amikor feltárult előttem az irháson túli világ

Ma reggel gondoltam egyet, és továbbmentem a Konkoly-Thegén, mert miért is ne. Ezt már korábban is megtehettem volna, de attól tartottam, hogy ha már odáig meg akarok halni, akkor mi lesz velem később, viszont ma bebizonyosodott, hogy az Irhás árokhoz képest minden egyéb örömbiciklizés, mindegy, hogy mennyit kell felfelé menni. Egy kicsit azért megszívattam magam, mert elfelejtettem lekanyarodni a Jánoshegyi útra, és legurultam a fogaskerekű Svábhegy megállójáig nagy boldogan, arra viszont nem gondoltam, hogy ez felfelé mind emelkedő lesz. Később eszembe jutott. Amúgy az erdőben nagyobb a forgalom, mint a nagykörúton péntek délután, továbbá bebizonyosodott a régi sejtésem, hogy ha az ember "A" pontból biciklizik "A" pontba, akkor mindenképpen többet megy felfelé, ugyanis hajszálra ugyanazon az útvonalon (na jó, a szabályos útfélen mentem minden irányba) lefelé 150 méterrel kevesebbet mutatott az óra, és ezt nem először követi el, és mindig felfelé csinál többet. Csak arra tudok gondolni, hogy lefelé a kátyúkon és köveken átrepülés miatt nem pörög annyit a kerék, mint felfelé, de ennyi lenne a különbség? Sokkal valószínűbb, hogy az emelkedők tágítják a teret, vagy valami ilyesmi, a nagy egyesített elmélet biztos erre is fényt derít majd.

3 thoughts on “amikor feltárult előttem az irháson túli világ

 1. kata

  Hello Lucia,

  Melyik úton mész fel a Konkoly-Thegéig?

  Egy utcát kerülj el: a Tearózsát. Van ott egy teljesen szürreális ház, nagyon lukas kerítéssel, erősen alkesz tulajjal és iszonyat agresszív harapós kutyákkal, akik kirohannak minden futó után. Az én lábamon még mindig látszik Bence kutya két éves harapása.

  Kértem a tulajt, hogy csinálja már meg a kerítést, hogy ne jöjjenek ki a kutyák, mire azt válaszolta, hogy már megjavította, de minden hajnalban jön egy 40 egyedből (!) álló vaddisznócsorda, és széttúrják a kerítést, valamint agresszívvé teszik a kutyákat. A vaddisznók pedig szerinte azért szaporodtak el, mert az orvvadászok kilőtték az őzeket.

  Azt hiszem, ezt a vér-őzes elméletet sem a józan pillanatainak egyikében találta ki.

  Kedvelés

 2. RG

  felfelé a nagy küzdelemtől és az alacsony(abb) sebességtől többet mész cikkcakkban, nem tudsz egyenesen menni, ezért hosszabb a megtett út.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.