a hipochondriáról

Kicsit sem lehet rámfogni, hogy lélekben gyenge lennék, vagy ne bírnék szembenézni a sorsommal. Amikor tegnap észrevettem magamon a kolera és a tífusz kezdeti tüneteit egyszerre, akkor nem is pánikoltam be nagyon, és tagadásba sem menekültem, noha ha elég erősen figyelek a tükörbe, akkor némi elsárgulást is detektálok, ami a fertőző májgyulladás biztos jele. Ezeket a kórokat valószínűleg az internetről kaptam el, amikor azt kerestem, milyen oltásokat javasolnak ha a mesés Indiába, a rubintgyűrűk, a jógik és a vérhas hazájába akarunk utazni. Mert oda akarunk, februárban, a Gináékkal, akikkel erről a témáról szombaton konzultáltunk is, némi tatárbifsztek és rakottkrumpli felett. Az útvonalterv pillanatnyilag úgy néz ki, hogy Delhi – Agra – Jaipur – Kalkutta – Darjeeling – keleti part – nyugati part – Delhi, hátizsákkal, egyébként ezzel kapcsolatban az volt a benyomásom, hogy a Gina, bármilyen régen is ismerik egymást, még soha nem utazott a fiúmmal sehova, mert egyrészt lelkes volt, másrészt beleegyezett abba, hogy megkukkantsuk a hegyeket is északon. Én viszont rögtön észrevettem a gyanús jeleket, például a fiúm valamelyik este, mintegy mellékesen megkérdezte, hogy milyen magasban vagyok képes még életben maradni, másrészt most írta, hogy kapott kölcsön egy "Trekking in the Indian Himalaya" c. könyvet, már látom magunkat, ahogy megyünk felfelé a világ legmagasabb hegységében, és ott is mindig olyanokat mond nekem, hogy nézd, innen már nem is emelkedik, meg mindjárt ott vagyunk a tetején, most már ne álljunk meg. Mondjuk ennek jó oldala is van, például a hegyekben állítólag ritka a kolera, meg a vérhas, ott inkább a fertőző agyhártyagyulladás dívik, mindenesetre viszek lázcsillapítót, teát viszont úgy gondolom, nem lesz muszáj cipelni.

Reklámok

10 thoughts on “a hipochondriáról

 1. lucia

  hát, az első pár napban hegyezni fogunk “laza séta a Himalájában” jeligére, arra az időszakra viszünk itthonról kaját. hep A+B kombináltat tervezünk, meg tífusztablettát, malária ellen viszünk szunyogírtót, de azt állítólag úgyis mindenki megkapja.

  most egy picit megrettentem ettől, hogy még lőhetnek is ránk, erről eddig nem volt szó, de majd viszek valami fehér lepedőt.

 2. R.

  Akkor szerintem oltásokat beadatni nagyon gyorsan menjetek el, mert van amiből ismételni kell.
  Hepa A és B mindeképp javasolt, tífusz elleni is, maláriára majd kaptok gyógyszert, de azt nem jó szedni, mert nem lehet alkoholizálni mellette, az viszont ilyen helyen kö-te-le-ző. De most komolyan, a legjobbat akkor teszed a szervezeteddel ha minden étkezés előtt whiskey-vel vagy vodekkal fertőtlenítesz.
  Ja a maláriagyógyszert meg ha az első tüneteknél nagy dózisban beszeded ugyanolyan hatásos.

 3. Panzer

  A mindenfele betegsegek ellen a vedooltasok altalaban jok. Harom titok van: 1. semmi mast nem szabad inni, mint asvanyvizet/uveges sort/Coca Colat/whiskeyt. Utobbi kettot azert, mert garantaltan csiramentes a csomagolasuk, masreszt eleg jol karban tartjak a belflorat. 2.Ettol fuggetlenul egy kornyi higfosast semmikepp sem uszol meg, a szervezeted ugyanis igy all at a helyi bakteriumkornyezetre. De a dolog tervezheto, es jobb az elejen tullenni rajta. Egy-masfel napnal ritkan tobb. 3. Ha feljebb is mentek a hegyek labanal, erdemes NAGYON alaposan utana nezni, hogy all a kinai-indiai hatarkonfliktus, lonek-e eppen, es ha igen, akkor hol.

  Udv,
  Panzer

 4. lacika

  Hakansukur: szerintem sétálj el a legközelebbi pszichiátriai gondozóba, és kérj antidepresszáns-terápiát.

  (Ha nekem nem hiszel, nézz utána az interneten.)

 5. hakansukur

  A hipochondereknek NEM szabad az internetre felmenniük! Többet nem akarok most mondani, mert már másfél éve járom a hipo-kálváriámat és kabalából nem beszélek róla.

  A Himalája biztos szép lehet, meg Nepál is.

 6. aureliano

  Biztatásul talán csak egy kis statisztikai összesítéssel tudok szolgálni: Kolerásnak sokkal jobb lenni, mint milliomosnak, mivel a kolerásoknak csak 40%-a halálozik el, míg a milliomosoknál a halálozási arány 100%.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s