a színes diszperzit világáról

2012.08.08.

Kedves Naplóm,

ma kifestettem az előszobafalat.

 

2012.08.09.

Kedves Naplóm,

ma átfestettem az előszobafalat.

 

Az úgy volt, hogy rengeteg fehér fal után arra gondoltam, most már nyithatnék egy kicsit a színek világa felé, mondjuk olyan óvatos lépésekkel, hogy csak majdnem legyen fehér a többi. Azzal kezdődött, hogy Hérára azt írták, hogy tojáshéjszínű, és én inkább a betűknek hittem, mint a szememnek, sőt, egészen reggelig reménykedtem, hogy a naposcsibesárgát a falfestéktündér reggelre tényleg tojáshéjra változtatja, aztán inkább vettem új festéket (mondjuk nehezen tudtam választani a bengáli ösvény és a mézes halva között, de végül gyapjúszőttes lett, mert biztonsági játékos vagyok).

A Gyapjúszőttes tegnap még inkább a nyers betonra hajazott, de mára már inkább olyan, mint a vödörben (balra az ismeretlenfajta tojás héjának színe):

Most viszont vérszemet kaptam, és az eddig eperhab színű vécéfalat nem egyforma szélességű csíkok fogják díszíteni gyapjúszőttes és az általam csak depressziós ciklámenként emlegetett színekben.

12 thoughts on “a színes diszperzit világáról

 1. Móni

  Szia! Tudnál nekem a gyapjú szőttes faladról képet küldeni. Festés előtt állok. Nagyon köszönöm. (ha esetleg a blogon be van illesztve egy kép már; akkor valószínüleg a telóm nem jeleníti meg). Az emilemre kéne küldeni. Nagyon nahyon szertném…:)

  Kedvelés

 2. Tarhonyakártevő

  Újraolvastam ezt, és a “nem egyforma szélességű csíkok” résznél jéghideg kéz markolta meg a sötét árnyékot, amely a lelkemre vetült: te, nem lehet, hogy a fenti szobadesign is valahogy így kezdődött?

  Kedvelés

 3. lucia

  moderatelyA: pontosan így néz ki, én valamiért em szeretem a sárgát és a zöldet falon (meg nem is illene semmihez), ezért az ódzkodás. a vécét le fogom, csak ahhoz először ki kéne festeni :)

  Kedvelés

 4. moderatelyA

  szerintem is szép a naposcsibe, ide már valami olyasmit sejtek, hogy valójában nem is így néz ki :) – mondjuk nekem ennél mégintenzívebb sárga falam is volt már.

  a wc-t mindenképp fényképezd be! +1

  Kedvelés

 5. lucia

  esthajnalka: ó, a kannás bor is tök szép szín! (nekem azok a kedvenceim, amelyeknek a nevéből nem derül ki semmi, mint a hajnali áhítat, az örök sziklaszirt meg a rejtőző leguán). A konyha egyelőre kész, hétfőn jönnek ablakot felújítani.

  Kedvelés

 6. esthajnalka

  nekem is tetszik a csibe sárga :)

  Rá kellett keresnem a Gyapjúszőttes-re, mert nem hittem, hogy tényleg ez a neve. (mea culpa)

  Aztán a d…x katalógusában lenyűgözve olvastam a költői ihletettségű elnevezéseket. Sajnos, mivel gyakran olvasok félre, sikerült a “gyantás bor” helyett először “kannás bort” olvasni.
  Érdeklődőknek: http://www.dulux.hu/pdf/dulux_katalogus.pdf

  Konyha teljesen kész?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.