a két tanú hatalmáról

Szóval ma vezetékszakadás volt itt nálunk, amitől egy kicsit pánikba estem, mert így nem lehet dolgozni (amúgy asszem, írtam már valamikor, hogy vannak időszakok, amikor tönkremennek körülöttem az elektromos dolgok), úgyhogy berongyoltam az ELMÜ-be, hogy intézkedjenek, de mivel még mindig nem írattam át magamra az áramot (csak fizetem a csekkeket, de holnap tényleg átíratom, most rohannom kellett haza a gyerekhez, akire más vigyázott addig), eszembe jutott, hogy vinnem kéne valami meghatalmazást, hogy nyüzsöghetek ebben az ügyben, úgyhogy visszarohantam a még februárban, hasonló ügy miatt írt papírért.

Mindent rendben elfogadtak, beszkenneltek, két órán belül megjavították a hibát, én meg most este pakolom vissza a papírokat, és nézem, hogy a meghatalmazás, amit magammal vittem, egy budapesti postafióknak szól arról, hogy a volt főbérlőm átveheti az ajánlott leveleimet (ezt nagyon rendesen visszaadta nekem a váláskor).

Bár mondjuk nem hibáztatom őket, mindenkinek nagyon korrektül fel volt tüntetve benne az anyja születési neve, és az a lényeg.

1 thought on “a két tanú hatalmáról

 1. neeev

  “Nem minden egybeesés jelent valamit.” — (nedudgi)
  Ma (14-én) reggel voltam a postán átvenni Tarlós úr üzenetét az iparűzési adó mértékéről. Ugye a postán cégiratot átvenni nem könnyű, kis cégeknél évente pontosan egyszer fordul elő. Ezért az igazoló papírok el szoktak keveredni. Úgyhogy a hét évvel ezelőtti cégbejegyzéssel és aláírásmintával mentem, némi aggódással a lelkemben.
  A tudatlanok bátorságával nyújtottam át, és sikerrel jártam. A postásnő (nem ismer, évente 1× találkozunk) kiadta Tarlós úr üzenetélt olyan személynek, akinek a lakcímkártyáján szereplő cím nem volt azonos az aláírásmintán szereplővel.

  Bizisten, nem tudom, melyik postát szeressem jobban: ezt a mediterrán barátságosat, vagy poroszos precízet?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.