the whole point of the wish business was to see to it that what the client got was exactly what he asked for and exactly what he didn’t really want*

Hát nem tudom, ki mit kívánt tavaly**, de elég érdekesen alakult ez az év.

Mondjuk panaszkodni nem akarnék, mert mindig az volt, hogy történt valami váratlan, ami nagyon rossznak tűnt, de végül kiderült, hogy hosszú távon igazából jó, mint amikor karácsony előtt egy héttel egyszer csak meghalt a fűtést vezérlő kazánunk (természetesen Bumbi utolsó iskolás hetének elején), de egyrészt a modern technikának (kölcsönkapott olajradiátorok) hála végül nem fagytunk meg, másrészt a szerelő a kazáncsere mellett a teljes fűtési rendszert átjavította jobbra, minek következtében annyi melegünk van most mindenhol, hogy felmerült bennem, hogy küldenünk kéne a feleslegből az éhező afrikaiaknak is. Bár amikor karácsonyunk napjának*** délelőttjén ott álltam a meleg, de gyakorlatilag mindenhol saras (a szerelő bakancsa) lakásban, részben félretolt bútorok és feltekert szőnyegek között, akkor gondolkoztam egy kicsit azon, hogy most indokolt lenne, ha kétségbeesnék, de végül négy órára kész lett az ebéd (addig marie-antoinettei módszerrel kihúztuk Marlenkán), a fa, az ajándékcsomagolás (Bumbi Instax fényképezőgépet kapott és nemzetközi űrállomást legóból, én Instax mininyomtatót), a hangulat, és hát, megismételném, meleg volt.

(A huszonnegyedike is csodálatosan telt egyébként, mert aznap hónapok óta először egyáltalán nem dolgoztam, hanem kimentem a kertbe, és végre kipróbáltam a motoros ágvágót, és rendesen használatba vettem a gallyaprítót is (igen, én vagyok az a szomszéd, aki karácsonykor flexel****), azután meg mégis dolgoztam egy kicsit, de csak szórakozásból, és úgy más.)

Az a lényeg, hogy most megint lehet kívánni itt a blogon a jövő évre bármit (ugye, az ennek a hagymányos eredettörténete, hogy egyszer, olyan 10-12 éve meglepetten konstatáltam, hogy amit leírok a blogomban, az valóra válik, és megkérdezte valaki, hogy ez szerintem mások esetében is működik-e, úgyhogy kipróbáltuk, utána meg így maradtunk), szabályok nagyon nincsenek, irányelvek vannak:

1. Az Univerzumnak nagyon-nagyon egyértelműen kell fogalmazni, mert az Univerzum egy jó poénért az anyukáját is eladná, és ha félre lehet érteni (vagy nagyon is szó szerint) egy kívánságot, azt félre fogja érteni (vagy nagyon is szó szerint).

2. Bármit lehet kívánni, nem muszáj önzetlenül világbékét, szerintem fontos az, hogy az ember leírja (vagy akár csak kimondja, végiggondolja), hogy mi az, amit akar.

3. Publikálatlanul is lehet kívánni, csak akkor a legelejére írjátok oda, hogy ne engedélyezzem a megjelenését, és akkor titokban marad.

És akkor jöjjenek az én kívánságaim:

1. A szokásos csomag, hogy maradjunk egészségesek Bumbival, legyen elég pénzünk a mindenre, legyünk alapvetően boldogok, erre már tudunk építkezni.

2. Nem bánnám, ha a házcsere valahogy lezajlana, DE SEMMI KATASZTROFÁLIS VAGY KELLEMETLEN, KÉTSÉGBEEJTŐ, LELOMBOZÓ, STB. NE TÖRTÉNJEN ENNEK KAPCSÁN.

3. Álljak végre neki könyvet írni (vagy legalább novellákat, na).

4. Lehessen ismét kapni a szürke Hemnes kanapéágyat az Ikeában, mert Bumbi arra vágyik.

5. A párkapcsolati helyzetem legyen jobb (vagy legalábbis ne legyen rosszabb).

6. Tudjunk megint utazni, mármint külföldre, különösebb korlátozások nélkül.

7. Csak akkor történjenek érdekes dramaturgiai fordulatok az életünkben, ha JÓ LESZ A VÉGE.

8. Ismerjek meg olyan új embereket, akiket jó megismerni.

Most pedig bárki bármit a kommentfolyamba.

* Terry Pratchett

** In a manner of speaking, mert persze tudom.

*** Logisztikai okokból kénytelen voltam előrehozni, mert Bumbi akkor volt nálam.

**** De most megbocsátották, mert átvittem nekik is két nagy láda vastagabb, méretre fűrészelt ágat a kandallóba, mint a karácsony baltás szelleme.

100 thoughts on “the whole point of the wish business was to see to it that what the client got was exactly what he asked for and exactly what he didn’t really want*

 1. Anaid

  Kedves Univerzum!

  Köszönöm, hogy a kívánságok nagy részét teljesítetted tavaly! Ami a sportolás részt illeti, értem én, hogy mókásnak látszik lesántítani bő fél évre, hogy lássam mi az ami rajtam múlik és mi az ami nem, de igyekszem majd ezt a részt ügyesebben megfogalmazni :).

  2022-ben legyen minden szerettem egészséges, boldog és kiegyensúlyozott. Legyen nekik minden olyan amiben jól érzik magukat.

  Továbbra is köszönöm E-t, kérlek maradjon meg a testi-lelki szerelem. Ügyesen tudjunk lavírozni a két lakhely között úgy, hogy mindkettőnek az előnyeit ki tudjuk használni. Az utazásunkat tudod, A-hoz, amire megvan a repülőjegy kérlek tedd lehetővé. Legyen az út gördülékeny, legyen nagyon jó élmény mindannyiunknak.

  Köszönöm, hogy E bajára fény derült, kérlek legyen olyan megoldás amivel meggyógyul. Ha műteni kell legyen a műtét sikeres és hamar épüljön fel.

  Kérlek legyen tesómnak jó a munkahelyén, kapjon jó feladatokat és jó kollégákat (értelmeseket, képzetteket és normálisakat). Ha egy pár hét külföldi munka is beleférne, olyan, ami a kedvére való, az is jó lenne.

  Köszönöm, hogy A leletei jók, maradjon ez így és kérlek találjon valami szuper melót.

  A bokám és a talpam legyen újra jó. Szeretnék mászni, rudazni, nyújtani és terepen is sétálni. Vagyis ne csak majdnem jöjjön rendbe, hanem legyen újra jó. Köszönöm!

  A tavalyi évben voltak szuper munkák, kérlek legyenek ilyenek idén is. Mindenféle, jó pénzkeresős, kreatív, de simán lehet jó pénzkeresős és kreatív is egyben. Maradjon az anyagi helyzetem legalább olyan jó, mint tavaly volt, köszi!

  Anyu és apu maradjon testi és szellemi egészsége maradjon ilyen jó, kérlek apu ne pánikoljon és csináljon valami butaságot.

  Köszi a figyelmet :)!
  Puszi,
  Anaid

  Kedvelés

 2. kunkorcsiga

  Kedves Univerzum!
  Köszönöm amit 2021-re adtál.
  A 2022-es évre nem cifráznàm nagyon a vágyaimat, egészséget kérek a családomnak, szeretteimnek és magamnak, testben és lélekben is.
  Kik velem vannak ne hagyjanak el eztán sem, persze szeretetből ne, ne pedig azért mert mondjuk fegyvert tartok a fejükhöz vagy ilyen egyéb kényszerítő tényezők…na szóval érted.
  +1 extra: jusson be a gyermekem az almába jövőre.
  Köszönöm, köszönöm és persze legyen jó neked is!

  Kedvelés

 3. Dóri

  Hát, akkor ide kerül most az enyém is :)
  Kedves Univerzum, köszönöm szépen ezt az évet (2021), tele volt mindenféle váratlan, de kellemes izgalmakkal, és azokat én nagyon szeretem.
  Azt kívánom, hogy 2022-ban is legyünk együtt L-el szerelemben, szerencsében, boldogságban, gazdagságban, egészségben. Az anyukák és a barátaink is legyenek egészségesek, és boldogok. Utazzunk sokat kedvtelésből, és a sok alatt minimum kettő, de inkább három külföldi utat értek, és legalább ennyit belföldön – és ezek az utazások sikerüljenek nagyon jól. A lakás eladásával kapcsolatban azt szeretném kérni, hogy történjen meg minél előbb, és úgy, hogy elégedettek legyünk. Aztán találjuk meg viszonylag hamar álmaink otthonát, ami legyen pont olyan, mint amilyet szertnénk, és tudjuk is kifizetni. A munkával kapcsolatban továbbra is azt szeretném kérni, hogy hogy kapjam vissza az enyémet, sőt, induljon be az a másik dolog is, amiről még tavaly tavasszal beszéltünk.
  Lucia minden kívánsága teljesüljön pontosan úgy, ahogy ő szeretné. Meg mindenkié, aki itt kíván :)

  Kedvelés

  1. kéknyuul

   Szerintem is!
   Kedves Univerzum! A kívánságom ugyanaz, mint tavaly, plusz amit a Napfordulós sámánünnepen kívántam. Továbbá, hogy most már végre hozzáfoghassak a házi környezetben a szükséges változásokat végrehajtani, hogy élhetőbb legyen itt minden, és nekem is megfeleljen.

   Kedvelés

 4. Gyöngyvirág

  Kedves Univerzum!
  Próbálok sokdszorra üzenni itt neked, nem adom fel, mert ez most nagyon fontos. Tavaly nem kívántam semmit, úgy tűnik, nagyon rosszul tettem…
  A legfontosabb most, hogy könyörögva KÉRLEK, gyógyítsd meg maradéktalanul a férjem súlyos betegségéből. Legyen mielőbb, még ebben az évben újra TELJESEN EGÉSZSÉGES, MARADÉKTALANUL!!! Hallod??? Teljesen egészséges még 2021-ben!!!
  A családom többi tagja (fiam, anyukám és én is), barátaink és ismerőseink, mindannyian maradjunk egészségek, boldogok, vidámak, elégedettek.
  Legyen nagyon gyorsan vége a Covid járványnak az egész világon (pár héten belül) és élhessünk megint kicsit szabadabban, fellélegezve, boldogan, egymást és téged is szeretve és tisztelve.
  Kíméld meg, kérlek, az egész világot minden járványtól, betegségtől természeti katasztrófáktól, balesetektől és szerencsétlenségtől mától még legalább 100 évig. (Caládomat és engem is beleértve.)
  Luciának és Mucinak, kérlek, intézz el minden jót, amit ők szretnének. (És szólj kérlek Luciának, hogy Muciról sokan szeretnének új posztokat a másik blogon.)
  KÖSZÖNÖK MINDENT!

  Kedvelés

 5. Juci

  Nem tudom, érdemes-e kívánni, mert a tavalyi év qrva szarra sikeredett.
  Meghalt a barátnőm.
  Szóval nem tudom, talán nem kértem elég szépen.
  2021-re már csak azt kérem, hogy legyen már vége ennek a nyomorult vírusnak! Legyen újra normális élet!
  Ennyi.

  Kedvelés

 6. ariennn

  Kedves Univerzum!

  2020ban sokminden nagyon jol alakult, koszonom.

  Iden is maradjunk egészségesek, a családom is és én is különös tekintettel a hamarosan szuletendo unokaocsemre es anyukajara.
  Ezeket szeretnem meg:
  – lelkesedest, batorsagot, azt hogy merjek uj dolgokba belevagni
  – munkafronton jo lenne ha kitalalnam vegre az iranyt es alakulna olyan, akar mellékalallasban is eloszor, amit szeretek csinalni
  – nagyon jo lenne ha iden lenne Ordogkatlan, es ott lehetnek Á-val.
  – legyen sok barati egyuttlet iden

  KösziPuszi

  Kedvelés

 7. Eszter

  Drága Univerzum!
  Jó egészséget, nagy szerelmet és temérdek pénzt szeretnék valahányunknak! Ha mindhárom nem lehetséges idén sem, akkor légyszi vedd figyelembe a sorrendet!
  Ennél kicsit konkrétabban a szerelmi vonalon: szeressen valaki, akinek számítok és szeressek valakit, aki számít! (és ez a valaki legyen ugyanaz :)) Még konkrétabban: nyv-t kérem szépen az életembe, de ezt úgyis tudod..

  +1, de ezt már tényleg csak akkor, ha az összes kívánságteljesítéssel végeztél luciánál, esetleg odavetődhetne a blogomra egy olvasó.. :)

  Köszönettel: Eszter

  Kedvelés

 8. Nyuci

  Lemaradtam valamiről? Muci mióta lett Bumbi? Bár én csak a blogodat olvasom.
  És egy jó gázszerelő engem is érdekelne. Tudnád ajánlani? Köszi.
  Bocs, hogy a kívánós bejegyzésbe rondítottam. Nyuci

  Kedvelés

 9. Anaid

  Kedves Univerzum!

  Köszönöm, hogy a 2020 végül nem lett annyira nehéz anyagilag, mint ahogy márciusban kinézett. Köszönöm E-t és azt, hogy haladunk valami jóféle egyességhez a hogy lakjunk ügyben.

  2021-besz szeretném ha minden szerettem egészséges és boldog lenne.

  Külön kérések:
  Maradjunk E-vel testi-lelki szerelemben. A most fejét felütő egészségügyi probléma legyen kezelhető, és kezelődjön is némi életmódváltással. Legyen E-nek olyan a melója amit élvez, ha ehhez munkahelyet kell váltani akkor a váltás legyen gyors és gördülékeny.
  Köszi, hogy jól haladok a saját bajommal, idén tudjam le ezt a dolgot gyógyultan.
  A pénzügyi tartalékom képzésére kifundált tervemet segítsd légyszi, hogy anyagilag megfelelően jövedelmező legyen.
  Legyenek jó arányban a kreatív munkáim és könnyű pénzkeresők, simán lehet olyan is, hogy élvezem is, mert kihívás és jól is keresek vele. A vendéglátós barátaim/ügyfeleim tudjanak újranyitni és tartósan nyitva maradni.
  Tesómnak legyen továbbra is ilyen jó kapcsolata a kollégáival és legyenek jó, szakmai kihívást jelentő munkái is. Maradjon meg az anyagi biztonsága és találjon valami jó megoldást a fűtésére.
  Szeretnék haladni az edzéssel, ez igazából rajtam múlik, inkább csak emlékeztetőnek írom ide, de jó lenne ha rendszeresen tartani tudnám a heti 2 edzést +1 nyújtást úgy, (ez a része vonatkozik rád), hogy semmilyen kapcsolatom, munkám nem sínyli meg egyszerűen csak belefér az erőmbe, energiámba és a kedvembe :).
  A gyógyuljon meg és jöjjön ki valami jó dolog ebből az egészből neki, aminek őrül és amivel boldog.
  Anyu és apu maradjanak ilyen jó testi és szellemi egészségben, anyunak adhatnál több olyan dolgot amiben örömét leli.
  R találjon új társat aki jó neki és a gyereknek is.
  M-re is ráférne egy boldog kapcsolat, kérlek keress neki valakit.
  Látogassuk meg A-ékat E-vel :).

  Puszi,
  Anaid

  Kedvelés

 10. Vadász Micu

  Kedves Univezum!

  Egészséget szeretnék magamnak, a családomnak, és még valakinek, akit nagyon szeretek, és akin már csak a csoda segíthet. A szívem szakad meg, ha mennie kell.
  Nem is tudom, hogy ezen kívül még mit kívánjak – kérlek, csak ne tegyél keresztbe, a többit elintézem én magamnak.

  Köszönöm.

  Kedvelés

 11. Mariann

  Kedves Univerzum,
  2021-ben szeretném, ha:
  – én, a családom és a barátaim boldogok és egészségesek maradnának! 2020-ban már egy barátot elvettél, ez idén ne forduljon elő!
  – idén a munkámmal kapcsolatban legyen pozitív változás; vagy találjak egy új helyet, ahol szeretek dolgozni és a juttatásokkal is elégedett legyek vagy a szervezeti átalakítás során találjak egy olyan pozíciót, ami megadja az elégedettséget és a kevesebb stresszt.
  – rendületlenül és kitartóan, és legfőképp eredményesen folytassam az elkezdett életmódváltást.
  – anyagilag legalább olyan legyen a helyzetünk, mint eddig (persze lehet jobb is!!!!)
  – nagyon szeretnék idén végre korlátozások nélkül élni. Szeretném visszakapni a korábbi életemet baráti bulikkal, koncertekkel tele.
  – és végül (bár erre van a legkisebb esély) szeretnék végre normális közéletet, kevesebb gazembert a politikában, elfogadást és összefogást.

  Kedvelés

 12. sznupi

  Kedves Univerzum!
  azt kivanom, hogy a szeretteim eljek tul ezt az evet is. magamat is beleertve. kevesebb aggodast, tobb oromot szeretnek. remelem, az emult borzalmas 10 evem utan egy kellemesebb evtized kovetkezik. megprobalok mindent megtenni, hogy megerdemeljem, de ha nem sikerul, akkor is. szeretnem, hogy az emberek eszhez ternenek minden teren. nagyon koszonom! :)

  Kedvelés

 13. Estsanatlehi

  Kedves Univerzum,
  tavaly nem kívántam, és ez lett a vége, szóval itt vagyok, légyszi mutasd meg, hogy csak ezen múlott, és teljesítsd, amiket most kérek.
  Szeretném, ha családjaink és állatkáink és barátaink és szeretteink úgy általában, életben maradnának (sajnos ez manapság már nem alap), és testileg-lelkileg egészségesek lennének, legalább annyira, mint eddig.
  Szeretném, ha lelki és érzelmi ügyeink ugyanilyen csodásak maradnának, továbbra is ennyire boldogan, szeretősen, vidáman, egy hullámhosszon, egymást megértve és támogatva élnénk együtt szűk családunkban és tágabb közösségünkben is.
  Szeretném, ha Kissmajomnak továbbra is jól alakulna a sulis- és a szociális élete, ugyanilyen könnyedén és élvezettel tanuljon; egy kis javulást sem bánnék azügyben, hogy az IQ és EQ (és az ezzel együtt járó alkalmazkodóképesség, motiválhatóság, érzelmi érettség, stb.) minél előbb egyensúlyba kerüljön, de ne úgy, hogy az előbbi csökkenjen vissza a korosztályának megfelelő szintre, mert az betegséggel lenne csak elérhető, és betegséget nem kérünkszépen, semmilyen jellegűt, köszönjükszépen.
  Szeretném, ha M. és én legalább ugyanennyire élveznénk a munkánkat (kicsit jobban is jó lenne, de ha nem lehet, erről szívesen lemondunk), és nem bánnám, ha a saját cégünk is ugyanúgy szárnyalna, a jövőben mint eddig az alkalmazotti dolgaink – szóval az eddigi pénzmennyiség is teljesen oké, de ha véletlenül berobbanhatna annyi, hogy vehetnénk egy tóparti nyaralót, akkor légyszi, ne hezitálj.
  Szeretném, ha vakációzásilag idén megint meg lehetne a szokásos néhány hosszúhétvégés wellness, pár hétvégnyi Balaton, egy hét tengerezés és két hét síelés, de mivel az utóbbi tuti nem jön össze, a nyárra két hét tengert kérnénk kivételesen.
  Szeretném, ha végre meg tudnánk oldani egy hét találkozót a csajaimmal, nem muszáj Párizs, lehet egy világvégi falucska is, csak végre élőben együtt.
  És last but not least szeretnék elég kitartást, hogy visszafogyjak a szülés utáni(!) súlyomra, és a közvetlen környéken is maradjak most már életem végéig, na.
  Gyakorlatilag a tavalyi évet kérem, több utazással és kevesebb kilóval – meg Kissmajomnak mindenféle plusz jóságot, ami belefér.
  Köszönöm előre is! :)

  Kedvelés

 14. Nilüfer

  Kedves Univerzum, megszedted a vámot a coviddal, légy szíves, mást ne ölj meg a családomban!! Ez a legeslegfontosabb!!
  Mindenki maradjon egészséges, mindenki maradjon szeretetben a kapcsolatában, a karmester vejemnek végre induljon be a karrierje, mert megérdemli, ne inflálódjon a nyugdíjunk..na várj, hadd legyek hosszú ideig nyugdíjas az életem párjával együtt…a sógornőm legyen boldog , és készüljön el a háza..a többit majd megoldjuk valahogy.

  Kedvelés

 15. sulemia

  Kedves Univerzum!
  Remélem még időben írok. Tavaly nagyon sokat kaptam, amit nem is mertem remélni, úgyhogy hálás vagyok. Azért vannak most is kívánságaim, a pasim ezekre tippelt:
  Legyen vége a covidnak, család egészsége megmaradjon, Berci jobban legyen, sikerüljön osszekoltozni és ne viselje meg a gyerekeket, munka rendezodjon, kevésbé legyen stresszes, találjam meg az ideális diétát amitől marad energiám és 54 kgig le tudok menni,
  És igen, ezek, és még hogy továbbra is jól alakuljon a kapcsolatunk, merjek hinni benne, maradjak szerelmes, ha valami nem jól működik azt meg tudjuk javítani ezután is, növekedjen az egymás iránti tiszteletünk, szeretetünk és elfogadásunk. És hogy minél előbb mehessünk újra falat mászni luciával, fejlődjünk benne tovább, és találjak valami más rendszeres mozgást is még mellé. És hát világbéke, értelmes vezetők, szűnjön meg a szegénység, fordítsuk vissza a klímaválságot, tegyük újra egészségessé a földet.

  Kedvelik 1 személy

 16. Zsuzsi

  Jaj, a nagyon fontos kimaradt, remélem, még időben vagyok.
  Rendeződjön ez a dolog, mert ez így tarthatatlan és mérgező. Én is megteszem, ami tőlem telik. Figyelmesebben es empatikusabban tudjam kezelni. Köszönöm!

  Kedvelés

 17. Molly

  Kedves Univerzum, évek óta szeretnék kívánni Luciánál, végre el is jutottam. Kérlek úgy teljesítsd a kívánságaimat, ahogy azt én szeretném.
  Egészségi állapotom javuljon, az ízületi fájdalmaim múljanak el teljesen, hogy legyen erőm a fogyással kapcsolatos mozgáshoz. Mert a fogyásra kell koncentrálnom úgy, hogy minden más egészségi problémám javuljon. Ez nagyon fontos, ha a motivációm gyengülne, akkor is kérlek segíts!
  Családon belül is szeretném, ha elkerülnénk a betegségeket, mindenki legyen egészséges, az állatkáink is!
  Különösen a kislányom krónikus betegségére gondolok, teljes tünetmentességet kérek, de ha tudod közvetíteni a megoldást, akár meg is gyógyíthatnád, tudom, hogy csodákra is képes vagy.
  Anyagi biztonságot szeretnék a családomnak, ezen belül magamnak is több pénzt, hogy tudjak utazni és meg tudjam venni a vágyott nagyobb értékű dolgokat. (az autót)
  Legyen továbbra is jó a kapcsolatom a családommal, a barátaimmal, tudjunk találkozni, utazni, sokat együtt lenni! Köszönöm!
  Teljesüljön Lucia és mindenki más kívánsága a vágyott módon!
  Köszönöm a lehetőséget.

  Kedvelés

 18. kéknyuul

  Kedves Univerzum! Elsősorban kívánom, hogy az egészségünk megmaradjon, a szeretteinké, az állatainké is és az ország sorsa jól alakuljon ne süllyedjünk még mélyebbre. Az elkezdett építkezés fejeződjön be tavasszal, és az én két kívánságom se maradjon el. (A világos konyha és a terasz ajtó, a terasz ne ázzon be.) A menedékház megerősítését le tudjam vezényelni, és legyen jó. Az előző évben átélt izgalmak soha ne ismétlődjenek meg. Legyek türelmes bölcs és nagyvonalú, ne sürgessem azt, ami nem az én kompetenciám. Kérlek, intézd el, hogy a gyerekek párkapcsolatai legyenek kiegyensúlyozottak, boldogok. Kezdjem újra a futást, tudjak futni és bicajozni, a törés rendesen gyógyuljon, tudjam újra használni a karom. El tudjak menni a tengerre az idén végre! B találja meg a helyét valahol, úgy, ahogy neki jó, ezzel kapcsolatban nekem nincs kívánságom, nem akarok semmilyen szerepet ebben, csak mégis, tudjak róla. Kevesebb aggódást és több örömet az új évre, ha lehetne. És home office forever, mindenkinek, aki szeretné!

  Kedvelés

 19. besthajnal

  Kedves Univerzum, a tavalyi évre mindent összevetve nem lehetett panaszom, egészséges (és tüneményes) picilány (unoka2) érkezett a családba, ezért nem tudok elég hálás lenni, nagyon köszönöm!
  Ahogy eddig is, egészség, egészség, és egészség. Mindenkinek, család, barátok, szeretteim.
  Gyerekeknek sikerüljön minden amit szeretnének, ahogy szeretnék. Itt még van hová fejlődni, főleg a lányom esetében….
  2020: kerek szülinap; válóper (végre); nyugdíj… Találjam meg/ki, hogy hol tudnék/szeretnék élni, találjak ott elfogadható áron egy emberléptékű, élhető lakást, meg is tudjam venni, és NE legyen okom megbánni.
  Anyagilag ne legyen rosszabb, mint 2020.
  Utazás szempontjából lehet kicsit jobb, jó lenne újra látni a tengert. Igen, ez azt jelenti, hogy külföldre is lehessen menni, legyen vége a járványnak.
  Barátok maradjanak, legyen kicsit több idő, lehetőség a kapcsolattartásra. Élőben, maszk nélkül.
  Mindenkinek váljanak valóra a kívánságai, és köszönöm a lehetőséget!

  Kedvelés

 20. pp

  Kedves Univerzum,
  Köszönöm, hogy 2020. úgy lett kihívásokkal teli, hogy közben telepakoltad érdekes és jó dolgokkal is. 2021-re kérem szépen a következőket:
  Egészséget, magamnak, anyukámnak, szeretteimnek. Testi-lelki egészséget.
  A szerelemben köszönöm a segítséget, szeretném, hogy ez a kapcsolat működjön, mélyüljön, fejlődjön.
  A meglévő állás 2020-ban sokkal érdekesebb lett, mint volt, részben a covid által okozott fejetlenség miatt. Szeretném, ha a kialakult flexibilitás maradandó lenne. Nagyon jó lenne találni valami képzést, tanfolyamot, amivel kiegészíthetném, elmélyíthetném a tudásomat. Sikerüljön végre a cégen belül a megfelelő és jó helyen landolni, ahol a tudásommal tényleg tudnak kezdeni valamit, értékelik, elismerik, hagynak fejlődni (sőt, ezt elvárják). Igen, az elismerés alatt anyagi elismerést IS értek.
  Amit önismeretben, kommunikációban az elmúlt években tanultam, tudjam a hétköznapokban minél inkább bevetni, gyakorolni. Az önmagammal való őszinteség, szembenézés legyen továbbra is fontos nekem.

  Köszönöm az Univerzumnak, hogy megtanít pontosan fogalmazni. Köszönöm Luciának a lehetőséget.

  Kedvelés

 21. Hárpiasas

  Kedves Univerzum!
  – Kérlek, hogy 2021-ben legyen minden szerettem és én magam is testileg és lelkileg ép és egészséges, kímélj meg minket betegségtől, balesettől, tragédiától, emberfeletti megpróbáltatásoktól és komoly nehézségektől. Engedd, hogy Apukam még sokáig köztünk legyen, de csak úgy, hogy ez ne legyen számára teher. Ha mégis mennie kell, akkor engedd, hogy fájdalmak és szenvedések nélkül, mėltósággal tehesse ezt meg.
  – L. szeressen továbbra is oviba járni és szeressék őt viszont, felnőttek, gyerekek egyaránt. Segíts, hogy találjunk neki egy sulit, ahol jól érezheti magát és egy jó tanító nénit, aki érti, szereti és segíti őt.
  – Az anyagi helyzetünk ne legyen rosszabb. Ha az új munkahelyemen való megfelelés túl sok áldozatot kíván vagy túl nagy kompromisszumot, kérlek, adj nekem erőt, bátorságot, önbizalmat és lehetőséget, hogy jobbra váltsak, anyagilag, emberileg es szakmailag egyaránt.
  – Tanuljak meg végre vezetni, ehhez segíts, hogy találjak egy jó oktatót.
  – Adj nekem végre kellő belső motivációt, hogy az egészséges táplálkozás, mozgás és testedzés beépüljön a mindennapjaimba. Külső kényszerítő erő nem ér!
  – Szabadság, egyenlőség, testvériség, világbéke.
  Köszönöm a lehetőséget Luciának és neked is.

  Kedvelés

 22. Matifa

  Megtaláltam végre a tavalyit (nincs erre valami tag?) és úgy látom, nem minden teljesült, szóval még annál is tömörebbnek kell lennem. Bár, végülis a nemteljesültek csak “pending” nem pedig félrement vagy lezárult, úgyhogy maradhatnak is a listán.
  Először is köszönöm kedves Univerzum, hogy az egész drámai év ellenére nincsenek nagy veszteségeim és mindenkim megvan egészségesen. Kérlek, hogy ebben az évben is maradjon meg jó egészségben minden emberem és a macskám is. Ja és persze én
  Aztán a munkámat köszönöm, hogy ilyen fantasztikus még mindig. Kérlek, hogy folytatódjon ez így, vagy íveljen mégfeljebb, esetleg kapjon célirányosabb körvonalakat. Az anyagi része legyen legalább ilyen jó mindig és higgyem végre el, hogy stabil az egész most, holnap és akármeddig.
  A test-ügyet is köszönöm, hogy ilyen messzire jutottam. Kérlek hogy sikerüljön befejeznem jól és meg is tartanom az elérteket.
  Idén utazhassak újra, ismerjem meg a legújabb családtagot, és találjunk egymásra, a régieket is ölelhessem meg végre.
  A többihez a kódszavak:
  A szövetség.Tudod jól mire gondolok. Annál azért legyen egy kicsit jobb :)
  A házon: terasz, konyha, autóbeálló. A vaddisznószomszéd tűnjön el. Jöjjön valaki, aki akár barát is lehet.
  Simuljanak ki a konfliktusok, múljon az aggódás és legyek képes újra örülni.
  Záró rendelkezés szokásosan: Luciának és az itt kommentelőknek is teljesüljön minden amit a szívük kíván.

  Kedvelés

 23. Éva

  A legmélyebb tisztelettel, kedves Univerzum, 2020-at úgy baltáztad el, ahogy abban a bizonyos kurva nagy könyvben meg van írva. Zsófi halálát pedig nem fogom megbocsátani, ne is rugózz rajta. Rövid leszek és pontos. Légy szíves, intézkedj, hogy a családomból és a szűk baráti körömből senki ne legyen se beteg, se halott, nyilvánvalóan magamat is beleértem a körbe. Na most ugye mint tudod, májusban leszek kerek születésnapos, és ez már nem az a fajta, amiért túlságosan rajonganék, úgyhogy roppant gálánsan meg kell azért jutalmaznod, hogy nem fogok hisztit csinálni emiatt. Remélem, egy-két ágyból nem kikelős, napot átsírós epizód azért bele fog férni. Ne törd a fejed az ajándékon, megmondom, mit szeretnék. UTAZNI! Még nem döntöttem el, hogy a Grand Canyonban szeretnék-e ülni május végén, vagy Kenyában, bámészkodva a Masai Marában, de ezek vannak tervben, úgyhogy légy szíves, teljesítsd valamelyiket. Te is tudod, hogy megérdemlem. Végül szeretnék a fiamnak egy értelmes barátnőt, illetve olyan tévés munkát, amiben örömmel vállalok feladatot, és élvezem, de sőt meg is fizetik. Szerintem ez nem olyan sok, ugye? Köszönöm eőre is, úgy veszem, hogy elkezdődött a teljesítés :)

  Kedvelés

 24. Zsuzsi

  Kedves Univerzum,
  köszönöm a tavalyi évet, szerencsére nekünk minden ellenére pozitív a mérleg. Jöjjön akkor a kérések sora (kettőnké, ezért kicsit hosszú, de kérlek, figyelmesen olvasd végig. Köszönöm!).
  – Legyen minden szerettünk egészséges és boldog, ne érjen veszteség
  – Továbbra is éljünk szeretetben, békében, mindenki a jelenlegi párjával
  – Mindannyiunk kapcsolata legyen boldog továbbra is (ki-ki a jelenlegi párjával)
  – Mindenki munkája maradjon ilyen jó / ennyi. B-nak épp annyi maszek munkája legyen, amennyit ő szeretne. Nekem ne legyen megszorítás, azért ezt megéreztem.
  – Nekem sikerüljön az a vállalás, ami idén nem sikerült, dolgozni fogok rajta.
  – Az egészségügyi nyavalyáim múljanak el, főleg a térdem, de a többi is. B is egészséges legyen, és tudjon lefogyni.
  – Jó lenne, ha sikerülne annyi utazás, mint a korábbi években
  – Éljünk normálisan, demokráciában. Úgy érzem, nagyon rossz irányba mennek a dolgok. Jöjjön végre friss levegő!
  – Nem volt rossz év a tavalyi, egy csomó szemetet kiszórtunk, egy csomó dolog szuperül alakult, még olyanok is teljesültek, amiket nem is írtam, köszi!
  – a lakás-kérdés még aktuális. Korábban nem beszéltünk arról, hogy mi legyen az új lakásom jelenlegi tulajával, úgyhogy asszem, épp itt az ideje. Ne essen semmi baja, csak találjon egy számára sokkal megfelelőbb otthont, hogy így végre mi is megtalálhassuk a miénket
  – akiket szeretek és akik fontosak, azoknak legyen jó, legyenek boldogok és egészségesek, legyünk sokáig együtt a csajokkal is.
  – alakuljon továbbra is számomra(!) kedvezően a rendőrségi ügy, most már a bíróságon.
  – az írásra legyen több időm (amiért persze én is tenni fogok, de hátha együtt hatékonyabbak vagyunk).
  – K szeresse nagyon a sulit, menjen simán neki, élvezze (jaj, ez nagyon izgi!)
  – a számomra jó dolgok pedig maradjanak legalább ilyen jók idén is
  – P-vel haladjunk legalább ilyen jól egymás megtanulásában, érjük el a közös céljainkat, együtt
  – És ha még kívánhatok, a demokrácia mellé az elfogadást is szeretném!

  Kedvelés

 25. Ariadne

  Kedves Univerzum, mondjuk úgy, hogy lehetett volna jobb 2020, szóval most erőltesd meg magad egy kicsit. A szokásos legyen mindenki egészséges – testileg, lelkileg – kérésen kívül ( legyünk őszinték, ez sem sikerült teljesen ), az anyagi biztonság mellett kérlek, keríts sort az alábbiakra:
  – sikeres felvételi a legnagyobb fiamnak, ahová szeretné, hasonló érettségivel megspékelve
  – a kisebbeknek normális oktatást, normális pedagógusokkal
  – ha már a lottónyereményt nem küldöd, hiába kérem öt éve ( és most sem fogok haragudni, ha mégis ), akkor kérlek, hogy legyen olyan munkánk, bevételünk, bármink, amit élvezünk is amellett, hogy nyugodtan tudunk élni belőle.
  – legyen elég időnk egymásra is
  – UTAZNI szeretnék/szeretnénk, már teljesen ki vagyunk éhezve
  – jussunk előrébb a terveinkkel
  – legyek képes rávenni magam újra a tanulásra, sikerrel
  Azt még nem tudom, mi lenne jobb, a 400 pont a tornában, vagy a csodababa, valójában mindkettőnek örülnék.
  Köszi

  Kedvelés

 26. Mártus

  T. Univerzum! A tavalyi év pocsék volt eltávozott 1 szeretett személy ki nagyon hitelen fiatalon ment el és nem a “vírus” miatt na szóval hiányzik hiába kértem egészséget tőled anno
  Most röviden, és a lényegre törve ezt kívánom ettől az évtől a családomnak egészség,,vidámság boldogság, anyagi biztonság, utazások, hitelek lenullázása, jól fizető biztos megélhetést nyújtó a munkahely a gyerekeimnek, jó kollégákkal, sok kicsi és sok nagy nyeremény melyek sok- sok pénz pénzt hoznak mert engem igenis boldogít és ugye jó ha van és mindenhez ez kell
  . Köszönöm a lehetőséget Lucia és BUÉK

  Kedvelés

 27. Anikó

  Kedves Univerzum,

  Köszönöm a 2020-es évet, a jó munkahelyet, az egészséget, a pozitívumokat, nekem bejött a karantén.

  Tudjak félretenni legalább annyi pénzt, mint 2018-ban, és keressek legalább annyit, mint 2020-ben. Ne legyenek bürokratikus, jogi és adóproblémáim.
  Maradjon mindenki egészséges, a családtagjaim, macskáim, lovam, pasim, és én is.
  Maradjon ilyen jó és élvezetes a munkahelyem. Nőjön a fizetésem. Élvezzem a munkám. Legyen mellette elég szabadidőm.
  Legyen jó a párkapcsolatom. Lakjak ott a macskákkal együtt, ahol a legjobban érzem magam, extrém ingázás nélkül.
  Legyen Luxi simulékonyabb és jó munkakészségű, nyugodt, terepen, és pályán is. Fejlődjek Luxival a lovaglásban, és ő is maradjon egészséges. Ne legyen komolyabb lovas balesetem.

  Ne legyen balesetem az autóval, meg sehogy sem.

  Köszönöm!

  Anikó

  Kedvelés

 28. mrozek

  Kedves Univerzum!

  Fura volt ez az év. Az tény, hogy kirángattál a kiégésből az online oktatással, de ehhez azért talán túlzás volt egy világjárványt elindítani…
  Köszönöm szépen az idei év örömeit, eredményeit. Köszönöm, hogy azokat a kívánságaimat teljesítetted, amikért tettem is. Köszönöm, hogy idén is tanítottál. Szeretném, ha 2021-ben is kedves lennél velem, és valóra váltanád a kívánságaimat úgy, ahogyan nekem jó.
  Köszönöm, hogy vigyáztál a családomra! Kérlek, adj a családomnak, szeretteimnek és nekem egészséget továbbra is!
  Köszönöm szépen Zsoltit, rendkívül hálás vagyok érte. Köszönöm, hogy harmóniában töltöttük a karantént. Kérlek, legyen 2021-ben is boldog, kiegyensúlyozott a kapcsolatunk! Legyünk szerelmesek (egymásba), elégedettek és nyugodtak a párkapcsolatunkban és egyébként is! Szeretném, ha Zsolti a munkájával is elégedett lenne, ha örömét lelné benne. Kérlek, segíts neki ebben, ha kell, akár váltani, ha az a jó neki.
  Köszönöm ezúttal is a munkám. Köszönöm a megújulást, a kihívásokat, a javulást az osztályommal. Kérlek, add, hogy továbbra is szeressem, élvezzem, okozzon örömöt a munkám. Tudjak megújulni a tanításban, jól vezessem az osztályom. Legyen lendületem, energiám! Segíts, kérlek, hogy jól felkészítsem a végzős csoportomat az emelt és középszintű érettségire is. Tudjak segíteni Balunak is az OKTV-ben.
  Hálásan köszönöm a lakásom! Leljem benne továbbra is örömömet, ügyesen intézzem a hivatalos dolgokat, de tudjak tőle megválni, szeretném ezzel kapcsolatban ezt kérni. Örülnék egy nagyobb lakásnak, kérlek, sikerüljön vennünk egy nagyobb, szép lakást magunknak, amit szeretünk, fent tudunk tartani. Kérlek, adjál bátorságot, hogy meglépjem ezt, és ügyesen intézzem az ezzel kapcsolatos teendőket.

  Szeretnék még kérni több bátorságot, vidámságot, türelmet, megértést és hitet magamban és az életben. Köszönöm, hogy a jógával ebben is segítesz.
  Köszönöm szépen a barátaimat, kérlek, maradjanak velem, nevessünk sokat, támogassuk egymást, bulizzunk, élvezzük az életet!
  Kérlek, szabaduljon meg a világ a járványtól megnyugtató módon! Örülnék, ha nagyobb lenne a türelem, megértés az emberekben.
  Hosszan írtam idén is, mint tavaly, mert bízom benned, kedves Univerzum. Bízz hát te is bennem, kérlek! Megérdemlem, amiket kértem, hidd el!
  Kedves Lucia!
  Köszönöm a lehetőséget, kívánom, hogy teljesüljenek a kívánságaid!
  Minden jót mindenkinek!
  Zsuzsi

  Kedvelés

 29. liza

  Ps: reggel arra ébredtem, hogy a kívánságokból tegnap kihagytam a kórusom, remélem még időben vagyok, miszerint legyen újra kórus mielőbb, normális személyes próbákkal, projekttel, fellépésekkel, sikerrel, bulikkal, szeretettel, kórustáborral.

  Kedvelés

 30. vic

  Kedves Univerzum!

  1. Legyen mindenki (kis családban és nagy családban) egészséges.
  2. Gyerekek: mindkettőnek legyenek cuki barátai, akikre számíthatnak! Fontos! Köszi
  3. Férj: sikerüljön neki, amibe belevág, köszönöm, hogy a tavalyi kívánságomat ezzel kapcsolatban teljesítetted! Hagyja el az állandó idegeskedést, jöjjünk rendbe, de tényleg. Munkafronton támogasd meg nagyon.
  4. Munka: köszi a tavalyit. Kérlek maradjon mindkét fajta munkám, a lengyelek adjanak elég feladatot, és kérek hozzá elég erőt!
  5. Sport: legyen elég időm futni.
  6. Gyerekek megint: tudjak velük kedvesen bánni, és a nyári szünet is legyen gördülékeny ebből a szempontból.
  7. No covid
  8. Jussunk közelebb a felújításhoz.
  9. Teljesüljenek Lucia és a többiek kívánságai!

  Köszi a lehetőséget! :)

  Kedvelés

 31. Kekzold

  Kedves Univerzum!

  Idén különlegesen vicces kedvedben voltál a kérések értelmezésében, ezért idén precíz leszek nagyon. Tavaly azt kértem, hogy idén ne haljon meg senki, de ketten is elmentek, és azt is kértem, hogy senkise legyen súlyos beteg, sajnos ez sem jött össze. Azt hiszem, hogy a helyes megfogalmazás úgy lesz, hogy idén mindenki maradjon életben és egészségesen, aki fontos nekem, tehát Valaki, nekem mindenképpen.

  A tavalyi kívánságom második fele viszont az év végén egy szép hazafutással teljesült, végre otthagytam a kizsákmányoló munkahelyemet és senkise mondta, hogy megbolondultam itt a nagy válság közepén otthagyni a szuperül fizető, de lelkemet elraboló munkámat, hanem mindenki egyetértett és bátorított, beleértve a gyomrom tájékára állandóan beköltözött görcsöt és a hajnali rémálomból ébredéseket is, amit a munkahelyem okozott. Ezzel kapcsolatban, mélyen tisztelt Univerzum annyit szeretnék kéri, hogy idén megtaláljam az új helyemet, tudjak élni a lehetőségekkel, amiket kapok és megismerjem az erőssegeimet és valódi szükségleteimet, ha munkáról van szó, és bátran vágjak bele abba, ahova a megérzéseim vezetnek.
  Az egészség rám is vonatkozik, azt kérem Univerzum, hogy ha már sikerült elkapni ezt a szar, rohadt covidot, akkor jövőre már ne kapjam el újra és ennek a mostaninak hosszantartó utóhatásai ne legyenek a szervezetemben. Vonatkozik ez a munkámra is, a rengeteg szarság okozta stressz és gyomorgörcs után regenerálódjak, egészséges legyek.

  És a legújabb, amit viszont még nem kértem, kérlek, segíts, hogy idén elindulhassunk a családdá válás utján. Na persze már most is az vagyunk, papír nélkül is a 2 cicával, de ne gondold, hogy ezt már kipipálhatod így, gyerekre gondolok, gyerekekre akár! Nem kell idén megszülessen(ek), de nagyon vágyom rá, hogy jövőre ilyenkor már az érkezésüket készíthessük elő.

  És egy bónusz, ha még belefér: utazhassunk külföldre, haza Erdélybe és Nyugat-Európába is, ha még ennél is messzebbre tudunk jutni, az már a szuperbónusz lenne.

  És @Univerzum, tudom, hogy most elég nehéz neked, mert mindenki mérges rád 2020 miatt, de én szeretném megköszönni is ezt az évet, ha nem ennyire szar, akkor sose jövök rá, hogy a magamnak okozott szarokból ki lehet lépni, mert elég az is, ami történik a világban. És hála a home office intézmenyesítésért, hogy így bátrabban tevezünk azzal a kerttel és házzal az ország bármelyik pontján. Meg a rengeteg erőért is köszönet, amit megmutattál, hogy bennem van, now I’m fearless.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.