szuper iskolakezdést, a babának továbbra is vidám és kiegyensúlyozott gyerekkort. Nekünk szerelmet, türelmet, elfogadást, megnyugvást. A szüleimnek is nyugalmat, vidámságot, sok találkozást.
  Globális szinten meg, hát, csodákat kellene kérni… Csodának is örülnék, de legalábbis lépéseket kérnék a nagyobb problémák megoldása felé. (De no funny business, hallod, Univerzum? Visszaolvastam és két éve valami nagyon meglepő megoldást kértem a klímaparára, nem feltétlenül a fél év repülésstopra gondoltam, vagyis nem ebben a formában.)
  Köszönöm Univerzum meg Lucia!

  Kedvelés

 17. lanyazurbol

  Kedves Univerzum!

  Legyünk mind, azaz a szűk és tág család, barátok egészségesek. Ne haljon meg senki, akit szeretek. Azok a szeretteim (E.G.), akik tavaly betegséggel küzdöttek, gyógyuljanak meg. Teljesen. Ne csak félig-meddig.
  A gyerekeknek sikerüljön jól a felvételi, abba a suliba kerüljenek, ami leginkább jó nekik. Barátokat, sok nevetést és önbizalmat és boldog kamaszkort nekik.
  Legyen meg a jogsim, legyen hozzá autóm is és ne féljek vezetni.
  Munkafronton ilyen terheléssel, legalább ennyi pénzért, legalább ilyen érdekes feladatokat, csak egy kicsit konkrétabban.
  Tesómnak önazonos boldogságot, Apunak boldogságot, társat, barátokat, É-nek, J-nek pedig kiegyensúlyozott párkapcsolatot.
  J-vel rendeződjenek a dolgok, legyünk boldogok együtt. Ha erre nem vagyunk képesek, tudjak lépni mihamarabb.
  Lássam újra a tengert és nevessek többet mint tavaly.

  Köszi Lucia és Univerzum!

  Kedvelés

 18. Anna

  Kedves univerzum!

  2021 furcsamod jobb volt, mint valoszinuleg az emberek tobbsegenek, nem tudom, a tavalyi kivansagaimnak volt-e ehhez koze, ha igen, akkor kosz!

  1. Legyen mindenki tovabbra is elo, illetve egeszseges es boldog, aki en vagyok vagy akit szeretek (tudom, ez jo sok ember, de annyi engedmenyt tehetek, h esetleg neha megfazhatnak, vagy lehet tyukszemuk – mindez persze barmi szovodmeny nelkul, de kerlek ezt ne ugy ertsd, hogy ezeket szeretnem nekik, csak peldanak hoztam az egeszseggel kapcsolatos elkepzeleseimet, szoval peldaul a kovid mar azert tulzas lenne) vagy aki korulottem van (mert azoknak is jot kivanok, akiket esetleg nem szeretek, kozombos vagyok irantuk, vagy kifejezetten antipatikusak szamomra, mindez alol kivetelt kepez orban viktor)
  2. Ugyanezekre a szemelyekre szeretnek kerni anyagi biztonsagot, lehetoleg nemi fejlodessel, ha ez tul sok, akkor a szamomra kozombos embereknel meg lehet huzni a hatart (illetve vegso esetben orban viktornal),
  3. Jo lenne nemi szemelyisegfejlodesen keresztulmenni, mar ami a turelmemet, onbizalmamat, koncentralasi kepessegemet, kitartasomat illeti, de ezekert hajlando vagyok egyuttmukodni is,
  4. Jo lenne eljutni nyaralni nyugodtan legalabb egyszer, illetve tobb kisebb utazason is reszt venni erdekes helyszineken, ezalatt a kiskutyaim a nekik legjobb alternativ gazdinal nyugodtan kutyuljanak,
  5. A telex tovabbra is letezzen, lehetoleg en tovabbra is dolgozzak ott, es legyen sok jo cikkunk, videonk, esemenyunk, programunk, bevetelunk,
  6. Legyen szep a borom es a hajam, es legyek kepes ezeknek az eleresehez megfeleloen cselekedni (peldaul ne akarjak megenni 15 turorudit naponta, rendesen szedjem a vitaminokat, kenjem aaz arcomat naptejjel)
  7. Legyen a nyugalmi pulzusom maximum 65, de minimum 55, a 0 nem megfelelo, es utkozik is az elso keresemmel.
  8. Jusson az izlesemnek megfelelo minosegu, mufaju es mennyisegu film, sorozat, konyv, szindarab, zenei esemeny,
  9. Illetve szeretnem meg kerni (ha lehet) Lucia 7-8-9. Pontjat is, csak persze azzal a kulonbseggel a 9. Pontban, hogy en is kapjak szamomra kellemes es hosszu tavon is elorevivo meglepeteseket, de ez utobbi annyira nem is fontos, ha nem kifejezetten hosszu tavon hatrafele vivo dolgokrol van szo

  Kedvelés

  1. éva

   Na de pont tyúkszemük? ;-) Ha tudnád, hogy az milyen fájdalmas tud lenni! Ha már bőrkinövés, legyen inkább fibroma. Az sem veszélyes, és nem fáj egyáltalán.

   Kedvelés

 19. AudreyC

  Kedves Univerzum, köszönöm, hogy a tavalyi lista fontosabb elemeibe besegítettél és sok fontos dolgot vittünk végig együtt. Mindketten tudtuk, hogy mindenre nem lesz kapacitás, így 2022-ben folytassuk, kis módosításokkal. Persze az alap maradjon továbbra is, kérlek:

  1. Kérek szépen testi és lelki egészséget, anyagi biztonságot (azaz legyen elég pénzünk mindenre) és boldogságot Macinak, magamnak és a szeretteinknek. Élethelyzetünk legalább olyan jó legyen mint az elmúlt évben.

  A folytatólagos aktualitások pedig:
  2. Köszönöm, hogy Maci alvása stabilizálódott egy elfogadhatóan jó szinten, kérlek ez legyen továbbra is legalább ilyen vagy jobb, és kérlek sikerüljön a saját alvásomat is helyrehozni: békés, nyugodt, pihentető és végigaludt éjszakákat kérek szépen.
  3. Maci iskolai dolgai legalább ilyen jók maradjanak vagy még javuljanak is mind teljesítményben, mind a tanárokkal és az osztálytársakkal. Kérlek találja meg a legjobb módját hogy a konfliktusait sikeresen és elfogadható keretek között rendezni tudja.
  4. Maci idén hozza be a fejlődésbeli lemaradásait, találjuk meg a megfelelő fejlesztéseket, pedagógusokat, és idén érje utol a kortársait minden területen, ahol most még lemaradásban van.
  5. Tudjam ténylegesen rendezni és feldolgozni magamban a Pasival kapcsolatos dolgokat és tovább tudjak lépni egy tartósan boldog párkapcsolatot kialakítva, ami a Maci számára is jól működik.
  6. Maradjak sikeres és elismert (anyagilag és erkölcsileg is) a munkámban, lássam meg és tudjam megragadni a számomra legjobb lehetőségeket.
  7. Helyt tudjak állni az új pozimban is és ismerjék el a teljesítményemet.
  8. Sikeresen és gyümölcsözően meg tudjam végre oldani az ingatlan-helyzetünket,a hogy nekünk a legjobb lesz.
  9. Maci és a munka mellett jusson időm és legyen kapacitásom magamra és a barátaimra is, ismerjek meg jó értelemben érdekes embereket.
  10. Sikerüljön elmélyíteni a kapcsolatot jófej szülőtársakkal a suliból.
  11. Se Maci és én, se szeretteink számára ne jelentsen veszélyt a Covid és szövődményei, és az oltás maga se okozzon se rövid se hosszú távú problémát egyikünknek se.
  12. Rendeződjön a pandémia helyzet világszerte, újra szabadon találkozhassunk másokkal, veszély nélkül látogathassunk rendezvényeket és utazhassunk korlátozások nélkül.

  Kedvelés

 20. Kekzold

  Egészséget minden szerettemnek. Kisbabát, legalább úton, sajatot. Karrierutjaink megtalálását és az utat egymáshoz mindig.
  Koszi univerzum!

  Kedvelés

 21. kisvax

  Kedves Univerzum!

  Hálálkodással kezdem: a tavaly ilyenkor hozzád intézett kérelmeim közül két nagyon fontosat teljesítettél:
  – a két gyerekem felvételt nyert abba a gimnáziumba, amit első helyen jelöltek és ahova a legjobban szerettek volna járni
  – aki fontos nekem, az alapvetően jó egészségben van és maradt az évfolyamán, dacára pl. az elkapott covidnak.
  Örök hála ezért neked is 😍.
  Szeretnék kérni 2022-re is tőled:
  – aki fontos nekem, az továbbra is maradjon ép, egészséges, testben és lélekben egyaránt
  – egy számomra feszítő és megoldatlan dologban legyen végre olyan megfejtés, ami a lehető legkevesebb fájdalommal jár, de oldódjon meg 2022-ben
  – a post covid szívpanaszaim szűnjenek meg, tudjak újra futni és kardió mozgásos edzést végezni
  – a gyerekek továbbra is sikeresen abszolválják a gimit
  – legyen kielégítő az anyagi helyzetünk
  – jussak el valamelyik imádott Alpokomba
  – az én értékrendemnek kedvező változást hozzon a választás

  Kedvelés

 22. Matifa

  Kedves Univerzum, köszönöm, hogy a tavalyi listáról jó pár dolgot teljesítettél. Olyat is, amit csak kimondtam, de nem tudtam elképzelni, hogy hogyan teljesülhet. Látom, hogy leginkább a nagyon konkrétan megfogalmazottak sikerültek, de az idei fő vágyamat nem fogom konkrétan leírni. Tudod te azt. Légyszi a 6-oshoz tartozót a szövetséggel, és hogy legyen foganatja a piros dolognak is jól :) és ez következzen be bármilyen valószínűtlen, még mielőtt nagyobb veszteségeim lennének.
  Ezen kívül sok ismétlés, kevés új – ez azt jelenti, nem volt rossz év.
  Köszönöm hogy mindenkim megvan egészségesen, és találkozhattam velük idén. Kérlek, hogy ebben az évben is maradjon meg jó egészségben minden emberem, a macskám és én. Utazhassak és találkozhassak velük amennyit csak szeretnék.
  A munkámat köszönöm még mindig, hogy ilyen fantasztikus, és van így egy biztos pont az életemben, ahol királylány vagyok. Kérlek, hogy folytatódjon ez így, vagy legyen benne valami új és érdekes, anyagilag minimum ilyen jó és stabil, és ez legyen így idén is és tartson akármeddig, ameddig csak szeretném.
  A testi javítások járjanak sikerrel, úgy a műtét mint a maradék fogyás, és sikerüljön egy időre stabilizálódni a régi dolgokkal és újabb nyavalyák nélkül. Jöhet hozzá egy kis lelki javulás és stabilizálódás is. Legyek képes újra örülni és kerüljön az aggódás és a szomorúság.
  Tök jó és nagy megkönnyebbülés, hogy tényleg eltűnt a vaddisznószomszéd – kérlek hogy maradjon élhető a környezetem, elviselhető a szomszéd építkezés, és jöjjenek végre normális, kedves emberek a szomszédba. Alakuljon ki egy biztonságos, baráti buborékom, ahol öröm itthon lenni.
  Záró rendelkezés szokásosan: Luciának és az itt kommentelőknek is teljesüljön minden amit a szívük kíván.
  +1 a mai új infók miatt :( kérlek gyógyuljon ki a betegségből Z. és nőjön szép új haja :)

  Kedvelés

 23. Csilla

  Kedves Univerzum! Köszönöm a lehetőséget, hogy ismét kívánhatok! Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy egészségesek legyünk, maradjunk. Kerüljenek el a betegségek bennünket! A gyerekeim teljesítsenek továbbra is jól a tanulmányaikban, a férjem és én pedig a munkahelyünkön. A nagylányom találja meg az élete párját végre, aki nagyon szeresse, és akit mi is nagyon szeressünk. A családunk anyagi biztonsága erősödjön!
  Köszönet Luciának!

  Kedvelés

 24. Csipike

  Kedves Univerzum,
  tavaly ugyan csúnyán elfelejtettél (vagy átpasszoltál Balszerencse istennőnek), de most figyelj egy kicsit!
  Csak annyit szeretnék, hogy a fiamat felvegyék arra az egyetemre, amelyiket a legjobban szeretné.
  Ennyi. Tényleg.

  Köszönet Luciának!

  Kedvelés

 25. Alma

  Kedves Univerzum, köszi a 2021-et!
  Szeretném, ha minden szerettem és én magam is boldog és egészséges lenne testileg, lelkileg,szellemileg. Szeretnék mesterséges beavatkozás nélkül teherbe esni, és teljesen egészséges, szép, jófej babát világra hozni. Szeretném, ha a férjemmel, családommal és barátaimmal szuper kapcsolatom lenne (és nekik is egymással), és szeretnék egy kis pozitív kalandot is az életembe, utazni jókat, új ismerősökre lelni, bakancslistás pontokat kipipálni. Szeretném, ha férjem megtalálná önmagát, és egy olyan munkát, ami boldoggá teszi, jól keres vele, és mellette még a családjára is van ideje. Én is ilyen munkát szeretnék. Örülnék, ha az anyagi életünk szépen javulna, és szükséges kiadásokat meg tudnánk engedni magunkra.
  Magamnak több türelmet, kitartást és energiát is szeretnék.
  Az embereknek békét, elégedettséget, elfogadást, kevesebb frusztrációt és dühöt kívánok, ne legyen háború, természeti vagy egyéb katasztófa a környezetemben, meg lehetőség szerint sehol máshol se.
  Valami pozitív irányban induljunk el a klímaváltozás és a magyar politika témakörében, mert nem szeretnék ezeken szorongani.
  2021-ben nem igazán éreztem a “kezemben van az életem” érzést, és nagyon szeretném érezni ezt 2022-ben.
  Köszi Univerzum, tali egy év múlva :)

  Kedvelés

 26. alill

  Épp a napokban visszakerestem a tavalyi kívánságaimat, és döbbenten láttam, hogy mind teljesült!
  Idén nincs is olyan égető kívánságom, mint tavaly, de idén is szeretnék kívánni.
  – Szeretném, ha a szeretteim és én ugyanolyan vagy jobb egészségnek örvendenének, mint 2021-ben, és hogy minden jól alakuljon az életü(n)kben.
  – Szeretném, ha nem történne velünk baleset, kellemetlen fordulat.
  – Magamnak szeretném, ha felvennének gyakornoknak egy szipi-szupi helyre, amit szeretek, ahol szeretnek és ahol fejlődhetek.
  – A pasimnak szeretném, ha maradna, fejlődne és jól alakulna a munkahelye, és ő is fejlődhessen benne, legyenek jó lehetőségei és akár újabb fizuemelése.
  – Ezenkívül ha marad minden ugyanolyan szinten és állapotban, akkor a többit megteszem én (például, hogy fejlődjek testileg-lelkileg, hogy élvezzem az életet, hogy gyűjtsek sok-sok élményt, hogy sok szeretetet adjak és kapjak).

  Kedvelés

 27. GS

  Teljes egészség egész évben nekem, Lnek, Anak és minden családtagomnak és barátomnak.
  Anyagi bőség nekünk, mindig legyen több bevételünk, mint amit el tudunk költeni.
  Általános jó közérzet, szerelem Aval
  Javuljon Lnel a kapcsolatom, jobban kapcsolódjunk.
  egészséges kisbaba Nnek es CS-nak, komplikációmentes terhesség, könnyű szülés és egészséges baba.
  Nekünk egészséges 2. gyerek születése Asal, vagy legalábbis essek idén teherbe. Komplikációmentes terhesség, könnyű szülés és egészséges kisbaba.
  Találjunk egy olyan lakást, amely mindannyiunknak (cicanak) is megfelel és boldogok vagyunk benne (terasz, saját szoba nekem, 2 fürdő, mi hárman plusz cica költözünk)
  Folyamatosan fejlődjek a munka és a regényírásban is.
  Sokat fizető, velem egy hullámhosszon levő ügyfeleim legyenek.
  Érdekes és izgalmas intellektuális munkáim legyenek.
  Havi 2000 euró profitot szeptemberig elerni és utána is folyamatosan.
  hazautazni 4 hétvégére, plusz nyáron 1 hét és karácsonyra.
  meglátogatni Gt és Át
  írókurzus és írótábor nekem.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 28. MrsDilbert

  Lucia, köszönöm idén is a lehetőséget, ez már része az újévi rutinnak :)

  Kedves Univerzum,
  Köszönöm, amiket kaptam 2021-ben, nagyon hálás vagyok érte. Ezek a kívánságaim:
  1. Szeretném, ha továbbra is boldogságban és egészségben éljünk együtt mindhárman a lányommal és a férjemmel. Családtagjaink, szüleim, barátaink is legyenek egészségesek és boldogok.
  2. Lányomnak sikeres érettségit kívánok, és jusson be arra az egyetemre, ahova szeretne, és érezze is jól magát ott.
  3. Köszönöm, hogy végül az év végére megoldódott a munka kérdéskör, bár nagyon nehéz út vezetett odáig. Kérem, hogy idén sikeresen, jókedvűen tudjak dolgozni, legyen sikerélményem és sok pozitív visszajelzés.
  3. Anyagilag legalább annyink legyen, mint eddig volt, ha esetleg egy kicsit több is jutna, nem fogok tiltakozni :)
  4. Szeretném, ha az idei választás végeredményének végre örülhetnék. Kérem, hogy a kampányidőszak ne őrjítse meg még jobban az embereket.
  5. Legyen vége a járványnak.
  6. Kérem, hogy idén is legyen sok alkalmunk a barátainkkal nevetni, minőségi időt tölteni.
  7. Sok-sok lélekemelő, feltöltődő túrázást és geoládázást szeretnék, és haladni a Kéktúra teljesítésében.
  8. Sikerüljön helyretenni magam testileg, kitartsak az életmódváltásban és egy év múlva nagyon büszkén nézzek vissza az elért eredményre, amit én értem el jó táplálkozással és sok, rendszeres mozgással, semmi betegség, depresszió ne legyen!!!!
  9. Induljunk el egy jobb, értelmes világ irányába, hogy az unokáim ak is legyen még egy élhető Föld.
  10. És persze világbéke.

  Kedvelés

 29. Várhelyi Pannus

  Kedves Univerzum! Az egészség a legfontosabb, mert anélkül hiába kérek bármit is! Tehát legyünk minden szempontból egészségesek MINDANNYIAN! TESTILEG, LELKILEG EGYARÁNT!
  A többit megoldjuk magunk.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 30. Edina

  Kedves Univerzum,

  kérlek : – mindenki,akit szeretek ,magamat is beleértve legyen egészséges 2022 – ben is , ( persze, lehetoség szerint a tobbiek se legyenek betegek) , nem kell tobb betegség, megbetegedés, járvány, elég volt
  – nyaralás céljából utazhassuk tobbet, mint 2021-ben, foleg mi, hárman ( Manó ,Tomi , én) , hegyeket, tengert szeretnénk látni , koszi
  – szeretnék újra iskolába járni , tanulni valamit, ami érdekel, és amivel foglalkozhatok , akár még munkaként is
  – Tominak legyen jó a munkahelyén
  – Manó szerezzen sok kis barátot az oviban, ahová szeptembertol felveszik majd
  – én legalább decemberig dolgozhassak a régi helyemen , itt , kozel hozzánk
  – legyunk sokat egyutt, és legyen mindig jó kedvunk, csak úgy, mert az jó
  – szeretnék sok érdekes konyvet olvasni
  – kérek egy szép, új konyhát :) , ha nem gond oldjuk meg a lakáskérdést is végre
  – kérek sok legó megvételezéshez elegendo anyagi hátteret
  Hirtelen ennyi jutott eszembe, még egyszer kérlek, legyen minden szerettem testileg lelkileg egészséges.

  Koszonom,

  Edina

  Kedvelés

 31. katkukac

  Mint minden évben, most is köszönöm a lehetőséget. És a podcast-ajánlót!
  2022-től azt kérném, hogy már a családomat több gebasz ne érje. Egzaktul fogalmazva, ne legyen senki súlyos beteg, ne haljon meg senki, mindenkinek legyen megélhetése és nyugalma. (Nyilván ezt világbéke alapon mindenkinek kívánom, de ha sorrendben kell kérni, akkor a családom legyen elöl, sűrű volt az elmúlt pár év.)
  Magamnak azt kívánom, hogy a szellemi képességeim térjenek magukhoz, szeretnék még az életben képes lenni koncentrálni valamire és nem állandó szellemi fáradtságban téblábolni. Illetve szeretnék ebből a “meh” lelkiállapotból kimozdulni, pozitív irányba.
  Szakmailag továbbra is keresem azt a helyet/munkát/területet, ahol élvezem,amit csinálok, értek is hozzá, értelme is van, és még meg is fizetik legalább úgy, hogy a két éve nem látott barátaimat tudjam rendszeresen látogatni vagy vendégül látni. Ja, és ha lehetne mindezt New York vagy Brüsszel székhellyel ugye (Luxemburg vagy Genf is belefér, tök nem vagyok válogatós). Valamint ha az jön, akkor legyen meg a bátorságom és a hozzáértésem ahhoz, hogy az egyéni vállalkozást felfuttassam (ugyanitt könyvelő kerestetik), hogy csinálhassam, amihez értek.
  Érzelmi életem rendezésében csak annyit kérek az Univerzumtól, hogy ne dobjon már elém több olyat, aki nem tud vagy akár engem választani.
  Mindannyiunknak meg azt kívánom, hogy 2022 végén érezzük úgy, hogy van értelme kívánni, hogy nem minden szétcseszett és reménytelen.

  Csóóók!

  Kedvelés

 32. Ariadne

  Kedves Univerzum!
  Az első és legfontosabb, hogy mindenki, akivel szerencsénk volt most együtt karácsonyozni, legyen/maradjon egészséges, testileg-lelkileg, ötünket háromszorosan is beleértve.
  Aki vizsgázik, annak sikerüljön, úgy, ahogy szeretné.
  A férjemnek egész jó munkát adtál tavaly, hadd folytatódjon így.
  Örülnék végre én is egy olyan munkának, ami értelmes, látható eredménnyel zárul, full home officeban tudom csinálni és még szabad szemmel látható összeget is fizet.
  A kicsi lánynak legalább úgy nőjön az önuralma, ahogy nekem a türelmem.
  Szeretnénk utazni, biztoságosan és nyugodtan.
  Az anyagi biztonságunk szinte megvan, de azért egy teliltalálatos lottónyereményt igazán tudnék értékelni ( veszek, ígérem!)

  Köszönöm Luciának a lehetőséget és Neked a közbenjárást.

  Kedvelés

 33. Teri

  Kedves Univerzum!
  Igaziból nem emlékszem, miket kívántam tavaly, de köszönöm a szűk család és barátok egészségét, jelenlétét, kérlek ez maradjon is így 2022-ben is.
  Nagyon-nagyon köszönöm a 2021-es munka dolgokat, parádésan hoztad össze, jókat, érdekeseket, jól fizetőeket – ez maradjon is így. Kérek türelmet, ha összecsúsznak, azt jól tudjam kezelni.
  A babakérdést próbálom kreatívan és bátran továbbvinni, ehhez kérnék erőt, bátorságot, kitartást és soksok szerencsét. Köszi a klinikás kontaktot, az orvos váltást, kérnék idénre szuperjól reagáló és egészséges petesejteket, okoshelyesegészséges donort, komplikációmentes beavatkozást, egészséges embriókat és egy komplikációmentes terhességet és szülést. És hogy ebbe ne hibbanjak bele menet közben, tudjam elfogadni, hogy ez nagyon más, mint amit elképzeltem. És legfőképp, hogy ez jó legyen a babának is és nekem is.
  A pár dolgot – hogyismondjam – félretettem, mert már teljesen kontraproduktív lett és a fókusz inkább a baba, de tudod, hogy nagyon hiányzik mellőlem valaki, akármi is a látszat. Iszonyú hálás lennék, ha ugyanolyan csodaszerűen tudnál idevarázsolni valakit mellém, mint ahogy tavaly a W projektet, akivel kölcsönösen egymást keressük és hasonló irányba szeretnénk továbbmenni az életben. Nem ragozom tovább, mindent tudsz, sokszor kértem már, az alapok nem változtak. Viszont segíts lécci, hogy nyitott tudjak maradni az arra érdemesekkel.
  Kérlek vigyázz P-re, hadd éljen még, de semmiképp se legyen az a mértékű fájdalma, mint karácsonykor.
  Köszi a fogyáshoz adott tippet és erőt, ha baba dolgot mellett lehet, idén is ismételném.
  Szeretnék legalább annyi utazàst jövőre, mint idén, jöhetnek a belföldi és külföldi lehetőségek (és ne csak a klinikára).
  Köszönöm az embereket magam körül, maradjunk meg egymásnak, segíts megőrizni / visszahozni a nyitottabb és toleránsabb énemet.

  Mindenkinek teljesüljenek a vágyai, éljenek a dopaminok, köszönet Luciának.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.