amelyből kiderül, hogy bright férfi

Szeretném, ha nyoma maradna annak, hogyan váltunk nőíróvá, mi adta meg a végső lökést, amikor majd megkapjuk a Cosmopolitan irodalmi díját, ezért kivonatolnám a mai medúza-threadet. Nem muszáj elolvasni.

agnus: fejős éva és schaffer erzsébet díjat kap a nők lapjától! szenzáció!
http://velvet.hu/celeb/2011/02/22/dijataadaskudarc/
Az irodalom kategória megint meglepetést hozott, ugyanis minden díjat átvettek. A harmadik helyezett Fejős Éva az olvasók után a könyvtárakat dicsőítette, Hegedűs Réka Schaffer Erzsébet nevében köszönte meg a díjat, örül a szeretetnek és a visszajelzéseknek, végül Tasi Géza Szabó Magda örököseként vette át az első helyzettnek járó elismerést.

lucia: ez komoly, hogy fejős éva és szabó magda, így, egy dobogón?

Bright: szegény Zsoldos-díj visszacsúszott a második helyre a legcikibb díjért folyó versenyben

Isolde: Szabó Magdának életében nem merték odaadni?

brainoiz: “Rám nézett, a jobb hüvelykujját felfelé fordítva lazán odaszólt: „Ilyenek a történetei!” Összenevettünk”
Ellenállhatatlan kényszert éreztem ezen a ponton, hogy trágárságokkal illessem a Zírónőt.

alie: én, mondhatni, schäffer erzsébeten szocializálódtam (anyám járatta a nők lapját kamaszkorom jellemformáló éveiben), és minden alkalommal mazochista élvezettel olvastam az írásait. később évekig azt hittem, hogy csak az ifjúkor lázadása tett oly szigorúvá sch. e. jellegzetes stílusa iránt, de aztán ismét elolvastam tőle valamit, amiben öreg tölgyfa ajtó, csillogó gyerekszemek, unokáját egyedül nevelő hajlott hátú nénike meg stbstb.
porcukorba forgatott hányásgolyócskák.
köszönöm, hogy ezt megoszthattam veletek (- leül, szoknyáját húzogatva -).

Isolde:
én is sch-n és a nők lapján nőttem fel, és én sokáig azt hittem, hogy a felnőttek ilyenek, modorosak, de a szívük mélyén jóságosak és tudnak piskótát sütni házilag készült ribiszkedzsemmel mind.

agnus: persze ma, deresedő, korosodó, (bölcsülő?) felnőttként, már csak összenevetünk ezen és csóváljuk a fejünket.

lucia: deresedsz, ági? nem kéne bemenni lassan, és nem a hidegben nézni
szomorúan, magányosan?

brainoiz: Szerintem agnusnak igaza van. Rég volt már, hogy az életre kapott elemózsiás batyuval kiléptünk a szívmeleg családi fészek simogatás-kopott kapuján, és azóta az a batyu inkább zsák a hátunkon, a szerelmek, csalódások, a keserű-szomorú, mégis összenevetős évtizedek súlyával hízlalt málha, de hátunkat egyformán görnyeszti a súlya, és ezt látjuk viszont egymáson, ezt a görnyedést, amikor a ribiszkedzsemtől maszatos arcú kis vasgyúrók sertepertélnek körülüttünk a konyhában a nagy családi ebéd előtt.

lucia: ez annyira szép és szívhez szóló volt ebben a rohanó, elidegenesedett világban, ahol mások már csak a pénz és a csillogás után futnak, meg sem állva, hogy felsegítsék a nagymamát, akinek szívében élénken él még azóta nagyra nőtt kisunokái kacaja, a Combinóra, melynek elődjén tette neki régen, ránctalan arcú korában a fess szőke katona a szépet, szóval annyira megérintetted a lelkemben, Viktor, a már elfeledettnek hitt, fiatalkori hitet a világban, hogy nem is értem, miért nem díjaz téged soha a Nők Lapja.

Suematra: olyan húrokat pengettek, amik mellett nehéz elmenni szótlanul, ezeken a zord, ködös napokon, csak ez élteti az embert, ez ad egyfajta lelki töltést, erőt mindannyiunknak – csilingelő kacajok, süteményillat, elfeledett emlékek tolulnak fel bennem, mosolyog a lelkem.

Bright: ezzel a threaddel vallatni lehetne Guantanamóban

brainoiz: a thread tanulsága, hogy mindenkiben él egy sch. erzsébet. Bright, szeretném látni a te sch erzsébetedet.

Bright: én az enyémet már évekkel ezelőtt agyonvertem egy kuglófsütővel, és nem hagyom feltámadni, mert FÉRFI vagyok

L.: egy mézeskalács-illatú kuglófsütővel, tette hozzá a nagybetűs férfi.

brainoiz:
szerintem kiadtuk magunkból a felgyűlt séfereket.

61 thoughts on “amelyből kiderül, hogy bright férfi

 1. think

  Tarhonyakártevő:
  tiéd marad a KISZ-notesz szerintem [olybá tűnik, hogy a képzeletbeli elhunyt jelenlegi tartózkodási helyem földjén született].

  Kedvelés

 2. Silmarwen

  lucia: Remélem csak külsőre, mert például szag terén egyik se lenne túl előnyös. (bár egyiküket sem szagoltam még, de tele vagyok előítéletekkel)

  Kedvelés

 3. think

  @Tarhonyakártevő és @Sefüle
  ezekre én is kíváncsi lennék. esetleg meg lehetne kérni a fenti társulatot, hogy ezt is zengjék meg a következő thread alkalmával. szerintem osztatlan sikert aratna :) [de a pályázat sem rossz ötlet. csak mi lenne a fődíj?]

  Kedvelés

 4. Tarhonyakártevő

  Az össznépi hancúr következtében elképzeltem, milyen lenne programkódot írni SCH-ban.
  Vagy boncolási jegyzőkönyvet stílusban maradva.

  Kedvelés

 5. Gyé

  Köszönöm. Lelkem bársonyos titokösvényén lépkedő tündérgyermekek kacagása újra felcsilingelhetett. (Értsd: makkal telezabált vaddisznók röffenésével gazdagított tébolyodott vihogás)

  Kedvelés

 6. Zenóbia

  Na jó, egyszer 17 évesen vettem egy egész könyvet tőle,(megdobálhattok paradicsommal vagy ilyesmi) amit egyvégtében végigolvastam, majd az jutott eszembe egy cigicsikkről, hogy: Ó, vajon mit érezhet ez a szegény cigarettacsikk ott a földön a napfénytől aranyló szélű pocsolya mellett, és vajon hová-merre tarthat az életben aki eldobta? – és azóta csak a nagyi olvas nálunk ilyet.

  Kedvelés

 7. belekotyogok

  léccilécci tartsatok danbrown-os összejövetelt is, sokszorosan összetett, jelzős szerkezetekkel, roppant színdús leírásokkal, csak az én kedvemért :)
  írhatnátok ilyeneket, hogy: az aranybarnára sült, diszkréten izmos testű ifjú a napszívta szőke szépségre vettette érzelmektől izzó, melegbarna pillantását a lemenő nap bíborfényében.

  Kedvelés

 8. tappancs

  “Csak néhány napja, hogy az iwiwen egy kedves régi ismerősöm aznapi új képei között, szivetmelentető hóvirág képet találtam. A magyarországi télben, februárban, a még száraz, kopár erdőben az avarból előbújó csodálatos kis virág, szerényen meghajtja bájos kis fejét előttünk, jelezve, hogy a fagyos dermedt világból, a zord környezetből is új élet sarjad minden körülmény ellenére is. A szerény, egyszerű kis virág, a bájos megjelenésével a szeretet melegségének érzését kelti talán minden emberben, annyira csodás látvány. Eszembe juttatja gyerekkorunkat, a fiatalságunkat, amikor a Duna parton , a kis erdőben, a szigeten, bárhol ahol előbújtak a tavasz csodálatos kis hirnökei, szedtük a csokrokat sok sok más emberrel együtt, vittük haza boldogan, örömet okozva és a tavasz hirét hozva mindenkinek.”

  (gyűjtés)

  Kedvelés

 9. 7241gabi

  köszönöm-köszönöm, ez jól esett! Zsoltu is befér a csapatba:-)
  Tényleg jó lenne egy hanganyag, csak hogy halljuk hol csuklott el a hangotok a meghatódottságtól. Izé, röhögéstől.

  Kedvelés

 10. debcsillu

  ez a bejegyzés videoblogért kiált!
  vagy legalábbis hangfelvételért;)
  mert nemcsak az a fontos, amit mondtatok, hanem ahogy mondtátok:)
  ti kis séferbözsik:D

  Kedvelés

 11. zsoltu

  Én komolyan nem értem, hogy ebben a vérzivataros világidőben, amikor ember embernek farkasa, miért nem tud ez a siserehad együtt örülni óanyáink haloványorgonalila púderkompaktjából előpöffenő érzelemfelhőkkel, melyekben fel-feltűnik az édes gyerekkor vissza nem hozható kantárosnadrág-formájú hangulata, az olcsó városi fényképész műterméből kiforduló szeretetteljes család szinte harapható harmóniája, miért ez az elidegenedettségre helyeslő fejbólintással választ adó mértani szerkeszett vágyéhség, mely megmagyarázhatatlanul a névben csúcsosodik ki, az sch-ban, ami végülis olyan rokoni szálak élményanyaga, mely a háborús csatamezőkről hazatévedő hadifogságban megőszült vándor nagyapó és a rá váró csipkekötényes, mákosguba hangú nagyanyó sosemvolt unokáinak szemében csillanó reménytelenség könnyáztatta kuglófról álmodó éhes kiáltása. Hát hiába, tényleg hiába minden? Ébredjetek!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.