a rejtélyes múltról

Azt viszont mondja meg már valaki, hogy ugye volt a két nagy klán az én általános iskolás koromban, az egyik volt a depeche-esek, a másik meg mi? Hogy nézett ki a dualista világkép akkoriban, "depeche-esek vs. cure-osok" (a Gináék szerint), "depeche-esek vs. duranosok" (a fiúm szerint), vagy "depeche-sek vs. metálosok" (a glória szerint és szerintem)?

És mi volt a címe annak a gyermekperiodikumnak, aminek a hátsó oldalán a kék kerítéses képregény volt?

26 thoughts on “a rejtélyes múltról

 1. őskövűlet

  Hihetetlenek vagytok!!!:}}}
  Rég nem nevettem ennyit!!! Köszönöm nektek ezt a nosztalgikus vidám estét!
  Én még voltam kisdobos és úttörő is ! A répafarmer nekem sokat mond és még mindig meg van Abba és BoneyM kazim amit a kívánságműsor 2-5ig című műsorból rögzítettem a Kastan nevű szalagos magnómmal. Volt orsós magnóm is /ez kevés embernek mond bármit is/.
  Istenem boldog békeidők!

 2. zsoltu

  bocs, de az 100%, hogy a pepecsmód a durrannal állítódott szembe. akkoriban a metál annyira nem volt közel ezekhez, épphogy a két amúgy elég közeli tábor sztárjainak fanatizálása miatt voltak a harcok. (vö: abba/bomiem).

 3. workaholic

  Depeche kontra Bros volt nálunk a helyzet, és szinte mindenki Bros-os volt. Aztán a Bros eltűnt, és mindenkinek mondhattam, hogy naugyehogyadepesajobb.

 4. R.

  Akkor én most már ki sem fejthetem a véleményem Depeche témában?

  Azért de: szóval szerintem a Depeche sokkal tovább menő volt, mint csomó másik zenekar. Így egymás után volt DM-Modern Talking, DM-Bros és DM-New Kids ellentét is.
  A Durant most nem tudom hova sorolni, de egyértelmen a Depeche volt a kor mindenvivő autója!

 5. lucia

  köszönöm szépen a kontribúciókat, időközben a Gina megírta nekem (egy két pgdownos levélben, nem hagyott ki belőle semmit), hogy ki kicsoda volt akkoriban.
  ami nekem derengett, az a korim-féle pajtásos levelező rovat, elsőkéz-tapasztalatom nem volt, akkoriban külföldön éltünk. és a pajtásról jutott eszembe a másik gyerekújság, a keményebb papíros, annak volt a hátulján a kék kerítés, és ez a kisdobos volt.

 6. Bio

  Nálunk ha jól emlékszem Bonanzások kontra Metallicások har volt. Persze ez a szűkebb ált. isk. 6-8 osztály. Úgy egyébként a diszkópatkányok vr. rokkerek harc volt gimiben a menő :D

 7. osiris

  A Bonanza egyértelműen Depeche, még Ákos is megmondta többször, hogy erős hatással volt rájuk, meg hallani is rajta. Bár én inkább csöndben maradok, nekem ezek már egyáltalán nem voltak. A Depeche Mode-ról is akkor hallottam először, amikor kb. 6-7 évvel ezelőtt nagyon visszatértek.

 8. kicsikacsa

  Depes-metál nem lehetett ahogy emlékszem, mert igy pontatlan lett volna a dolog, hiszen együttesek között ment a harc. A depes csak együttessel állt szembe, és szerintem az nem metál együttes volt, tutti. Inkább a Modern Talking vagy a Duran Duran…mert az diszkó volt. Ilyen volt még a BoneyM.-Abba, vagy magyarhonban az Edda-Hungária. Vagy volt harc stilusok között, mint a csövesek és popperek, később diszkósok és darkok (vagy akkoriban hogy a francba hívták őket!) és punkok meg diszkósok… Meg ilyesmi.

  Nem a Kockás c. újság volt?

 9. spá

  Jaj! Mindannyian rendkívül elszomorítottatok. Depes – Nyúkicc (értsd New Kids on the Block) volt az az ominózus tengely. Én meg csak pislogtam, hogy akkor a bonanzásokat hova kell sorolni?

 10. béem

  Én is depeche-metál ellentétre emlékszem. Fateromnak volt egy fekete beret (vagy barett?) sapkája, és mivel a tükörben úgy tűnt, hogy egész jól áll úgy félrecsapva, egyik nap abban mentem le találkozni a haverokkal. A metálos szerelmem azonban rögtön közölte, hogy azonnal vegyem le ezt a szart, így nem megyünk sehova. Állítólag úgy néztem ki benne, mint egy buzi depeches.

 11. CuCrassus

  Huha, latom mar Lucia nagy retrohullamot inditott el.. :D
  Mindjart jonnek a trapperfarmeros, epitotaboros sztorik.
  Mindenki fedezekbe!
  Es kek kerites biztos hogy kisdobos, mert annak a hatuljan MINDIG volt kepregeny. Pajtas mar nagyobbaknak volt valo(felsosoknek), es a hatuljan poszter volt (meg a kozepen is, de csak egyoldalas)
  Kb az akkori kulturvonulat sajtotermekek teruleten, eletkor szerint rendre:
  Dormogo, Kisdobos, Pajtas, Alfa, Ifjusagi Magazin,

 12. rose

  A kék kerítés a Kisdobos hátulján volt, ezt abból gondolom, hogy én Pajtást már nem nagyon olvastam, mert a kicsiknek Kisdobos járt, aztén mire nagyobb lettem, megszűnt a mozgalmiság, meg a Pajtás is.
  Ennek ellenére P. szerint mindegyikben volt, és márpedig ő ott dolgozott akkor a Pajtásnál.

 13. tipicall

  Ajjaj. Hatodikban én még popper voltam, aztán a Depeche Mode korban diszkós (szerintem ez volt az alapellentét) aztán amikor a DM kiment a divatból akkor kezdtem értük rajongani és csak utána lettem metálos egy kis ideig. Mondjuk a rajongásom tárgya mindig összefüggött az aktuális párom zenei ízlésével, hehe. A Pajtásra nem emlékszem,- pedig még Zánkán meg Csillebércen is voltam kispajtás – nekem Hahota, meg Pif gyűjteményem van…

 14. essay

  én is depes vs. metálra emléxem, akkor alsós voltam, csak nekem is járt a pajtás újság is (a kisdobos mellett).
  amikor később voltam rajztáborban, már ötödikesként, és ott volt egy csomó szegedi nyolcadikos, akkor már nem volt semmi, vagy legalábbis tapasztaltam ellentétet, jelentem.

 15. ZeldushkaTimurovna

  hjaj, azok a vériszamos idők:)
  én gánszos/nirvanás voltam, az osztály gonosz pompomlány-imitátor lányai meg diszkósok.
  mindig szerettem volna felvéresáldozni őket:)

  a DM-mégvalami idején én még kicsi voltam, oszt csak néztem kifele a fejemből, h min harcolnak ezek:)

 16. Faffy

  depes-metal, de már gimiben, bár nekem olyan hülye osztályom volt, hogy egyik kasztot sem lehetett megtalálni ott.
  és a pajtás újság, de az korábbi volt.

 17. CuCrassus

  Jaja a kek kerites a Kisdobos hatuljan ment. Marek Veronika kovette el. (mire emlexem, vazzee… :D)
  DM es Cure nagyjabol egy lefedettsegen ment, fekete szerko, sok festek ilyesmi, es inkabb a ragogumipop allt szemben vele (duran, bros) mint a metal. DM es metal egyszeruen ignoraltak egymast, illetve a metalosok nem tettek kulonbseget a DM-Duran rajongok kozt, az o vilagkepuk szerint nyalas kis gizda volt mind.
  Az en periferiamba meg a ska-punk vonulat is benne volt anno.. :D
  Legalabbis szimpatizans voltam..

 18. korim

  Depes-metál. A Pajtásba ment a nagy vita és én is írtam levelet, de nem küldtem el. Írtam jee-kérő levelet is Garázsba Ferónak, és azt el is küldtem, de szerintem Feró nem tudta elolvasni, mert nem olvasta be, amikor legközelebb jeezett.

 19. glória

  “a világ érdeklődésemre számot tartó része DM-Bros-Guns tengelyek mentén volt osztható gond(olkodás) nélkül, megjelenésében feketeing-csíkoscicanadrág-márványfarmer halmazokra, és a szakadék közöttü(n)k mélyebb volt, mint a Marianna-árok.”- na én ezt a depecs konc. után írtam spontán, úgyhogy biztos igaz. Én metálos voltam :D

 20. zleila

  Nálunk a DM vs Modern Talking, majd kicsit később a DM vs Bros szembenállás volt érzékelhető. Erősen. Víghajni és jánosréka összeverekedett emiatt. Már nem emlékszem mondjuk, melyik melyikért rajongott.

 21. aureliano

  Az a gyanúm, hogy nem vagyunk egy korosztály. A mi időnkben csövesek voltak meg popperek, előbbiek szűkített, utóbbiak bővített (répaforma)farmernadrágot hordtak. Más megközelítésben voltak az Abbások és a Boney M-esek. De ez nem válasz a kérdésedre. Emlékeim szerint amúgy a Depeche és a Duran voltak nagy ellenfelek, nagyjából egy térfélen játszottak.

 22. Susua

  Én a Fürkész című újságra tippelek.
  És talán DM vs. Bros/Modern Talking (nálunk ezek nagyon mentek, húúúúú).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s