ma reggel azzal keltem, hogy te jó ég, most már öt-hat napon belül tényleg ki kell rakni a kívánós posztot

de utána kiderült számomra, hogy optimista voltam.

A másik dolog, amire még kávé előtt ráébredtem, az volt, hogy nem véletlenül bevett átok a “lépjél legóra” (Muci egy sokezer darabos Tower Bridge-et kapott karácsonyra, amit a segítségemmel el is kezdett összerakni, majd az apjához távozott ünnepelni, és azóta nem volt időm összeszedegetni az öröm hevében szerteszórt elemeket).

Az időhiányomról még annyit, hogy tavaly karácsonyra egy meggypiros szkenneres színes nyomtatót kaptam magamtól (mert a tíz évvel ezelőttiben fogyni kezdett a toner), és azóta se csatlakoztattam a konnektorhoz (bár a születésnapom környékén kivettem a dobozából, mert mégiscsak). Lehet, hogy írnom kéne egy évértékelős posztot arról, hogy akkor mégis mivel töltöttem az elmúlt háromszázhatvanöt napot (többek között azzal, hogy lefordítottam egy könyvet egy szoborról (nem csak arról, de az is szerepelt benne), majd az első adandó alkalommal bepakoltam három másik embert a kocsimba, és elszállítottam őket Firenzébe, hogy megnézzük a szobrot (ami minden létező és nem létező elvárásomat beteljesítette), illetve egy távolsági buszon belekezdtem az Egzisztenciális pszichoterápiá-ba (Yalom), de olyan szomorú volt(am), hogy öt percen belül elsírtam magam rajta, és amikor a mellettem ülő kedves idős hölgy megkérdezte, hogy mi a baj, majdnem megmutattam neki, hogy nézze meg, ide van írva, hogy mindnyájan magányosak vagyunk és maradunk örökre, és ezt a magányt csak időnként szakíthatja meg pár pillanatnyi valódi kapcsolódás egy másik emberi lényhez*, de utána inkább csak annyit mondtam neki, hogy semmi, hagyjuk magánéleti problémák. És a pincér még csak ezután jött (ha kellett, ha nem)).

De erről majd valamikor máskor (előtte még csatlakoztatnom kell a nyomtatót az elektromos hálózathoz, az korábbi elmaradás), most az van, hogy megint eljött az év vége, és én hiszek abban, hogy (1) ha az ember egyértelműen megfogalmazza és leírja (vagy kimondja) a kívánságait, azok könnyebben teljesülnek, (2) az ilyesmit érdemes liminális időpontokban csinálni (pl. évvége/évkezdet), mert a rituálészerűség nyomatékosabbá tesz mindent, (3) minden vallástörténeti szaktekintély egyetértene velem abban, hogy a blogomnak és az Univerzumnak együtt kívánságteljesítő ereje van (gyakran hátborzongató mértékben).

A szabály annyi, hogy mivel az Univerzum bármit beáldozna egy jó poénért, nagyon egyértelműen és világosan kell fogalmazni (miután augusztusban kimondtam valakinek, hogy szívesen ismerkednék, bő három héten belül három korban hozzám illő, szemrevaló férfi is összetörte a kocsim hátsó részét, és bár ezen férfiaktól később csokoládét, alkoholos italokat és elismerő szavakat kaptam (a telefonszámukon túlmenően), ez csak kis mértékben vigasztalt az okozott károkért). Bármilyen kívánságot le lehet írni kommentben, akár névvel, akár álnévvel, és ha szerepel a kommentben, hogy ne tegyem publikussá, akkor nem fogom (állítólag úgy is hat). A határidő 2019. január 1. éjfél (kivéve nagyon indokolt esetben)**.

Az én kívánságaim jövőre:

– A szokásos legfontosabb dolgok, hogy a gyerek és én maradjunk egészségesek és (ésszerű mértékben) boldogok 2019-ben is, az autó végig legyen üzemképes állapotban (és maradjon a tulajdonomban), a munkák legyenek szórakoztatóak és számosak (de ne túl számosak). Amennyiben ezek teljesülnek, a többit nem fogom szemrehányó hangnemben felemlegetni.

– A magánéletem alakuljon meglepően jól. Mármint pozitív értelemben szeretnék meglepődni (ez a 2018-as év egyébként döbbenetes volt abból a szempontból, hogy több hozzám közel álló személy hirtelen és váratlanul párjára talált hosszabb gyötrődések után, mert egyszer csak szembejött valaki, akivel nincs probléma (vagy ha van is, az csak ilyen elfogadható, már-már cuki probléma), én meg kicsit azon röhögök, hogy mi van, ha ennek az elszabadult Ámornak (vagy Univerzumnak, vagy miazistennek) a keze véletlenül megremegett az én esetemben, és most ott állunk döbbenten egy inuit fókavadásszal (vagy egy sirállyal!), hogy “hát nemtom miért, de tök szimpi vagy, de izé”).

– A baráti viszonyok alakuljanak továbbra is tök jól, erre legnagyobbrészt nem lehet panaszom (sőt).

– Ne veszítsek el számomra fontos embereket (és hadd én döntsem el, hogy ki a fontos számomra, kedves Univerzum (igen, láttam, mit csinálsz a kezeddel)).

– Tudom, hogy ez egy kicsit túlzás, de egy 6A belecsalás nélkül. Elég év végéig.

– Továbbra is az, hogy sikerüljön eladni a házat (tudom, tudom, Kohn, fiam, könyörgöm, legalább hirdesd meg) és venni egy újat ott, ahol szeretném.

– Az utazások alakuljanak legalább annyira jól, mint tavaly.

– Legyen időm több kreatív izére (de ne kényszerből, hanem azért, mert a kötelező izéket lelkesebben, jobban beosztva és energikusabban csinálom).

– Nagyon szeretném, ha teljesülne valami a chtulhu-szerű lánynak (ezt nem fejthetem ki bővebben, de fejben leírtam).

– Továbbá teljesüljön mindenkinek a kívánsága, aki őszintén és jóindulattal kíván bármit, akár magának, akár másoknak.

És most jöjjön a mindenki más.

 

* Amúgy húsz éves korom körül olvastam már egyszer (ugyanazt a konkrét kötetet), de akkor nem sírtam, mert még nem tudtam semmit.
** Ezt a kitételt amúgy minden más szabály és fogadalom esetében is érdemes alkalmazni, vö. “nem eszek meg egy nagy zacskó M&M’s-et este nyolckor”, “nem veszek meg egy hatodik bordó cipőt is” és “soha többé nem illetem az emberi méltóságot semmibe vevő szavakkal a többi autóst a gyerek füle hallatára”.

95 thoughts on “ma reggel azzal keltem, hogy te jó ég, most már öt-hat napon belül tényleg ki kell rakni a kívánós posztot

 1. Nilüfer

  Nos Univerzum, ha az gyermekét egyedül nevelő lányomtól a gyermek miatt megint megfutamodik a pasi-holott kivételesen a kölyöknek is bejön- akkor az nagyon gáz..szóval légy szíves, ne csak odakavard,( azt köszönöm,megvlt), hanem tartsd ott, mert ha nem, akkor megint törnek a szívek..KÉRLEK!!!!!!

  Kedvelés

 2. Ju

  Már nagyon késő van, én tudom, de hátha még beleférek… Szóval.
  Kedves Univerzum!
  Ezeket szeretném idénre nagyon-nagyon!
  – a legeslegfontosabb az egészség mindenkinek, de különösen a férjemnek. maradjon úgy, ahogy van, ne derüljön ki semmi új.
  – a kisebbik gyereket vegyék fel a nagy sulijába, annyira-annyira-annyira jó lenne
  – a nagyobbik gyerek érezze magát továbbra is jól az új suliban
  – érkezzenek meg az ajtók (ez csak zárójeles, halk kívánság)
  – ne történjen velem semmi, a dolgok maradjanak a jelenlegi medrükben.
  – Luciának és a többi kívánónak teljesüljenek az álmai
  Köszönöm. A többit megoldom. Az első két kívánság. Az első kettő!!! Köszönöm Univerzum!

  Kedvelés

 3. micisapka

  kedves univerzum,

  a legfontosabb az volna idén, hogy aki szeretne, velem éljen (L D B), per számomra érezhetően kedvezően alakuljon,
  családi létszám optimalizálása (meglevők jóléte, +B)
  a családunk egészségi, szellemi és kedélyállapota minél gyakrabban ideális (fele) legyen.
  anyagilag és örömmunkában kiegyensúlyozottság, elég utazás, barátokkal pozitivan intenziv élmények, utóbbiból idén többet szeretnék kérni.
  az előttem kérőknél is pontos betartása a kivánságoknak. nagyon köszönöm, a last minute-utáni optimizmussal.

  Kedvelés

 4. vic

  Kedves Univerzum!

  Ez most nagyon indokolt eset, úgyhogy, kérlek:
  -maradjunk egészségesek családilag
  -ne legyenek anyagi gondjaink
  -Férjjel javuljon meg a kapcsolatunk, szeressük együtt lenni (ez az elviseljük-egymást fölött van egy szinttel)
  -találják vmi biztos munkát is, amit szeretettel csinálok, és marad időm mellette mindenre
  -a szakmámnak azt a részét csináltam, amit felfedeztem, hogy szeretek
  -álljunk még egy lábra (nem fizikailag)
  -öcsém találja meg a helyét, legyen jobb munkája és jobb csaja
  -Férjnek legyen olyan munkája, amit szeret
  -ne legyen háború a környéken (tudod, ki miatt kérem főleg!)
  -teljesüljenek Lucia kívánságai is!

  Köszi

  Kedvelés

 5. MOnick

  Kedves Univerzum!
  Élve a **nagyon indokolt esettel, a kéréseim 2019-re:
  Egészség a családtagjaimnak és nekem, a most most fennálló problémáikra találjanak olyan gyógyírt, ami véglegesen helyreállítja az egészségüket.
  Sokkal több minőségi időt tudjunk együtt tölteni összhangban és saját akaratunkból.
  Megtaláljam azt tevékenysége(ke)t, amit örömmel végzek, feltölt, amiben öröm a fejlődés, tanulás, és ami másoknak is hasznos, és örömmel fizetnek érte, és olyan időbeosztással tudom végezni, ami nekem és a környezetemnek is megfelelő. Kérem, hogy sikerüljön ezt 2019-ben olyan szintre hoznom, hogy egy biztos bevételi forrás legyen számomra a jelenlegi mellett, legalább ugyanolyan összeggel.
  Kérem, hogy sikerüljön végre rutint szereznem az autóvezetésben, kérem hozzá a balesetmentes közlekedést. És hát kérek egy megbízható autó is. (nem dodzsemet:-)
  Kérem, hogy a kisfiamnak gördülékenyen menjen az iskola kezdés és jó élmény legyen az 1. osztály.
  Párkapcsolatomban minden szinten egymásra tudjunk hangolódni és meg legyen a tiszta kommunikáció és az összhang.
  Asszem ennyi.
  Ja és egy ráadás: mondjuk havi 1 posztot Luciától 2019-ben. Vagy akár egy könyvet is írhatna, én megvenném!:-)

  Kedvelés

 6. drmorcz

  Kedves Univerzum,

  Megköszönve Luciának a lehetőséget, szeretném én is elmondani a kéréseimet, remélve, hogy egy részüket nem betű, hanem tartalom szerint teljesíted. Tegnap már próbáltalak elérni, de foglalt voltál vagy mi.
  Nagyon köszönöm 2018-at, egyfelől szörnyű volt, de túléltük, másfelől tele volt meglepetésekkel, amik túlszárnyalták a legmerészebb elképzeléseimet is. Külön köszönöm a szeptemberi utat a Dolomitokba és Firenzébe, és mindazt, amit ott átélhettem. És köszönöm, hogy annyi nagyszerű emberrel hoztál össze. De amit leginkább köszönök, az július 16-a és mindaz, ami utána történt – erről álmodni sem mertem.
  2019-re mindenek előtt azt kérem, hogy a szeretteim is, és én is egészségesek lehessünk. Hogy a családban se halál, se újabb betegség ne legyen, akik betegek, azok lehetőség szerint gyógyuljanak, vagy legalább stagnáljanak, akinek pedig megígértem, az gyógyuljon meg. Senkiről ne derüljön ki újabb betegség (és titokban se betegedjenek meg), és általában is ne az egészség hiányáról szóljon az évünk.
  Kérlek, hogy a fiúk a családunk helyzete dacára kiegyensúlyozottak maradjanak, kevesebbet gépezzenek és több legyen az offline kapcsolatuk, utóbbiak alatt kizárólag pozitív és emberi kapcsolatokat értve. És hogy legalább egy kicsit élvezzék a tanulást, és adjon nekik sikerélményeket. És hogy legalább negyedévente saját kezdeményezésre vegyenek valami könyvet a kezükbe, nem kell, hogy Pratchett legyen.
  Kérlek, hogy ha már meg kell lennie, akkor gyorsan és fájdalommentesen történjen meg a válás, és a fiúknak mindkettőnkkel élő és őszinte kapcsolata maradjon. Kérlek, hogy ott tudjak lenni mellettük, amikor szükségük van rám, és akkor is, amikor ők úgy érzik, hogy nincs, de igazából lenne. És hogy továbbra is legalább annyit lehessek velük, mint eddig.
  Kérlek, hogy akik rám vannak bízva, bármely értelemben, azoknak megadhassam, amire vágynak, ill. amire szükségük van.
  Magamnak, az egészségen túl, azt kérem, hogy ki tudjak alakítani egy fenntartható életmódot, kicsit kevesebb munka, de kicsivel több bevétel, és lényegesen több mozgás mellett, és tudjam tartani a határidőket. Segíts, hogy meg tudjam valósítani a régi álmomat, és be tudjam indítani a saját vállalkozásomat, amit nagyon szeretnék később tovább nevelgetni, növeszteni. Szeretnék önerőből feljutni 4000 m fölé, és épségben vissza a kiindulási szintre. Ill. többször is feljutni kb 11000 m-re, és épségben vissza a kiindulási szintre. És szeretnék több időt a barátaimra, ill. a baráti kör bővítésére.
  Amit pedig nem betű szerint, de nagyon konkrétan és egy konkrét személlyel kapcsolatban kérek (és úgyis tudod, pontosan mire gondolok, ne tégy úgy, mintha nem értenéd), az egy belső szerv és opcionálisan a vele logikailag összekapcsolható testrész.
  Ha pedig végképp el akarsz halmozni, akkor jöhet esetleg egy új autó, de semmiképp sem egy Midlife Chrysler.
  Előre is köszönöm, Luciának és a többi kívánónak (és azoknak, akik a blog ismerete híján nem jutnak el a kommentben kívánásig) az újévi kívánságok maradéktalan beteljesülését kívánom.

  Kedvelés

 7. Zs

  Kedves Lucia, köszönöm a lehetőséget idén is. Kívánom, h minden teljesüljön, amit szeretnél!

  Kedves Univerzum!
  A jól átgondolt kívánságom az lenne, hogy minden maradjon, ami jó és szép és legyen erőm és lelkesedesem, hogy változtassak azon, amin szeretnék. Illetve, h Lucia és Isolde sokat írjon arról, h milyen boldog :)

  Köszönöm szépen :)

  Kedvelés

 8. kéknyúúl

  Dear Univerzum! Nem kérünk több kicsellózást, tényleg! A 2018-as év vége nagyon, de nagyon nem volt fair. Amit 2019-re szeretnék: Kérlek, legközelebb, ha lehetőségem lesz, add, hogy élhessek vele, ne utólag legyek okos. A gyerekeim hozzanak felelős döntéseket és ne kerüljenek bajba, legyenek egészségesek és szerencsések. Legyek szerencsés (és egészséges) én is. Legyenek céljaink, működjünk együtt. Több szolidaritást a magán és közéletben egyaránt! Mindenki érje el a célját, de úgy, hogy ezzel másokat ne hozzon lehetetlen helyzetbe. Találjak értelmes és jól fizető munkát, amihez nem kell órákat utazni és egy helyben ülni! Köszönöm a tengeri nyaralást és az új barátaimat, a lelkesedést és a rajongást. Kérlek, intézd el, hogy B is legyen képes dolgozni, és találkozzon K-val, aki ezt mindennél jobban szeretné.

  Kedvelés

 9. besthajnal

  Kedves Univerzum!
  Minden rokonom, barátom, szerettem, és az ő szeretteik is legyenek egészségesek, semmi betegség, semmi eü. dráma. Baleset sem! Ez utóbbit nyomatékosítanám még egyszer.
  Lányom találjon jó munkahelyet, és legyen harmonikus a párkapcsolata.
  Kisunoka fejlődjön és gyarapodjon ahogy eddig is, legyen mindig olyan kiegyensúlyozott, derűs, mint most. Fiaméknak sikerüljön a lakásprojekt, bölcsöde, kistesó, amit és ahogy szeretnék.
  Kisebb fiam találjon egy alkalmas munkahelyet, ahol a szakdolgozatát is meg tudja írni, sőt még fizetnek is tisztességgel a munkájáért. Találjon megfizethető lakhatási lehetőséget az egyetem környékén.
  Anyagilag ne legyen rosszabb, mint 2018.
  Utazás, a régen vágyott, titkos célországba, és/vagy bárhová máshová is. Ha kérhetném, semmi sürgősséggel indított, aminek a végén kórházlátogatás szerepel…
  Véglegesnek tekinthető lakásmegoldás, v legalábbis a mostani albérletnél stabilabb.
  Előre is köszönöm, és Luciának is a lehetőséget.

  (tegnap már próbáltam elküldeni, nem sikerült)

  Kedvelés

 10. laars

  Kedves Univerzum, határidővel tisztában vagyok, de ez itt a föld másik fele, és itt még csak 8:48 van.
  Elhanyagoltnak érzem magam a tavalyi kívánságommal kapcsolatban, egyértelműen nem ezt kívántam (a nagylányra való kívánság kivételével, azért bónusz jár).
  Újrapróbálkozás:
  – szeretnék világbékét (fontos lenne, családi szempontból)
  – szeretnék a kicsinek sikereket és ambíciót
  – szeretnék a nagynak egy nagyon sikeres második félévet (aminek feltétele egy sikeres első félév), és hogy _mindkét_ felvételije jól oldódjon meg.
  – szeretném, ha nem szivatná szét az élet a pasimat.
  – szeretném, ha összejönne az a munka, amit belengettek, és az is jó lenne, ha jól érezném benne magamat, és az is jól érezné magát, aki beajánlott, mert beváltam
  – szeretnék egészséget, kiscsaládnak, nagycsaládnak
  – és szeretném, ha K. megvilágosulna, okos, bölcs és emberszerű vonásokat venne magára. Ez az 1. és 4. pontok szempontjából is fontos lenne.

  Köszönöm,
  Laars

  Kedvelés

 11. drmorcz

  Kedves Univerzum,
  Nagyon köszi a tavalyi évet, és kérem mindazt, amit fél órája nem tudok ide kommentként elküldeni, pluszban még annyit, hogy megtanuljak a wordpress felületén kommentet írni :)

  Kedvelés

 12. mm

  Kedves Univerzum!
  Amikor elkezdtem fogalmazni neked ezt a levelet, kb. novemberben, akkor úgy akartam indítani, hogy baszd meg a 2018-as évemet, főleg a második felét.
  Szerencse, hogy menet közben lehiggadtam, így átolvasva a tavalyi listát, meg átgondolva a közben történt változásokat, kiderült, mégsem volt olyan szörnyű ez az év :)
  Köszönöm, hogy a nagyi költözése és így az élete tök jó irányba rendeződött, hogy az új lakhelyével kapcsolatban tök lelkes még így lassan egy év elteltével is. Maradjon így sokáig és a nagyi is maradjon nekünk még sokáig.
  Köszönöm, hogy Tyúkanyóék még mindig vannak nekünk épen és egészségben. Maradjanak még ők is sokáig, és találkozzunk velük sokat.
  Köszönöm, hogy a tesómmal való viszonyom rendeződése elkezdődött.
  Amikor egészséget kértem, nem egészen úgy gondoltam, hogy romoljunk el, aztán a küzdelmes magyar egészségügyön belül javuljunk meg.
  Férj anyukája sajnos már nincs velünk, de köszönjük, hogy a lehetőségekhez képest viszonylag gyors lefolyású volt a távozás.

  Nem köszönöm a szakmai próbatételeket, amiket 2018-ban kaptam tőled. Egyáltalán nem volt szép.
  Azt is sajnálom, hogy a férj munkája nem úgy rendeződött, ahogy tavasszal kinézett, és hogy a kollega-baráttal is sérült a viszony. És egyelőre nem látszik, hogy rendeződni fog.
  Bár a csajokkal a 2018-as három utazás nem volt vitamentes, de “minden jó, ha jó a vége” és tényleg az lett.
  Sajnálom, hogy a 23 éves kollegám sorsa nem úgy rendeződött, ahogy kértem.
  Azt is sajnálom, hogy az autónkat még nem tudtuk eladni – most fizethetem én a súlyadót 2019-re is. Most tényleg, miért kellett ezt?!
  Szóval akkor a lista:
  Légyszi 2019-ben egészségileg ne romoljunk el, maradjunk legalább ezen a szinten. Áprilisban derüljön ki, hogy a férj pm-ére csak vigyázni kell és nincs komolyabb probléma.
  Én is ússzam meg komplikációk nélkül az epekövem eltávolítását, aztán a szokásos kontrollokon kívül ne nagyon lássunk orvost 2019-ben.
  A tesómmal viszünk még át terheket 2019-re, de nagyon szeretném, ha azok átformálódnának valami pozitívvá. Akár a futás formájában, akár máshogy, rendezni szeretném.
  A tesóm családjának minden jót kívánok, fejlődést, szeretetet, bőséget.
  Köszönöm az 1. számú unokahúggal (Á.) a kapcsolatunk változását, imádom minden percét, amit vele lehetek. Kívánom neki, hogy ez a (P.) pasi maradjon meg és éljenek boldogan, míg meg nem halnak.
  Kérlek, hogy a szűkebb-tágabb családom egészsége legyen rendben.
  Kérlek, hogy szakmailag a férjnek is legyen jobb és nekem is menjen abba az irányba, hogy jó legyen. Mert most csak langyos. Tavaly ilyenkor még nagyon jó volt, szóval vagy csináld vissza itt a jó irányt némi anyagi előrelépéssel együtt (megint csökkenni fog a fizum, már nagyon unom), vagy mutass utat egy jobb anyagi és szakmai irányba. Olyan irányba, amivel meg tudok birkózni. A férjnek pedig legyen bejelentett, vagy ha nem alkalmazott, akkor legyen olyan, amiből szakmailag és anyagilag is profitál.
  Kérlek szépen, hogy az áprilisi Nagy Utazással kapcsolatban minden legyen rendben. Legyen elég pénzünk, ne jöjjünk zavarba az idegennyelv-hiány miatt, az időjárás is legyen jó (vihart nem kérünk abban az 5 napban, légyszi), és legyünk tele élményekkel.
  Kérlek szépen, hogy a férj közelgő születésnapjára kicsit kódold át az agyát, mert egyelőre hallani sem akar semmiféle lehetőségről, ahol a szeretteivel lehet ez alkalomból és ez nekem nagyon fáj. És neki is fájni fog, csak már késő lesz, mire rájön.
  Kérlek, hogy emiatt engem hagyjon el a rosszkedv és legyek lelkes és ne rettegjek.
  Kérlek, hogy a házasságunk továbbra is működjön úgy, ahogy eddig, kevés vitával, sok röhögéssel, szeretetben-szerelemben.
  Kérlek, hogy az idén is tudjak sokat találkozni a barátaimmal, barátnőimmel. De ne úgy, hogy azért érek rá, mert nincs munkám. :)
  Legyen több a bevételünk, mint a kiadásunk. Ez ugye az ismert problémák miatt nagyon fontos. (Tudom, hogy én szúrtam el, de nem tudom már visszacsinálni, sajnos.)
  Szeretném, hogy a nyári szokásos nyaralásunkra legyen keret, és a Nagy Utazáson kívül is tudjunk sokat jönni-menni mindenfelé.

  Kérlek, intézd el, hogy a vállalkozásom beinduljon, ha írok még több levelet, arra érkezzenek megrendelések, tartható határidőkkel, jól és pontosan fizető megrendelőkkel, jó minőségű hangfelvételekkel.
  R. barátunk és M. barátnőm találjanak normális társat, legyenek boldogok.
  A közelgő esküvő legyen olyan, amilyennek az ifjú pár megálmodta, a készülődő esküvők (dátumokat még nem tudunk) szintén.
  Anyukámnak lehetne egy társa. Aki normális. Aki nem lakhatási, házi cselédi megoldást keres, hanem tényleg azért akar anyuval lenni, mert ő az anyu. Anyu nem tudja, hogy erre szüksége van, de szerintem még fiatal az egyedülléthez és igenis szüksége lenne rá.
  Férj gyerekei kicsit többet lássák az apukájukat, ami idén sem a férjen múlott.
  Legyenek egészségesek, találják meg az útjukat, akár itthon, akár külföldön. Ami tőlünk telik, mi támogatjuk őket.

  Idén is köszönöm Luciának a lehetőséget és az ő kívánságai is teljesüljenek.
  Azt hiszem, mindent leírtam.
  És ha bármi váratlan dolog közbejön, az legyen energiánk, humorunk megugrani.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 13. Stormrider

  Kedves Univerzum!
  Először is köszönöm, hogy ebben az évben is még itt lehetek!
  Azt szeretném, hogy végre teljesen egészséges legyek, hogy teljes életet élhessek a szívem, vagy bármilyen más szervem betegsége miatti félelem vagy szorongás nélkül!
  A családom és minden szerettem egészségben, szeretetben és nyugalomban éljen!
  A párkapcsolatunkat A-val képesek legyünk magasabb szintre emelni, a tavalyinál több szeretetet, meghitt pillanatot megélni!
  Az élet MINDEN más területén (család, gyermek, munka, barátok, anyagiak, stb) pedig legalább az eddigi állapot fenntartását, de inkább javulását kívánom!

  Kedvelés

 14. Ági

  Kedves univerzum! Szeretnék végre egy békés, boldog, nyugodt évet. Mostanában túl sokat raktál rám!
  Kérem, aputól nem vegyél el már többet. Ha nem maradhat ebben az állapotban, vagy nem tud csodaszerűen javulni, kérlek engedd méltósággal elmenni!
  Bnek Mnek és magamnak egészséget, nyugatmat, boldogságot kérek megfelelő anyagi háttérrel.nekem szakmai előmenetelt, érdekes, inspiráló feladatokat. B talalja meg amit hosszútávon szeretne és egy párkapcsolat is jó lenne neki. Az autoimmun
  cucc jusson békére, maradjon remisszióban és égjen ki.
  A négylábú család is legyen boldog és egészséges.
  Köszi!

  Kedvelés

 15. Kati

  Jajj, elfelejtettem nehany dolgot.
  Eloszor is köszi a lehetoseget. Aztan Lucia kivansagai (meg a tobbieke is) teljesuljon.
  Es asszem azt kihagytam az elobbibol hogy: legyek en is egeszseges es hogy maradjunk is elve en es csaladom es szeretteim es ismeroseim es barataim.) Es meg annyit hogy L dolgozzon max 9 orat naponta de hetvegen es unnepnapokon es a szabijan egyaltalan ne dolgozzon. Es a fizuja se legyen kevesebb es szeresse is a dolgot. Univerzum, rad bizom, hogyan csinalod.)

  Aztan, mert ennyire telhetetlen vagyok, kivanom meg, hogy vegre ujra vezessek (autot), amihez ugye az kell, hogy gyakoroljak. Köszi Univerzum. Köszönöm Lucia.
  :)

  Kedvelés

 16. Hiver

  Kedves Univerzum!
  1. Kívánom, hogy mindenkinek az itt felsorolt álma valóra váljon!
  2. Egy egészséges kistesó Zoénak, de izibe! Deadline: R 40. szülinapja. Extrabónusz, hogy magamra is gondoljak: könnyű terhesség, természetes szülés, simaliba gyermekágy, nulla testvérféltékenység.
  3. Egy bölcs vezetőt Magyarországnak, aki nem a zsebét tömi, hanem a népét szolgálja, az ország érdekét tartja szem előtt.
  + a ráadás: segíts lécci a sok-sok apróságban, amit a telómban lévő doksiban soroltam csak fel.
  Köszi Lucia, boldog új évet! :o)

  Kedvelés

  1. Hiver

   Na jó, inkább beírom ide is az “apróságokat”, biztos, ami biztos ;o)
   – Egészség az egész családnak (mi hárman (plusz egy, ugye!) és anyu, apu, tesó, I+I, mami
   – Zoénak minél több jókedv és kacagás, sok friss levegő, több közös játék vele, több olvasás este, korábban fekvés, korábban kelés, nyíljon meg a bölcsiben teljesen és ebben tudjam támogatni
   – Legyek Zoé lehető legjobb anyukája <3: türelem, empátia, türelem, kedvesség, türelem, következetesség, a türelmet írtam már?
   – futás, nyújtás, relaxáció, meditáció, jóga
   – lassítani, élvezni, megbecsülni, ami van
   – 2R: kedvesség, harmónia, több és továbbra is jó szex
   – Apu betegsége javuljon, igyon kevesebbet, anyu legyen vele megértőbb, én tudjak nekik többet segíteni
   – Lego kutyára jusson több időm
   – sokkal többet sütni, főzni, szívvel-lélekkel, Zoéval együtt
   – barátokkal többet találkozni, beszélgetni
   – Á2 eladás: 40+, deadline: idén április
   – SztI jobb: problémamentes felújítás, deadline idén júniusban (ez egy szép szülinapi ajándék lenne, előre is köszi!)
   – még többet olvasni
   – PBJ: idén kezdjük el az építkezést végre!
   – Zoé fotóalbum!
   – itthon nagyobb rend, megválni egy csomó felesleges cucctól

   Kedvelés

 17. Zsuzsi

  Kedves Univerzum,
  köszönöm a munkádat, a lista 2/3-át teljesítetted, amint meg nem, abban én nem voltam elég precíz. Egy-két dologra nem figyeltél, de összességében jó évet zártunk. A házról nem is kértem, de ott is sikerült haladnunk egy kicsit. És akkor az idei lista:
  – maradjunk egészségesek mindannyian, B menjen el a vizsgálatokra, és szűnjenek meg a rosszullétei (erre egy kicsit több figyelmet szeretnék)
  – Ez az autoimmun dolog maradjon nyugton, vonuljon vissza
  – Éljünk szeretetben, békében és nyugalomban
  – B-nek legyen jó az új munka, érezze jól magát, kapjon értelmes és élvezetes feladatokat. Emellett jöjjön még kellő számú privát projekt.
  – A munkahelyi stressz legyen sokkal-sokkal kevesebb. Nem ugyanennyi, nem több, hanem kevesebb vagy semennyi. (Elég egyértelmű voltam, remélem)
  – A. munkahelye maradjon továbbra is ilyen jó
  – Zs. szeresse az új munkahelyét, érdekes feladatokat kapjon és az eredeti elképzelésnek megfelelően rendeződjön a fizu-téma. Találja meg a munka-magánélet balanszot és kevesebbet izguljon, ha nincs rá oka
  – A párjaikkal szeressék egymást, legyenek nagyon boldogok, páronként értem (A&T, Zs&P)
  – A kisebb unokát vegyék fel egy jó oviba, ahol szeretik és jól érzi magát, a nagyobbik szeresse az ovit
  – Jó lenne, ha mindkét gyerek lakáshelyzete rendeződne, ebben nem szeretném megkötni a kezed, de mindenképpen pozitív változásra gondolok
  – Ha van rá kapacitásod, A-nak sikerüljön lecserélnie a kocsit egy újabbra
  – Legyen sokkal jobb a közhangulat, legyen derű, jókedv, kevesebb ámokfutás
  Köszönöm!

  Kedvelés

  1. Zsófi listája

   Kedves Univerzum,
   Nagyon köszi a tavalyi évet, rengeteget tanultam, fejlődtem, sírtam, pusztultam, de végül – nyilván tudod – szuper csodás lett minden. Bejöttek a tavalyra kívánt dolgok is, többnyire sikerült rendezni az életet. Idénre a következőket szeretném:
   – még a maradék bírósági dolog számomra kedvezően záruljon le, lehetőleg ebben az évben. De ha választani kell, akkor inkább számomra kedvezően, bármelyik évben.
   – legyen jó a munka, légyszi-légyszi, és ne hozzak haza ennyi stresszt, mert hát ez csak egy munka
   – szeressük egymást nagyon, a kis és nagy családban is. Ezzel tök jókat haladtál tavaly, pacsi érte.
   – légyszi, találjuk ki, hogy honnan szerezzek egy lakást. Lehetőleg Zuglóban.
   – K érezze jól magát mindenhol, kívül-belül legyen rendben minden vele
   – P-vel tudjunk ugyanilyen szuperül dolgozni mindenen is, de azért túl sokat továbbra se kelljen 🙂
   – és nagyon szeretném, ha élhetnénk itthon boldogan, demokráciában. Ezt értsd a szó szoros értelmében, nem a mostani bénában.
   Köszönöm a szuper munkát, legyél nagyon boldog te is! Puszi, Zs

   Kedvelés

 18. indier

  Kedves Univerzum! Tavaly valahogy többminden teljesült, idèn viszont nagyon jól megoldottad a fontos dolgokat, köszönöm. Nos, 2019-re először is azt kívánnám, hogy A gyógyuljon meg végre (lehetőleg azonnal), és ne is legyen beteg többé, maximum nagyon ritkán, és csak kicsit, soha nagy baj, bánat ne érje, boldog és egészséges legyen nagyon hosszú életében. Legyünk jó szülei, akik szeretik őt és egymást, maradjunk együtt és boldogok egymással. Legyek kiegyensúlyozottabb és nagyvonalúbb. Minden hozzátartozónknak és barátunknak egészséget és boldogságot kívánok, annak, akinek aktuális, időre könnyű szülést és boldog babázást az egészséges kicsivel. Aki kívánja, annak pedig egy egészséges babát. Ami a külvilágot illeti, jó lenne, ha pozitív, elképzelésem szerinti változások történnének, miközben nő az emberek empátiája és toleranciája (alkalmasint az enyém is). Ha csak egyre futja az idődből, akkor A hosszan tartó egészségét kérem. Köszönöm, és Luciának is!

  Kedvelés

 19. Matifa

  Keresem az előzőeket, de baromira nem sikerül, pedig kíváncsi vagyok, hol hagyok folyton hézagot. Úgyhogy nem is keresem tovább, mert le találom késni a határidőt.
  – Először a szokásos: maradjon meg mindenkim, és legyen jól. Világbéke, biztonság, kicsiben és nagyban.
  – Nekem bazi nehéz évem volt. Kérlek, hogy most már stabilizálódjon és bontakozzon ki minden azokon a területeken, ahol megkapaszkodtam. És javuljon már végre az, amiben nem. Legyen most ez egy kompenzáló év.
  – Először is ez a test dolog. Nagyon kérlek, végre egyszer úgy jöjjön helyre a helyrejönnivaló, hogy nem dől be másutt. Érezzem végre, hogy van értelme az erőfeszítéseimnek és jöjjek formába. A legfontosabb a szemem, de tudod jól a többit is.
  – Legyen végre olyan anyagi helyzetem, hogy egyébre is jusson, mint a muszájra. Pl utazni és rendesen kapcsolattartani a családdal. De jussak el végre B-hoz is és legyen nagyon jó
  – A tudod ki. Fájdalom és veszteség nélkül. Legyen végre csak öröm.
  – Valami extra kreatív. A muszájosokon felül. Amik szintén kerüljenek végre jó sodrásba.
  – Öröm, öröm, öröm. Új üzemmód a sok szorongás helyett.
  És persze Luciának és a többieknek teljesüljön minden kívánsága.

  Kedvelés

 20. Lumen

  Kedves Univerzum!
  Egészséget szeretnék kérni, hogy a szemműtétem sikeres legyen és eredményeként mindenfajta segédeszköz nélkül tökéletesen lássak.
  A párkapcsolatomra nézve kiegyensúlyozott, mindkét fél számra örömteli időszakot kérnék a teljes 2019-es évre. Tovább szeretnék haladni a már elkezdett úton, az ön megismerés terén. Több sportot, barátokkal eltöltött időt és utazást (Nápoly, Moszkva)kérek. A munkahelyemen több jól megoldott helyzetet remélek, esetleg váltást.

  Kedvelés

 21. Bell

  Kedves Univerzum!
  Először is a szokásos: szeretném, ha a családom és a szeretteim egészségesek lennének, maradnának ebben az évben is.
  Szeretném, ha az állkapocsműtétemből szövődményektől mentesen, tökéletesen felépülnék és az érzés/érzékelés is tökéletesen visszatérne. És jó lenne idén már pontot tenni a fogszabályzási folyamat végére.
  Ezen kívül szeretnék szeretetteli boldogító párkapcsolatot kialakítani (a tudod kivel, de ha vele nem, hát más alkalmas személlyel) és ebben a kapcsolatban természetes úton teherbe esni. (Tervezetten, és úgy, hogy Ő is akarja) A teherbeesés után problémamentes terhességet szeretnék, valamint komplikációmentesen, háborítatlanul megszülni az egészséges kisbabánkat. És utána se legyen beteg én meg képes legyek felnőni a feladathoz, hogy életben tartsam. (Nem baj ha a szülés 2020-ban fog megtörténni, de a teherbeesés jó lenne 2019-ben.)
  És persze szeretnék sok jó szexet (a szeretetteli boldogító párkapcsolatban – nyilván).
  Ezeken kívül szeretnék majd valamikor elköltözni egy tanyára. Nem kényszerűségből, hanem mert nekünk az lenne a jó. Ennek előkészületei induljanak el az idén.
  Szeretnék biztonságos, támogató közeget találni és gyógyulni/gyógyítani a sebeimet.
  Előre is köszönöm! Egy év múlva találkozunk!

  Kedvelés

 22. Anaid

  Kedves Univerzum!

  Köszönöm a 2018-as évet, nagyon jó és izgalmas volt. Köszönöm, hogy körülöttem mindenki egészséges és jól elboldogul a dolgaival.
  Szeretném ha idén is minden szerettem egészséges és boldog lenne.
  Köszönöm E-t és kérlek továbbra is tarts minket testi-lelki szerelemben, szeretettben és egymás elfogadásában.
  Kérlek, hogy jól meg tudjuk oldani a költözéses kérdéseket, mindenki megelégedésére.
  Ha belefér el szeretnék utazni E-vel Berlinbe és Örményországba.
  Szeretném, hogy a cicák továbbra is ilyen jól legyenek.
  2019-ben szeretnék jóval több pénzt félrerakni, mint idén, mert ebben nem voltam most jó. De kérlek ne a munka legyen sokkal több, vagy a lemondás, valahogy csak tudjak jobban bánni ezzel a dologgal.
  A munkában legyen több feladat amit örömmel csinálok akár azért mert könnyen megy, akár azért mert elég kreatív. Ezek legyenek jó arányban elosztva.
  Ha lehet tartsam könnyebben azt a súlyt amivel jól érzem magam (53-54 kg a pontosság kedvéért :)), de ne betegség vagy stressz legyen ennek az oka, csak ne egyek amikor nem kell és legyen kedvem és energiám eleget mozogni.
  Köszönöm, hogy anyuék ilyen jó egészségi és szellemi állapotban vannak, kérlek maradjon ez még így.
  Köszönöm tesómnak a munkahelyet, ha lehet kapjon olyan feladatokat amik kielégítik.
  Köszönöm K-t sok mindenben megerősítette az önbizalmamat.
  Szeretném, hogy a barátaim, rokonaim szépen haladjanak a dolgaikkal, teljesüljenek a vágyaik és álmaik.
  Kérlek G legyen jól, ne legyen szükség olyan műtétre ami után nem lehet saját gyereke.
  Köszönöm, hogy olvastad tavaly a kései kiegészítésemet is és korrigáltál!

  Puszi,
  Anaid

  Kedvelés

 23. Domina

  1. Mindenki, akit szeretek, és én is, legyen egészséges.
  2. Legyenek komoly szakmai sikereim a coaching terén, keressek vele pénzt.
  3. Legyünk boldogok együtt Gergővel.
  4. Gyógyuljon meg a lábam és tudjak újra sokat futni.

  Kedvelés

 24. A

  Kedves Lucia!
  Köszönjük szépen a lehetőséget és kívánjuk, hogy teljesüljenek a kívánságaid!

  Kedves Univerzum!
  Kérlek teljesítsd az alábbi kéréseimet a 2019-es évre:
  1. A gyerek, T, a családjaink és én legyünk (testileg, lelkileg és szellemileg) egészségesek (T-re egy külön pontban hivatkozok még) legyünk boldogok, szeressük egymást és tudjunk egymással elég minőségi időt tölteni.

  2. T legyen újra egészséges, érezze magát jól, legyen erős és energikus. Ne legyen szükség az icd működésére, mert magától is jól működik a szíve
  ÉS
  A gyógyszer amit szednie kell használjon, ne legyenek zavaró mellékhatásai
  ÉS
  amennyiben az orvos újra a műtét mellett dönt, akkor a műtét sikerüljön jól, azaz eliminálja a gócpontokat vagy azok nagyon nagy részét, és ami megmarad, azok pedig ne okozzanak többé problémát
  ÉS
  a műtét közben és után ne lépjen fel semmi komplikáció, ne váltson ki más/újabb problémákat, ne kelljen újraéleszteni.

  Összességében SOKKAL jobb egészségi állapotba kerüljön mint előtte volt.

  3. Az autóm legyen végig üzemképes, elég legyen csak az éves szervíz és műszaki miatt szerelőhöz vinni.

  4. Maradjon meg a munkám vagy ha mégis felmondanak, akkor gyorsan (néhány hónap alatt) találjak olyan munkát, amit:
  – szeretek és jó vagyok benne
  – otthonról dolgozhatok
  – részmunkaidős és/vagy rugalmas időbeosztás
  – a fizetésem legalább annyi mint most

  5. Alapjában véve egy nyugodt, békés, drámáktól mentes szeretetteljes évet szeretnék, ami a baráti kapcsolataimra is vonatkozik.

  6. Ja, igen. Kérlek add, hogy a pénzügyeink jól alakuljanak.

  Köszönöm.

  Kedvelés

 25. Pazs

  Helló kedves Univerzum, kis családomnak hozzál tartós boldogságot 2019-től: gyerekeimnek, pasimnak és nekem, in particular lányunkat vegyék fel a legmegfelelőbb iskolába és ott érezze is jól magát, jó lenne egy nyolcszámjegyű lottónyeremény, munka-magánélet egyensúly (de elég pénzünk is legyen), peerek legyenek jelen az életünkben, éljünk egészségesen (sport+étkezés) meg egészségben, az meg hab a tortán, ha rendbe tudjuk tenni az alakunkat, meg a kapcsolatunkat és a kapcsolatainkat. Köszönöm.

  Kedvelés

 26. Benenn

  Elsősorban egészséget mindenkinek, és boldogságot hozó összeköltözést, és a gyereknek az iskolát, ami igazán jó neki és boldoggá teszi, és ugyanezt a sok jót, ami már két éve van.

  Kedvelés

 27. isolde

  Azt szeretném, hogy a gyerekeim, a férjem és a húgom és én: legyünk egészségesek, azaz ne legyünk betegek (max nátha), és ne érjen minket baleset sem, és meg se haljunk, meg se bolonduljunk, szóval testi és lelki egészség. Nagyjából a WHO definíció szerint (https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/gepeszet/az-ember-es-kornyezete/az-ensz-kereteben-mukodo-egeszsegugyi-vilagszervezet-tevekenysege/a-who-egeszseg-fogalma), de míg a WHO szerint a fogyatékosság nem zárja ki az egészséget, addig én azt szeretném, hogy új fogyatékosságaink se keletkezzenek.
  Remélem, akkor ezt így tisztáztuk.
  Ha van még plusz kapacitás, akkor szeressük is egymást, a tágabb családunk és a barátaink se legyenek betegek, és ha van valami jó ötleted a belpolitikai helyzetre és a klímaváltozásra, az is jöhet.

  Kedvelés

 28. lanyazurbol

  Kedves Univerzum,

  köszi ezt az évet, de kérlek, h.2019ben ügyelj az egészségünkre: azaz az egész család legyen egészséges, senki ne szenvedjen balesetet és senki ne haljon meg.Engem is beleértve. Az idei egészségügyi problémáim szünjenek meg teljesen. És ezt most vedd nagyon komolyan!!!
  Utazzunk sokat, jussunk el megint a tengerhez is. Legyen elég időm és energiám azokra, akiket szeretek.
  A gyerekek találják meg a lelki békéjüket, F. ne legyen ennyire érzékeny. Továbbra is legyenek ilyen okosak, viccesek, jófejek:) Éljünk nagy boldogságban. Úgy, ahogyan azt mind szeretnénk, azaz egy negyedik fővel kiegeszülve (=a pasimmal). Ezt pontosabban már nem tudom megfogalmazni: egy független, okos, érzelmileg is felnőtt, kötődésre képes, vicces pasival azonos értékrenddel. Aki a gyerekeket is bírja és viszont. Azaz passzol hozzám és a gyerekekhez is:) Na szóval: vele szeressünk egymásba. Egyszerre. És ne legyen semmilyen akadálya a kapcsolatunknak. Én már készen állok. Akár férjhez is megyek:) Örülnék, ha az a bizonyos férfi lenne az, akit szeretnék. De ha nem, akkor tudjam végre elengedni.
  Apunak nyugit, barátokat és egy társat ha úgy akarja. Öcsémnek ugyanezt meg h.sikeres legyen amiért most dolgozik.
  A munka legyen ilyen, legalább ennyi pénzért, de jobban találjam meg benne az örömöt. És akár rá is kitalálhatnám azt, h.mit is szeretnék csinálni úgy igazán.
  Most már végre szerezzem meg a jogsit tényleg.
  Egy boldogabb országot és világot!
  Köszi Lucia!

  Kedvelés

 29. Csilla

  Kedves Univerzum!
  Köszönöm, hogy teljesítetted a tavalyi kívánságaimat! És köszönöm Luciának az ismételt lehetőséget!
  Kéréseim: Legyen egészséges mindenki a családban. A nagylányom soron következő vizsgaidőszakai legyenek sikeresek. Sikerüljön a nyári övvizsgája is. A fiam érettségije és felvételije legyen sikeres, de már előtte a német felsőfokúja is. Boldoguljon jól az egyetemen! Kicsi lányom térde javuljon, legyen sokkal barátságosabb viszonyban az iskolával. A munkánk legyen stabil és örömteli, álljam meg jól a helyem! A két nagynak szeretetteljes párkapcsolatot.
  Köszönöm

  Kedvelés

 30. Nordina

  Kedves Univerzum :)
  Köszönöm a jó 2018-as évet, hogy megkaptam néhány kívánságomat, ha nem is pont úgy ahogy
  szerettem volna, de ettől is lett szép. Ha 2019 minimum ilyen lesz az jó.
  Köszönöm a fejlődésemet és a tudásomat.
  2019-ben ezeket teljesítsd kérlek:
  Küldj egészséget, boldogságot, szabadságot, biztonságot, gazdagságot nekem, a családomnak és barátaimnak.
  Itthonra nyugalmat és szeretetet adj.
  Z-nak jól alakuljanak a dolgok.
  Küldj egy jól fizető, de sok szabadidős állást 2019 februártól.
  Mellette segítsd, hogy minimum 2 vállalkozási ötletemet beindítsam és alapozzam meg vele a gondtalan jövőnket.
  Nagyon sok jólfizető vevőt és megrendelőt küldj.
  Nyerjek meg két pályázatot ami nekem a legjobb és leghasznosabb.
  Minimum három külföldi utazást küldj.
  Május végére 65 kg testsúlyt, zsír helyett izmot adj.
  Apám háza az idén már tényleg jó áron legyen értékesítve és kifizetve, albérlők utána rögtön költözzenek ki.
  Adj mindig tökéletes orvosi leleteket magamnak és mindenkinek körülöttem.
  K-nak szülessen(ek) meg egészségesen a gyerek(i).
  B-nak érkezzen meg a férjalapanyag és az üzletük hasítson.
  Lányomnak egy jó munkát és jó életet adj.
  N-nel adj egy jobb kapcsolatot, több találkozást.
  Macskáimnak jólétet egészséget küldj.
  Nekem kilencszámjegyű pénznyereményt küldj.
  Ezekért én is tenni fogok, köszönöm szépen.
  É

  Kedvelés

 31. rldd

  Kedves Univerzum,

  2019-re szeretnek kerni
  – egeszseget a szeretteimnek, csaladtagjainnak, paromnak es az o csaladjanak
  – hogy a jelenlegi parom jegyezzen el, es legyunk mindketten boldogok tovabbra is
  – esetleg ev vegere egy baba varast, egeszseges, problema mentes terhesseget!!

  Kedvelés

 32. Pitypang

  Kedves Univerzum,
  tavaly nem kértem sokat, azt sem sikerült maradéktalanul teljesíteni. De azért jár a köszönet.
  Pontosan ugyan így kérem, hogy a kamasznak segíts, hogy a lehető legkevesebb töréssel ugorja meg a következő szinteket, ne érje bántalom és ő se bántson.
  A szívemnek kedvesek egészségével kapcsolatban nem voltam egészen pontos. Ne érje őket halál, betegség, lelki törés, baleset, fájdalom, és semmi ami ehhez kapcsolódik. És ne gyere nekem azzal, hogy Minden veszteség/fájdalomba csomagolt/megkönnyebbülés (FÁ), de ha már muszáj, kérlek intézd úgy, hogy senkinek ne szakadjon bele a szíve.
  Szűk családomban egészséget kívánok, és jólétet (ezeket jól vésd az eszedbe! Ez áll a prioritási lista élén).
  Köszi, hogy a házeladós bulit nem kapkodtam el, belátom hogy rossz döntés lett volna. Ezennel rád bízom, azzal a feltétellel* (fontos!), hogy nem kényszer szüli, hanem szabad akaratomból, boldogan és elégedetten lépek tovább vagy maradok (nulla balsorsszerűség, zéró tragédia!). A mentális és fizikai egészségem visszaszerzéséhez az úton elindítottál, ezt már tudom folytatni, de azért légy résen, hogy valóban így legyen és segíts ha elakadnék (csak finoman. nem kell agresszorkodni). Szeretném megélni és kimondani amit érzek, kiállni magamért, kérlek adj ezekhez erőt. Szeretnék szeretni és szeretve lenni (lehet baráti, családi, sőt szerelmi is azt hiszem) ehhez kérlek teremts lehetőséget és hogy meg is tudjam valósítani. Mindezektől függ “A Máli projekt”, Róla nem mondok le.
  A munka. Nem tudom mit szeretnék. Segíthetnél, de itt is érvényes az ingatlanos *-os rész. A jólét nekem is jár, kérlek intézkedj.
  Lucianak+1, Világbéke, ésatöbbi…
  Köszönettel
  V.

  Kedvelés

 33. mrozek

  Kedves Univerzum!
  Elképesztően hálás vagyok ezért az évért, nagyon szépen köszönöm! Nagyon és ezerszer köszönöm, hogy minden kívánságomat teljesítetted! Szeretném, ha 2019-ben is olyan kedves lennél velem, mint idén, és valóra váltanád a kívánságaimat úgy, ahogyan nekem jó.
  Kérlek, adj a családomnak, szeretteimnek és nekem egészséget! Oldódjon meg az is megnyugtatóan, ami most aggaszt.
  Köszönöm ezúttal is a munkám. Kérlek, add, hogy továbbra is szeressem, élvezzem, okozzon örömöt. Tudjak megújulni a tanításban, jól vezessem az osztályom és a munkaközösséget. Utóbbitól tudjak ügyesen megválni. Legyen lendületem, energiám!
  Hálásan köszönöm a lakásom! Leljem benne továbbra is örömömet, ügyesen intézzem a hivatalos dolgokat, szeretném ezzel kapcsolatban ezt kérni. Örülnék egy nagyobb lakásnak, kérlek, sikerüljön vennünk egy szép nagy lakást magunknak, amit szeretünk, fent tudunk tartani.
  Köszönöm szépen Zsoltit, rendkívül hálás vagyok érte. Kérlek, legyen 2019-ben is boldog, kiegyensúlyozott a kapcsolatunk! Legyünk szerelmesek (egymásba), elégedettek és nyugodtak a párkapcsolatunkban és egyébként is! Szeretném, ha Zsolti a munkájával is elégedett lenne, ha örömét lelné benne.
  Szeretnék még kérni több bátorságot, vidámságot és hitet magamban és az életben. Ezt tavaly is leírtam és idén sincs ez másképp.
  Köszönöm szépen a barátaimat, kérlek, maradjanak velem, nevessünk sokat, támogassuk egymást, bulizzunk, élvezzük az életet!
  Hosszan írtam idén is, mint tavaly, mert bízom benned, kedves Univerzum. Bízz hát te is bennem, kérlek! Megérdemlem, amiket kértem, hidd el!
  Kedves Lucia!
  Köszönöm a lehetőséget, kívánom, hogy teljesüljenek a kívánságaid!
  Minden jót mindenkinek!
  Zsuzsi

  Kedvelés

 34. Catnap

  Kedves Univerzum,
  d-ban leírtam, mit szeretnék kérni. Ha tényleg van hatásod a dolgok alakulására, nem okozhat gondot, hogy ott olvasd el. Kérem a közreműködésedet, mert egyedül nem megy. Köszönöm.

  Kedvelés

 35. K

  Azt kivanom legyen az egesz csaladom egeszseges, boldog, szeressuk egymast nagyon. Egy masodik kisbabat kivanok, egy testvert a kislanyomnak. Ezt kivanom a legeslegjobban. Z-nak egy szuper munkat, T-nak egy szuper baratnot.
  Nektek Lucia, hogy teljesuljon mindegyik felsorolt kivansagod! ☺️ Boldog uj evet!

  Kedvelés

 36. éva

  Kedves Univerzum! (…te megbízhatatlan ribanc – ahogyan Lucia mondaná –, avagy “az Univerzumnak TÉNYLEG nem szabad kiskapukat hagyni!”)
  Ennyire kevéssé empatikus és együttműködő még sosem voltál a megelőző nyolc évben, amióta Lucia blogja médiumként üzemel a követői és közted, s ezen a csatornán keresztül én is rendszeresen hozzád fordulok. Lehet, hogy a szövegértési képességed időközben sérült? Remélem, nincsenek komolyabb egészségi problémáid, és idén újra figyelemmel olvasol és a sorvezető szerint teljesíted az itt esdők kéréseit. Az enyémeket is.
  Kezdjük idén is az egészséggel. Tavaly – a korábbi évek gyakorlatával ellentétben – a kívánságlistámon nem emeltem ki külön a szemem világának megóvását. És tessék! Hiba volt. Pedig az ‘egész’-ségbe szerintem ez is TELJESEN NYILVÁNVALÓAN beletartozik. Kérlek, 2019-ben legalább a maradékáról (és a pótlásáról) gondoskodj!
  Nos, idén nem csak ezt nem teljesítetted, hanem gyakorlatilag alig valamit a kérésemben felsoroltakból. Lásd be, ez nem fair tőled. (Ellenben értékelem, hogy amit viszont nagyjából teljesítettél, azok pont a gyerekemmel kapcsolatos kéréseim, és ezért némileg elnéző tudok lenni a többivel kapcsolatban. De a szememet, azt mindenképpen kérem!)
  Az országos gondokba (hogy a globálisakról már ne is beszéljek), egyre inkább úgy veszem észre, nem ártod bele magad: a “normális oktatási rendszer” és a “működő egészségügy” teljesítése szintén meghaladta a lehetőségeidet, de belátom, ez jelen körülmények között feltehetőleg túl nagy falat számodra. (Lehet, hogy ehhez költözködnöm kellene?)
  Naszóval: a tavalyi kívánságlistámat egy az egyben tekintheted idén is érvényesnek, különös hangsúllyal a gyerekemet és a szememet. És persze Lucia teljes itteni (és otthoni) “háza népének” kívánságait.
  Köszönöm.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.