amelyből kiderül, hogy bright férfi

Szeretném, ha nyoma maradna annak, hogyan váltunk nőíróvá, mi adta meg a végső lökést, amikor majd megkapjuk a Cosmopolitan irodalmi díját, ezért kivonatolnám a mai medúza-threadet. Nem muszáj elolvasni.

agnus: fejős éva és schaffer erzsébet díjat kap a nők lapjától! szenzáció!
http://velvet.hu/celeb/2011/02/22/dijataadaskudarc/
Az irodalom kategória megint meglepetést hozott, ugyanis minden díjat átvettek. A harmadik helyezett Fejős Éva az olvasók után a könyvtárakat dicsőítette, Hegedűs Réka Schaffer Erzsébet nevében köszönte meg a díjat, örül a szeretetnek és a visszajelzéseknek, végül Tasi Géza Szabó Magda örököseként vette át az első helyzettnek járó elismerést.

lucia: ez komoly, hogy fejős éva és szabó magda, így, egy dobogón?

Bright: szegény Zsoldos-díj visszacsúszott a második helyre a legcikibb díjért folyó versenyben

Isolde: Szabó Magdának életében nem merték odaadni?

brainoiz: “Rám nézett, a jobb hüvelykujját felfelé fordítva lazán odaszólt: „Ilyenek a történetei!” Összenevettünk”
Ellenállhatatlan kényszert éreztem ezen a ponton, hogy trágárságokkal illessem a Zírónőt.

alie: én, mondhatni, schäffer erzsébeten szocializálódtam (anyám járatta a nők lapját kamaszkorom jellemformáló éveiben), és minden alkalommal mazochista élvezettel olvastam az írásait. később évekig azt hittem, hogy csak az ifjúkor lázadása tett oly szigorúvá sch. e. jellegzetes stílusa iránt, de aztán ismét elolvastam tőle valamit, amiben öreg tölgyfa ajtó, csillogó gyerekszemek, unokáját egyedül nevelő hajlott hátú nénike meg stbstb.
porcukorba forgatott hányásgolyócskák.
köszönöm, hogy ezt megoszthattam veletek (- leül, szoknyáját húzogatva -).

Isolde:
én is sch-n és a nők lapján nőttem fel, és én sokáig azt hittem, hogy a felnőttek ilyenek, modorosak, de a szívük mélyén jóságosak és tudnak piskótát sütni házilag készült ribiszkedzsemmel mind.

agnus: persze ma, deresedő, korosodó, (bölcsülő?) felnőttként, már csak összenevetünk ezen és csóváljuk a fejünket.

lucia: deresedsz, ági? nem kéne bemenni lassan, és nem a hidegben nézni
szomorúan, magányosan?

brainoiz: Szerintem agnusnak igaza van. Rég volt már, hogy az életre kapott elemózsiás batyuval kiléptünk a szívmeleg családi fészek simogatás-kopott kapuján, és azóta az a batyu inkább zsák a hátunkon, a szerelmek, csalódások, a keserű-szomorú, mégis összenevetős évtizedek súlyával hízlalt málha, de hátunkat egyformán görnyeszti a súlya, és ezt látjuk viszont egymáson, ezt a görnyedést, amikor a ribiszkedzsemtől maszatos arcú kis vasgyúrók sertepertélnek körülüttünk a konyhában a nagy családi ebéd előtt.

lucia: ez annyira szép és szívhez szóló volt ebben a rohanó, elidegenesedett világban, ahol mások már csak a pénz és a csillogás után futnak, meg sem állva, hogy felsegítsék a nagymamát, akinek szívében élénken él még azóta nagyra nőtt kisunokái kacaja, a Combinóra, melynek elődjén tette neki régen, ránctalan arcú korában a fess szőke katona a szépet, szóval annyira megérintetted a lelkemben, Viktor, a már elfeledettnek hitt, fiatalkori hitet a világban, hogy nem is értem, miért nem díjaz téged soha a Nők Lapja.

Suematra: olyan húrokat pengettek, amik mellett nehéz elmenni szótlanul, ezeken a zord, ködös napokon, csak ez élteti az embert, ez ad egyfajta lelki töltést, erőt mindannyiunknak – csilingelő kacajok, süteményillat, elfeledett emlékek tolulnak fel bennem, mosolyog a lelkem.

Bright: ezzel a threaddel vallatni lehetne Guantanamóban

brainoiz: a thread tanulsága, hogy mindenkiben él egy sch. erzsébet. Bright, szeretném látni a te sch erzsébetedet.

Bright: én az enyémet már évekkel ezelőtt agyonvertem egy kuglófsütővel, és nem hagyom feltámadni, mert FÉRFI vagyok

L.: egy mézeskalács-illatú kuglófsütővel, tette hozzá a nagybetűs férfi.

brainoiz:
szerintem kiadtuk magunkból a felgyűlt séfereket.

61 thoughts on “amelyből kiderül, hogy bright férfi

 1. Kuk@c

  Hidegveríték, patakzik a tarkómra miközben a cukrozott taknyot olvasom. Nehezen szabadulok a tévképzettől, hogy egy maffia játék utolsó kőrében hallgatom körmondataitokat és ebből kell kibogoznom, hogy kire szavazzak. Brrr, magam sem csinálhatnám rosszabbul.
  Lucia, kérlek ha jössz Sch-t hagyd otthon!

  Kedvelés

 2. think

  zsoltu:
  szerintem azért megpróbálhatnád te is azt a jegyzőkönyvet, hiszen a KISZ-notesz így a tulajdonosnál maradt, aki minden bizonnyal nem saját magának ajánlotta fel azt :)

  Kedvelés

 3. zsoltu

  Kedveseim, napok óta görnyedek a computer előtt, hogy a családnak megkeressem a betevő falatot és ne kelljen vádló tekintetüket látnom és belső, soha ki nem hallatszó fájdalomsikolyaikat hallanom lelki füleimmel, ezért nem tudtam idejönni és olvasni a ti gyönyörteljes kommentárjaitokat, így most újabb szomorúság öntötte el a szívem, mert olvastam, hogy egy eredeti múlt századi KISZ notesz volt a tét, és én erről lemaradtam, bár olvasva a kitűnő megfejtést aranytollú ismeretlen ismerőstől el kell mondjam, hogy semmiféle irigység nem fészkel lelkem odújában, csak konstatáltam, hogy az élet kegyetlen a rabszolgákkal.

  Kedvelés

 4. think

  Tarhonyakártevő:
  nem annyira kiejthetetlenek ám :) [a magyar anyanyelv például kifejezett előny itteni nyelvtanuláskor]. egyébként itt élek előre nem látható ideig. az is lehet, hogy örökre, de ezt úgysem tudni.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.