hmpf

A gyereket első körben nem vették fel egy óvodába sem, és ugyan hátra van még egy sor fellebbezés, nem táplálok túl sok reményt a dolog iránt, de két gondolat azért felmerült bennem.

Az egyik az, hogy ha az én gyerekemet, akit egyedül nevelek munka mellett, adót fizetve, tartásdíj nélkül, úgy, hogy már nem kapok semmilyen támogatást, nem veszik fel az oviba, akkor ki az, akit felvesznek?

A másik meg az, hogy ha ezentúl nem fizetek az államnak hobbiból a semmiért, csak mondjuk feleennyit, akkor a befizetett adó- és járulékkülönbözetből nem csak a legpuccosabb, lovon műkorcsolyázós programos magánoviba (vagy egy kisebb brit egyetemre) tudom beíratni a gyerekemet, de havi két wellness-hétvégére is el tudom vinni. És ha még valamivel kevesebbet keresnék bejelentve, akkor ezek mellé még szociális segélyt is kapnék.

Hát ezért tart itt ez az ország.

59 thoughts on “hmpf

 1. A.

  Jucus, keso, ez a kocka mar el van vetve :)

  Kicsit ugy erzem magam, mint aki forditva hajtott fel az autopalyara, de ha nem jonnenk haza, esely sem lenne ra, hogy valtozik itthon valami. Igy talan van egy epszilon.

  srry Lucia az offtopicert.

  Kedvelés

 2. nemisbeka

  Az enyém 2,75 éves és ha felvetjük, hogy megyünk valahová hétvégén, első kérdése csillogó szemmel, hogy bölcsibe? Amellett, hogy nagyon szereti a gyerekeket és a dadusokat, egy csomó tök jó játék- és egyéb tippet onnan szedtünk fel itthonra is. A játszótér is jó, a játszóház is jó, de ezeknek semmi közük napi szinten egy óvodához vagy bölcsődéhez.

  Kedvelés

 3. Benenn

  A legtöbb gyerek nagyobb akadályok nélkül veszi az oviba menést, és rövid idő múlva nagyon élvezi. Fura nekem ez a négy évig tartsuk otthon a gyereket hozzáállás, én olyan büszke vagyok az ovis nagyfiamra. Annyira szeretem látni, hogy megállja a helyét a kortársai között, és már saját barátai is vannak.

  Kedvelés

 4. ildikó

  hát valahol olvastam, nem emlékszem hol, hogy az ember személyisége meddig fejlődik, tehát meddig lehet befolyásolni.
  Persze Muci egyéniség mint mindenki más.

  (az én 3 évesem is szeret gyerekek között lenni, viszont nem szívesen van el nélkülem. Meglátjuk.)

  Kedvelés

 5. lucia

  ildiko: azért baj, mert nagyon szeret gyerekek között lenni, és nagyon szeretne oviba menni. ha pár hét alatt nem sikerülne megbarátkoznia a dologgal, akkor simán kivenném, annyira nem fontos, de ő szeretne menni.

  ezt a személyiséget nem értem, neki már az inkubátorban volt személyisége, jellegzetes szokásai, satöbbi, amik azóta is megmaradtak :)

  Kedvelés

 6. ildiko

  Jópárszor akartam írni, azt hiszem fogok hideg-meleget kapni. De Mucinak nem kell az óvoda. Ő otthon szeretne lenni az édesanyjával és ez így jó.
  Nem könnyű tudom, de azt is tudom milyen hisztis lett a fiam mikor óvodába került (illetve a többi gyerek is akinek a szüleivel beszéltem). Tudom Muci más kategória sokkal fejletebb lelkiekben mint a fiam volt ennyi idősen.
  (és mennyi idő foglalkozni azzal a problémával amit hazahoz: hogy ez a gyerek megvert, hogy jobb polója van mint nekem, illetve hogy egy hetet jár, egyet meg otthon tölt mert beteg, ami ugye nemcsak idő, de pénz is, ráadásul még meg is fertőzhet)
  Ha belegondolsz mennyi idő reggelente és délutánonként hozni-vinni és ha nem megy mennyit kell csak vele foglalkozni. (eljátszik egyedül, beszélgetsz vele míg fordítasz, főzöl…) mennyi az idő különbség?
  Egyszer-egyszer el lehet vinni játszóházba, hogy szokja a gyerekeket, meg játszótérre.

  Annyira gyorsan repül az idő a gyerekek személyisége négy év alakul ki. Olyan nagy baj lenne, ha még egy évig otthon maradna?

  Ildikó

  Kedvelés

 7. Shia-ko

  Elnézést, hogy mindig én hozom a negatív hozzáállást:
  mikor olvastál/láttál oknyomozó cikket utoljára? Most a fasza részt hagyjuk. :S
  Jelenleg ott tartunk, hogy hosszú évtizedek alatt beleivódott a susmus, a korrupció a társadalomba, és már el sem tudják képzelni az emberek, hogy e nélkül működne bármi is, így pedig csak egyre jobban belesüllyedünk.

  Kedvelés

 8. pw

  Alig off: milyen jó kis izé ez a
  hmpf (húzzon mindenki p*csába f*szba)

  Másikalig:az én korosztályombéli van a legtöbb most Mo-on, akkor is rohadt nagy volt a tumultus mindenütt, amikor mi voltunk kicsik(anyám a kórház folyosóján feküdt, amikor születtem, mert nem volt elég ágy, 4 párhuzamos osztály volt az általánosban és de-du volt tanítás, 36-os osztálylétszámokkal), de hogy ne legyen hely az óvodásnak, na az ismeretlen dolog volt. És itt nem bezzeg-elni szeretnék, csak jelzem, hogy az ellátó épületek elvileg állnak (bár ki tudja, milyen kézben vannak). 1 f*sza oknyomozó cikk esetleg a “rászorulás-bizniszről”?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.