újrakezdés

Na, de van, akinek még nálam is rosszabb, mert egy ilyen gombás nap után hazamegy, és nem blogot ír, hanem azt mondják neki, hogy mindez azért van, mert ő tehet róla, és az ilyenek ne is számítsanak jobbra, esetleg mindehhez még meg is ütik. És az ilyen élethelyzeteknek azért nehéz véget vetni, mert az ember ezeket egy idő után el is hiszi, és egyébként is, jó ember az alapvetően, például engem is elvisel, pedig mennyire feldühítem mindig a hülyeségeimmel. De abból is tudom, hogy nagyon szeret, hogy nem akarja, hogy más emberekkel találkozzak, képzeld, annyira cuki, hogy még a családtagjaimra is féltékeny, mert ennyire szüksége van rám. És ha mindent jól csinálok, akkor egy idő után biztosan látni fogja a változást, elismer majd, és hálás lesz nekem.

Másrészt meg az anyagiak miatt nehéz kiszállni, mert ha az ember tényleg menekül (az ilyen kapcsolatokat nem baráti megegyezéssel szokták befejezni), akkor a nulláról kell mindent újrakezdeni. És ezt segítség nélkül, esetleg gyerekekkel is, nehéz, úgyhogy én a családi pótlékom összegét minden hónapban egy olyan alapítványnak utalom, amelyik védett otthont nyújt ilyen nőknek (általában nőkről van szó, bár én férfiakat is szívesen megvédenék, ha úgy hozná a sors).

Na, és szerencsére nem én vagyok az egyetlen, akik támogatják ezt a dolgot (akkor nagy bajban lennének a bántalmazott anyák). Az alapítói létrehoztak egy olyan csoportot facebook-on, amelyik tárgyi felajánlásokkal támogatná az újrakezdőket, itt lehet őket megtalálni:

https://www.facebook.com/ujrakezdes.nyilvanos

Légyszi támogassátok, osszátok, szeressétek.

10 thoughts on “újrakezdés

 1. Zsuzska

  Sziasztok! Sajnos van ilyen barátnőm, aki ebben a helyzetben van. Ő még ott tart, hogy “majd biztosan meg fog változni” és hogy “nem akarhatom hogy apa nélkül nőjön fel a fiam”… közben meg így sincs apja, mert minden este 8-nál előbb nincs otthon a kocsmából. És a barátnőm nem érti miért nem akarok egy légtérben lenni ezzel az emberrel. Ja persze már meg is ütötte, de “megígérte” hogy nem teszi többet. Az ilyen férfi nekem nem férfi. Megvetendő, és bízom benne, hogy egyszer rájön hogy életeket tesz tönkre. Csak ne legyen túl késő:(

  Kedvelés

 2. Zsuzska

  Barátnöm Salzburg város melletti kisvárosban vezet egy hasonló anyaotthont. A hónap végén fog kiderülni, hogy a város önkormányzata tovább is támogatja-e az intézményt, vagy mind a 14 anyuka – 1-2-3-sok gyerekkel az utcára/más otthonba/menhelyre/vertaférjemezérthagytamott otthonába kerül tovább. Az ö nevükben is köszönöm a bejegyzésed Lucia!

  Kedvelés

 3. twlghtzn

  kb. 3 évvel ezelőtt voltam olyan helyzetben, hogy az akkor neten közkézen forgó összes hasonló profilú alapítványt/állami szervet/otthont végighívtam. senki nem tudott segíteni. az rendben van, hogy tessék, bútor, meg ruhák és a te telefonköltségedre hetente háromszor, napi két órában beszélgetünk veled (nem akarok senkit megbántani, biztos ez is sokaknak nagy segítség), de hogyan jutsz ki az ajtón, merre indulj, hol fogsz a gyerekeddel első este aludni és másnap reggel hogyan tovább – ezekre a kérdésekre senki nem tudta a választ.

  Kedvelés

  1. lucia Szerző

   :(
   ez nem jó.
   de ha már itt tartunk, aki hasonló helyzetben van, azt valamennyi időre be tudom fogadni, és átmeneti otthonokat is tudok ajánlani.
   megoldódott végül?

   Kedvelés

   1. Tarhonyakártevő

    Átmeneti befogadásra én is jó lehetek. Nem kéne csinálni egy ilyen facebook-oldalt vagy valami egyéb önkéntes krízisszállás-poolt?

    Pár napban lehetne maximálni a befogadási időt, nem önzésből, hanem azért, mert ha akkor a menekülő egy másik ideiglenes befogadóhoz megy, akkor nehezebb megtalálni, levadászni.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.