még a killingről

Szóval igazán nem akarok senkit rábeszélni a The Killingre, mert nyomasztó, kevés szellemes párbeszéd van benne, sok vér és kegyetlenség (nem az arcba tolva, de akkor is), lelki problémák, és olyan női főszereplő, aki “jó nő, de nem látszik rajta”*.

Ugyanakkor én pont ezekért szerettem, Mireille Enost meg részben azért, mert vagy nagyon jó színésznő, vagy erre a szerepre nagyon jó, de csodálatosan elő tudja adni azt a zaklatott, feszes arcú, csakazértis műmosolyt, amelyen nagyon halványan átcsillan az elmebaj és egy esetleges sarokcsiszoló a ridikülben, és amelyet egyértelműen érzek az arcomon olyankor, amikor az óvónők lecsesznek, mert nem vittem váltózoknit a tornaórás napon, és próbálok úgy tenni, mintha ez engem is mély aggodalommal töltene el, és különleges kegynek érezném, hogy kivételesen kap benti váltózoknit, miközben azon gondolkozom, hogy ha egy héten belül nem utalják valamelyik három hónapja húzódó számlát, akkor mínuszba megy a folyószámlám, és hogy hogyan fogok estig lefordítani egy sz. ívet, amelyben a bridge különböző jelentésein alapuló szójátékok is szerepelnek.

Most erről a konkrét mosolyról nem találtam képet, aki látja, az idézze fel a pszichiátriás jeleneteket, viszont megtaláltam például a kedvenc jelenetemet animgifben (csodálatos dolog az internetes világháló!):

linden03

Képzeljük el, amint az L. azt motyogja közben, hogy “nem tudom, miért, de meggyőződésem, hogy a KGB-nek dolgozol”.

A következő gif pontosan ábrázolja vizuálisan, mi történt, miután az L.-lel megnéztük a The Place Beyond the Pinest (na jó, a dohányzáshoz ki kellett menni, de lélekben cigiztem):

linden01

A következőt konkrétan előadtam, csak victims helyett bloggerekkel, és ebben is benne van valamennyire, bár messze nem annyira kifejezetten A Mosoly:

linden02

És bonus tracknek az arc, amit akkor vágtam, amikor az L. az első randinkon Camus Közöny c. művét hozta el kölcsönbe (alternatív képaláírás: “a szerkesztendő fordító minden bekezdés elejére tabulátort rakott, és nem kereste ki a szövegben szereplő idézetek eredeti fordítását”):

linden04

* Az idézet tőlem származik.

6 thoughts on “még a killingről

 1. Orson

  Mi teljesen rákattantunk. Durva egy film volt. Az első, amit angolul néztem angol felirattal (nálam ez tök nagy fejlődési ugrás), mert képtelen voltam kivárni a magyar feliratot.

  Kedvelés

 2. Gazdatest

  I love it! Mondjuk a 3-ik évad utolsó három része nem volt egyszerű, a 10-ik a börtönös rész miatt, az nagyon kemény volt, és talán egy kicsit túl részletes is. Az utolsó kettő meg azért, mert valahogy nem volt elég feszes, és simán ki lehetett találni a végét. A liftes gif nagyon ott van!!!

  Kedvelés

 3. Lengyel Bogi

  Mielott rakaptal volna a Killingre, magamtol is beugrottal Lindenrol. Ami azert is meglepo, mert nem ismerjuk egymast :-)
  Btw, a harmadik evad tetszett???

  Kedvelés

 4. rgranc

  Megnéztünk négy részt ha jól emlékszem (vagy ötöt, mindegy), de azután a többit közös megegyezéssel töröltük a francba, mielőtt saját lábunkat kezdtük volna lerágni hogy menekülhessünk a tévé elől. Nem jött be, na.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.