univerzális rendszergazda

Ja, egyébként meg a rendszergazda tényleg megmentett, jött, kipakolt, fél perc alatt megdelejezte az autót, visszapakolt, szinte már úgy jár a kocsimhoz, mint haza. Mondtam is neki, hogy nagyon ügyes volt, köszönöm szépen, mire egy kicsit megdöbbenve állt, majd megkérdezte, hogy megint valami pszichológiás-kommunikációs könyvet olvasok-e, de elmagyaráztam neki, hogy közben eszembe jutott, hogy amikor odarendeltem, egyszer sem mondtam, hogy kéremszépen, vagy akár hogy légyszi, és felmerült bennem, hogy néha mondjuk tűnhetnék egy kicsit udvariasabbnak, vagy legalább kevésbé bunkónak (building better worlds). Ettől megnyugodott, hogy mégsem szálltak meg az ufók, és annyit mondott, hogy libamáj, majd lealkudta Wellingtonra.

Utána este is felhívtam, rögtön rá is kérdezett, hogy mit rontott el már megint, de csak mesélni akartam arról, hogy megvettem az univerzális töltőt a géphez, és nem jó a dugója. Erre mondta, hogy nézzek körül az ölemben, ott kell lennie ilyen dugaszadaptereknek hozzá, és tényleg, pedig nincs is telepítve bennem VNC. Utána valahogy szóba került, hogy ugye nem tudom a titkos számait, amiken alvás közben is elérhető, de megnyugtattam, hogy nem is kell tudnom, egyrészt mert tiszteletben tartom az alvását, másrészt ha annyira sürgősen kell nekem valami, akkor úgysem fogok ráérni megvárni, hogy kikászálódjon az ágyból, úgyhogy hagyjuk. Erre felvetette a lehetőséget, hogy de mi van, ha egyszer ott állok a kapujában, mert ver a férjem, és nincs hová mennem, mire rövid gondolkodás után megkértem, hogy akkor majd nászajándékba adja meg nekem a titkos számait.

Közben egyébként eszembe jutott, hogy mondjuk kulcsom is van hozzá, úgyhogy ha rám emeli a kezét az a semmirekellő férjem, be tudok menni anélkül, hogy felkelteném, de arra tényleg jók lesznek a számok, ha mondjuk csak beszélgetni akarok majd róla az alvásidejében, hogy ver a férjem.

17 thoughts on “univerzális rendszergazda

 1. R.

  Viv: konkrétan egy autó el akarta ütni a vonatot, de a vonat volt az erősebb.

  egyébként én is pont meg akartam jegyezni, hogy rendszergazda vs. Lam küzdelemben rg lenne a nyerő:)

  Kedvelés

 2. lucia

  Viv: nézd, én aludtam már a városodban a nevezett ismerősnél, szerintem ha olyan huszonnégy órásra tervezzük az ott-tartózkodást, össze tudjuk hozni, annyira kérnélek, hogy sürgős egészségügyi probléma se nálad, se a gyerekeknél ne merüljön fel, bár végül is a kórházban is randizhatunk :)

  Kedvelés

 3. Viv

  Az én városomban nem jó találkozni, rossz ómen, vetem is a kereszteket, utoljára a R-vel próbáltam, de először is késett a vonat, amivel jöttek, aztán a gyerek miatt kicsit plusz időt töltöttem a kórházban, úgyhogy nem tudtam kávézni menni a R-vel, pedig nagyon szerettem volna, lezárásokról meg minden felnőttes dologról beszélgetni, a változatosság kedvéért kávéházban, nem kocsmában, mert szerintem utoljára sok éve ott találkoztam vele, amikor még se férje, se gyereke nem volt. :) De sajna nem jött össze. Az Univerzum nem akarja, hogy én ebben a városban randizzak, úgy érzem. :)

  Kedvelés

 4. lucia

  Viv: szerencsére a rendszergazda olcsón adja magát, most beszéltem vele, és hirtelen, mintegy spontán rádöbbent a kommentek olvasása után, hogy van meglátogatnivaló ismerőse a városodban :)

  Kedvelés

 5. petya

  Nekem inkább az jutott eszembe, hogy nem olyan neked ez a rendszergazda, mint a Beautiful Mindban Nash lakótársa az egyetemen?

  Üdvözlettel,
  Egy kevésbé csodálatos elme

  Kedvelés

 6. lucia

  Kardigán: fáradságban ugyanannyi, beszerezni egyszerűbb. én annak örülök nagyon, hogy nem borsófőzeléket kért, mert azt mindig elrontom :)

  Kedvelés

 7. lucia

  barkaf: az kizárt, az utolsó beszélgetésünk konkrétan úgy kezdődött, hogy megkérdezte, na mit rontott el nekem megint, mire azt mondtam, hogy kivételesen semmit, erre ő azt felelte, hogy csak az egész életemet-e, úgy en bloc (általában hisztérikus hangnemben keresem, amiért magyar oprendszert telepített, vagy szépen lejelszózta nekem a saját meghajtóimat magam elől is az ubuntun), majd azzal folytatta, hogy ja, azt nem, mert nem vett engem feleségül (nem mintha valaha is lettünk volna olyan kontextusban), és erre én azt feleltem, hogy igen, és ezért nap mint nap hálát is adok az égnek.

  nem ő lesz a férjem, mert akkor nagyon hamar börtönbe kerülnék :)

  Kedvelés

 8. barkaf

  … és ha Ő lesz a férjed? :-) …
  Szerintem komolyan el kellene gondolkodnod azon, hogy a könyvek fordítását írásukkal is kiegészítsd!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.