Már megint mindjárt jövőre van, lehet kívánni!

Valahol a két ünnep között átcsúszhatott egy napom a decemberből januárra, mert ma reggelig meg voltam győződve arról, hogy csak holnap zárul le az év, és rengeteg időm van még kitalálni az újévi kívánós posztot, de hát nem.

Ahhoz képest, hogy idén egymást követték az olyan dolgok, mint az ukrajnai háború, a KATA megszüntetése, a rezsicsökkentés-csökkentés és az én bevásárlói kosaramat tekintve immár több mint 100%-os infláció, óvatosan meg merném kockáztatni, hogy egészen jó évünk volt. Bimbike egészen felnőtt, választékosabban beszél angolul, mint én, programokat ír a kis kezével, ha valamelyik külföldi közéleti szereplőt nem ismerem (podcasterek, politikusok, cégvezetők), akkor részletesen tájékoztat az illetővel kapcsolatos hivatalos és nem hivatalos információkról, és reggelente, iskolába autózás közben árnyaltan vázolja a gazdasági irányzatokkal és a kognitív torzításokkal kapcsolatos véleményét (továbbá viszi a szatyromat, ha túl nehéz).

A macskák boldogok velünk, engem folyamatosan követnek mindenhova (mosott-e már Ön fogat úgy, hogy két doromboló cica bámulta az arcát a mosdókagylóból?), az egyik pillanatnyilag a vállamon ül, a másik átszellemülten szagolgatja az ablakban a cserepes mentát, amit az újévi dahlba vettem.

Nagyon sok olyan dolgot csináltam idén, amit még soha, és elég sok új emberrel megismerkedtem (szerencsére a régiek is megmaradtak), de a legjobb szerintem az volt, amikor november végén hirtelen felindulásból bejártuk Barcelonát, és aznap, amikor a Sagrada Familiát látogattuk meg, istentelenül zuhogott az eső, egészen addig, amíg be nem léptünk a templomba, mert akkor negyedórán belül kisütött a nap, és betűzött a színes üvegablakokon, mi meg még órákon át mászkáltunk odabent a fényekben. (Bimbi később kijelentette, hogy a SF örökre elrontotta neki az összes többi templomot a világon, mert ezután minden már csak meh lehet, és hát nos, igen.)

Podcastból az utóbbi időben egyre több Lex Fridmant hallgatok kertészkedés/mosogatás közben — ő egy orosz származású amerikai kutató az MIT-ról, mesterséges intelligenciával foglalkozik, a podcastjában meg teljesen változatos emberekkel (tudósokkal, cégvezetőkkel, pókerjátékosokkal, ex CIA-ügynökökkel) beszélget hosszan. Nagyon ért ahhoz, hogy a legjobbat kihozza a vendégeiből, és bár nem tolja magát különösebben előtérbe, azért az ő személyisége is átjön, és nekem nagyon szimpatikus (a mindennek a netovábbja persze az, amikor a Hubermannal évődnek neurobiológiáról és arról, hogy mi a boldog párkapcsolat titka).

Na, de jöjjenek akkor a kívánságok. A határidő legyen mondjuk január 2. éjfél (gyanítom, hogy akkorra csúszott át az elveszett decemberi napom), kivéve persze nagyon indokolt esetben, mert akkor később is lehet. A szabály az, hogy bármit lehet kívánni a jövő évre kommentben, aki nem akarja nyilvánosan tenni, az jelezze ezt a komment elején, és akkor nem teszem publikussá. Ugyanakkor, mivel az univerzum bárminek ellen tud állni, csak egy jó poénnak nem, nagyon kell vigyázni azzal, hogy mit kíván az ember, és nagyon egyértelműen kell fogalmazni.

Amit én szeretnék:

 1. A szokásos alapcsomag, hogy jövőre ne legyünk betegek Bimbivel, legyen elég munka (de ne rokkanjak bele) és annyi pénz, hogy teljen minden szükséges dologra. A macskák is legyenek jól.
 2. Fontos: Bimbit vegyék fel egy olyan középiskolába, ahol kellemes és inspiráló közegben töltheti el a következő 4 (5?) évét. Bónusz, ha könnyen el tud közlekedni oda egyedül is.
 3. Maradjanak meg az idei évben elkezdődött ígéretes és jó dolgok jövőre is.
 4. Utazzunk szép helyekre (ne kényszerből, kedves Univerzum!).
 5. Az összes barátomnak és kedves ismerősömnek is legyen szép éve, jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben.
 6. Májusra tényleg legyen olyan a kertem, amilyennek elképzeltem.

És akkor most jöhet a mindenki más.

Hírdetés

70 thoughts on “Már megint mindjárt jövőre van, lehet kívánni!

 1. dormirsouslesarbres

  Kedves Univerzum!
  A következőket szeretném kívánni jó specifikusan:
  – Orbán és bandája pusztuljon a magyar/európai közéletből (nem feltétlenül szó szerint, csak tűnjenek el a retekbe)
  – apukámnak sikerüljön az epekőműtéte, és ne legyen szüksége további beavatkozásokra
  – anyukám műttesse meg végre a szemét
  – az öcsémék ne szakítsanak
  – jöjjek/jöjjünk rá, hogyan javíthatnánk a házasságunkon
  – találjuk meg álmaink ingatlanját és lehessen is a miénk (ha csak 2024-ben tudunk beköltözni, az nem baj)
  – fogyjak további 10 kilót
  Köszi!

  Kedvelés

 2. Ági

  Szia Lucia, szia Univerzum/sziasztok többiek, én még nem írtam, csak olvasó voltam eddig, köszönöm a lehetőséget.

  Ami nekem erre az évre nagyon fontos lenne, természetesen az egészség, boldogság. És az, hogy a (már) úton lévő kisunokám egészségesen szülessen meg júliusban (nem előbb!), valamint Anyukám egészségesen legyen dédnagymama. Annyira várjuk!

  Mindenkinek minden jót kívánok!

  Kedvelés

 3. Ariadne

  Kedves Univerzum,
  mondjuk úgy, hogy a tavalyi évi kívánságok teljesítése felemásra sikeredett, szóval konkretizálnék, inkább.

  EGÉSZSÉG! ez idén erősen elcsúszott, ennyi műtétet nem terveztünk, és most már Férj is látna, mind a két szemével, szóval ebben kérünk némi közreműködést. Az, hogy a szűkebb és tágabb család maradjon egészséges/állapota ne romoljon, alap.

  Anyagiak: Egyre jobban centiződünk, szóval szeretném, ha nem kéne számolgatni hó végén, és a megtakarításunk nem csökkenne, hanem szépen, ütemesen növekedne úgy, hogy minden gyereket zökkenőmentesen iskoláztatunk. Ha ehhez hozzájárul nekem is egy olyan munkahely, ahol értelmes munkát végzek értelmes emberek között, szabad szemmel is látható pénzért, az csak jó.

  Gyerekek: Járjon mindenki abba a suliba, ahová szeretne, élvezze is, tanuljon szívesen. A legkisebb is találja meg a helyét, társait, érezze végre jól magát, mert ez kihat mindenkire. Az sem baj, ha nem veri szemmel a pedagógusokat….

  Utazás: Ezt köszi, tavaly tényleg igazán kimaxoltuk, idén sem szeretném másként. Szeretnék eljutni az első szóló utamra, már csak a cél hiányzik, szóval ahhoz inkább lelkierőt kérek. A többiekkel is szeretnék utazni párszor, örömből, nem muszájból.

  Tudjuk építeni a következő ötéves tervet, legyünk kiegyensúlyozottak, annak ellenére, vagy épp azért, amilyen a világ körülöttünk.

  Köszi

  Kedvelés

 4. Csilla

  Kedves Univerzum!
  Legyen az egész családunk egészséges. A nagy gyerekeim találják meg a párjukat, legyenek nagyon boldogok. Mindkettőjük diplomaosztóján szeretnék ünnepelni. Találjanak jól fizető állást, amit ráadásul szeretnek. A kicsi is boldoguljon továbbra is jól a suliban, az ízületi problémájai tünjenek el. A házunk külső felújítása fejeződjön be, találjon a férjem szuper szakembereket. Mindketten érezzük továbbra is jól magunkat a munkahelyünkön. A január végi strassbourgi út sikerüljön nagyon jól, és a többi út is az évben, akár az iskolához kötődik, akár a családhoz. Érjen véget a háború. Sikerüljön fogynom 8-10 kilót.
  Köszönöm a lehetőséget.

  Kedvelés

 5. Matifa

  Úgy tűnik, pár fontos dolog kimaradt a tavalyiból, pedig milyen kis kompakt listát írtam :) amin viszont utólag elcsodálkoztam, hogy pöpecül teljesült hogy Z meggyógyuljon és a haja csodásabb lett mint amire gondoltam, amikor ideírtam. Igaz, ő utálja, de akkor is tök jó, hogy megvan és utálhatja :)

  Kezdjük kívülről: legyen béke már és biztonság. Végződjön ez az egész jól és induljon el a világ a normalitás útján.

  Saját ügyek: a piros 6-os. Most még a pirosat meg is vettem hozzá, a másik fele a te részed. Igaz hogy nem hiszek benne, hogy teljesülhet, de ezt kérlek, negligáld bátran.
  A test-ügy sikerüljön végre: megúszni a fenyegető romlásokat, azt is ami még nem fenyeget, megjavítani a javítandót de most gyorsan, jól és egészen. És legyen most már végre pár év amikor tartósan és jól működik mindenem, beavatkozások nélkül.
  Az enyéimnek ugyanezt, és legyen meg mindenki épen, egészségesen, elevenen (inkluzíve a macska), és jó viszonyban velem. Simuljanak ki a fájdalmas dolgok és a konfliktusok. Utazhassak és találkozhassak velük amennyit csak szeretnék.
  De legyen végre már más utazás is, csak úgy örömből. Sikerüljön nagyon jól a márciusra tervezett, és jöhetne még valami izgalmas és örömteli akkor is ha nem látszik még. Úgy általában, szeretném visszakapni a képességemet az örömre és alkalmat is rá. És sokat töltődni, pótolni az elmúlt évit is.
  A munkámat, az ottani embereket és az elismerést még mindig nagyon köszönöm, tartson ez így míg a világ, de sikerüljön végre kicsit csökkenteni a túlhajszoltságomat. Anyagilag alakuljon ki a hosszú távú biztonságom.
  Az otthonom és a környezetem is kapja vissza a nyugalmat és tudjak én is fejleszteni rajta. Legyek körülvéve kedves (és csendes) emberekkel, akikkel jól szót értek itt közel is és úgy általában, létezzen újra egy baráti köröm.
  Záró rendelkezés szokásosan: Luciának és az itt kommentelőknek is teljesüljön minden ami a szívük vágya.

  Kedvelés

 6. madz

  Kedves Univerzum,
  Köszi az eddigieket.
  Erre az évre azt szeretném kérni, hogy a férjem találjon hamarosan egy olyan állást, ahol az összes alábbi feltétel teljesül: sok pénzt keres, jól érzi magát, megbecsülik a főnökei.
  Köszi

  Kedvelés

 7. macskazokni

  Lucia Kedves Univerzuma!
  2022-nél ne legyen rosszabb ez az év, kérlek.
  1, legyen minden szerettem, barátom egészséges és boldog és legyen munkájuk/anyagi biztonságuk
  2, az unokaöcsémet vegyék fel a vágyott egyetemre
  3, a gyerekem aludjon az oviban
  4, tornázzak
  5, a munkahelyem gondolja úgy, hogy nem akarnak már elem dolgozni és a békés elválás jegyében írjanak egy szép összeget egy papírra
  6, J-ék családbővülése sikerüljön
  7, a gyerekem apjával ne csak azért ne váljunk el, mert ahhoz is túl fáradtak vagyunk, hogy egy válást lezongorázzunk.

  Kedvelés

 8. kisrumpf

  (Szerintem az is rámférne, hogy legyen türelmem átolvasni, amit írok, s ne ejtsek benne ilyen hülye hibákat: szóval, sikereket a férjnek, s a háborúnak VÉGET ÉRÉST!)

  Kedvelés

 9. R

  Legyen olyan pàrkapcsolatom, amelyben boldog vagyok, keressek annyit, hogy ne szorongjak az anyagi helyzetem miatt, legyünk egészségesek (én, a gyerekem és a macskák), a gyereknek legyen sok sikere az iskolàban, legyen boldog a gyerek, legyek boldog én.

  Kedvelés

 10. kisrumpf

  Köszönöm szépen a kapaszkodót, jó, hogy lehet kívánni megint. Tavaly nem volt valami kegyes az Unvierzum, talán az idén… Vagyis megint csak egészséget kívánok, fizikai és mentális egészséget minden hozzátartozómnak, és magamnak. Hadd ne kelljen gyászolni az idén se közeli, se távolabbi hozzátartozót. Több önuralmat, önfegyelmet és több munkakedvet. Kevesebb szorongást, sikerüljön már lazábban élni a bőrömben, s nem agonizálni marhaságok miatt. Férjemnek skereket a munkahelyén, alakuljon a karrierje pontosan úgy, ahogy szeretné. Menjen gond nélkül a lakásfelújítás.

  De legfőképpen, érjen már végre ez a rohadt háború! Köszönöm! (S mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ami tőlem függ, az jobb legyen. Becsszó.)

  Kedvelés

 11. vilaggazdasag

  Kedves Univerzum!
  A Lucia által nyitott csatornán a következőket szeretném kérni 2023-ra:
  Legyen a családban és a baráti körben mindenki egészséges testi és lelki értelemben. Megköszönöm, ha munkaügyben a jelenleginél nem lesznek rosszabbak a dolgok. Ha javulnak, az maga a csoda! Segíts kérlek, hogy legyen időm tanulni. A férjemnek légyszíves küldj kicsit kevesebb stresszt és jobban jövedelmező ügyfeleket. (akiket ki is tudnak szolgálni – for the record) A gyerekeknek kívánom, hogy találják meg az útjukat, állatkáinkra kérlek vigyázz. A világbéke elhozása a magyar politikai életben némi karmikus igazságszolgáltatás mellett már csak azt szeretném kérni, hogy vigyázz földi helytartódra, Luciára, és szeretteire. Köszönöm!

  Kedvelés

 12. xworkaholicx

  Kedves Univerzum!
  Köszönöm az idén megvalósult kívánságaimat, 2023-ban is számítok Rád.
  1. Idén szeretnénk egészségesek lenni, szűk és tág családdal együtt. A balesetek, tragédiák is kerüljenek el minket.
  2. A háborúnak legyen vége és anyagi helyzetünk legyen stabil és gyarapodó.
  3. L-nak és M-nak is sikerüljön egészséges babát szülni.
  4. Testvéremnek legyen gyermeke, ha ő is szeretné.
  5. Fogyjak a január elsejei súlyomhoz képest legalább 5 kg-ot, de inkább 8-at egészséges módon.
  6. Legyen sikeres a Dubai utazásunk és jussunk el még sok szép helyre, ahová tervezzük.
  7. Az esküvő legyen olyan, amilyennek szeretnénk.
  8. A gyermek érezzen rá a tanulás örömére és minden tantárgyból hozzon jó jegyeket, leginkább ötösöket.
  Köszönöm szépen!
  Jövőre ugyanitt!

  Kedvelés

 13. katkukac

  Először is köszönöm az Univerzumnak luciát, luciának meg a lehetőséget – tegnap három, egymást nem ismerő ember emlékeztetett, hogy már van kívánós poszt, és szerintem a nagy szavak kategóriában ez a “közösség” szemantikai mezőbe esik, és ez jó.
  Ezen kívül, kedves Univerzum, köszönöm a tavalyi teljesítményt családtagok életben tartása témában, ezt szeretném, ha idén is sikerülne összehozni: a családomban (DNS és nem DNS) szeretném, ha mindenkit elkerülnének a halálesetek, hosszú és vagy súlyos betegégek, ijesztő, súlyos, maradandó károsodást okozó balesetek – lelkiek és fizikaiak.
  Nyilván ezt kívánom egyébként mindenkinek, úgyhogy legyen az, hogy fejlődjön tovább az orvostudomány, és amit ki-és feltalálnak, az legyen elérhető mindenkinek, aki rászorul.
  Továbbá a nyomorult háborúnak Ukrajnában legyen már vége, és úgy, hogy ez már ne okozzon nagyobb katasztrófát és még több millió embernek szenvedést. Tudom, csodát várok. Egyébként meg a többi fegyveres konfliktus is mondjon le.
  Amit tavaly kértem magamnak szakmailag, most is érvényes: legyen olyan munkám, ami érdekes, szeretem és tudom jól csinálni, rendesen megfizetnek érte a mindenkori helyi bérviszonyokkal és életminőséghez szükséges jövedelemmel harmóniában, és lehetőleg legyen kicsit hosszabb távú. Szeretném az idén már tudni, hogy hol lakom, szeretnék mondjuk egyszerre egy évnél tovább ott lakni, és szeretném, ha ez olyan helyen lenne, ahol szeretek is lakni. Itt külön megköszönném, hogy tavaly (2022) sikerült sok olyan barátomat újra látnom, akiket évek óta nem, ezt szeretném idén is folytatni.
  Ha az Univerzum szeretne specifikus utasításokat küldeni a szakmai célok elérése érdekében, jöhet! CSak legyen értelmezhetően felcímkézve, és ne ártson senkinek, köszi.
  Magamnak, személyes, emberi kapcsolatok témában: nagyon jó volt! Köszönöm a sok mindenféle embert, akit az élet az utamba sodort, legyen még ilyen sok. Sose unom meg a felfedezést, és ebben az évben is sikerült tartalmas kapcsolatokat begyűjteni, és a már meglevőeket is ápolgatni.
  Az előző évi kérést párkapcsolatok terén is megismételném: olyan jöjjön elém, aki tud és akar is engem választani. Itt megköszönném az elmúlt év tapasztalatait, sokat tanulok arról, hogy mit szeretnék és mit nem, és hogy ezt hogy kell hatékonyan kommunikálni.

  És újra köszönet a kívánós posztért és a fura humorérzékű Univerzumért: felér akárhány coaching foglalkozással, hogy megfogalmazzam, mit is szeretnék, milyen feltételekkel, és mit nem. Nekem a kérés már nem is olyan nagy szégyen.

  Szerelmet, forró kemencét :)

  Kedvelik 1 személy

 14. Cicu

  Kedves Univerzum!

  Lucia nem beszélt félre, amikor azt írta, hogy nagy játékos vagy, ezért célszerű pontosan fogalmazni. 2022-ben sok mindent valóra váltottál nekem, de tudom, hogy azokból a nehézségekből, amiket elém gördítettél, tanulnom kell, így kérlek, 2023-ban koncentráljuk a jó és jobb dolgokra, köszi.

  Amit szeretnék:
  1. A családomban és a barátaim között legyen mindenki boldog, egészséges és anyagi biztonságban. A szüleim terhe mielőbb oldódjon meg, anyagi teher és minden más probléma nélkül.
  2. 2023-ban nyerjük meg a zöldkártyát, és álljon rendelkezésünkre minden (anyagi és egyéb szükséges) feltétel és kapjuk is meg azt az USA-ba. Ha ez egy kinti állás kapcsán jönne össze, akár nekem, akár Férjnek, azt sem fogjuk bánni.
  3. Anyagi biztonságban, munkagondok nélkül és egészségben éljünk az USA-ban 2023-tól.
  4. A macskagyerekeink maradjanak okosak, szépek és egészségesek, és minden sikerüljön a velük való utazás kapcsán is.
  5. Szeretném, ha a munkahelyemen a 2022-es dolgokat magunk mögött hagynánk és 2023-ban egy nagyszerű együttműködés alakulhatna ki köztem és a vezetők között, beleértve a főnökömet is. Szeretem ezt a munkahelyet, így kérlek, ne kelljen váltanom! Ha mégis más utat szánsz nekem, kérlek, adj erőt hozzá, és segíts, hogy jó döntést hozzak majd. A mellékmeló jöjjön vissza, mert igazán szeretem és élvezem csinálni.
  6. Tudjam rendbe hozni a lelki dolgaimat, tanuljak meg és tudjak végre határokat húzni, még akkor is, ha ez nekem és másoknak is fájni fog.
  7. Találjam meg újra az utam az edzésben és az egészségben és M-mel maradjon minden ilyen szuper.
  8. Férj legyen tökös, magabiztos és szuper a munkában és az életünkben is. Éjünk kiegyensúlyozott és boldog kapcsolatban továbbra is, és kapja meg álmai állását az USA-ban, és persze vigyen minket magával :)
  9. Legalább annyit tudjunk utazni, mint 2022-ben, ez a rész szuper volt és ezer hála érte. Jó lenne, ha az utazós csapatunkkal jó pár helyre együtt jutnánk el.
  10. Legyen élhetőbb ez az ország, legalább egy kicsit, és legalább addig, amíg nem költözünk el.
  +1 Idézve Luciától: “Jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben.
  Köszi a lehetőséget és Lucia kívánságai is váljanak valóra!

  Kedvelés

 15. Katakrezis

  Kedves Univerzum! 

  – Kérlek, hogy 2023-ban legyen minden szerettem és én magam is testileg és lelkileg ép és egészséges, kímélj meg minket betegségtől, balesettől, tragédiától, komoly megpróbáltatásoktól és nehézségektől.
  – Anyukámnak kérek erőt, hogy együtt tudjon élni a veszteséggel, lassan legyen képes újra örülni és tudják megnyugtatóan lezárni öcsémmel azt, hogy egy fedél alatt laknak. 

  – L. szeressen továbbra is iskolába járni és szeressék őt viszont, felnőttek, gyerekek egyaránt. Kis lépésekkel, de tanuljon meg kiállni magáért és ebben a környezetében lévő felnőttek (minket, szüleit is beleértve) hathatósan támogassák, a bullying pedig a legkisebb mértékben se legyen jelen a közösségében. Segíts kérlek, hogy a suli és benne az ő kis első osztálya továbbra is jól alakuljon, legyen olyan hely és közeg, ahol jól érezheti magát, örömmel tanul. Ne veszítse el az érdeklődését az új dolgok iránt, maradjanak a tanítói olyanok, akik értik, szeretik és segítik őt és úgy általában a gyerekeket. 

  – Az anyagi helyzetünk ne legyen rosszabb, tudjuk fizetni komolyabb lemondás nélkül L. suliját.
  – A munkahely maradjon nagyjából ilyen, mint idén volt, amíg L. kisiskolás, nem szeretnék feltétlenül munkahelyet váltani. Valamivel több munkahelyi magabiztosságot elfogadnék. Azonban ha mégis túl sok lesz a főnöki nárcizmusból és már nem egy vállalható kompromisszum lesz ez a meló, kérlek, adj nekem erőt, bátorságot, önbizalmat és persze lehetőséget, hogy jobbra váltsak, anyagilag, emberileg es szakmailag egyaránt. Köszönöm a közvetlen kollégákat, kérlek, a velük fennálló jó viszony maradjon meg 2023-ban is. 

  – Adj bátorságot végre tényleg vezetni, egyedül is. Ha nem megy, kérlek segíts nekem megtalálni azt a módszert és/vagy szakembert, amivel ezt a gátlást le lehet küzdeni.
  – Adj nekem végre kellő belső motivációt, hogy az egészséges táplálkozás, mozgás és testedzés beépüljön a mindennapjaimba. Külső kényszerítő erő nem ér! Jó lenne újra örömmel és magabiztosan tükörbe nézni.
  – Tudjunk B-vel újra nekifutni, hogy férfi-nő párként is működjön a kapcsolatunk, ne csak szülőként.
  – Az öcsém találja meg végre a belső békéjét, legyen boldog B-vel, költözzenek külön, kezdjek el építgetni a saját egzisztenciájuk, ezzel pedig érkezzen meg a várva várt harmónia a családi viszonyainkba.
  – Hozz békét a szomszédainknak, hogy ne kelljen egy örült terrorja miatt rettegni a világnak.
  – Kevesebb hatalommániás politikust, több klímaváltozás mérséklése érdekében születő összefogást!
  
– Szabadság, egyenlőség, testvériség, világbéke.
  
Köszönöm a lehetőséget Luciának és neked is.

  Kedvelés

 16. isoldekovacs

  1. A gyerekeim, a férjem és én legyünk egészségesek és ne érjen mindet baleset sem. Se komolyabb betegség. Ugyanígy a Magyarországon élő tágabb családom is maradjon egészséges.
  2. Utazzunk helyekre, de azt én is meg tudom szervezni, neked az a feladatod, hogy utazható legyen a világ, azaz ne legyen járvány, háború, zombiapokalipszis, olyan gazdasági összeomlás, hogy nincs pénzünk repülőjegyre, vagy olyan, hogy nem tudunk utazni, mert valaki épp megbetegszik a családból, ld. 1. pont.
  3. Lavírozzunk ügyesen a norvég oktatási rendszerben és társadalomban úgy, hogy a gyerekeink jól érezzék magukat benne és a barnevernt se hívja ránk senki.
  4. Nem tudom, csinálj valamit a klímaváltozással meg a nyugati civilizáció hanyatlásával, mert ez így nem megnyugtató. Hát én értem, hogy ez nem elég specifikus.

  Kedvelés

 17. sandrea

  Kedves Lucia, idén is köszönöm a lehetőséget!
  Kedves Univerzum, ezeket szeretném kérni 2023-ra:
  Egészséget, boldogságot és anyagi biztonságot a családomnak (4+3 fő).
  A gyerekeim érezzék jól magukat a sulikban, legyenek nyitottabbak, alakítsanak ki több barátságot (párkapcsolatot is).
  A fiam utazása sikerüljön jól, egészségesen és vidáman térjen haza.
  A munkahelyemen legyen jobb a hangulat, ismerjenek el jobban.
  Legyek sokkal kitartóbb (nyelvtanulás, diéta, mozgás) és engedjem el könnyebben az évtizedek óta cipelt nehézségeket, legyek sokkal lazább.
  Legyen béke és sokkal több jó ember.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 18. Dalimne

  Eddig csak olvastam a kívánságokat, de most minden lehetőséget meg kell ragadnom, hogy túléljünk. Azt kívánom, ne menjen tönkre végérvényesen a lányom az anorexia és a bordeline miatt. Nem kell, hogy olyan jól tanuljon, mint eddig, de ne omoljon össze minden, képes legyen iskolába járni és végezze el a 8. osztályt, majd a gimit. Legyen végre boldog vagy legalábbis ne szenvedjen folyamatosan. Fogadja el a segítséget, járjon pszichológushoz. Magamnak erőt kérek, hogy ne adjam fel és tudjak neki segíteni. Ennyit szeretnék. Túlélést és akár unalmas hétköznapokat a folyamatos rettegés és szorongás helyett.

  Kedvelik 1 személy

 19. pazs

  Köszönöm a lehetőséget és töretlen optimizmusom maradjon meg, na. Nagyon kellene egy lottofőnyeremény, ami a problémáim nyolcvan százalékát megoldaná (igen, tudom, hogy hozna újakat), az egészség maradjon meg a családomnak és nekem is, legyen boldog párkapcsolatom vagy legalábbis a jelenlegivel kerüljünk újra “jó együtt lenni” státuszba, valamint utazzunk sokat együtt és külön, mindezt persze az anyagi helyzetünk javulása mellett (de minimum ne romoljon senkié). Egészen konkrétan bárcsak megszerezhetnénk a padlást és kialakithatnánk ott egy két (három) szobás kuckót a gyerekeknek fürdőszobával és konyhával. Még idén, mert telhetetlen vagyok. Barátaimnak is minden jót!

  Kedvelés

 20. Liza

  Kedves Univerzum,
  tavaly csak egyet kívántam, h tudj rá fókuszálni, és az be is jött, nagyon köszönöm. Idén mégis listát írok:
  – A gyereknek szeretetet, szerelmet, vidámságot, egészséget, bőséget, biztonságot, sikereket, haladást. Legyen jól a bőrében. Szeressen minket, legyen neki feltöltődés hazajárni. Jelenjenek meg cikkei, járkáljon konferenciákra, utazzon vidáman a barátnőjével és mindezzel legyen nagyon boldog. Alakuljon jól a karrierje és a közeli jövőben keressen annyit, amennyivel biztonságban érzi magát.
  – Az idei évben szeretném összeszedni magam fizikailag, szeretnék egészséges és újra lánykülsejű lenni, de ehhez sok erőre van szükségem. Szeretnék egy jó pszichiátert és egy jó fogorvost és hogy mind a kettőt ki tudjam fizetni és mindent oldjanak meg, ami miatt nehéz az életem.
  – Az új munkahely 2022 meglepetése volt, véletlenül minden jól alakult, szeretném ezt a helyet megtartani, itt jól dolgozni, kompetensnek és népszerűnek lenni, és szeretnék annyi pénzt keresni, amennyivel biztonságban érzem magam. Szeretnék örömmel bejárni.
  – Év végére összekuszálódtak az emberi kapcsolataim, szeretnék barátokat, szeretném, h az eddigi barátaimmal újra olyanban tudnék lenni, mint amikor a legjobban működött, kölcsönös tisztelet és szeretet és móka. Erre az évre teljesen bedöglött a kórus, kedves Univerzum, nagyon vágyom valami alkotó pozitív közösségre, ahol nem vagyok ufó, de nem tudom, h milyen irányba induljak el.
  – A férj csinálja azt, amihez a legjobban ért, és azzal keressen elég pénzt. Legyen boldog azzal, amit csinál és szeressék.
  – Papa rákja alakuljon jól, anyukám maradjon egészséges.
  – Luciának köszönet a hotspotért, csupa jót neki és szeretteinek.

  Kedvelés

 21. László Anita

  Kedves Univerzum!
  Ezeket szeretném:
  1. Mindenki maradjon egészséges akit szeretek.
  2. A két fiú kezdjen el egy kicsit többet tanulni, az iskolai tananyagból is.
  3. Szeretnék utazni, nem kényszerből. Messzire is. Dél-Koreát nagyon szeretném látni. Amerikában meglátogatnám a barátnőmet.
  4. Az én kertem is legyen olyan, amilyennek elképzeltem.
  5. Továbbra is vigyázz ránk!
  Köszönöm szépen.
  Anita

  Kedvelés

 22. eowynhu

  Kedves Univerzum!
  Rákból meggyógyulni – ez a legeslegfontosabb kérésem, többet ne is jöjjön vissza, annyira ne,hogy S., D. és L. 42. szülinapján K-val és velük együtt láthassuk, ahogy az aktuális ünnepelt elfújja a tortáján a gyertyákat. (Tudom, tudom, ez túlmutat a jövő éven, de érted: legyen olyan 2023, hogy ott lehessek még épen és egészségesen 2063-ban is.)
  Kérlek segíts mindhárom gyerekemnek,hogy egészségesek és boldog gyerekek legyenek/maradjanak jövőre is. S-nek és D-nek legyen sok jóbarátja.
  K-nak se legyen semmi baja, maradjon egészséges, és maradjon meg ez a szuper munkája is, és tudjunk végre annyi és olyan időt együtt tölteni, amire olyan régóta vágyunk.
  Anyu is maradjon kérlek egészséges.
  Végül, de nem utolsó sorban, nagyon szeretnék jövőre rengeteget sétálni Bodzával.

  Kedvelés

 23. éva

  Kedves Univerzum!
  A 2022-es kívánságaimat részben teljesítetted – köszönöm –, remélem, 2023-ban is figyelmes és gondos leszel, és folytatod a teljesítéseket!
  – Köszönöm, hogy 2022-ben megtartottad – sőt gyarapítottad – a családom tagjainak számát, és hogy mindenki alapvetően egészséges, Ez a legfontosabb, és legyen így 2023-ban is! Kívánom, hogy jövőre sokkal többet tudjunk mindannyiukkal találkozni!
  – A covidot 2022-ben ugyan nem sikerült a család minden tagjának elkerülni, de akik elkapták, (talán az oltások segítségével) nagyobb dráma nélkül vészelték át. Legyen ez így a jövőben is!
  – A látásom javuljon végre tökéletesre 2023-ban! Komplikáció mentesen!
  – A lakásokkal történjen végre valami jó fejlemény, aminek mindketten örülni tudunk!
  – A család összes végtagja és azoknak összes ízülete működjön rendeltetésszerűen és fájdalom nélkül, mert idén ez némi kívánni valót hagyott maga után!
  – Fiam legyen kiegyensúlyozott! Legyen minden téren elégedett a munkájával és a kapcsolataival! Legyen körülötte jó munkatársi és baráti közösség!
  – Körülöttem is legyen inspiráló és megtartó közösség!
  – Párkapcsolatom! Alakuljon! Harmonikusan! Ez a kívánság folyamatosan fennáll.
  – Az utazásokkal elégedett voltam idén, jövőre legyen hasonlóképpen!
  – Figyelj erre a mákszemnyi Földre, kérlek, és billentsd fenékbe a sok politikust, hogy ne rontsák tovább nyolcmilliárd ember jövőjének esélyeit! Legyen béke, vigyázzon mindenki a környezetére (kis- és nagy léptékben egyaránt), hogy az unokáink, dédunokáink… is élvezhessék mindazt, amitől az élet elviselhető, sőt SZÉP, JÓ!
  Előre is köszönöm!
  Luciának köszönet a közvetítésért! Teljesüljenek az ő vágyaik is a Mucival, meg minden itt kommentelőé!

  Kedvelés

 24. Andi

  Kedves Lucia!

  Kösz az idei posztot, már épp terveztem, hogy a tavalyi mögé biggyesztem az idei kívánságaimat. Az ért volna?

  Tehát:

  Kedves Univerzum!

  Mit is szeretnék 2023-ban?

  1. Legfőképpen egészséget és boldogságot a szűkebb és bővebb családnak.
  2. Anyagilag az idei évre nincs panaszom, legalább ilyen legyen a jövő év is.
  3. A költözés elvarratlan szálai továbbra is ilyen szépen rendeződjenek.
  4. Kamaszlányomnak, hogy merjen nyitni a világ felé és találjon magához illő barátokat.
  5. Kamaszfiamnak, hogy legalább egy OKTV döntőbe bejusson.
  6. Páromnak, hogy a jobb térde rendbejöjjön, sikeres legyen a “térdpucolós műtét” és gyorsan felépüljön.
  7. Nekem sikerüljön elhelyezkednem a szakmámban.
  8. Legyen több türelmem.
  9. Lakhatás terén, hogy szánjuk rá magunkat és vágjunk bele egy kertes ház vásárlásába vagy építtetésébe és akadjon az utunkba egy korrekt eladó és/vagy kivitelező.

  +1. Lucia posztoljon többet.
  Köszönöm a lehetőséget. Kívanom Luciáéknak és minden blogolvasónak, hogy kívánságai teljesüljenek! Mindenkinek szuper 2023-at! Andi

  Kedvelés

 25. Én

  Legyszi kurva leukémia takarodj abból, aki fontos nekem. És mindenki legyen egészséges. A többit majd megoldjuk. (Esetleg a vicces srácot még felém terelnéd, kedves univerzum, ott elakadtam…)

  Kedvelés

 26. Zorja

  Kedves Univerzum!
  Maradjunk egészsegesek, a gyermekem maradhasson még egy évet oviban. Véglegesítsenek az új munkahelyemen. Sikerüljön visszafizetni az adósságom, és ki tudjam gazdálkodni magamnak a pszichológust.
  Köszönöm! :)

  Kedvelés

 27. gabitorna

  Kedves Lucia, köszi a posztot! Kívánom, hogy teljesüljenek a kívánságaid.

  2023-ra a kívánságaim:
  – komplett egészséget L, A és nekem, és a teljes családnak és barátoknak.
  – sok pénz, ami egyre több lesz és kizárólag legális forrásból érkezik hozzánk. Meg is marad nálunk, és hívja a barátait is.
  – Szeretnék olyan ügyfeleket, akiknek az én díjazásom könnyedén kifizethető és nagyon könnyen tudunk együtt dolgozni.

  Köszönöm!

  Kedvelés

 28. ac.

  kedves univerzum! köszönöm a 2022-es évet, kérlek 2023 is legyen legalább ilyen jó. a kívánságaim a következőek:
  1. szeretteim, szűk családom legyen egészséges és boldog, legyenek testi-lelki biztonságban, jusson nekik minden jóból elég, meg ugyanezt nekem is kérem
  2. Bubuka fejlődjön továbbra is szépen, legyen kedves, barátságos, okos, vicces, vagány, legyenek kis barátocskái judón meg az oviban
  3. az állásom maradjon meg, legyen legalább ugyanilyen nyugis és jó, ne csesztessenek, ne pletyizzenek rólam rosszakat, a fizetésem se legyen rosszabb a jelenleginél légyszi, a munkatársakkal jöjjek ki legalább ilyen jól, legyen megoldott a melóba járás és a betegek gyógyuljanak és tudjak rajtuk segíteni mindig
  4. a sulit tudjam sikerrel zárni, befejezni, leszakvizsgázni elégedetten és büszke lenni magamra kicsit
  5. legyenek pajtásaim (újak és régiek), tartalmas beszélgetésekkel teli őszinte barátságaim gondoskodó, csodálatos emberekkel
  6. párkapcsolatot is szeretnék, viszonzott szerelmet egy olyan férfival, aki velem képzeli el a jövőjét (és hajlandó is ezért tenni lépéseket), aki elfogad engem és az életemet így, ahogy vagyunk, és aki megfelelő nekem is
  7. én is szeretnék egészséges lenni meg talán végre szép is, teszek érte de kell az univerzumi segítség is, legyek jó formában, kívül-belül, szeretném ha beérne az eredménye a diétának meg a mozgásnak, a sok dolognak amit megeszem vagy magamra kenek vagy módosítok magamon vagy bármi
  8. minden szépet és jót szeretnék, meg főleg nyugit, a gyerek apja és családja éljen sokáig boldogan és békében de lehetőség szerint minél távolabb tőlünk, legyen meg a maguk élete a mienktől külön, engedjenek el minket ha már nem tudtak normálisak lenni sajnos

  nem jut eszembe több, de univerzum, rád bíznám, hogy milyen jó dolgokkal tudnád még kiegészíteni, kérlek ne küzdelmeket adj, hanem tényleg boldogságot már, köszönöm előre is!

  Kedvelés

 29. Orsi

  Kedves Univerzum!
  Fogalmam sincs, hogy tavaly mit írtam, de nagyon köszönöm, hogy ennyi jót adtál!
  Bízom abban, hogy jövőre is mellettünk fogsz állni!
  Kérlek, hogy 2023-ban se vegyél el tőlünk senkit, kímélj meg minket a betegségektől (kéztörésektől pláne!), legyünk mindannyian egészségesek!
  Janka is fejlődjön tovább ugyanilyen szépen, egészségben. Ő a legfontosabb, most rajta lesz a hangsúly: segíts, hogy könnyen vegye az iskolát, legyen ugyanilyen kiemelkedően okos, ügyes ott is, mint az oviban. És persze (mert azt hiszem, hogy ezt tavaly is írtam) legyen kevésbé hisztis….
  Kérlek, nagyon szépen kérlek, hogy rendezd el a világban ezt a sok borzalmat, legyen újra béke, nyugalom, félelem nélküli élet!
  Szépen kérlek, hogy őrizd meg azt a jót, amit eddig nekünk adtál és ne vegyél el semmit! Sokra nem vágyunk, csak arra, hogy ennél kevesebb ne legyen, mint amik most van, hogy ezt a kiegyensúlyozott életet tovább tudjuk élni, és ne legyen rosszabb.
  Ezzel kapcsolatos az is, hogy ne veszítsük el az állásunkat, segíts a hivatalnak átvészelni ezt az időszakot! Szeretjük a munkánkat, szeretünk itt dolgozni, ezért kérem, hogy segíts, hogy ne legyen baj!
  Azt hiszem, hogy többet nem is kérek, tényleg ezek most a legfontosabbak. Egészségünk, boldogságunk, munkánk és pénzünk legyen, a többit ígérem, hogy megoldjuk!
  Köszönöm,
  orsi

  Kedvelés

 30. Tobber

  Köszi a lehetőséget, Lucia.
  Legyen boldog, lelkileg és testileg egészséges minden szerettem, meg én is 2023-ban.
  A munkámban jöjjenek pozitív változások, akár új állás jobb fizuval és kevesebb stresszel!
  Boldog új évet Luciáéknak is!

  Kedvelés

 31. Sári

  Egészséges legyen mindenki! A jövőre megszülető Kende unokánk! L+B egészségben, szerelemben éljenek ! Én meg végre legyek kitartó, hogy sportosabb és okosabb legyek ! Köszi !!

  Kedvelés

 32. Ruby

  Kedves Univerzum,
  köszönöm a 2022es utazásokat (különös tekintettel álmaink célországára), a kirándulós és kajálós élményeket, a koncerteket és az embereket, az új/régi főnökömet, a nagyon jó fej közvetlen kollégámat és a keresztfiam sikereit. Köszönöm Lucianak megint a lehetőséget, és próbálom megint összegezni az elmúlt évet és rákészülni az újra. Jó hosszú lesz, de kedves Univerzum, tudod hogy ez nálam így megy :)
  2022ben drága Univerzum elismerem, hogy megint nem volt könnyű dolgod világgal általában, így aztán végképp köszönöm, hogy jutott nekem is a kedvességedből. Szeretnék kérni (nem fontossági sorrendben) 2023ra:
  Magamnak fullos egészséget és annyi önbizalmat, hogy testileg és lelkileg jól érezzem magam és önazonos legyek (az olyan, aki megtalálta önmagát) és energikus és jó alvó, csillagos ötös laboreredményekkel – kellő lelkierővel és önbizalommal rendelkezve, hogy tegyek is ezekért, konkrétan megfelelő egészséges kajákkal és mozgással és stresszkezeléssel (nem pedig betegséggel). Jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben. Plusz lelkierőt, időt, pénzt és energiát szeretnék kérni önmagam fejlesztésére, önmagam előtérbe helyezésére, hogy szeressek a tükörbe nézni mert az igazi önmagamat látom benne viszont és a 2022ben megtalált dolgokat továbbvinni magam és mások hasznára. Ja és isteni koncerteket és táncolást szeretnék sokat 2023ban :)
  Munka terén 2023ban legalább a 2022es mennyiségű fizut és melléjárókat szeretném kérni és hogy a sávom teteje feljebb tolódjon és kapjak bónuszt meg emelést és plusz szabikat. Köszönöm a decemberi pluszt és a közvetlen kollégámat és a biztonságot. Szeretnélek megkérni kedves Univerzum, hogy csak egy poziban kelljen helyt állnom 2023ban de ez az egy pozi legyen stabil és meghatározott feladatokat kelljen csinálni (nem pedig any random s**t); heti 3 WFH meglegyen, közvetlen és közvetett kollégáim legyenek ügyesokosönállóak, könnyen kezelhetőek, nemnyígósak és KPIban zöldek, a közvetlen főnököm ténylegesen segítsen és pozitívan értékeljen engem és minden közvetlenül alatta levőt, értékelve érezzem magam összességében annyira hogy legyen megint olyan a szakmai önbizalmam, mint 2017ben és legyen időm/energiám a charityre is. Szeretnék kérni még hatékony, sikeres és egyszerű kooperálást bárkivel akitől a munkám eredménye függ, kellemes munkahelyi hangulatot, olyan környezetet amiben odatartozónak érzem magam és sok a vidámság és a csacsogás és olyan napi munkát hogy se a mennyisége se a minősége a feladatoknak ne ártson a magánéletemnek és a lelki világomnak se közvetve se közvetlenül.
  Magánéletemben 2023ban kiegyensúlyozott, boldog házasságot szeretnék sok pozitívummal az összes létező elemében a házas életnek, hatékony kommunikációval és kellemes közös programmokkal, külföldi pozitív élményekkel teli utakkal kettesben is. Jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben. Köszi az utazásokat belföldön és külföldön 2022ben; szeretnék a párommal 2023ban kettesben is sok kellemetes utazást külföldre és belföldre és hétvégi kisebb kirándulásokat, klassz élményeket úgy, hogy anyagilag is még mellette tudjunk félretenni, emellett a kedves barátokkal szeretnék tartalmas és vidám találkozókat, amik lelkileg mindenkit feltöltenek, lehetőség szerint külföldi utazással együtt úgy hogy előtte-utána-közben minden érintett egészséges legyen.
  Lakhatás: 2023ra megint azt szeretném kérni, hogy a lakhatással kapcsolatos költségeink legyenek anyagilag megoldhatóak mínuszbamenés nélkül és a lakáshitelünk is csökkenjen nagy mértékben és egyszerűen és nulla utólagos negatív következménnyel. Emellett kérlek hogy a Böhömke hibátlanul és extra költségektől mentesen működjön együtt velünk. Ha tényleg nagyon ráérsz kedves Univerzum, akkor vágj hozzánk kérlek egy akkora pénzmagot amiből egy nagyobb konyhás, nagyobb hálószobás, nekünk alkalmasabb elosztású, kb 80 nm.es, tágas, csendes, világos és tisztább lakást vehetünk a jelenlegi környéken liftes házban, max arányosan több rezsivel, gyors és szimpla és problémamentes lakásvétellel, kedves csendes tiszta lakótársakkal és nulla új lakáshitellel nekünk.
  Férjemnek 2023ra szeretnék kérni anyagi és erkölcsi sikereket munkában egy őt segítő és értékelő munkahelyen, óriási eredményeket szellemi és fizikai fejlődésben és érezze jól magát a bőrében, jobb egészséget mint idén és hogy találja meg a kiutat a jelenlegi melós labirintusból, évekkel későbbre is és jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben. Férjem fiának jókedvet, sulis sikereket, sok önbizalmat és igazi jó fej neki közelben lakó barátokat szeretnék kérni.
  Tesómnak 2023ra kérnék lelki stabilitást, pozitív hangulatot és szemléletet, sikeres futást, anyagi és munkahelyi biztonságot, soksoksok boldog-büszke pillanatokat a nagyfiával, és hogy megtalálja mindazt amit pozitív értelemben vár az évtől és maradjanak ilyen jó barátai és velük a szuper élmények.
  Anyumnak azt kívánom, hogy folytatódjon a pozitív tendencia az egészsége és a lelkivilága tekintetében 2023ban, a rendszeres családi és baráti találkozásokkal és soksok sétával, anyagi biztonsággal. Szeretném, hogy az egészségügyi értékei minden területen maradjanak ilyen szépek, és a térdei is legyenek problémamentesek.
  2023ban megint csak szeretnék élhetőbb, békés (azaz nulla háború), tisztább, egészségesebb és emberibb Földet 2022hez képest – jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben. Szülővárosom polgármesterének szeretnék további kitartást, lelkierőt, sorozatos sikereket, észrevehetően sokkal több éves költségvetési pénzt mint 2022ben, stabilan kitartó bátor támogatókat, országszerte növekvő számú hasonló vezetőket aki vele összedolgoznak. Magyarországnak, kedves Univerzum, “csak” annyit szeretnék, hogy ténylegesen a számbeli& határainkon belül lakó számbeli többség boldogságát, egészségét és anyagi biztonságát hozza el 2023 úgy, hogy az semmiféle hasonlatosságot ne mutasson a “Szolgálólány meséjé”vel és hogy tényleg itt akarjak maradni, otthon érezzem magam és ne a szomszédba akarjak kivándorolni. Kérlek, hogy a közélet szereplői annak fényében nézzenek szembe következményekkel, hogy visszamenőleg és napjainkban mennyit tettek/tesznek ama előbb említett valódi számbeli többség boldogságáért vs önös érdekekért. Valamint kérlek, hogy hazánk természeti kincseit, főleg vízpartjait védd meg és ne hagyd hogy folytatódjon a kihasználásuk.
  KÖSZI előre is és tényleg köszi az idén megvalósultakat :)
  + Luciának mindent amit kívánt + a többi kedves kommentelőnek is és bármit ami a világot szebbé, békésebbé, élhetőbbé és boldogabbá teszi.

  Kedvelés

 33. alill

  Köszi Lucia az újabb lehetőséget! Nálam éves hagyomány, hogy kívánok itt. Nem is tudom, mi lenne enélkül.

  – Szeretném, ha a szeretteim és én ugyanolyan vagy jobb egészségnek örvendenének, mint 2022-ben, és hogy minden jól alakuljon az életü(n)kben.
  – Szeretném, ha nem történne velünk baleset, kellemetlen fordulat.
  – Magamnak szeretném, ha felvennének teljes állásban alkalmazottként oda, ahol most gyakornok vagyok.
  – A vőlegényemnek szeretném, ha maradna, fejlődne és jól alakulna a munkahelye és egyben a munkája.

  Ennél többet nem is kívánok, ha ezek így lesznek, minden mást megteszünk mi.

  Kedvelés

 34. zsepp

  Kedves Univerzum!

  Úgy értelmezem, hogy ez a tonnányi kihívás, ami elé állítottál 2022-ben mintegy felkészülésként és seggberúgásként szolgált, hogy az a rengeteg küzdelem, amit beletettem meghozza a gyümölcsét 2023-ban, illetve hogy amibe nem tettem bele, ahhoz nőjek már fel.
  Szóval, abban ki is egyeznék, ha valami egyensúly-féle állna be végre, és ehhez olyan számodra csekély gesztusokkal hozzájárulnál, mint a százezer éves szorongásaimmal való viszonyom jelentős javulása, a számomra fontosak jólléte, meg a mindenféle állatok jólléte. Az összes többi dologgal szerintem elboldogulok, ami engem illet.
  És mivel nem kérek olyan sokat, a maradék kapacitásodból szánjál már arra, hogy az emberiség fejlődjön, ne b.sszuk el teljesen a bolygót, és legyünk kedvesek egymással.
  Meg fogom köszönni, ígérem.

  Kedvelés

 35. Lumen

  Kedves Univerzum!
  2023ban annyi kérésem lenne, hogy a mi kis szűk családunk bővüljön, ennek megfelelően legyünk egészségesek, elégedettek. Tudjam elengedni a sok munkát. Legyen biztos az anyagi helyzetünk.
  Akik gyerekre vágynak, teljesítse kérésüket.

  Kedvelés

 36. Barbi

  Kedves Lucia

  Köszi az idei lehetöseget mar vartam.

  Kedves univerzum, !

  Erdekes ev volt, ami annyira nem velem kapcsolatos azok annyira bem jöttek be igaz sokhoz mas is kelllett de összesegeben elegedett lehetek.

  Mit kivanok 2023—ra?
  Egeszseget magamnak es egesz csaladnak es hogy minel többet tudjak sportolni. Tengerparton olvasgatast is szeretnek real verzioba es h vegre amiket könyveket olvasok be is fejezzem.
  Kevesebb stresszt es szorongast szeretnek!
  Ferjhez tudjak menni egy klassz westen auslander hapsihoz aki szeret es kenyeztet es ad egy biztonsagos hatteret.

  Szeretnek biztonsagosabb hatteret a költözest h jo es nyugiban de sok penzzel ( több mint ami kell költözeshez ) megvalositani.

  Nyelvtanulast jo lenne ha csinalnam de ez a 4 nyelv tul tul el lett lustulva ?

  Anyagi es erzelmi biztonsagot. Legyen vege a haborunak es vegre beke es nyugi legyen rank fer.

  Pozitiv manifesztaciokat, es kevesebb covidot es egyeb virust!

  Többet tudjak utazni Nagyobb körbe mint iden

  Nöjenek a barati kapcsolataim es alljak a atalpamra/ sarkamra amikor kell!

  Jo koncikat különleges helyeket körutazst Nemet es Svedorszagban

  Köszönöm megegyszer

  Barb

  Kedvelés

 37. doralona

  Kedves Univerzum,
  nagyon köszönöm az idei évet! Küzdelmes volt, de a végén minden pont úgy alakult, ahogy szerettük volna.
  2023-ra egyrészt azt kérném, amit eddig:
  – Legyünk együtt L-el szerelemben, szerencsében, boldogságban, gazdagságban, egészségben.
  – Az anyukák és a barátok is legyenek egészségesek, és boldogok, és ne kelljen senkihez kórházba szaladgálnom, még egy apróság miatt se.
  – A csodás új lakásunkkal továbbra is legyen minden rendben. Készüljön el, ami még hiányzik, úgy, ahogy szeretnénk, és legyünk elégedettek mindennel.
  – Tudjunk utazni minél több helyre: legyen egy hosszabb Sevilla kör, egy Madeira/Fuerteventura/GC, és egy meglepi. Ezek az utazások sikerüljenek nagyon jól, és ne betegedjünk le közben, és ne veszítsük el az iratainkat se (mert ez amúgy szokásunk).
  – Itthon is utazgassunk pár helyre, I-vel.
  – L munkájában szeretnék egy picit jobb évet kérni az ideinél, az enyémben meg sokkal-sokkal jobbat. Egyedül ez nem jött össze idén, ezért kérlek, hogy erre nagyobb figyelmet fordíts. Szeretném visszakapni azt a munkát, legalább olyan mennyiségben, amit 2020-ban vesztettem el. És fizessenek is érte.
  – Legyen kedvem és időm újrakezdeni a futást. És fussak sokat, sportolási célzattal.

  Teljesüljön Lucia összes kívánsága, és mindenki másé is!
  Köszönöm szépen;
  Dóri

  Kedvelés

 38. nbk

  Kedves Univerzum,

  szó se róla, a tavaly kért (nem fekete) humor kiválóan működött, a covidot leszámítva az egészség is megvolt, ezt a kettőt megtartanám a listán magamnak és a családomnak is. Ha már megleptél a Finnel, megtartanám jövőre is, ugyanilyen gyanúsan működőképesen. Kérek elviselhető tranzíciót a gimibe a kicsinek a rohamos kamaszodása mellé, egyidejűleg sodrott acél idegeket magamnak. Kérek jobb étvágyat és kicsivel több nyitottságot a nagynak. Szeretnék továbbra is utazni ide-oda, ez a wellness témakör eléggé bejövős lett. A családban tudodmit a tudodkiknek egyrészt, és tudodmitne a tudodkiknek másrészt. Kérek sikeres tanulmánybefejezést és egy jelet, hogy ezzel kén-e foglalkoznom vagy sem. Kérem, hogy a melóban valami változzon pozitíve, vagy nálam, vagy náluk, de ez a mostani helyzet nem fenntartható. Kérek sok bejegyzést a 2023-as és a jócselekedetes posztokhoz. Legyen vége a háborúnak és valami változzon pozitív irányba a magyarországi politikai és gazdasági helyzetben is. Hálás köszönettel, őszinte híved.

  Kedvelés

 39. puhatestű

  Kedves Univerzum!

  Idén megtanítottál rá, hogy valóban szájbarágósan kell tőled kívánni, hát akkor tessék:
  – ne veszítsek el senkit, akit szeretek
  – legyünk mind (szüleim, tesóm, sógornőm, unokahúgom, UM és én) egészségesek és boldogok és szeressük egymást
  – legyen munkánk, amiből tudjunk megélni, ne adósodjunk el, legyen fedél a fejünk felett, legyen a Maslow-piramis alja biztosítva
  – töltsünk sok, kölcsönösen élvezetes időt együtt UM-mel, beszélgetéssel, jó szexszel, együtt alvással
  – szeressem a munkám, a munkatársaimat, örömmel járjak be dolgozni
  – szeressem a lakásomat, legyen jó itt lakni
  – legyenek olyan jó dolgok az életemben, amik izgatott, pozitív bizsergéssel töltenek el
  – legyen kevésbé szar hely a hazám.
  Köszi, puszi.

  Kedvelés

 40. Tanár véni

  Akkor kezdem:
  1. Májusra legyen olyan a kertem, amilyennek elképzeltem. 🙂
  2. Egészséget kívánok magamnak, az összes szerettemnek, családtagnak és barátnak. Aki beteg, azoknak mindnek gyors, maradéktalan, szenvedésmentes gyógyulást kívánok!!!
  3. Találjam ki végre, hogy mit akarok az élettől. És a döntésem olyan legyen, ami hosszú távon is olyan életet biztosít nekem, amiben komfortosan, hiányérzet nélkül tudom élni az életem. És amit kitaláltam az teljesüljön. Ami rajtam múlik, azt legyen elég erőm végigvinni, ami nem rajtam múlik, ahhoz kérem az univerzum segítségét.
  4. A munkában csak annyit, hogy ne legyen több, mint amennyit kényelmesen el tudok végezni, a fizetésem továbbra is legyen annyi, amennyivel elégedett vagyok.
  5. És kérem vissza a szenvedélyt, amivel a hobbimat pár évvel ezelőtt űztem, hiányzik nagyon. Fuck alkotói válság.
  6. Szeretnék 2023-ban is sokat utazni, új helyeket megismerni, régi kedves helyekre visszalátogatni.
  7. A lakásfelújítás elmaradt része mind fejeződjön be, a nagy mumus része is oldódjon meg sikeresen, egyszerűen, fájdalommentesen.

  Kedvelés

 41. mrozek

  Kedves Univerzum!
  Elképesztően hálás vagyok ezért az évért, nagyon szépen köszönöm! Nagyon és ezerszer köszönöm, hogy minden kívánságomat teljesítetted! Változtam, sokat gondolkodtam, segítséget kértem, ami jó.
  Köszönöm, hogy idén is tanítottál. Szeretném, ha 2023-ban is kedves lennél velem, és valóra váltanád a kívánságaimat úgy, ahogyan nekem jó.
  Köszönöm, hogy vigyáztál a családomra! Kérlek, adj a családomnak, szeretteimnek és nekem egészséget továbbra is!
  Köszönöm Zsoltit, köszönöm a harmóniánkat. Köszönöm, hogy lassan megtanulom: ez elegendő. Köszönöm, hogy Zsolti szeret és én is szeretem őt. Kérlek, legyen 2023-ban is kiegyensúlyozott, boldog a párkapcsolatunk egymással, tudjam ezt továbbra is értékelni.
  Köszönöm a munkával kapcsolatos örömöket. Kérlek, add, hogy továbbra is szeressem, élvezzem, okozzon örömöt a munkám. Kérlek, adj erőt, bölcsességet, hogy kitartsak addig, amíg valóban jó nekem. Vegyem észre, váltsak jól, ha az szükséges.
  Hálásan köszönöm a szép, nagy lakásunk! Leljük benne továbbra is örömünket, tudjuk fenntartani, ügyesen intézzük a hivatalos dolgokat, szeretném ezzel kapcsolatban ezt kérni.
  Szeretnék még kérni több reményt, örömöt, játékosságot, bátorságot, vidámságot, lendületet, kitartást, türelmet, megértést és hitet magamban és az életben. Ezeket legyek is képes észrevenni, élvezni. Köszönöm, hogy a jógával ebben is segítesz. Segíts, kérlek, hogy jobb ember lehessek. Jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben. (idézet Luciától) Leljem meg a harmóniám.
  Köszönöm szépen a barátaimat, kérlek, maradjanak velem, nevessünk sokat, támogassuk egymást, bulizzunk, találkozzunk, beszélgessünk, legyünk jelen egymás életében és élvezzük az életet!
  Kérlek, adj békét a világnak! Örülnék, ha nagyobb lenne a türelem, megértés az emberekben.
  Hosszan írtam idén is, mint tavaly, mert bízom benned, kedves Univerzum. Bízz hát te is bennem, kérlek! Azt hiszem, megérdemlem, amiket kértem. Igyekszem tenni is értük, azt, ami rajtam múlik.
  Kedves Lucia!
  Köszönöm a lehetőséget, kívánom, hogy teljesüljenek a kívánságaid!
  Minden jót mindenkinek!
  Zsuzsi

  Kedvelés

  1. Anti aki aquarius

   Szeretett otthonom,: Univerzum!
   Hálás vagyok 2022 minden pillanatáért. Eddigi életem legjobb éve volt. Hálás vagyok, a lehetőségekért, hálás vagyok a szeretetért, hálás vagyok a boldog pillanatokért, hálás vagyok a tanulásért, hálás vagyok a fejlődésért, hálás, vagyok a tanításokért. Főleg azért vagyok hálás, mert olyan jövőképet vetítettél elém, amibe szerelmes lettem. Éppen ezért, mindent megteszek azért, hogy ezt a jövőképet megvalósítsam. Azonban, ehhez kérem a végtelen nagyságod, hogy segíts nekem az alábbiakban!:
   1. Kérlek, maradjak teljesen egészséges, egész 2023-as évben is és még annál is tovább sok sok éven keresztül.
   2. Kérlek adj nekem lehetőséget arra ,hogy 2023-ban kitudjak költözni Tampa-ba hosszútávra, tudjak ott hosszú évekig egészsegben, szeretetben, békességben, anyagi bőségben, egy kiváló, számomra ideális párkapcsolatban, boldogan élni, családot alapítani, , dolgozni, és letelepedni a számomra legidálisabb házban és lakókörnyéken.
   3. Kérlek, add meg nekem 2023-ban a számomra legoptimálisabb, legideálisabb párkapcsolatot, társat a mindennapokra, azt amely hosszú életre szóló szeretet teljes, egészséges, boldog párkapcsolat.
   4. Kérlek, adj nekem lehetőséget, hogy könyedén, 2025-re egészségesen, boldogan, megterhelés nélkül, izzadásmentesen, megteremthessem magam és családom részére az anyagi bőséget.
   5. Kérlek, adj nekem és családom részére, bőséget a jó dolgokból, mint pl: egészség, szerelem, szeretet, boldogság, jó kedv, békesség, kitartás, erő, bátorság, józan ész, szórakozás, kacagás, hit, pénz.
   6. Kérlek, hogy nekem, szeretteimnek, barátaimnak is adj lehetőséget, hogy a valóban fontos dolgok, egészség, szeretet, anyagiak, stb, ezek mind az akaratuk szerint legyen.
   7. Kérlek, adj lehetőséget azért, hogy minden velem történő jó dologért hálámat fejezzem ki.
   8. Kérlek, hogy a leghamarabb megtaláljam az ideális lakótársat, az amerikai, Tampai kiköltözésemig, akivel minden jól működik, lakhatás és emberi viselkedés terén is. Vagy anygilag, mindenféle megterhelés nélkül, könnyedén tudjam fizetni végig a lakhatással kapcsolatos dolgokat.
   9. Kérlek, adj lehetőséget arra, hogy a leghamarabb lezárjam az exbarátnővel még közös dolgokat.
   10. Kérlek, a jelenleg tulajdonomban lévő ingatlanrész eladása és annak az általam meghatározott vételi összegnek a kifizetése a részemre a legnagyobb rendben és gyorsan megtörténjen 2023-as év első negyedében.
   11. Kérlek, hogy add meg nekem a lehetőséget, hogy 2023-ban vagy az azt követő 1-2 évben, a Floridai Tampaban családot alapítsak a legoptimálisabb körülmények között, és hogy szeretetben, egészségben ott tudjam felnevelni egészséges gyermekem az édesannyjával együtt, akivel hosszú boldog, kiegyensúlyozott, boldog, szeretetbeli, minőségi, egészséges párkapcsolatban élünk.

   Kedves olvasó, lehet (sőt) a legtöbb kérésem, kívánságom, megszólalásig hasonlóak. Épp azért, mert konkrétan és pontosan kérjünk, mert valóban azt kapjuk amit kérünk és bizonyítottan az univerzum humora elég sajátos, néha morbid! (Velem már tréfálkozott és hát nem volt jó poén szerintem) Ezért kérlek nézd el nekem, ha a kérésekben szinte ugyan azt olvasod. (még így sem biztos, hogy nem lesz tréfa benne…)

   És a számomra egyik legszebb magyar szó sem maradhat el:
   Köszönöm!
   Köszönöm!
   Köszönöm!

   Máté 7.7: Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. (úgy legyen)
   A jó dolgokra vonatkozóan, bőségben gazdag új évet kívánok mindenkinek aki ezt elolvasta.

   Kedvelés

 42. MrsDilbert

  Kedves Lucia,
  Idén sem érhet véget az év kívánós poszt nélkül, köszönöm a lehetőséget újra!

  Kedves Univerzum!
  Először is köszönöm az idei évet, elég vegyes a mérleg, de nem panaszkodom, a legfontosabbak jól alakultak., ezért hálás vagyok.

  2023-ra ezeket szeretném:
  1. Szeretném, hogy továbbra is boldogságban és egészségben éljünk együtt a férjemmel és a lányommal. Családtagjaink, szüleim, barátaink is legyenek egészségesek és boldogok.
  2. Lányomnak sikeres tanulmányokat kívánok az egyetemen, kívánom, hogy élvezze ki ezeket az éveket és találja meg azt a területet, ami igazán érdekli.
  3. Kívánom, hogy munka szempontból sikeres, elégedett legyen az évem, legyen sok pozitív visszajelzés, sikerélmény, és ha lehet, előrelépési lehetőség.
  4. Anyagilag legalább annyi legyen, mint az elmúlt néhány évben volt, tudjunk tartalékot építeni a saját munkánkból, lottónyeremény is érdekel.
  5. Kérem, hogy idén is legyen alkalmunk a barátainkkal nevetni, minőségi időt tölteni!
  6. Most már aztán tényleg szeretnék lefogyni es fittebb lenni, saját erőből, azért, mert mozogtam, es odafigyeltem a táplálkozásra, semmi betegség, kedves Univerzum!
  7. Sok-sok geoládát szeretnék idén megtalálni.
  8. Kívánom, hogy legyen béke, vége a háborúnak es legyen egy normális közélet itthon.

  Előre is köszönöm!

  Kedvelés

 43. Mányecska

  Kedves Univerzum!
  Köszönöm azokat, amiket teljesítettél, hálás vagyok értük.
  Felsorolnám, amiket továbbra is nagyon szeretnék, és kérek:
  – egészség nekem, és a családomnak (a bővebb családnak)
  – anyagi biztonság továbbra is, mostmár azonban szeretnék egy jelentős
  tartalékot is
  – szeretnék valóban rendszeresen sportolni, akár életmódot váltani, nemcsak
  fellángolás szerűen
  – ház felújítása, átalakítása, kerttel egyetemben
  Összesen ennyi, azt hiszem ebben minden benne van, szerintem :)
  – és valóban hálás vagyok a többiért, nekem ez jó év volt, maradjon is így, mindigre hatóan, az elkövetkező évekre is. Mányecska

  Kedvelés

 44. doralona

  Kedves Univerzum,
  nagyon köszönöm az idei évet! Küzdelmes volt, de a végén minden pont úgy alakult, ahogy szerettük volna.
  2023-ra egyrészt azt kérném, amit eddig:
  Legyünk együtt L-el szerelemben, szerencsében, boldogságban, gazdagságban, egészségben. Az anyukák és a barátok is legyenek egészségesek, és boldogok, és ne kelljen senkihez kórházba szaladgálnom, még egy apróság miatt se.
  Az új lakásunkkal továbbra is legyen minden rendben. Készüljön el, ami még hiányzik, úgy, ahogy szeretnénk, és legyünk elégedettek mindennel.
  Tudjunk utazni minél több helyre: legyen egy hosszabb Sevilla kör, egy Madeira/Fuerteventura/GC, és egy meglepi. Ezek az utazások sikerüljenek nagyon jól, és ne betegedjünk le közben, és ne veszítsük el az iratainkat se (mert ez amúgy szokásunk). Itthon is utazgassunk pár helyre, I-vel.
  L munkájában szeretnék egy picit jobb évet kérni az ideinél, az enyémben meg sokkal-sokkal jobbat. Egyedül ez nem jött össze idén, ezért kérlek, hogy erre nagyobb figyelmet fordíts. Szeretném visszakapni azt a munkát, legalább olyan mennyiségben, amit 2020-ban vesztettem el. És fizessenek is érte.
  Ja, és legyen kedvem és időm újrakezdeni a futást.

  Teljesüljön Lucia összes kívánsága, és mindenki másé is!
  Köszi;
  Dóri

  Kedvelés

 45. Anett

  Kedves Univerzum és földi egyedek!
  Először is boldog új évet a Vulkán Turul Kilián családnak 😄
  Ami engem illet, azt szeretném kérni, hogy legyen világbéke, szűnjön meg a szeraráltság ember és ember között, valamint,hogy a politikába kerüljön be több nő,aki valóban gondoskodik a népéről. A családomban legyen szeretet, béke, egészség. A tanárok legyenek boldogok és tanítsanak jól, hogy a gyerekeknek jobb legyen. Szeretnék egy munkahelyet,ami közel van, lehetőleg 6 órában, legyen kellemes,jó fej kollégákkal, segíthessek az embereknek, amiben kérik és fizessék meg jól. Az a néhány idegesítő egészségügyi problémám spontán gyógyuljon meg. Anyósom állapota minimum stagnáljon,hogy még sok évig velünk legyen. A barátnőm babavárása jól alakuljon. A másik barátnőm is kapjon egy jobb munkát. Apám legyen jobb apa és nagypapa. Tesómat vegyék fel az egyetemre. Az ex sógornőm térjen észhez,legyen jobb anya és korrektebb a volt férjével. A gyerekek szerezzenek jó jegyeket.A kislányom egy nagyon cuki plüssállatot szeretne, de ebben még nincs köztünk konszenzus. A férj azt kívánja, hogy a lehető legjobb döntéseket hozza. Köszönöm a lehetőséget!

  Kedvelés

 46. Ann

  Jövőre szeretnék egészséget kívánni magunknak a családunknak és mindenkinek aki olvassa, annyi pénzt amennyi elég a dolgainkra. Az lenne még a nagy kérésem az Univerzumtól, hogy a ház csere projektünk összejöjjön!!! Mindenkinek nagyon boldog, szép újévet!

  Kedvelés

 47. ageing matriarch

  Koszi a lehetoseget Lucia! (leven mar semmilyen magyar klaviaturahoz nincs hozzaferesem az alabbit elegge idegesito lesz olvasni. Bocsanat! )

  Kedves Univerzum!
  Koszonom az osszes eddigit, remelem a jovoben is sikerul egymast ilyen remekul megertenunk. Nem felroni szeretnem, mert azert a rettento fontosakban igenis segitettel, de a kovetkezot mar ezerszer kertem hiaba. Ha marad kapacitasod, segits legyszives, hogy vegre lefogyjak valami egeszseges modszerrel es csinos is maradjak. Sosem gondoltam ezt valaha is kerem, de igy korosabban egyre tobbet megfordul a fejemben, hogy milyen erzes is lehet csinosnak lenni. Amugy valoban vannak ennel szazszor fontosabb kereseim is. Szoval ahogy latod.

  Tovabbra is nagyon kerlek tarts minket jo egeszsegben! Rak es egyeb halalos nyavalyak keruljek el az egesz csaladot. Gyogyuljon meg a fiu is vegre, egyre jobban aggodok.

  Eljunk szeretben, anyagi biztonsagban, mindenfele krizisek nelkul ha lehet.
  Koszonom a segitseget a karrierem teren. Ott vagyok ahova tavaly ilyenkor csak vagytam. Kerlek intezd el meg megkapjam allando szerzodessel is. Segits, hogy tovabbra is jo legyek a feladatkorben, szeressenek es en is szeressem oket. Uj fonokot kapok januarban, legyen jo es jojjunk ki es legyunk egy szuper csapat. Szeressek dolgozni. 😊

  A ferjnek kerem munkahely stresszmentes megtartasat, sok mozgast, kiegyensulyozottsagot. Keruljek el a lelki korsagok!

  A lany remelem boldogabb lesz 2023-ban. Kerem hogy tovabbra is vegye sikeresen az “akademiai” kihivasokat, s valoban ez legyen a palya amire szuletett. Jo lenne ha raebresztened ne hagyja el ennyire magat kulsoleg, de talan a legjobb lenne ha egy rendes fiut vezerelnel az utjaba aki nagyon fogja ot szeretni.

  A fiunak megegyszer kivanom hogy teljesen felepuljon. Nagyon aggodom. Kivanom, hogy a vizsgai csupa sikerelmenyt hozzanak. Tovabbra is erjen, nojon, erosodjon, okosodjon s legyen egyre kozelebb a neurotipikusokhoz. A legfontosabb, hogy abban az iskolaban kosson ki ami valoban a legjobb lesz neki.

  Anyukam bar tovabbra is” in remission “ – koszonom!- nagyon szeretnek neki egy evet fajdalmak nelkul, sikeruljon a januari veseko operacio es szunjenek meg vegre vese problemai. Jo lenne ha a mozgasa is tudna javulni, s visszakapna valamit az eletminosegebol. Szeretnem ha megmaradna nehez munkaval elert jo kapcsolatunk.

  Vegezetul, jo lenne ha 2023-as ev vegre vilagegesek nelkul zajlana. Putin huzzon el a francba es hagyja beken Ukrajnat, s ne generaljon egy ujabb vilaghaborut

  Kedvelés

 48. Klazurplezur

  Kedves Univerzum!

  Már nagyon vártam a kívánós posztot. Köszönöm azokat, amik 2022-ben meg tudtak valósulni az év elején írt listáról.

  A 2023-ra az alábbiakat szeretném kérni:
  – egészség (továbbra is sok-sok egészség)
  Az alább felsoroltakból ne legyen senki beteg, ne legyen senkinek rákja, ne haljon meg egyikőnk sem : férj, gyerek, én, macska, anyós, sógor, mama, papa, tesó, tesófelesége, tesó pici lánya, egyéb rokonság, barátaink.
  Tényleg komolyan kérem, hogy ne legyen rák, nekem se soha többet.

  – munka
  A munkahely váltás sikerült köszönöm! Több zsé, jobb termék pipa. Már csak az új céges strukturát és a csapatot kell megszoknom. Szeretném ha egy jó darabig itt maradhatnék, hogy a hitelből a lehető legtöbbet visszapengessük, és tovább tudjunk lépni a panelből.
  Fontos, hogy a stressz ne legyen túl nagy, mert ahhoz én már vén kripli vagyok. Szóval ne kelljen beledögleni ebbe az új melóba.

  – gyerek
  Legyen vele minden rendben. Legyen egészséges, fejlődjön jól, legyenek kis barátai az oviban. Tudjak türelmesebb lenni. Mi ketten rendeződjünk, szűnjön meg hogy csak az apjával hajlandó dolgokat csinálni.
  Viselje jobban az ovis reggeleket, menjen be örömmel, és ne legyen ez az ördögűzés minden áldott nap.
  Jó lenne ha lenne valami segítségünk, hogy néha el tudjunk menni kettesben a férjjel, és csináljunk felnőtt (koncert, színház, mozi) programokat is. Picit több énidő valószínűleg jót tenne az általános fáradtság és kedélyállapotunknak is.

  – utazás, nyaralás
  Idén most már tényleg jó lenne eljutni Norvégiába. :)
  A 22-es nyaralás sikerülhetett vol a jobban is (lévén, hogy én lemaradtam róla), de legalább a gyerek meg az apja el tudott menni, már ez is valami.

  -lakás
  Továbbra is azt kérném, hogy ha nem tudunk kertesházat venni, akkor a mostanit tudjuk egy kicsit otthonosabbá tenni, és tudjuk fizetni a lakáshitelt minden gond nélkül. Sz sem lene rossz, ha elő tudnánk törleszteni valennyit a hitelből.
  Ami szuper, hogy legalább a csatorna szag megszűnt, és lett új burkolat a wcben.

  – auto
  Sikerült új autót vennünk, kérlek ne legyen semmi rejtett hibája! Jó lenne ha sok-sok évig kiszolgálna minket.

  -macska
  Ne legyen seggarc! :D hagyjon reggel aludni, és ne kaparja jobban szét se a bútorokat, sea kanapét.
  + Rendeződjön a világ rendje, legyen béke, ne vonódjunk be semmilyen háborúba.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.