de október végéig csak kihúzom már

Most az van, hogy amikor túl sok és túl nehéz a munka (bocsánat a meg nem válaszolt levelekért, a héten mennek, illetve annak, aki tegnap a nevemen szólított a benzínkútnál, és kedvesen mosolygott, azt üzenem, hogy egyszerűen messze volt, és biztosan nagyon örültem volna neki, ha felismerem*), mindig vagy a laikus személyiségtesztekbe (melyik nagy orosz regény vagy? Milyen fűszer voltál előző életedben? Melyik trópusi gyümölcs definiál téged a legjobban?), vagy horoszkópokba menekülök (nem hiszek bennük, de általában rövidek és csodás dolgokat jósolnak nekem, ami mindig jólesik). Az, hogy mostanában még a szokásosnál is jobban el vagyok havazva, és ezért túl sok asztrológiával bombázom a környezetemet, ezzel megmételyezve a lelküket, akkor lett gyanús, amikor Tarhonyakártevő (aki nálam sokkal aktívabban nem hisz a horoszkópokban) megkért, hogy nézzem már meg egyik ismerősének a virághoroszkópját, mert ő nem hajlandó ilyen hülyeségekre, de érdekli. Erre azt hiszem, azt írtam vissza, hogy egy Igazi Férfinak nincs virághoroszkópja (utána megnéztem).

Pár nappal később megemlítettem neki, hogy úgy tűnik, retrográdba’** van a Merkúrom, de lehet, hogy csak a kávé hiánya miatt vagyok ilyen, amire egyrészt felvetette, hogy csináljak kávét olyan feliratos pólót, hogy “Azt hittem, a Merkúr miatt vagyok ilyen”, másrészt, amikor valamivel később a gyerekről kezdtem csacsogni (már megint mondott valami aranyosat), Tarhonya “megbízottaim útján olvasok horoszkópot” Kártevő azonnal azt kérdezte, hogy és ő milyen jegyben született (my work here is done).

Amúgy ez a retrográd Merkúr nem vicc (állítólag az a hatása rám, hogy minden lassabban és nyögvenyelősebben megy tőle), tegnap majdnem elkéstem miatta egy szülinapi meglepetésbuliról, mert először minden mondatnál utána kellett nézni valaminek a fordításban (vannak ilyen napok), utána az első benzinkútnál áramszünet volt, a hat kilométerre lévő következőhöz üres tankkal, akkuból csorogtam el negyvennel, és ráadásul azt is felajánlották ott, hogy csinálnak nekem új Smart kártyát (a régi szintén retrográdba’ lehet, mert nem találom), és azt is ki kellett várnom. Az eső miatt tele voltak az utak, a gyereknek természetesen kakilnia kellett, és valahogy sikerült a XVI. kerületi XY utcát beütnöm a telefonomba a XIV. kerületi helyett, úgyhogy egyszer odafelé, egyszer visszafelé szenvedtük végig az összes zuglói útfelbontást csúcsidőben (a telefonom kétszer lefagyott, és mindeközben elmés társalgást kellett folytatnom hat éves szinten a víz körforgásáról, és arról, hogy mikor érünk oda).

Valahogy azért sikerült odaérni ajándékostul-gyerekestül(-Smart-kártyástul) és csak kicsit üveges tekintettel arra az egy-két órára, amit a mai fél hetes indulás lehetővé tett, és akkor tartottam ott, hogy én már csak egy Tuborgot akarok, viszont vezetnem kellett még, meg az enyhén unatkozó, enyhén besózott gyerekre figyelnem. Azt hiszem, ott pattant el bennem végleg valami, amikor megláttam, hogy a Muci egy lufival mászkál, és rászóltam, hogy tegye le a lufit, miközben arra gondoltam, hogy mennyire béna ez már, hogy folyamatosan egrecíroztatom, lehet, hogy hagyni kéne, mire a Muci felém fordult, hogy “Mi?”, és azzal a mozdulattal kiütötte a lufijával a magyar Mensa elnökének a kanalát a kezéből. Szóval ez volt az a pont, amikor ahelyett, hogy higgadtan, de határozottan felhívtam volna a figyelmét a nemodafigyelésnek a következményeire, vinnyogva röhögni kezdtem, amit egy ideig abba sem tudtam hagyni (amiért ezúton is elnézést kérek az érintettektől, de azok az arckifejezések, meg a börleszki helyzet), és közben azon gondolkoztam, hogy legális mentség-e, hogy a gyereknek is retrográdba’ van a Merkúrja.

Mára mindenesetre azt jósolják a csillagok, hogy barátságos szavakakat váltok majd általam kedvelt emberekkel, úgyhogy ezt tervezem (ha megismerem őket, mindenképpen).

 

* Mondjuk most belegondolva, gyanús, hogy vagy fordító, vagy fordításszervező, vagy rokon volt az illető, mert mások csak a sztrippernevemet ismerik nem szoktak a rendes nevemen szólítani, talán KG???

** Ez egyébként nem úgy hangzik, mintha egy nagyon hipszter balti kisvárosban lenne?

10 thoughts on “de október végéig csak kihúzom már

    1. lucia Szerző

     mondjuk ajánlj egy jó szülész-nőgyógyászt :)
     (lelkizni nem kell velem, de vegye észre, ha egy esetleges jövőbeli terhességemnél fennáll a koraszülés veszélye).

     Kedvelés

     1. IKL

      A koraszülés veszélye mindenkinél fennáll.
      (Nézni kell ultrahanggal a cervixhosszt és folyamatosan ki kell szűrni az összes lehetséges rizikótényezőt. Meg szedj halolajkapszulát, az segít valamit.)
      De majd gondolkozom.

      Kedvelés

      1. am

       Kissé fáradtan elolvasva még egyszer a címet ehhez a szülész-nőgyógyászos kommenthez, felemelkedett a szemöldököm, hogy lehet, hogy terhes vagy és október végére vagy kiírva? :-) Én tudni ajánlani nőgyógyászt, irtó jó fej, baromi jó UH-s, ikreimet épphogy koraszültem (3 nappal a bűvös 37. hét betöltése előtt), mondjuk zsákszámra zabáltatta velem a magnéziumot úgy, ahogy mástól még nem hallottam: 500 mg-os tablettát poríttatott gyógyszertárban, és 600 mg adagban kapszulákba töltette. Pár hónapja rendel Budán is heti egyszer, de (és most jön a hátránya) ő alapból szegedi, és szegedi klinikán dolgozik (a pesti munkája miatt talán elérhető budapesti magánkórházban is). Ha érdekel, adok elérhetőséget (én miatta inkább bevállaltam a szegedi szülést, akkor még nem volt lehetőség nála Bp-en szülni). Ja, amúgy én elég zűrös nőgyógy. előélettel rendelkezem, és magasan ő volt minden idők legjobb orvosa számomra.

       Kedvelés

       1. lucia Szerző

        abszolút nem vagyok terhes, csak amennyiben 2-4-6 év múlva mégis az akarnék lenni, nem szeretnék megint új nőgyógyászt keresni, úgyhogy igen, minden elérhetőségnek örülök :) (nesztelencsiga@gmail.com)

        Kedvelés

 1. Piszke a Birtokról

  RM-szakértő vagyok, trust me/ask me. Nem csak neked/nekünk van retróban, de minket még inkább érint. Ugyanitt két pud túró eladó.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.