úristen, mindjárt 2018 van, és még nem kívántam semmit

Az ember egy kicsit nem néz oda, és már megint itt van az újabb szilveszter, és már majdnem késésben vagyok a kívánós poszttal.

Szóval, aki eddig nem ismerte, az a lényeg, hogy nagyon sok idővel ezelőtt feltűnt, hogy bármilyen kívánságomat leírom a blogba, az teljesül, gyakorlatilag szó szerint (vagyis érdemes vele vigyázni), és már nem tudom, hogy kezdődött, hogy újév alkalmából bárki más is is kívánhat itt bármit a teljesülés jogos reménye mellett, de kialakult valahogy, nem én tehetek róla (asszem). Viszont mindenképpen jó ötletnek tartom a kívánságok megfogalmazását (kimondását, leírását), ami szerintem hatékonyabb egyébként az újévi fogadalmaknál is (vö. “jövőre fogyókúrázni fogok” és “jövőre 15 kilóval kevesebb akarok lenni”), a biliárdban is érdemes inkább a lyukat nézni, mint a fehér golyót.

(Nem beszélve arról, hogy mindig tökre meghatódom az ide leírt dolgokon).

A szerződési feltételek a következők:

1. A kívánságokat nem én teljesítem, hanem az Univerzum.

2. Az Univerzum egy rajtam kívül álló entitás, akinek a tetteiért én nem vagyok felelős.

3. Az Univerzum egy beteges humorérzékű ribanc, akinek érdemes nagyon pontosan leírni a kívánságokat, különben teljesíti őket, mármint szó szerint, azután ott áll kicsit ártatlan, kicsit kárörvendő tekintettel, és olyanokat mond, hogy “de hát ezt akartad, nem?”. (És ilyenkor késő azt válaszolni neki, hogy “de nem a kórházban akartam pihenni végre egy kicsit”).

4. Bármilyen kívánságot le lehet írni.

5. Ha valaki nem akarja, hogy publikáljam a hozzászólását, akkor ezt jelezze az elején, és nem fogom (titokban is lehet kívánni).

6. A határidő 2018. január 1., éjfél (kivéve nagyon indokolt esetben*).

És akkor kezdem én:

 1. A szokásos alapcsomag, vagyis a gyerek ne legyen komolyabban beteg (én sem), ne haljunk éhen, és a lehetőségekhez képest legyünk a lehető legboldogabbak, a munkáim továbbra is legyenek érdekesek és számosak (de azért kapjak tőlük levegőt).
 2. A tavalyi évben kértem valami csodát, amibe kissé zavarosan belekevertem a flamingós ruhát is, és szerintem az Uni ebből csak annyit hallott meg, hogy “flamingó”, mert idén elárasztott flamingókkal. Szóval a csodát még mindig várom, legyen jó (mármint nekem jó), legyen váratlan, és oldódjon meg tőle minden.
 3. A kocsinak ne legyen komoly baja (vagy legyen új autóm, az a lényeg, hogy a szaturnuszom még ne álljon bele a gépjármű csillagképbe egy darabig).
 4. Jövőre is utazzak legalább ennyit, mint idén.
 5. A barátok maradjanak legalább ilyen jó fejek (mármint az én barátaim, velem). A kedves ismerősök is.
 6. Van az a dolog a portugál cementlappal, a japáni kacsával és az eklektikus provansszal, az most már tényleg legyen meg (és ne őszüljek bele, hanem könnyed, légies léptekkel suhanjak a p.c.-on a j.k.-val e.p.-i környezetben).
 7. Izé, rendeződhetne végre a pedagógushelyzet a gyerek iskolájában**, bár ezt talán nem az Univerzum dolga lenne elintézni.
 8. A folyamatban lévő jó dolgok vagy mutassanak további pozitív előmenetelt, vagy teljesüljenek be.
 9. Nagyon szeretnék úgy istenigazából akarni valamit (mármint valami jót és lelkesítőt).

És akkor a végére egy kis flamingós kontent, csak hogy érthető legyen, miről beszélek az idei évvel kapcsolatban:

* Ezt a kikötést amúgy érdemes az élet számos területén alkalmazni, pl. “nem fogom megenni a tizedik (tizenegyedik és tizenkettedik) macaront is, kivéve nagyon indokolt esetben”.
** Tavaly év végén mindkét (nagyon jó) tanító nénijük megszűnt, az újonnan felvett egyszer csak nem vette fel a telefont az iskolának (és nem is jelent meg, a gyerekek körében azóta is népszerű téma, hogy mi történhetett vele), és akinél most vannak, az aranyos, de fél lábbal nyugdíjban, és nem bír velük egyedül, nem akar valaki jó környezetben, egy nagyon kellemes hangulatú iskolában tanítani alsósokat? Vagy angolt?

107 thoughts on “úristen, mindjárt 2018 van, és még nem kívántam semmit

 1. Vic

  Kedves Univerzum!

  Köszönöm szépen a 2017-es évet, szuper volt, nagyon figyelmes voltál, köszikösziköszi!
  Idén kérlek :- maradjon mindenki egészséges a családban és a barátok között
  – találjon a fiam új, jó barátokat az új helyen
  -a Férj legyen sokkal lazább és tartson ki mellettünk
  -a Férj munkája legyen még szuperebb
  -találjak álommunkát helyben, és maradjon időm a gyerekeimre
  -a szüleimmel legyen még jobb a kapcsolatunk
  -az öcsém élete legyen rendben, érezze jól magát
  -tudjunk kettesben lenni többet Férjjel
  -legyen pénzünk a felújításra
  -anyukám per nélkül kapja meg a jussát simán és zökkenőmentesen
  -kérek sok türelmet és erősebb idegrendszert
  -erősödjenek a baráti kapcsolataim
  -Lucia kívánságait is teljesítsd, kérlek!

  Lucia köszi a lehetőséget!!!

  Kedvelés

 2. Hárpiasas

  Kedves Univerzum!

  Egészséget kérek tőled minden szerettemnek évről-évre. Idén ezt nem annyira sikerült teljesíteni, de jön 2018, kérlek, hozd helyre, amit még lehet. Amit pedig már nem lehet, ahhoz adj Apukámnak és nekünk is sok erőt. Mindenki másnak, illetve magamnak is, egészséget kérek továbbra is, többit igyekszünk megoldani.

  Kedvelés

 3. Pitypang

  Kedves Univerzum
  köszönöm a januárit! Nagyon szép munka! Ezzel kapcsolatban nem is kérek mást, vagy többet csak ugyanezt és ennyit, azzal a kiegészítéssel, hogy terjesszük ki a többi szívemnek kedvesre is. A kamaszoknak kérlek segíts, hogy a lehető legkevesebb töréssel ugorják meg a következő szinteket, ne érje őket bántalom és ők se bántsanak.
  Nekem kérlek adj erőt, tudást, kitartást, hitet, akaratot, lehetőséget a házeladós-újépítős bulihoz, a mentális és fizikai egészségem visszaszerzéséhez, hogy elinduljon “A máli projekt”, és a munkában is legyen siker, tanulás, öröm, általánosságban boldogság, jólét.
  Köszi

  Kedvelés

 4. Marcsi

  Kedves Univerzum!

  Kerlek add, hogy a szeretteim es en is egeszsegesek es boldogok legyunk. Szeretnem, ha a kisfiam megtalalna a helyet az oviban, jol erezne magat ott es es naprol napra jobban bizna magaban. Add kerlek, hogy csodas gyermekkora legyen. Segits a masik felemnek, h szavakkal is el tudja mondani az erzeseit. Szeretnem, ha a szerelmunk sose mulna el.Tolem, kerlek vedd el a felelmeimet. Kerlek add, hogy merjek es jol vezessek. Szeretnem, ha rendezodnenek a csaladi kapcsolataink, tegy csodat kerlek 😀! Anyagilag legyunk biztonsagban, teljesuljenek a vagyaink, almaink. Foleg az egyik legnagyobb, egy egeszseges kisbaba, akit mindannyian boldogan fogadunk a csaladunkba.Koszonom!

  Kedvelés

 5. Gigi

  Kedves Univerzum!
  A tavalyi kívánságokon nem találtál fogást, így végül a kicsi fiam is elkezdett aludni. Továbbá Milli tünetmentes és Sz-nek küldtél parádésan egy babát – szép volt!

  Akkor idénre: legyen mindenki egészséges, boldog a családomban amennyire ez lehetséges. És szeretnénk egy harmadik gyereket is, akit én szülök meg (haha, már készültél valami jó viccre egy felnőtt gyerekkel, mi?) És kérlek ha lesz újra babám legyen jó alvó, légyszi!!!!!!

  Kérek még két babát: egyet Ritának, a férjétől , egyet Noéminek, ő lehet örökbe baba is. Olyan úgyes voltál tavaly, bízom benned! Aztán öcsémnek egy normális párt, magamnak meg férjemnek meg sok szabadidőt, akár kettesben is (nem érdekel, hogy ez ellentmondásos a harmadik gyerek – kívánsággal, te vagy az univerzum, oldd meg). És persze Milli maradjon tünetmentes. Köszi!!!

  Kedvelés

 6. perenne2

  Mit mondhatnék? Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Egy helyett két unokát kaptam, (egészségeseket) és az anyukák is kiheverték a nehéz szülést. Mindkét család sugárzik az örömtől. Maradjon is így és maradjon minden családtagom egészséges* és én is, hogy segíthessek nekik még egy jó darabig. A többi, csak úgy, mint tavaly. Legyen erőnk megoldani, amit meg kell, legyen hozzá sok humorunk és találjuk meg az erőt egymásban. Gazdaságilag kérnék egy jobb évet, ha lehet. A lányom új állása szuper, szakmai sikereit remélni sem mertük. Most már egy igaz társ kéne mellé kölcsönös érzelmekkel, egymás megbecsülésével és mindkét fél részéről hosszú távú tervekkel. És ha mégsem kapnék meg valamit, akkor válaszold azt: Nem, mert van jobb ötletem. Köszönöm. Újra és újra.
  * Úgy látszik itt ragadós a csillagozás. Kérem, hogy ha lehet mindenki legyen egészséges. De persze tudom, hogy ez nem lehet, hát add, hogy akinek mennie kell, az mehessen békével, csendben, fájdalom nélkül. (Elsőnek Á. és kövessék minél kevesebben.)

  Kedvelés

  1. perenne2

   Kiegészítés (tavaly is utólag írtam, de meghallgattatott): senki ne okozzon és ne szenvedjen el balesetet a családban és tágabb környezetünkben sem. (Mivel a lány most kezd önállóan vezetni, ez igen hangsúlyos kívánság részemről.)

   Kedvelés

 7. Petra

  Életem szerelmét visszatérni, a felesége lenni, anyának lenni tőle (kislány), közös lakóhelyet. Kutya, macska, kertes házban, autóval. Lediplomázni, lefogyni s úgy maradni, egészséges lenni. Nyugis munkát, normális embereket, igaz barátokat. <3

  Kedvelés

 8. mkszonja

  Én kérem szépen vissza a hajamat és egészséget nekem és az egész családomnak. A többiről mi gondoskodunk 😊
  Köszi Lucia megint a lehetőséget!

  Kedvelés

 9. László Anita

  Kedves Lucia! Kedves Univerzum!

  1. Egészséget szeretnék mindenkinek akit szeretek és magamnak .
  2. Több pénzt is szeretnék, nem túl sokat, csak hogy könnyebb legyen az életünk.
  3. Szeretnék többet utazni a fiaimmal. Jó lenne külföldre is.
  4. A munkám maradjon meg, vagy ha menni kell, azt is alakuljon jól.
  5. Nővérem és családja élete is legyen rendben, sikerüljön eladni a házát, legyen egészséges mindenki és leljék örömüket a munkájunkban.
  Köszönöm szépen.

  Kedvelés

 10. sofairplay

  Amit reggel irtam eltunt, ugyhogy a biztonsag kedveert itt van megegyszer, nehogy univerzumot kikerulve keringjenek az ohajaim. Ez mar nem lesz olyan preciz, de a lenyeg ugyanaz.

  Kedves univerzum!

  Kerem,

  – hogy az egesz csalad -belertve tavolabbi tagokat is-kivalo egeszsegben, bajok nelkul, boldogan toltse a kovetkezo evet.

  -hogy a ferjet kerulje el a lelki nyavalya, erezze jol magat a boreben, problemamentes eve legyen a munkahelyen.

  -hogy a teenager sikeresen lerakja a vizsgait a tole megszokott kivalo eredemenyekkel es ebbe lehetoleg ne meruljon ki vegletekig. Jol dontson a kovetkezo iskola valasztasakor. Es jo lenne ha talalna egy rendes, okos, belevalo fiut akibe szerelmes lehetne. (oh es viszont)

  A kicsinek kivanom a neki legmegfelelobb kovetkezo iskolaban kosson ki, es szarnyaljon ott es boldog legyen. Kivanom, hogy tovabbra is erjen, okosodjon, erosodjon, novekedjen.

  Anyukamnak jo egeszseget, s ha meg kell lennie franya mutetnek akkor az jol sikeruljon es sokat hasznaljon. Uj baratokat, kevesebb maganyt.

  Magamnak: sikeres, tartos eletmod valtast, sikeres fogyast elerve a 65kg-t, sportolast, s az egeszsegi problemak, felelmek teljes megszuneset kivanom. Szeressenek az uj munkahelyen es hogy en is szeressek ott dolgozni. Kivanom, hogy jol teljesitsek ott, s maradjon lehetoseg tomacsolasra is.

  Vegul azt, hogy mi csalad szeressuk egymast, hogy komolyabb surlodasok nelkul , bekes szeretetben eljuk meg a kovetkezo evet. Uh es legyszi kedves univerzum, Dexter is orvendjen jo egeszsegnek, nem kerunk ujabb allatorvos traumat. Nagyon koszonom!

  Amen

  Kedvelés

  1. Márta

   Kedves Univerzum!
   A 2018 év minden napjára a családomnak, jó magamnak és igaz barátaimnak nagyon jó egészséget, boldogságot, örömteli gondoktól mentes vidám életet kérek. Anyagi téren ne szűkölködjünk. A hiteltartozásainkat tüntesd el mielőbb, legyen több a bevételünk, mint a kiadásunk, jusson pénz, szórakozásra, utazásokra, legyen móka, kacagás az egész élet. A gyerekeimnek is anyagi biztonságot kérek. Találják meg nekik kedvező jól fizető állást, munkahelyet, hozzá humánus főnököt és jó munkatársakat ahol jutalmat, nyereséget is kapnak. Ne okozzon gondot a lakástörlesztés, rezsi kifizetése, mellette tudjanak szórakozni, pihenni felújításra félretenni. A lányom, leljen végre egy igaz párra, aki, szereti és megbecsüli őt. A szerencsejátékban intézd el, hogy sokszor nyerjünk. Igaziból már akár 20-25 m sok mindent megoldana, de még az apróbb nyereményt is örömmel fogadom, bármilyen összegű is az a lényeg sokszor álljon mellém a szerencse.

   Kedvelés

 11. Raya

  Azt szeretném, hogy amit mostanra olyan jól megtaláltunk a cuki dánnal, az maradjon meg jövőre is.
  A szüleim maradjanak egészségesek, és találjanak egy kis boldogságot maguknak, hogy ne hiányozzak nekik annyira utazás közben.
  A barátaimnak, a cuki dánnak és magamnak is kívánom, hogy ne legyen nagyobb bajunk, mint amivel elbírunk, és minden nap legyen valami jó, amitől mosolyogni lehet.
  Izgalmas munkákat szeretnék kapni és nyitni más dolgok felé is.
  Ezen kívül szeretném megtalálni magamban a motivációt a rendszeres gyakorlásra (gitár, rajz, meditálás, programozás).
  Jobban jelen szeretnék lenni a pillanatban, hogy kevésbé érezzem hajszának az életet és legyen időm a szép dolgokra (karácsonyi díszeket csinálni, tortát sütni a barátnők szülinapjára stb). Időm most is van, csak elmegy hülyeségekre.
  És csak mert egy felszínes p*csa vagyok, sok instagramozható pillanatot is kívánok!

  Kedvelés

 12. Kékszemű

  Kedves Univerzum!

  Szeretném jövőre minél többször boldognak érezni magam.
  Szeretném ha az egész családom boldog és egészséges lenne.
  Szeretnék jövőre is annyi új helyre eljutni mint idén, ha többre is sikerül, az sem baj.
  Szeretném ha még 2018 elején (február végéig) kiderülne mi lesz velünk Dvel, és az minél kevesebb fájdalommal járna minden érintettnek. Vele vagy ha nélküle kell, akkor mással szeretnék boldog párkapcsolatban élni.
  Szeretném ha olyan munkám lenne amivel minimum annyi fizetést kapnék mint most, jó fej emberekkel együtt dolgozva és jól érezném magam tőle.

  Kedvelés

 13. Zs

  Köszönöm a lehetőséget Lucia!

  Annyit szeretnék 2018-ra, hogy minden ilyen jó legyen, mint az idén. Na jó, lehet egy lehelletnyivel jobb…

  Kedvelés

 14. sulemia

  Kedves Univerzum! Szeretném hogy az átmeneti időszak amennyire lehet zökkenőmentesen teljen, és ha már megszoktuk a változásokat, az új helyzet legyen mindenkinek jobb a családban.

  Kedvelés

 15. Nordina

  Köszönöm a lehetőséget.
  Kedves Univerzum, köszönöm a hozzám való jóságodat 2017-ben.
  2018-ban ezeket kérem tőled:
  Egészséget, boldogságot, szabadságot, biztonságot, gazdagságot nekem, a családomnak és barátaimnak.
  Hogy minimum 2 vállalkozási ötletemet beindítsam és alapozzam meg vele a gondtalan jövőnket.
  Nagyon sok jólfizető vevőt és megrendelőt kérek szépen.
  Nyerjek meg két pályázatot ami nekem a legjobb és leghasznosabb.
  Minimum három külföldi utazást szeretnék.
  Május végére 65 kg testsúlyt, zsír helyett izmot
  Apám háza jó áron legyen értékesítve és kifizetve, albérlők utána költözzenek ki.
  Mindig tökéletes orvosi leleteket magamnak.
  Krisztának foganjon és szülessen egészségesen meg a gyerek
  Barbinak érkezzen meg a férjalapanyag
  Lányomnak sikeres érettségit és felvételit.
  A.P.-vel egy tökéletes kapcsolatot
  Macskáimnak jólétet egészséget.
  Köszönöm szépen

  Kedvelés

 16. Ildi

  Kedves Univerzum! 2018-ra szeretnék
  – egészséget kis családomnak és magamnak;
  – sok időt tölteni barátokkal, a családdal;
  – munkában legalább olyan évet, mint 2017-ben;
  – megtalálni a párom.
  Köszönöm :), Ildi

  Kedvelés

 17. Tobber

  Köszi a lehetőséget, Lucia!
  Kedves Univerzum!
  1. Legyen minden szerettem és én is egészséges 2018-ban, erre nagyon figyelj!
  2. Boldogságot, vidám programokat és békét kérek magamnak
  3. Jobb helyre költözés, légyszi segíts erősen a hozzávalókkal, sikeres tanulás, nem lankadó motiváció, hatékony pénzspórolás, személyreszabott munka- és lakáslehetőségekkel megszórás, hadd válogassak
  4. Addig is korrekt új főnök, vele kevesebb munka és több pénz jól jön
  5. Ezt a szerelem dolgot hanyagolhatod, kiegyensúlyozott legyek inkább, együtt nem ment, látod.
  Jó munkát!

  Kedvelés

 18. Monika

  Kedves Univerzum!
  – az én kívánságaim: 2018-ban is több mint elegendő pénzünk legyen, ez fontos asszem
  – férjem találja meg a számára legjobb munkát és azt élvezettel, örömmel csinálja, az úton legyen mindig biztonságban, ahogy eddig, legyen már végre saját autója, amit kényelmesen fent is tud tartani
  – lányaim legyenek sikeresek, munkában, tanulásban, sikeres nyelvvizsga mindkettőnek
  – nagyobb lányom találja meg álmai férfiját és boldogságban éljen vele
  – munkámban továbbra is leljem örömömet, rendeződjenek a kollégák közötti súrlódások
  – házat tudjuk befejezni, felújítani, átalakítani kerttel együtt, itt az ideje, kedves Univerzum :)
  – fontos: legyen már időm és lehetőségem végre megtanulni rendesen úszni!
  – nyilván legyünk továbbra is egészségesek, mint eddig, a családban a többiek is
  – mivel eddig is tettem érte, mostmár legyen meg az eredmény, fogyjak is, ne csak csinosodjak
  Most ennyi jut eszembe, meg hazaért a család, a többit menet közben fogom kérni és légyszi, azokat is teljesíteni, ahogy eddig is :)
  Ja, az idei évért hálás vagyok, köszönöm.
  Köszönöm a lehetőséget Lucia.

  Kedvelés

 19. katkukac

  Köszönöm a lehetőséget Luciának, és az univerzumnak.
  Kár, hogy az előző kísérlet elszállt, pedig olyan szépen megfogalmaztam.
  Köszönöm 2017-et, volt benne minden, diploma , új munka, félmaraton, sőt, nyomokban még új kapcsolatra utaló magatartást is tartalmaz.
  2018-ban legyen egészség, kezdve azon, hogy a Nagyi gyógyuljon meg gyorsan, és senki ne legyen nagyon beteg.
  A szakmai fejlődés lehetőségeit, melyeket az univerzum ide mézesmadzagozott nekem, szeretném megvalósulni látni. Ezt most is úgy értem, hogy legyen olyan munkám, amit jól csinálok, szeretek csinálni, és ahol ezt szakmailag és anyagilag is elismerik.
  A barátaim, akik a vándor életmódom ellenére is jelen vannak, legyenek továbbra is meg, és tudjuk egymást meglátogatni, és egymásnak jelen lenni.
  A kisGézák legyenek még szebbek és okosabbak, és tanuljanak együttélést és egyéb life skilleket. A szüleiknek legyen türelmük egymáshoz, a nagyszülőkhöz, a gyerekekhez, az együttéléshez.
  És kedves Univerzum! Én tudom, hogy te sem tudod, ez a fiú-e az igazi, de én megadom neki és magamnak a bizonyítás lehetőségét. Cserébe tisztességes bánásmódot kérek, ezt úgy értem, hogy hagyj minket mindenféle beavatkozás nélkül magunknak kimunkálni, hogy hogy legyen.
  Mindenki legyen boldog, szeretnék sok kerek szülinapi buliba menni, idén esküvőket is vállalok, szeressük egymást.
  Köszönöm!!!

  Kedvelés

 20. evika

  Kedves Univerzum,
  most már szerintem kiböjtöltem azt a fiút, akitől _tartósan csillog a szemem, mert okos és meg tud nevettetni és öröm ránéznem. Úgyhogy ha küldöd, és remélem, igen, akkor tedd meg kérlek, hogy marad is, és együtt öregszünk meg (nem idén, hanem a következő 50 évben, _nagyon lassan) szelíd szerelemben és égigérő nagy szeretetben. És szeretnék egészen konkrétan egészséget, és jusson, amennyi kell, és óvd azokat, akiket szeretek. Köszönöm.

  Kedvelés

 21. FElla

  Eddig én nem ragadtam meg itt ezt a lehetőséget (és lehet ez volt a baj) úgyhogy most, megköszönve, élek vele.
  Kedves Univerzum!
  Azt kérem hogy 2018-ban ne legyünk betegebbek mint amilyenek 2017-ben vagyunk/voltunk. Kifejtve ezt pontosabban: a gyerek ne legyen többet beteg mint idén volt (ezt még épp le tudom kezelni), a Férjem és én pedig köszönjük több betegséget mint amiről mai napig tudunk nem kérünk. Azaz ne legyen sem új betegség, sem olyan amitől félünk de még nem tudjuk biztosra – ezeket NEM kérjük.
  Az egészségünkön kívül az összes többi dologgal majd é foglalkozom, Te elég ha erre fókuszálsz kedves Univerzum!
  Köszönöm.

  Kedvelés

 22. mrozek

  Kedves Univerzum!
  Elképesztően hálás vagyok ezért az évért, nagyon szépen köszönöm! Nagyon és ezerszer köszönöm, hogy minden kívánságomat teljesítetted! Szeretném, ha 2018-ban is olyan kedves lennél velem, mint idén, és valóra váltanád a kívánságaimat úgy, ahogyan nekem jó.
  Kérlek, adj a családomnak, szeretteimnek és nekem egészséget! Oldódjon meg az is megnyugtatóan, ami most aggaszt.
  Köszönöm ezúttal is a munkám. Kérlek, add, hogy továbbra is szeressem, élvezzem, okozzon örömöt. Tudjak megújulni a tanításban, jól vezessem az osztályom és a munkaközösséget. Legyen lendületem, energiám!
  Hálásan köszönöm a lakásom! Leljem benne továbbra is örömömet, ügyesen intézzem a hivatalos dolgokat, szeretném ezzel kapcsolatban ezt kérni.
  Köszönöm szépen Zsoltit, rendkívül hálás vagyok érte. Kérlek, legyen 2018-ban is boldog, kiegyensúlyozott a kapcsolatunk! Legyünk szerelmesek (egymásba), elégedettek és nyugodtak a párkapcsolatunkban és egyébként is! Szeretném, ha Zsolti a munkájával is elégedett lenne, ha örömét lelné benne.
  Szeretnék még kérni több bátorságot, vidámságot és hitet magamban és az életben. Ezt tavaly is leírtam és idén sincs ez másképp.
  Köszönöm szépen a barátaimat, kérlek, maradjanak velem, nevessünk sokat, támogassuk egymást, bulizzunk, élvezzük az életet!
  Hosszan írtam idén is, mint tavaly, mert bízom benned, kedves Univerzum. Bízz hát te is bennem, kérlek! Megérdemlem, amiket kértem, hidd el!
  Kedves Lucia!
  Köszönöm a lehetőséget, kívánom, hogy teljesüljenek a kívánságaid!
  Minden jót mindenkinek!
  Zsuzsi

  Kedvelés

 23. Macskazokni

  Hello Univerzum,
  Koszonom a 2017_es teljesiteseket!

  Amit 2018_ra kernek:
  1; egeszseget es boldogsagot a csaladnak es baratoknak
  2; normalis terhelesu legyen a melom
  3; a pasimbol legyen a gyerekem flamand apja. A flamand mar pipa, szoval meg egy egeszseges gyermek (ember) hianyik ehhez.
  4; legyen bekesebb a vilag
  5; lucia irjon tobbet Mucirol
  6; teljesits minden kerest

  Koszonom!

  Boldog uj evet mindenkinek!

  Kedvelés

 24. pirosbogre

  Kedves Univerzum,
  arra kérlek, hogy jövőre legyen egészséges mindenki, akit szeretek és én is legyek az (gyógyuljon meg a tudod mim).Szeretném, ha Zuzmókámmal a jövő évünk jobban sikerülne, kevesebb veszekedés, több boldogság, sok közös program és utazás együtt igazán jó lenne (az utazást úgy értem, hogy külföldre szórakozás céljából és nem hazautazgatni). Kívánom, hogy legyenek új barátaink, külön-külön és közösek is. Segíts, hogy még a nyárom befejezzem az egyetemet, négy sikeres záróvizsgával. Kérek szépen új munkahelyet nekem és Zuzmónak is, ahol jól érezzük magunkat és értelmes munkát végezhetünk. És végül legyen minden oké a Mukival, sőt egy egszséges, kiegyensúlyozott második kutyának is örülnék.

  Kedvelés

 25. R. a visszatérő

  Kedves Univerzum,
  a nyolcadik listámat írom, már december eleje óta készülök rá – Lucia köszi a lehetőséget most is :)
  2017 kettős év volt, sok-sok szépséggel, boldogsággal, melóval, sikerrel, koncerttel, utazással és könny-vér-verejtékkel, de hálás vagyok mindenért mert szerintem okuk volt.
  Szeretnék kérni (nem fontossági sorrendben) 2018ra:
  – páromnak munkában azt szeretném, hogy derüljön ki egyértelműen hogy mi az az útja amitől kiegyensúlyozott, nyugodt, anyagilag sikeres és szakmailag elismert lesz és induljon is el ezen az úton még 2018ban. Emellett találjon a párom magának egy német tanárt, aki kedves, rugalmas, türelmes, hatékony és reális áron dolgozik és fejlődjön eme tanár segítségével a német tudása.
  – Párom fiának sulis sikereket szeretnék és kiegyensúlyozott, nyugis kamaszságot (amennyire ez lehet). Továbbá szeretném kérni kedves Univerzum, hogy a párom szüleivel kapcsolatos dolgok jól alakuljanak; de bárhogy is alakulnak, a párom képes legyen ezeket sikeresen és pozitívan kezelni
  – én magam végre tényleg egészségesebb és 60 kilós szeretnék lenni így a “gyártósor előtt”és ehhez kellő lelkierővel rendelkezni, hogy tegyek is érte, konkrétan kajákkal és mozgással (nem pedig betegséggel)
  – családtagjaimnak, barátaimnak, páromnak és magamnak megint jó kedvet, jó egészséget és kiegyensúlyozott magánéletet kérek. Nekem megint szeretnék legalább havi 1 kellemes és szórakoztató társasági megmozdulást, hogy ki tudjak kapcsolódni.
  – Anyumnak azt kívánom, hogy folytatódjon a pozitív tendencia az egészsége és a lelkivilága tekintetében 2018ban, a rendszeres családi és baráti találkozásaikkal. Szeretném, hogy a vérnyomása rendeződjön.
  – Tesómnak 2018ra folytatólagosan kérnék lelki stabilitást, pozitív hangulatot és szemléletet, boldog-büszke pillanatokat a kisfiával, és hogy megtalálja mindazt ami pozitív értelemben vár az évtől és maradjanak ilyen jó barátai és velük a szuper élmények.
  – munka: 2018ra szeretnék kérni hatékony és egyszerű kooperálást az üzleti partnerekkel, ügyesokosönálló beosztottakat akik emelik az én fényemet is, támogató és elismerő de nem még több munkával elismerős főnökséget, 2017es mennyiségnél kevesebb de azért sikeres+problémamentes és elismerést hozó projekteket és soksok erőt, energiát, türelmet és vakmerőséget mindezekhez magamnak
  – magánéletemben 2018ra további, apró részletekre is kiterjedő stabilitást szeretnék kérni, minden pozitívval, a nagy nappal és sikeres gyártósorral aminek 2019ben lesz terméke.
  – köszi az utazásokat és koncerteket 2017ben; szeretnék a párommal 2018ban is belföldi utazást és a 10 éves évfordulós magánutazást barátnőkkel, klassz koncerteket, emellett szakmailag sikeres üzleti utakat kérnék nem puha szállodai ágyakkal de számomra ízletes kajákkal és egészségem megtartásával az utazás alatt.
  – lakhatásilag 2018ban azt szeretném, hogy találjuk meg és vegyük meg álmaink lakását és ez a lakásvétel anyagilag is számomra és a páromra kedvező módon sikerüljön.
  – 2018ban szeretnék élhetőbb, békésebb, tisztább és emberibb Földet 2017hez képest. Szülővárosom polgármesterének szeretnék további kitartást, lelkierőt, sorozatos győzelmeket és sikereket, stabilan kitartó bátor támogatókat valamint pozitív fordulatokat az eddig vele szemben álló testületi tagok hozzáállásában. Magyarországnak, kedves Univerzum, “csak” annyit szeretnék, hogy legalább kezdődjön el egy vagy több olyan változás, ami ténylegesen a többség boldogságát és boldogulását hozza el.
  KÖSZI előre is és tényleg köszi az idén megvalósultakat :)

  Kedvelés

 26. Ariadne

  Először is köszönöm Luciának a lehetőséget.
  Kedves Univerzum, az idei év elég jó volt, rosszabbat nem szeretnék. Tehát:
  – senki ne legyen betegebb mint az idén, a náthákkal még tudok mit kezdeni
  – utazzunk sokat, együtt, élveztük nagyon!
  – most már csak egy felvételi miatt izgulunk, okos a delikvens, de egy kis felső segítség nem árt, legyen úgy, ahogy leginkább szeretné/szeretnénk
  – a kicsi is fejlődjön tovább szépen
  – találjuk meg a nekünk megfelelő házat, és vegyük is meg minden probléma és a tippek-trükkök szekció alkalmazása nélkül
  – ehhez turbózd fel a meglévő pénzmagot, fejlődjön fává!
  – ha férj találna közelebb munkát, ami neki is jó, és még meg is fizetik, az igazán betetőzné a fentieket.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 27. ac.

  Kedves Univerzum!

  Köszönöm az idei évet, értékelem, tényleg. Jövőre szeretnék egy csomó mindent kívánni, légy kedves és teljesítsd úgy, hogy az a legjobb legyen nekünk!
  Szeretnék elsősorban egészséget és boldogságot az egész családomnak, mindenki éljen sokáig, ne legyenek komoly betegségek és legyen létbiztonság is.
  Magamnak köszönöm az állást, tetszik, maradjon ilyen vagy legyen még jobb! De alapvetően a kollégák, a munka, a körülmények és még talán a fizetés is, ezek mind rendben vannak, kérlek semmi ne romoljon el. Szeretném leadni és sikeresen megvédeni a disszertációmat, szigorlatozni is közben sikeresen és flottul menjen minden, az eredmény szinte nem is érdekel (de azért legyen az is jó), csak legyen már meg. Szeretném továbbá, ha a párkapcsolatom is jó lenne, kisimultan, vidáman, szerelmesen nyomnánk a jövő évet (is), azt még én sem tudom, hogy szánjuk-e el magunkat komoly lépésekre vagy sem, de minden esetre szeretném, ha annyira nagy szerelemben élnénk, hogy legalább nem zárkóznánk el tőle. Szeretném, ha a párom meggyógyulna, nem tudom, hogy ez az egészség kategóriában benne van-e vagy külön kell kérnem, de akkor kérem külön az a biztos. Teljesen összebútorozva, nyáron nyaralva és egész évben gyűjtögetve aranyoskodjunk jövőre kettecskén. Csak legyen boldogság, meg szeretet, az a lényeg.
  Mást nem is tudom, hogy szeretnék-e, esetleg elszántságot. Szeretnék jó vérképet, szeretném ha megoldódna a pajzsmirigy-problémám és szeretné lefogyni tíz kilót (vagy izmosodni, az is megfelel), de ezekért nekem is tennem kell majd.
  Utolsóként pedig mindenkinek, luciának és a kis Mucinak, az összes olvasónak és kommentelőnek is szeretném, hogy teljesüljön a kívánsága úgy, hogy az a legjobb legyen nekik!

  Kedvelés

 28. Gugu

  Szia Lucia, köszi a lehetőséget ismét! A tavalyi három kívánságomból másfél teljesült, a közös baba a lombik áldásos segítségének és az Uninak hála már úton van és az öcsém is csak kétszer esett vissza. Ezekért nagyon hálás vagyok!
  2018-ban elsősorban azt kívánom, hogy egészséges kisbabánk szülessen és nőjön fel, valamint, a férjem és én is egészségesek legyünk.
  Az öcsém találjon már ki magából, másszon ki a függőségéből, fejezze be a suliját egy diplomával és legyen elégedett az életével.
  A szüleim, testvéreim és kapcsolódó párjaik is legyenek egészségesek és legyen mindig elég pénzük.
  A két éve halogatott megírandó könyvemet kezdjem el, fejezzem be és legkésőbb jövő karácsonyra adjam ki. Lehetek olyan amerikai sikersztori is, a névtelen anyuka, aki két etetés között írt egy igazi bestsellert és híres és gazdag lett.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 29. suematra

  Drága Univerzum!

  Tavaly ezeket kívántam:
  “Egészség
  Szerelem (nem részletezem, pontosan tudod).
  Gyerek, ha meg van írva.
  Amiket kitaláltam, azokat legyen lendületem megcsinálni.
  Amiben bizonytalan vagyok, azt ki tudjam találni végre.”

  Hát úgy tűnik, ez nem volt megfelelő megfogalmazás. Egészség volt, eltekintve attól a fél év méhnyakrák miatti parázástól. És hogy pontosan tudod a szerelem dolgot?? Hát köszönöm… A többiben meg csak úgy bénáztam, ahogy szoktam.

  Szóval. 2018.

  – Egészség: semmilyen rákom ne legyen, semmilyen komoly betegségem. Se nekem, se a családomnak. Legyünk egészségesek egész évben.
  – Szerelem: tényleg szeretnék szerelmes lenni, egy olyan férfiba, aki viszontszeret, illik hozzám, velem akar és tud is lenni (nem nős, nem külföldi, nem bolond), normális párkapcsolatot akar, és gyereket. Nem írok több mentesülést és kizárást – de légy szíves idén ne valami karmikus tanulnivalót hajts az utamba, mert úgy érzem, kész vagyok valami egyszerű, normális, inspiráló, szeretetteli dologra. Legyek vele bolog kérdések nélkül, asszem ez egy elég jó definíció.
  – Könyvem: adj nekem kreatívitást, tehetséget, szorgalmat és kitartást. Meg akarom írni idén, leginkább a keretre van szükségem, abban adj inspirációt.
  – Munka és pénzügyek: ha változást hozol, tedd azt úgy, hogy az anyagi helyzetem változatlan maradjon, és az idegeim is maradjanak megfelelő állapotban.
  – Egyebek: kímélj meg a tragédiáktól, és emberfeletti nehézségektől idén. Kérlek, a kihívásokat tartsd a megfelelő szinten – itt a megfelelő alatt azt értem, hogy lehet inspiráló, de nem akarok belőlük hatalmas jellemfejlődést.

  Legyen ez egy olyan év, amire hálával lehet visszagondolni, de ne úgy, hogy “hálás vagyok, hogy ennyit tanultam”. Legyen csak JÓ! :)

  Kérlek, kérlek, ne légy kobold!

  Legnagyobb bizalommal és szeretettel,
  Zs

  Kedvelés

  1. moki néni

   Kedves Univerzum!
   mm néven kértelek eddig, most variált a rendszer, nem baj, csak hogy tudd, hova kell nézned, ha olyanod van.
   Először is, köszönöm a laptop visszakapását. (nem lopás, csak bug valószínűleg, de fájt volna, ha elveszítem).
   Aztán köszönöm a 2017-et. Szakmailag mindenképp, hogy ki tudtam bontakozni, hogy – úgy érzem – szeretnek, kedvelnek. Hogy a Sárkánynő távozhatott, az mindenképp feldobta az év második felét.
   Köszönöm a 2017-et családilag. Mindenki egészséges a korának-állapotának megfelelően, megszületett Unokaöcsi2.0, és ment az élet a maga kerékvágásában.
   Köszönöm a 2017-et barátilag. A csajokkal a sok röhögést, a beszélgetéseket, az ivásokat, a karácsonyi másnapi bulit, hogy – ugyan fájdalmas úton -, de R. visszatért a társaságba. Hogy 2017-ben emelkedett a fb-ismerőseim száma.  – ezt csak mi tudjuk, miért vicces.
   Köszönöm, hogy 2017-ben a kívánságomnak megfelelően véghez tudtuk vinni a lakás felújítását.
   Köszönöm, hogy van munkánk, egészségünk, barátaink, szabadidőnk, vitáink.

   És akkor a kívánságok/kérések 2018-ra
   Nagyi költözése és a vele való hercehurca zajlódjon le különösebb konfliktus nélkül, nyugodtan. Találja meg a társaságát, és ne legyen igaza anyámnak, hogy nagyi halni megy oda, legyen nekem igazam, hogy ezzel a változással plusz éveket adtunk neki. És legyen egészsége még sokáig.
   Tyúkanyóék éljenek boldogan, egészségben, szeretetben továbbra is. És maradjanak ilyen jófejek.
   Anyám rendezze a viszonyait a távolabbi rokonokkal, most már álljon helyre az élete.
   Tesómmal még mindig van mit javítani a kapcsolatunkon, ez most már tényleg oldódjon meg. A gyerekeinek meg a feleségének sok szeretetet, egészséget, fejlődést. (utóbbit főleg a gyerekeknek)
   A férj gyerekeinek boldogságot, sikeres vizsgákat, jó munkát!
   A férj anyukájának ne romoljon az állapota.
   A férj tágabb családjának egészséget, nyugis készülődést a lagzira.
   Magunknak meg csak a „szokásosat”.
   Egészséget, nyugalmat, békét, kevés vitát, sok röhögést, utazást.
   Problémamentes autócserét.
   Legyen több a bevételünk továbbra is, mint a kiadásunk.

   És légyszi, a 22 éves (jövőre 23) fiúkollégámnak rendezd az életét. Vállalja fel, amit fel kell és kapjon egy olyan munkaajánlatot, amire nem tud nemet mondani. Sokaknak segítenél ezzel. Főleg nekem ;)

   Luciának idén is köszönöm a lehetőséget!
   Legyen minden úgy, ahogy lennie kell!
   Jövőre találkozunk! ;)
   moki néni (mm)

   Kedvelés

   1. moki néni

    És légyszi, hozz egy normális nőt R-nek, mert úgy tűnik, mégsem tud egyedül élni, és félek, ha nem lesz valaki, aki elkapja a …. izé, grabancát, akkor nagyon nagy bajok lesznek.
    Legkésőbb a szülinapjára kapja meg! :) köszi!

    Kedvelés

 30. Firenze

  Kedves Lucia, koszonom neked a lehetoseget ismet.
  Kedves Univerzum,
  A tavaly irt kereseim reszletezettsege valoszinuleg elriasztott a teljesitestol, igy iden rovidebbre fogom. Szeretnek anyagi fuggetlenseget, amit olyan munkabol szerzek, ami orommel tolt el, vagy szivesen nyernek is egy nagyobb osszeget. Szeretnem minel gyakrabban, elegedettseggel mondani, hogy boldog vagyok; nem mantrakent, hanem konstatalva az erzeseimet az eletemmel kapcsolatban. Kerlek, ne allits lehetetlen dontesi helyzetekbe, mint iden. D. legyen tovabbra is nyitott, egeszseges, kiegyensulyozott kislany. Koszonom neked. Ha megis szuksegesek a reszletek, tudod hol talalsz:-)

  Kedvelés

 31. Workaholic

  Kedves Univerzum!
  2018-ban az alábbi kívánságaim teljesítésére kérlek:
  1. A családom egészsége jó legyen, kerüljön minket a nagyobb betegség és a halál. Az egész, nagy családra gondolok, párokkal, gyerekekkel és leendő gyerekekkel együtt.
  2. Segíts nemkem megoldani, ami a pajzsmirigyemmel elcsúszott és hozd vissza a formámat, összességében én is legyek egészséges és energikus és olvadjon le rólam az a tíz kiló, aminek le kell.
  3. Kisfiúm érezzen rá a tanulás ízére és érje sok-sok sikerélmény az iskolában.
  4. Szeretnék gyereket szülni R.-nek. Egészségeset.
  5. Testvérem gyereke egészségesen szülessen és legyenek nagyon boldogok vele.
  6. Testvéreimnek kívánom, hogy sikeresek legyenek munkájukban, találják meg hivatásuk, érjék el céljaikat és keressen vele jól.
  7. R.-nek kívánom, hogy 2018-ban müködjön rendben az üzeme és kerüljék az üzemzavarok el. Termelhessen amennyit csak termelni akar.
  8. Utazzunk sokat és mindenhol olyan időjárás fogadjon, amilyen nekünk tökéletes.
  9. Ez sürgős! Jöjjön haza a macska egészségesen!
  10. Legyen olyan a munkám, hogy szeressem és legyeen benne sikerélményem.

  Kedvelés

 32. MKL

  Tyuhuj, köszönöm a lehetőséget! Mit kívánok?
  1. Egészséget minden csaladtagomnak, magamnak – és az állataimnak is, mert sokba kerül az állatorvos.
  2. Olyan munkahelyet, ahol újra szerethetem a munkát, nem pedig idegbeteg leszek tőle, és van egy jó kollektíva, akik közé jó bejárni, és mindezt legalább ennyi vagy inkább több fizuért, de teljesíthető munkaidővel.
  3. Utazhassak (mármint nyaralás, kirándulás céljából) legalább annyit, mint 2017-ben.
  4. Tudom, hogy ez szinte lehetetlen a mostani lakásárak mellett, de szeretnék végre egy saját lakást. Amennyiben elsődleges kérelmem nem teljesíthető jelenleg, akkor legalább a megtakarításom növekedjék, hogy előbb-utóbb elsődleges kérelmem is reális lehessen.
  Köszönettel
  Lilla
  Ui. Basszus, egyet kifelejtettem! Olyan régen vagyok egyedül, hogy már eszembe se jut, hogy lehetne párom is. Ha lehetne, legyen!

  Kedvelés

 33. ildiko

  Kedves Univerzum! 2017-ben megkaptam azt a lakást, amit évek óta elképzeltem magamnak.
  Köszönöm.
  Most a következőket szeretném:
  Minden szerettemnek egészséget és boldogságot. Magamat is szeretem, ne feledd!
  Szeretném, ha a lanyom, talalkozna végre az igazival, aki boldoggá tenné őt ,és tökéletes
  apja lenne az unokámnak. Az Á. nevű fiam, legyen sikeres a munkájában
  anyagiakban legyen jól eleresztve, és legyen többet családjával. D. nevű fiamnak
  teljesuljon a házzal kapcsolatos kívánsága, és küldhetnél valakit mellé,
  ,ráférne egy komolyabb kapcsolat.
  R. nevű fiamnak azt kívánom, hogy legyen türelmesebb, és rendeződjön
  lakásukkal kapcsolatos zűrzavar.
  Magamnak azt kívánom, hogy találjam meg azt az elfoglaltságot, ami kitölti majd
  az eletemet. Ja, és persze örömöm teljen benne. Itt kreativ dolgokra gondolok, vagy
  vagy valami csoda munkára.
  Előre is köszönöm, puszi

  Kedvelés

 34. MrsDilbert

  Kedves Lucia,
  Köszönöm idén is a lehetőséget!

  Kedves Univerzum!
  Idén nagyon jó voltál hozzám, szeretném, ha ezt a jó szokásodat 2018-ban is megőriznéd!

  A kéréseim:
  1. Szeretném ha én és a családom boldogok lennénk továbbra is együtt, mindannyian egészségesen.
  2. Szeretnék sikeres lenni az új munkámban, kevés stresszt, sok sikert!
  3. Szeretném a DietBet összes kihívását megnyerni, de nem azért, mert beteg vagy depis vagyok, hanem mert ügyesen betartom a kalóriacélokat és örömmel tornázom!
  4. Lányomnak sok sikert kívánok az iskolájában, továbbra is érezze jól magát,legyen boldog és kiegyensúlyozott, jóbarátokat, jó kapcsolatokat!
  5. Világbéke, civil öntudat, (kedves Univerzum, ezeket mindig elfelejted teljesíteni, pedig már többször rajta volt a listámon!!!) hisztériamentes választásokat!

  Köszönöm!

  Kedvelés

 35. zs

  Kedves Univerzum!

  – Szeretném, ha a férjem, a családom, és a barátaim mind-mind egészségesek lennének mentálisan és fizikailag egyaránt.

  – Szeretném ha végleg kigyógyulnék abból a betegségből (és az összes olyanból ami emiatt, vagy a kapcsolódó kezelések miatt kialakult) amivel idén küzdöttem, a kontrollokon legyenek jók az eredményeim.

  – Szeretném, ha anyukámnak nem fájna a lába, apukámnak nem fájana a dereka, és mindketten egészségben legyenek velünk még sok-sok évig.

  – Jó lenne, ha meg tudnánk végre venni az első saját lakásunkat, ami persze legyen szép és jó, és éljünk benne boldogan.

  – Tudjuk elindítani az örökbefogadást, és legyen egy egészséges, okos, csodaszép gyerekünk.

  – A munkahelyen szűnjön meg a gyűlölködés, az egymás háta mögött beszélés, és legyen megint az a jó hangulatú csapat mint régen.

  – Szeretném lefutni az első félmaratonom.

  – Szeretném, ha a tesómék is meg tudnák venni az álomházukat, és úgy alakulna az életük ahogy azt elképzelték.

  Azt hiszem 2018-ban ezek a főbb pontok. Köszönöm.

  Kedvelés

 36. MóniGM

  Először is: kedves Lucia, köszönöm a lehetőséget!

  Kedves Univerzum! Tavaly (is) a túlélésre játszottam, eddig úgy néz ki, bejött a dolog, bár még van kb. 18 óra az évből. (Nem, nem kell megmutatnod, hogy ennyi idő alatt is képes vagy bármire. ;) ) Ezt a hagyományt folytatva először is szeretném kérni, hogy a 2018-at is túléljem relatíve egészségesen, a családomban és ismeretségi körömben se legyen senkinek semmi komolyabb baja. Ehhez kapcsolódva szeretném jelezni, hogy a lábfejem idén elég támadásnak volt kitéve, jövőre már hanyagolhatnánk a témát. Köszönöm. Nagyon szeretném kérni, hogy sikerüljön az OKJ-s tanfolyamom összes vizsgája (nem pótvizsgaként, hanem elővizsga-írásbeli-szóbeli kombóban). Köszönöm. Adj kérlek erőt, hogy nemet tudjak mondani az elfogyasztani kívánt csokimennyiség legalább 70%-ra (mert azért nem vagyok saját magam ellensége), és valahogy vuduzd meg a testemet, hogy ne akarjon a nem-csokikból is mindent de mindent elraktározni. Ígérem, hogy fogok mozogni is (ha rendbe jön végre a lábfejem.) Köszönöm. Köszönöm az idei huncut célozgatásaidat is, de azt hiszem, eljutottam arra a pontra, amikor már a kevesebb néha több. Úgyhogy kevesebb rendszámtábla, nagyobb lelki nyugalom. Köszönöm. Kérlek, hogy találd ki végre, hogy be kell-e teljesülnie annak, amire most gondolok, vagy sem, de már belefáradtam a körkörös futkározásba. Köszönöm. Szeretném még, ha – ismét a túlélésre játszva – jövőre is megmaradna a munkahelyem, és szeretném, ha végre rendezni tudnám az anyagi ügyeimet. Köszönöm a meghallgatást és remélem, jövőre is pozitívan állsz a posztomhoz. Ja, és kérlek, hogy ha sikerül eljutnom valahova külföldre, ne gány idő fogadjon, mert nem mutat jól a fotókon. Meg én sem bírom az esőt. Köszönöm, asszem ennyi. :)

  Kedvelés

 37. Anikó

  Kedves Univerzum,

  Keressek, és tudjak félretenni legalább ennyi pénzt, mint idén. Ne legyenek bürokratikus, jogi és adóproblémáim.
  Maradjon mindenki egészséges, a családtagjaim, macskáim, pasim, és én is.
  Oldódjanak meg a munkahelyi problémáim, vagy így, vagy úgy, de ez ne járjon a fizetés csökkenésével, vagy kevesebb szabadidővel. Élvezzem a munkám.
  Fejlődjön a lovastudásom, élvezzem is, és találjam meg a nekem megfelelő lovat, akár saját, akár iskolalónak.
  Legyen a pasimmal a párkapcsolatom kiegyensúlyozottabb.
  M. tegyen sikeres érettségit, jó eredményekkel, ő is legyen kiegyensúlyozott és egészséges.

  Köszönöm!

  Anikó

  Kedvelés

 38. szinvaltoszemulany

  Kedves Univerzum,

  kérlek, hogy
  1. Legyen minden rendben az építkezéssel, és legkésőbb július végéig készüljön el a ház, ami természetesen hibátlan, gyönyörű és gazdaságos.
  2. Maradjon elég pénzünk a berendezésre is. (Meg ha nem nagy kérés, akkor még azon felül is valamennyi.)
  3.G-nek jöjjön össze a fotózás, legyen nagyon sok felkérése, és tudjunk megélni belőle, hogy nyugodt szívvel hagyhassa ott a mostani munkahelyét.
  4. Legyen több, tisztességesen fizető szövegírói megbízásom.
  5. Szülessen egy (vagy akár kettő) egészséges unokahugom/unokaöcsém. (Ha számít a sorrend, akkor a ház után ezt szeretném leginkább, szóval lécci, vedd figyelembe.)
  6. Szülessen A-nak egészséges kisbabája.
  7. Sikerüljön a sportot rendszeressé tenni az életemben, és megerősíteni a testemet.
  8. Találjak vissza a régi önmagamhoz, aki vidám volt, vicces, magabiztos, és magasról szart mindenre, még rád is. Szuper lenne megint ilyennek lenni, de ígérem, ha összejön, nem fogok szarni rád.
  9. Tudjak sok izgalmas programra eljutni, mozizni, olvasni, koncertet hallgatni, barátokkal fröccsözni.
  10. A családunkban szeretet, béke, jókedv, egészség legyen.

  Előre is hálásan köszönöm neked Univerzum, és Luciának a lehetőséget.

  Kedvelés

  1. aaolvas

   Kedves Univerzum,

   most jutott eszembe, ha elfogadsz még egy ilyen késői pontosítást a szerződésben, akkor hozzátenném, hogy az 5. pontban megnevezett unokaocs/unokahug nem helyettesitheto az unokatestveremeknel hamarosan megszuleto MASODunokaocsemmel/unokahugommal. A noveremnek lehessen lecci!
   A 6. pont pedig szuper, hogy folyamatban van, nagyon halas vagyok!!!

   Koszonom.

   Kedvelés

 39. T

  Kedves univerzum, akkor most teljesen pontosan és precízen:
  – megkapom a spinrazat és hat is nekem a gyógyszer, erősebb és egészségesebb vagyok
  – én és csak én vagyok Sz. B. barátnője, boldogok vagyunk együtt és egymással (és másnak se szar ettől)
  – senki sem lesz beteg v hal meg, akit szeretek (beleértve saját magamat is)
  Köszönöm

  Kedvelés

 40. czirjakani

  Köszönöm szépen!
  – Az első és legfontosabb kívánságom, hogy egészségesek legyünk mindannyian. A férjem, a gyerekeim és én sem betegedjünk meg. Kívánom, hogy legyen elég erőm és kitartásom odafigyelni az étkezéseinkre és az életmódunkra. Jövőre is legyünk legalább ennyire boldogok.

  – Kívánom, hogy 2018-ban a család mellett legyen sok időm és kitartásom a vállakozásom működtetésére. Kívánom, hogy a sok munkának sok pénz legyen a gyümölcse. Kívánom, hogy egy év múlva én adhassak álommelót 1-2 embernek.

  – Kívánom, hogy a gyerekeim jól érezzék magukat a kis közösségeikben, jó barátokra találjanak és könnyedén elérjék a kis céljaikat. Szeretném ha jól választanánk tanító nénit a fiamnak.

  – Kívánom, hogy a férjem nyugodtan tudjon dolgozni jelenlegi munkahelyein, a gyűlölködés és intrika kerülje el messzire. Kívánok neki anyagi és erkölcsi megbecsülést, valamint azt, hogy nélkülözhetetlen legyen. Kívánom, hogy mi győzzünk!

  – Kívánom, hogy ingatlanunkban és ingóságainkban kár ne essen, és legyen elég erőm és kitartásom azt a bizonyos összeget havonta félretenni, hogy végre bővíthessük a házunkat.

  – Jövőre is nyaralhassunk.

  – Kívánom, hogy végre magamra találjak és jobban hasonlítsak a régi mosolygós önmagamra. Jövőre keveset sírdogáljak és inkább vicces legyek, mint morgós és zsörtölődő. Szeretnék kigyógyulni a kólafüggőségemből és végre átaludni az éjszakákat. A saját elhatározásomból szeretnék legalább 30 kilóval könnyebb lenni jövőre.

  – Végül pedig kívánok boldogságot, jó szerencsét, új barátokat, békét és nyugalmat magunknak és mindenki másnak. Minden jót kívánok nektek is!

  Köszönöm szépen!

  Kedvelés

 41. nojszee

  1. gyogyuljon meg anyukam es legyen neki még jó pár szép elmenye velunk kozosen
  2. maradjon egeszseges az egesz csaladom es en is
  3. tovabbra is szeressek sportolni es legyen lehetosegem is ra, h heti rendszeresseggel 3-4x mehessek
  4. a munkara vonatkozo onallosodasi terveim/terveink haladjanak jol es/vagy talaljam meg azt a munkat/ceget, ami jol jovedelmez es oromet is okoz
  5. a sportolashoz kapcsolodoan alakuljon a testem a vagyott szep alak iranyaba a leheto legjobban, azaz egeszseges modon fogyjak le
  6. tegyek ujabb lepeseket a harmoniaban lenni onmagammal “eletfeladat” projektben
  7. megtalalni a társam es csaladalapitas
  8. sok jo barat, jo elmenyek es sok szabadidős, örömteli utazas

  Köszönöm köszönöm

  Kedvelés

 42. Rain

  Máris eltelt egy év? Ez gyors volt. Hát akkor lássuk.
  Mit is kívánjak… Először is: gyógyuljon meg a kölök, és azt sem bánnám ha leszokna a szájában turkálásról. Mivel az a stressztől van, az lenne a legjobb ha csökkenne a stressz az életében. Nem feltétlen úgy értem hogy robbanjon fel az ovi, inkább legyen az hogy 2018-ban sikerüljön kiköltöznünk Hollandiába, ahol aztán minden úgy alakuljon ahogyan elterveztük és legyünk egészségesek, legyünk biztonságban (anyagilag is), boldogságban mi hárman. Anyukám is legyen boldog, és ne legyen betegebb. Emlékezzen. A leánymacska is gyógyuljon meg záros határidőn belül, és ne másszon fel többet a karácsonyfára mert kénytelen leszek bundakesztyűt készíteni őkelméből. Sőt, mindenki legyen egészséges és boldog, főleg akiket szeretek. Legyen végre egy kutyám. A kutya is legyen egészséges és boldog. :) Varrhassak táskákat, olyanokat amikbe beleszeretek, legyen eszközöm ahhoz hogy ez összejöjjön. Jaj igen, legalább egy hetet töltsünk együtt a tesómmal, lehetőleg közben ne vesszünk össze és főzzön a gyereknek mindenfélét amiket évek óta ígér.
  Hirtelen más nem jut eszembe. Köszönöm :)

  Kedvelés

 43. orsi

  Szóval kedves Univerzum… nem tudom, hogy tavaly mit hagytam ki, vagy mit nem írtam le pontosan, de egyáltalán nem esett jól, hogy a 2 hónapos gyerekkel a karomon kellett Anyámat eltemetnem… szóóóval, jövőre lehetőleg ilyet ne (se halált, se temetést, se új gyereket). Tehát maradjunk egészségesek egész évben mindannyian, de leginkább Jankácska, mert ha közösségbe kerül, akkor szüksége lesz nagyon az egészségére és persze fejlődjön tovább ugyanilyen szépen, ahogy eddig. Nagyon szépen kérlek, hogy Jankával tényleg legyen minden a legnagyobb rendben, mert nincs nála fontosabb!
  Lehetőleg fejlődjek én is: amit kell, azt tanuljam meg (minden téren, nem csak pénzügy-számvitel tekintetében, de azért ne akkora “saját káron”), sikerüljön ahogy elterveztem ez az egész sulis dolog, és ha úgy akarod, a munka-téma is mehet. Illetve szeretném továbbra is ennyire nagyon élvezni az anyaságot!
  Zolinak is guruljon minden rendben (érted hogy értem?!), de jó lenne, ha kicsit többet lenne velünk itthon, tehát gurulhatna kevesebbet.
  Bízom benne, hogy amit eddig adtál jót, azt adod ezután is, és bízom abban is, hogy nagy csapást, veszteséget nem mérsz ránk. Kívánom, hogy a 2018-as évben is hasonlóan bőven legyünk örömben, boldogságban, ételben-italban, pénzben, mint idén, mert igen, ezek is fontosak ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Ja, meg jó lenne azért 2-3 wellness pihi vagy egy kicsit nagyobb nyaralás… tudod, csak hogy tényleg elég jól érezzük magunkat…

  Köszönöm! Bízom benned!

  Kedvelés

 44. doralona

  köszi a lehetőséget!
  Ugyanazt kérem, amit tavaly: mi L-el továbbra is legyünk együtt szerelemben, szerencsében, boldogságban, gazdagságban, egészségben. Sikerüljön nagyon klasszul az a két utazás, amit már tervezgetünk, és legyen mellettük még egy szuper nyaralás is. Az anyukák is legyenek boldogok és egészségesek, a barátok szintén, és utazzanak sokat mindannyian szép helyekre.
  Lucia, neked teljesüljön az összes kívánságod, és mindenki másnak is, aki ide írja, akár titokban is :)
  Köszönöm!

  Kedvelés

 45. Robi

  Igazából egyáltalán nem emlékszem hogy tavaly végül elküldtem-e a kívánságokat, de mivel egy csomó teljesült így is, 2018-ra mindenképpen megírom őket.
  Elsősorban legyünk mindannyian (a szűk hatfős család) még boldogabbak és elégedettebbek mint idén voltunk, veszekedjünk kevesebbet és legyünk elégedettebbek a munkahelyünkkel és iskolákkal. Ne utazzunk kevesebbet mint az idén, és ha lehet, sikerüljön végre elmenni a tengerhez is nyaralni 1-2 hétre. Legyünk legalább annyira egészségesek mint az idén, minél kevesebb (és komolytalan) betegségekkel, apukám műtétje pedig legyen sikeres, és legyen ő is egészségesebb mint idén. A gyerekek legyenek legalább annyira okosak és ügyesek és aranyosak mint idén, ápolják a barátságokat és a hitéletüket is. Kerüljünk el minden tragédiát és találkozzunk inkább sok-sok örömmel, boldogsággal és elégedettséggel. Ne legyen rosszabb az anyagi helyzetünk mint az idén, 2018-ban sikerüljön végre rendberakni, átépíteni és berendezni a házat és a kertet úgy ahogy szeretnénk, az öregecske autóra se kelljen többet költeni mint idén (és ne romoljon el), vagy (még inkább) tudjuk lecserélni jó áron egy jó állapotú és megbízható hat- vagy többszemélyesre, amiben mind elférünk. Hááát, nagyjából ez a minimum, és kedves Univerzum, köszönjük 2017-et is, jó volt!

  Kedvelés

 46. orsolya

  köszönöm! erre vártam :)
  Kívánok nektek minden jót. Mindenkinek minden jót. Világbékét, egészséget, boldogságot.
  Magunknak… Egészséget. Boldogságot. Szerencsét (nem feltétlenül a lottóötöst, csak az élethez, ami kell. azért kaparós sorsjegyeket továbbra is venni fogok. khm.) Megkaptam az álommelót (köszi!), szeretném, ha beválna, ha beválnék, ha túljutnék boldogan a próbaidőn. Hogy találjak pajtást a munkahelyen, aki vicces, és egy húron pendülünk, hogy át tudjak állni arra, hogy konkrétan munkába kell járnom. :) Hogy a gyerekeknek jó legyen az új ovi/suli, ne legyen nagy törés a külföld, hogy a férj bírja a stay-at-home-dadséget, hogy a házasságunk továbbra is legyen harmonikus, szeressük egymást, továbbra is igazi társak tudjunk maradni. Hogy a költözés gördülékenyen menjen, és az új lakással minden rendben legyen. Találjunk karate klubot, uszodát, RSG klubot a gyerekeknek, ahol jól érzik magukat.

  Köszönöm.

  Kedvelés

  1. Garamvölgyi Andrea

   hát, ha szabad, jövök én is. bár én rendszeresen beszélgetek az univerzummal. és most annyira klassz minden, hogy csak hálálkodni szoktam, és csak annyit kérek itt is és most is, hogy vigyázzon ránk, főleg így hármunkra (csodafickóra meg a kis wonder womanre, és szerény személyemre, a legszebb beteg bokájú lányra), főleg egészségügyileg, minden mást majd mi intézünk, illetve adja kezembe az eszközt (tudja, mi az) életem nagy álmához (tudja, mi az), mert akkor nagyon sok jó embernek lenne sokkal jobb az élete. Stop. :)

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.