kérdések a fiatal josh hartnettel kapcsolatban

Megnéztem a Suicide Virginst, és most szándékomban áll sokat spoilerezni, mert olyan vagyok. A könyv is érdekelne, csak még nem sikerült beszerezni.

Magyarul asszem Öngyilkos szüzek néven futott, és három dolgot írnak mindenhol róla (én filmnézés előtt szeretem lehetőleg percről-percre tudni az egész sztorit, úgyhogy általában utánaolvasok, ha tudok). Az egyik az, hogy mennyire nem derül ki, hogy miért lettek öngyilkosok, amit én egyáltalán nem értek, mert ugye a legkisebb lány, Cecilia halála után beleolvashatunk a naplójába, amiben többek között arról is szó van, hogy mennyire nem érdekli őt, hogy a Paul nevű srác egy másik lány miatt ugrott le a házuk tetejéről (szerelmét bizonyítandó tette, majd minden további nélkül elsétált), és mennyire hülye az összes fiú, és hogy Cecilie mennyire nem akar olyan szánalmas lenni, mint a nővére, aki sír valami pasas miatt. Ezt követően maga Cecilia először felvágja az ereit (egy héttagú család házában, nyitott ajtónál) majd ő is leugrik a tetőről, csak ő nem sétál el, mert fennakad a kerítés tüskéin.

A történet folytatásából kiderül, hogy a lányok erősen vallásos környezetben élnek, ahol a szülők még tizenhét éves korukban sem engedik el gyermekeiket sehova, és ezt azzal magyarázzák, hogy csak otthon vannak biztonságban. Majd amikor mégis elengedik őket, egyszer, fiúkkal, akkor utána a fiúk árulják el őket (otthagyják, nem hívják vissza, stb), otthon pedig kemény büntetések várnak rájuk, az iskolából is kiveszik őket, tehát egyértelműnek tűnhet a következtetés, hogy anyának igaza volt, az élet csupa szenvedés, ami soha nem lesz jobb, csak rosszabb, és ha az ember pár pillanatra jól érzi magát, akkor azcsak azért van, hogy utána sokáig még szörnyűbb legyen minden. Ennél szájbarágósabban csak akkor lehetett volna átadni az üzenetet, ha a lányok fél percenként elsóhajtják magukat, hogy jajistenem, mennyire reménytelen a mi életünk, ennél a halál is csak jobb lehet, és ha már meghalunk, akkor úgy kéne csinálni, hogy egyúttal bosszút álljunk a minddisznó férfiakon úgy általában, de őszintén szólva, ez nekem nem hiányzott.

Azt viszont én nem értem (és valószínűleg mindenki más igen, mert sehol nem olvastam erről egy hangot sem), hogy Trip, ha annyira szerelmes volt meg minden, akkor miért hagyta ott Luxot a mezőn? Asszem, azzal magyarázta, hogy "azok olyan idők voltak", de ez számomra nem tartalmaz információt, szóval miért? A minddisznóság miatt, és túlbonyolítom? Vagy félt, hogy beszélgetnie kell? Vagy hogy Kirsten Dunst megkapó színekben bolyonghasson a hajnali mezőn?

Igazából meg nem volt rossz film, csak kicsit kevés, emiatt nem is újranézős nekem. A vártnál mindenesetre jobb lett, mert attól féltem, hogy most a saját meggyerekeződöttségem miatt görcsben lesz a gyomrom a szülőkért, de az anya kábé az első tizenöt percben elveszítette a szimpátiámat (ezt egyébként soha nem fogom megérteni, hogy van ez a szülőfajta,
amelyik kábé ellenfélnek tekinti a gyerekeit, olyasvalakiknek, akiket
be kell törni, meg megadásra kell kényszeríteni, bármiről is legyen szó, viszont ez a mentalitás például a hatvanas évekbeli csecsemőápolási szakkönyvekben is nagyon benne van, úgyhogy nem elszigetelt jelenség lehet), az apa meg a józan eszét és a valósághoz való kapcsolódását veszítette el fokról-fokra, és a végén már sajnálni sem lehetett, mert látszott rajta, hogy leginkább fogalma sincs, mi történik körülötte.

Ja, a másik két dolog meg az volt, hogy leveleken átsütő napfény, mint scoppola trademark, meg hogy milyen vicces benne a béna riporternő, de ezekhez nincs hozzáfűznivalóm.

3 thoughts on “kérdések a fiatal josh hartnettel kapcsolatban

 1. lucia

  ezt a bejegyzést csak azért rövidítettem, mert tele van spoilerrel, és ilyenkor mindig vinnyogás van, de aki direkt rákattint, annak szava se lehet. a másik blog meg átláthatatlan az ötezer képpel egyben, nem tudok két óránál régebbi kommentekre válaszolni, azt meg nemtom, hogy lehet megoldani, hogy rss readerben megjelenjen az egész poszt.

  Kedvelés

 2. pappito

  ki
  roppand dühítő, hogy nem jön a teljes poszt rss-ben, csak a lead. Hidd el, hogy jövök a kommentek miatt, de napközben erre nincs időm, csak a readerre.
  Nem lehetne?
  be

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.