what I did on my holidays

Amiről nem írtam az elmúlt tíz napban:

Voltam a budaörsi egészségkomplexumban agyrázkódással (ne kérdezd). Konkrétan soronkívül bejutottam a sebészetre, ott viszont az orvos helyén egy néger (afromagyar) pasas ült, mire kissé elkezdtem röhögni (félreértések elkerülése végett: gyermekkorom nagy részét multikulti diplomatablokkban húztam le, ott teljesen normális volt, hogy az összes bőrszínnel és nációval együtt gengelünk a játszótéren, de Budaörsön azért mégsem azt várja az ember, hogy belép a rendelőbe, és ott a Vészhelyzet), mindenesetre belementem a játékba, és úgy tettem, mintha ő tényleg igazi orvos lenne, én meg a páciens. Három órával később már kevésbé röhögtem, amikor két pszichiáter, az említett "sebész", és két asszisztens (az egyik konzekvensen két s-sel írta azt, hogy erőss, stb, kijavítottam, szerintem bosszút esküdött) közölték velem, hogy akár erővel is ott tartanak és beküldenek kórházba, mert beszámíthatatlan vagyok (jó, nem tudtam leírni a nevemet és röhögtem a négeren, de az ilyesmi előfordul szerintem), illetve többszöri bemutatkozásom ellenére "a kislány"-ként aposztrofáltak. A fiúm aztán megmentett, mint közeli hozzátartozó, közölte velük, hogy önálló felnőtt ember vagyok, aki el tudja dönteni, hogy haza akar-e menni a zsiráfhoz és a nyuszihoz. Az utolsó szavuk az volt hozzám, hogy "de akkor most le kell mondanunk a mentőt", hosszú, szemrehányó nézés, de megkeményítettem a lelkem. Azóta sincs térlátásom, de állítólag lesz majd, addig kicsit tovább tart felszedegetnem a hajszálakat a mosdókagylóról.

Voltam rendőrségen is. Konkrétan hallottam, ahogy az egyik rendőr mondja kollégájának a telefonba, hogy "ez forrónyomos ügy lesz, bent van a forrónyomos kolléga? kiment a mekibe? mikor lesz? másfél óra múlva?", és egyáltalán nem röhögött közben, ami sok mindent megmagyaráz a közállapotokat illetően. Találkoztam egy olyan képviselőjükkel is egyébként, aki profinak tűnt, ugyanis az épületen belül is tükrös napszemüveget viselt, illetve papírpoharas kávéja volt, a fánk hiányát elnéztem, biztos fogyózik, de rajta legalább látszott, hogy van valamennyi sejtése arról, milyennek kéne lennie egy rendőrnek.

Kéne nekem egyébként használatra egy rendőr, konkrétan egy laboros, csak pár órára. Az egyik könyvhöz, amit fordítok, kellene a segítsége szakkifejezések tekintetében. Ha valaki esetleg ismer ilyet, ne habozzon (fel lesz tüntetve a könyvben, mint szakértő, stb).

Hagytam magam aljasul lépre csalni, azóta nincs erkölcsi alapom legusztustalanozni a fiúmat, mert azonnal letromfolhat azzal, hogy "te beszélsz? aki kettéharap egy nyers szívet, majd a tálba köpi?". Ezt ő kezdte (pulykaszívet pucoltunk a májhoz), és amikor mondtam, hogy fúúúúj, akkor azt válaszolta, hogy ezt nem érthetem, ez fiús dolog, én úgyse merném megtenni. Most mit csinálhattam volna?

Aztán volt olyan is, hogy a glória meg én koncerten, és elment nekem egy pohár vízért, de a pultnál megismerkedett egy fél amerikai zenekarral, konkrétan a basszgitárossal és a dobossal. akik csatlakoztak hozzánk (igazából nem voltam meglepve). Erősen kapacitált egyébként, hogy ugorjak rá a dobosra, szerencsére a fiúk nem értették, sok mást se értettek egyébként, amikor mutattam az órámon, hogy 21:55, megkértek, hogy fordítsam le, mert ez nekik military time. Az első (egyetlen) tippjük az volt, hogy este 11 van.

Ja, és 48 kiló vagyok pillanatnyilag, jó a hajam, kedves velem a fiúm, és kaptam postán 2 jegyet a Fővárosi Állatkertbe, szóval akár még jóra is fordulhatnak a dolgok. Én drukkolok nekem.

114 thoughts on “what I did on my holidays

 1. nodekornel

  zzyzzx: nem azt mondatm, h szeretek, e tekintetben egyetertek veled, aggodast irtam. azt meg lehet ennyi alapjan, mert akarva akaratlanul egy icipicit belelattunk az eletenek abba a reszebe, amibe engedett.

  Kedvelés

 2. Adri

  Azt hiszem hiányzol mindenkinek, Te hiányzol, meg a postjaid, mert jól csinálod, amit csinálsz, mint a soksok aggódó és hiányoló kommentből is látszik..Remélem minden rendben lesz veled és a környezeteddel és jelzed ha nem akarod folytatást vagy ha igen azt is, szóval érted…:)

  Kedvelés

 3. zzyzzx

  Most őszinte leszek, mert nem szeretném, ha elmennénk itt jajdeőszinténszeretünktégedLucia-nyál irányba.

  Nem szerethetem Luciát, hiszen nem ismerem.*
  Szerethetem viszont az írásait. És szeretem is, nagyonis :)
  Ezért aztán örülnék, ha írna még. De megértem azt is, ha nem akar írni.
  Nem-akarásból talán nem is lehet jót írni…

  De ha ő azt kérte, hogy 111, annak biztos van oka, talán még egy kis bíztatást vár. (Mint távolugró, amikor tapsoltatja a közönséget az ugrás előtt – nem azért, mert ő egy mekkora király, hanem hogy segítsék őt minél nagyobbat ugrani. Aminek ő és a közönség egyaránt örülnek.) Vagy egyszerűen csak impulzusokat tőlünk, vagy mittomén.
  Én hozzáteszem a magamét, tapsolok, ugorj nagyot Lucia, de csak ha ugrásra kész vagy :)))

  *Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretném, ha ismerném, de még az is lehet, hogy nem lennénk életre szóló barátok. És szerintem senki ne áltassa magát azzal, hogy ha rendszeresen olvassa egy idegen blogját, attól már ismeri is a bloggert. Van jó pár barátom, akinek olvasom a blogját, ás egyáltalán nem egyforma, amilyennek az életben és amilyennek a blogjukból meg lehet őket ismerni. És ez így van jól.

  Kedvelés

 4. nodekornel

  szerintem épphogy nem(csak) önzőzünk, hanem azt hiszem mindeki, ismeretlenül ismerve aggodik luciaért. az már csak hab lenne a tortán, ha végre megint írna, mert az jó. de első másod és sokadsorban legyen jól, és utána írjon. kivéve persze, ha ajóllétéhez kell az írás :)

  Kedvelés

 5. gargoyle

  csodalkozva kerestem miert ugrott 1 nap alatt 50et a kommenthalmaz de mar latom (: lucia, ha az olvasoidbol felpalyas utlezarasos tomeget szervezel megbenul az orszag kozlekedese asszem a fenti hosszu sort nezve (: es en is orommel csatlakozom +1 (:

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.