bejegyzés spoilerekkel, de az nem is baj

Szóval ugye a kora tavaszi Ryan Goslingos élményünket azzal zártam le (vigasztalás gyanánt), hogy nem baj, a The Place Beyond the Pines majd jó lesz, ehhez képest a film megtekintése után én csak annyit bírtam kinyögni, hogy hát ennek semmi értelme nem volt, az L.* pedig arcát a párnába fúrva feküdt hason a kanapén, és azt dünnyögte, hogy ugye tudom, hogy mostanában egyfajta Ryan Gosling-poklon megyünk keresztül.

Tekintsük hát meg a trailert:

A trailerrel amúgy önmagában semmi bajom, rengeteg lehetőség van benne, ez egy olyan trailer, amely reményt ad, amely jobbá teszi az emberek életét. A film első három percével sincs bajom, Ryan Gosling (shirtless!) késsel játszik, majd hátulról figyelhetjük, ahogy megy, és közben felvesz egy levágott ujjú Metallica-pólót, meg egy piros bőrdzsekit (itt megtekinthető). Először akkor vettem észre, hogy bajom van, amikor a tizedik percnél kezdtem gyanítani, hogy ez a film nem jó. De hát nézzük azért tovább, mégiscsak RG.

Utána azzal volt bajom, hogy Ryan Gosling körülbelül a film harmincadik percénél meghal. Igen, rendesen meghal, végignézhetjük, ahogyan az agya kifolyik az aszfaltra. Nem, nem jön vissza a túlvilágról egy ezoterikus románc vagy ilyesmi kedvéért. És igen, itt marad még a filmből két óra. És most nézzük meg a trailert még egyszer, és állapítsuk meg, hogy történik-e benne utalás arra, hogy a film négyötöd részében nem szerepel Ryan Gosling, amelyikben szerepel, az is közepesen gyenge, az utána jövő két óra pedig rettenetes, nagyrészt rossz színészekkel, ótvar klisékkel és nemlétező dialógusokkal (akinek nincs kedve megtekinteni, annak mondanám, hogy nem, nem történik).

Utána még próbáltunk valamennyit beszélgetni a filmről (én például mondtam, hogy régen nem ez volt, régen az volt, hogy az ember előszed valami korábbi Ryan Gosling-filmet, és az biztos, hogy jó, vegyük például a Half Nelsont, ami Ryan Gosling nélkül nem lenne egy nagy durranás, vele viszont teljesen oké, mire az L. azt felelte, hogy hát ezzel a filmmel is az volt a baj, hogy nem szerepelt benne Ryan Gosling, ő elkapta a pillantását néha, ahogy a kamerába néz, és az látszik rajta, hogy “mit hülyéskedünk már itt”, és ezek után nem csodálkozik az utóbbi nyilatkozatain, hogy unja ezt az egész filmezést), majd lementünk felejteni sétálni. és inkább megbeszéltük a saját (elkülönülő) magánéletünket, ami lehet, hogy bizarr, céltalan, és nagyon rosszul van megírva dramaturgiai szempontból, de még így is kategóriákkal jobb, mint ez a film.

Jobban mondva, először jött egy újabb sokk (pedig már a vetítés előtt megállapítottuk, hogy ez a sokkoló dolgok estéje, hogy az L.-t idézzem: “az rendben van, hogy a barátainknak gyereke van, és hihetetlen új információkat osztanak meg velünk, azon is túlteszem magam, hogy feljössz hozzám filmet nézni**, de az a legdöbbenetesebb az egészben, hogy sikerült parkolóhelyet találnunk a Kazinczy utcában***”), ugyanis lementünk, és a háztól egy saroknyira ott volt az X út és az Y utca kereszteződése. És ebből kiderült számomra, hogy konkrétan az L. háza előtt szoktunk leszállni a járműről a gyerekkel, amikor a nagyanyjához megyünk, aki az X út és az Y utca kereszteződésénél lakik, csak a túloldalon (csak az L.-t eddig mindig másik irányból közelítettem meg, mint a nagymamát). Amikor ezen később is elelmélkedtem, mármint hogy számomra mennyire fel- és kiismerhetetlen a városnak ez a része, akkor az L. elmagyarázta, hogy ő úgy van ezzel, mint az indián nyomkeresők, akik egész életüket az erdőben töltötték, és a letört ágakból meg a szél illatából megállapítják, hogy itt három és fél napja navajo gyűlés volt, ott pedig elejtettek egy mosómedvét, csak ő a lakótelepekkel, mert élete nagy részét lakótelepeken töltötte, úgyhogy egy teljesen idegen, külföldi lakótelepen is simán tudja, hol volt a navajo gyűlés, és hol van a CBA.

Aztán végül olyan hajnali kettő körül visszamentünk, én lefeküdtem aludni a kanapéra, ő meg dolgozott még egy kicsit, úgyhogy minden oké volt, csak Ryan Gosling hiányzott.

* A félreértések elkerülése végett szeretném tisztázni, hogy ez az L. nem a Lam, de most hogyan hívjam máshogy, amikor mindig is így neveztem a blogomban (gyakran élőben is), erre hallgat, ez a neve a saját kategóriájának, stb.
** Az L.-nek valamiért fixa ideája, hogy én megfogadtam, hogy soha nem megyek fel hozzá. Előfordulhat, hogy ennek a tévhitnek a megerősítésére én is szolgáltattam némi alapot a viselkedésemmel és a kijelentéseimmel, de hát most Ryan Goslingot nézni hívott. Projektorral.
*** Én nem voltam tisztában azzal, hogy a Kazinczy utcában nem lehet parkolóhelyet találni, valószínűleg ezért találtam eddig mindig, és most is csak arra panaszkodtam, hogy a szokásossal ellentétben öt méter helyett ötvenet kellett gyalogolni a kocsimig.

6 thoughts on “bejegyzés spoilerekkel, de az nem is baj

 1. Tarhonyakártevő

  Ja, és kiderült belőle, hogy azért nem házasodtok össze (és fogadtök örökbe egy vak… izé… kamiont, a hagyományos családmodell szerint), mert két külön koordinátarendszerben éltek

  Kedvelés

  1. lucia Szerző

   ebből mennyire jó Ryan Gosling – Eva Mendes kormánypropagandafilmet lehetne csinálni, már látom is magam előtt az előzetesét:

   “Külön világokban léteztek. A fiú tízemeletes házak között töltötte életét. Soha nem talált parkolóhelyet a belvárosban. A lány a meredek, egyirányú utcákban igazodott el. Mindig meg tudott állni kocsival. Egymásra találhat-e két ennyire átfedés nélküli univerzum az igaz szerelem és a családi adókedvezmény hatására, vagy az álmok csak álmok maradnak?”.

   mondjuk megjegyezném, hogy én is lakótelepeken nőttem fel, és ez soha nem akadályozott az eltévedésben.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.