úristen, mindjárt 2018 van, és még nem kívántam semmit

Az ember egy kicsit nem néz oda, és már megint itt van az újabb szilveszter, és már majdnem késésben vagyok a kívánós poszttal.

Szóval, aki eddig nem ismerte, az a lényeg, hogy nagyon sok idővel ezelőtt feltűnt, hogy bármilyen kívánságomat leírom a blogba, az teljesül, gyakorlatilag szó szerint (vagyis érdemes vele vigyázni), és már nem tudom, hogy kezdődött, hogy újév alkalmából bárki más is is kívánhat itt bármit a teljesülés jogos reménye mellett, de kialakult valahogy, nem én tehetek róla (asszem). Viszont mindenképpen jó ötletnek tartom a kívánságok megfogalmazását (kimondását, leírását), ami szerintem hatékonyabb egyébként az újévi fogadalmaknál is (vö. “jövőre fogyókúrázni fogok” és “jövőre 15 kilóval kevesebb akarok lenni”), a biliárdban is érdemes inkább a lyukat nézni, mint a fehér golyót.

(Nem beszélve arról, hogy mindig tökre meghatódom az ide leírt dolgokon).

A szerződési feltételek a következők:

1. A kívánságokat nem én teljesítem, hanem az Univerzum.

2. Az Univerzum egy rajtam kívül álló entitás, akinek a tetteiért én nem vagyok felelős.

3. Az Univerzum egy beteges humorérzékű ribanc, akinek érdemes nagyon pontosan leírni a kívánságokat, különben teljesíti őket, mármint szó szerint, azután ott áll kicsit ártatlan, kicsit kárörvendő tekintettel, és olyanokat mond, hogy “de hát ezt akartad, nem?”. (És ilyenkor késő azt válaszolni neki, hogy “de nem a kórházban akartam pihenni végre egy kicsit”).

4. Bármilyen kívánságot le lehet írni.

5. Ha valaki nem akarja, hogy publikáljam a hozzászólását, akkor ezt jelezze az elején, és nem fogom (titokban is lehet kívánni).

6. A határidő 2018. január 1., éjfél (kivéve nagyon indokolt esetben*).

És akkor kezdem én:

 1. A szokásos alapcsomag, vagyis a gyerek ne legyen komolyabban beteg (én sem), ne haljunk éhen, és a lehetőségekhez képest legyünk a lehető legboldogabbak, a munkáim továbbra is legyenek érdekesek és számosak (de azért kapjak tőlük levegőt).
 2. A tavalyi évben kértem valami csodát, amibe kissé zavarosan belekevertem a flamingós ruhát is, és szerintem az Uni ebből csak annyit hallott meg, hogy “flamingó”, mert idén elárasztott flamingókkal. Szóval a csodát még mindig várom, legyen jó (mármint nekem jó), legyen váratlan, és oldódjon meg tőle minden.
 3. A kocsinak ne legyen komoly baja (vagy legyen új autóm, az a lényeg, hogy a szaturnuszom még ne álljon bele a gépjármű csillagképbe egy darabig).
 4. Jövőre is utazzak legalább ennyit, mint idén.
 5. A barátok maradjanak legalább ilyen jó fejek (mármint az én barátaim, velem). A kedves ismerősök is.
 6. Van az a dolog a portugál cementlappal, a japáni kacsával és az eklektikus provansszal, az most már tényleg legyen meg (és ne őszüljek bele, hanem könnyed, légies léptekkel suhanjak a p.c.-on a j.k.-val e.p.-i környezetben).
 7. Izé, rendeződhetne végre a pedagógushelyzet a gyerek iskolájában**, bár ezt talán nem az Univerzum dolga lenne elintézni.
 8. A folyamatban lévő jó dolgok vagy mutassanak további pozitív előmenetelt, vagy teljesüljenek be.
 9. Nagyon szeretnék úgy istenigazából akarni valamit (mármint valami jót és lelkesítőt).

És akkor a végére egy kis flamingós kontent, csak hogy érthető legyen, miről beszélek az idei évvel kapcsolatban:

* Ezt a kikötést amúgy érdemes az élet számos területén alkalmazni, pl. “nem fogom megenni a tizedik (tizenegyedik és tizenkettedik) macaront is, kivéve nagyon indokolt esetben”.
** Tavaly év végén mindkét (nagyon jó) tanító nénijük megszűnt, az újonnan felvett egyszer csak nem vette fel a telefont az iskolának (és nem is jelent meg, a gyerekek körében azóta is népszerű téma, hogy mi történhetett vele), és akinél most vannak, az aranyos, de fél lábbal nyugdíjban, és nem bír velük egyedül, nem akar valaki jó környezetben, egy nagyon kellemes hangulatú iskolában tanítani alsósokat? Vagy angolt?

107 thoughts on “úristen, mindjárt 2018 van, és még nem kívántam semmit

 1. Bea

  Kedves Univerzum!
  Újfent köszönöm a lehetőséget.
  A legfontosabb: hálás vagyok a tavalyi évért: rengeteg szép élmény ért bennünket, minden betegségünkből felgyógyultunk, a súlyos autóbalesetét Neoex épp bőrrel megúszta.
  Erre az évre a kívánságom:
  1. Mindenki maradjon és legyen egészséges a családban (és mindenki más is)
  2. A Múzsa ne hagyjon el
  3. A harmadik kötetem is készüljön el, sőt, legyen siker!
  4. A negyedik kötetem is jelenjen meg és legyen siker!
  5. Az ötödik kötet legalább kéziratban legyen meg és akár így is legyen bestseller :D
  6. Legyen olcsóbb a koffeinmente kávé!

  Köszi a közreműködést, Lucia! :)

  Kedvelés

 2. kicsieper

  Erre már nincs is szó, harmadikáig halogatni az újévi kívánságokat. Azért teszek egy próbát, hátha elnézi az Univerzum ezt a kis csúszást:)
  Először is köszi-köszi! Egész jól teljesítettél a 2017-es kérésekben: egészség nagyjából rendben, kocsi egy álom, munka is ok!
  1. Alap és legfontosabb az egészség, az egész családnak (két és négylábúakat is ide értve). Édesanyámra idén extrán figyelj kérlek!
  Illetve ha menni kell, kérlek légy kegyes a macskával!
  Szintén alap, hogy legyen mit ennünk, és legyünk boldogok a gyermekkel a mi kis mikro családunkban!
  2. Szeretem a munkámat! Azt a pár felhőcskét kergesd el a fejem fölül kérlek! Szeretnék további sikereket megélni és boldogan végezni a dolgomat!
  3. Ezt a szerelem dolgot tegyük rendbe! Szerintem rengeteget tanultam már az egyedüllétről és a kapcsolatok működéséről, kiérdemeltem egy boldog, kölcsönös szerelmen alapuló párkapcsolatot újra! :)
  4. Az ingatlan tulajdonjogát idén tényleg rendezzük!
  5. Ments meg az irigy, álnok és rosszakaró emberektől!

  Köszönöm!

  Kedvelés

 3. citka

  Hinnye, nagyon késő van már az univerzummal beszélgetni? Szóval én szeretnék ilyen egészség-boldogság-öröm-siker-pasi-béke-nyugi pakkot én és kicsaládom érszére. és szeretnék megtanulni elölmászni, meg 6a-ig eljutni év végére.

  Kedvelés

 4. Nilüfer

  Kedves Univerzum!
  Igaz, hogy már másodika van, de ha egyszer most jutottam ide..

  Köszönöm a tavalyi megvalósult kívánságokat.
  Idén légy kedves, intézd el, hogy mindenki őrizze meg az egészségét, de legalább ne legyen betegebb, mint az idén! Ez a legeslegfontosabb.
  Kérlek, hogy minden közeli hozzátartozómnak( anyám, testvérem és családja, gyerekeim, unokám, csak hogy tudd) rendezz boldogságot, kiegyensúlyozott lelkiállapotot, a kamaszodó tizenegy évesnek egy kicsit simább kamaszkort, mert vacakul indult..
  Nekem csak egészséget és energiát, hogy megfeleljek, ahol meg kell felelni.
  Anyagilag is maradjunk legalább az idei szinten,de jobb is lehet:)
  Maradjon béke , ha nem is világon, de azt szeretném, legalább Európában!
  Köszönöm.

  Kedvelés

 5. egy sellő

  Kedves Univerzum, kedves Lucia, ezúton köszönöm a tavalyi kívánságok teljesülését. Az Univerzum jól teljesített, kivéve az én új állásomat – úgy érzem, ezzel azt üzeni, hogy meghaladja a kompetenciáját, vagy azt, hogy ezen nekem kell dolgozni, vagy azt, hogy nincs jobb, ebben az életkorban nem lehet váltani – tehát gyorsan kívánok újra, nehogy már ezen múljon.
  Egy sikeres évet a gyerekeimnek, – az ő szempontjaik szerint – de azért én is lássam, hogy boldogok. Egészséget mindenkinek, a várt gyermekek komplikációmentes megszületését. Akadálymentes életet és azt, hogy ha a körülményeken nem tudok változtatni, akkor hozzam meg a racionális döntést még ez év végéig. Utazásokat Luciának, Mucinak és magamnak, kevesebb aggódást, több szabadságot, világbékét és a gyűlölet alapú társadalom további fejlődésének megállítását. Persze azért szeretném megtalálni a normális távolságban lévő munkahelyet, ne kelljen annyit autózni, járhassak biciklivel.

  Kedvelés

 6. boris

  Kedves Univerzum!

  Az alábbiakhoz kellene a segítéség:
  Kerüljön el bennünket minden komolyabb betegség, baleset.
  A bébi szülessen épen és egészségesen, érett csecsemőként és én is épségben éljem túl a szülést és a terhességet.
  Az iskolaválasztást rövid, közép és hosszú távon is jól oldjuk meg.
  A barátainkkal legyen legalább olyan jó a viszonyunk, mint tavaly a rokonokkal meg jobb, mint most, a családon belüli harmóniából is elkellene több, mint ami most van, adj ehhez elég türelmet és megértést.
  Legyen olyan munkánk, amivel elégedettek vagyunk és elég pénzt keresünk ahhoz, hogy legalább azt ehessük, amit szeretnénk és oda utazzunk ahova szeretnénk.
  Legyen autóm, amit rendszeresen vezetek is és biztonságosan üzemben tartok külső segítség nélkül.
  Találjuk ki már végre, hogy hova költöznénk, találjunk ott egy megfelelő ingatlant – vegyük észre, hogy megtaláltuk – vegyük meg és nosza rajta, költözzünk.
  A pénzügyeinket kezeljük már végre úgy, hogy elégedettek lehessünk vele.
  Na, a végére egy komoly feladat: Szuszinga 5 éves korára legyen egy teljesen átlagos ötéves, csináljon mindent a korának megfelelően, pl. beszéljen.

  Kedvelés

 7. ariennn

  Kedves Univerzum,
  A tavalyi évet elég jól lehoztad, köszönöm. szerintem raktál bele extrákat is, csak hogy ne parázzak, ezt is köszönöm.
  Amit idén szeretnék:
  – egészség magamnak és az egész családomnak, barátaimnak
  – inspiráció, lelkesedés, céltudatosság
  – mielőbb valami kihívást jelentő, ámde jól fizető munka, ami közel van hozzám.
  – jó lenne ha újra (jó)nőnek érezném magam…és ennek kapcsán jöhetne egy izgalmas kapcsolat is.
  – a nehézségekhez (ha lesznek) adj sok-sok erőt.
  Maradok őszinte híved.

  Kedvelés

 8. Jusztina

  Hát jó. Végig gondolom. Leírom. Úgyis ez a neheze, hiszen mi van, ha nem jól fogalmazom meg, mi van, ha kimarad valami, mi van, ha tényleg teljesül…
  Hiszen akkor nincs hárítás, hogy nem tehetek róla, hogy a sors “áldozata” vagyok, hiszen én kértem.Ja, hogy nem pont úgy, nem pont akkor,.. Kockázat nélkül nincs siker. :)
  Kérem, hogy a sorsom útján haladjak szeretetben, örömben, jólétben, sikerben, egészségben. Kérem, hogy boldog, beteljesült párkapcsolatban éljek, a számomra megfelelő társsal, egységben, kölcsönös, felemelő érzelmekkel egymás iránt.
  Kérem, hogy megértsem mindazt, amit itt az ideje megértenem, tudjam mindazt, amit itt az ideje tudnom, tisztán lássam mindazt, amit itt az ideje tisztán látnom.
  Kérem, hogy a családomban, munkahelyemen és minden közösségben, ahol jelen vagyok, tevékenykedek harmónia, szeretet legyen.
  Kérem, hogy a megérzéseimre hallgassak, bízzak bennük, higgyek magamban.
  Kérem, hogy munkámban, tevékenységeimben örömet, kiteljesedést találjak.
  Kérek pénzbeli bőséget életembe, amivel jól tudok élni, jóra használom.
  Kérek lehetőséget arra, hogy legjobb képességeim szerint segítsek családtagjaimnak, körülöttem lévőknek olyan formában, mértékben, ami az ő sorsútjukhoz szükséges.

  Kedvelés

 9. lanyazurbol

  Kedves Univerzum!

  Köszönöm a tavalyi évet: a gyerekek suliját, a lakást, sarkifényt, a barátokat és a boldogságot.

  Fontos h.tisztázzuk: amikor az egész családra gondolok (pl. az egészség kapcsán), akkor magamat is beleértem. Azaz család=gyerekek, én, Apu, öcsém, Évi, Juditék, és az összes oldalági rokon. Plusz a barátok.
  Nem tudom, h.pasi fronton hogyan fogalmazhatnék pontosabban:( pedig tényleg csak egy hajszál választott el, még villodzó szivecskék is voltak talán.

  Na szóval az idei év:
  Egészség és boldogság mindenkinek a családban. Engem is beleértve. Épüljek föl hamar a térdbalesetemből és utána legyek ugyanolyan aktív, mint előtte. Tudjam folytatni a tavaly elkezdett dolgaimat. Ne haljon meg senki, aki fontos nekem.
  A gyerekek továbbra is legyenek ilyen jófejek és okosak. Ne stresszeljenek a sulin. És legyen minden rendben a barátaikkal. Ne szenvedjenek attól, hogy nem olyanok, mint az átlag, sőt, tanulják meg, hogy ez tök jó:).
  A munka legyen továbbra is olyan, mint az utolsó negyedévben volt, minimum ennyi fizuert. Békéljek meg végre a főnökömmel. Ne engedjem, hogy tovább mérgezzen. Akit meg muszáj elviselnem, azzal legyek türelmesebb.
  Legyen elég türelmem Apuhoz. Találjon valami értelmes hobbit és legfőképpen barátokat.
  Továbbra is legyen időm a hobbijaimra (csillagászat, éneklés, sport, sütés, természet) és az önkénteskedésre is.
  Utazzak sokat a gyerekekkel és nélkülük is. Lássuk a tengert.
  Csináljam meg a jogsit. És vezessek is.
  Öcsém és Évi is lelje meg a párját.
  Sok móka, nevetés, koncert a barátaimmal. Köszi, h.vannak.
  A lakás legyen teljesen készen, még tavaszig. És ne áztassak el senkit/semmit alattam, sőt máshogy se károsítsam.
  Maradjak ezen az úton, ahol önmagam lehetek, és boldog.

  A pasi téma ugyanaz, mint tavaly. Én készen állok, most mar jöhetne egy vicces, okos, velem rokon gondolkodású, engem és a gyerekeim is szerető, nem pszichopata, szabad, felnőtt férfi, aki támogat engem az életem minden területén, én meg őt. Igazából már itt van, csak vagy szánja el magát végre, és kezdjen udvarolni sürgősen, vagy álljon odébb. és hagyjon utat másnak. Szóval idén lépjünk túl arról a pontról, hogy megtaláljuk egymást, és villódznak a szívecskék, mert egyszerre egymásba szeretünk. Ezt most idén mondjuk is ki, és legyünk együtt.

  Világbéke és egy élhetőbb Magyarország.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 10. Merylla

  Kedves Univerzum! Mielőtt elkezdtem ezt írni, elolvastam a tavalyi kéréseket és rá kellett jönnöm, hogy ugyanazt kérem, mint tavaly. Nem pont azokat intézted el, amiket kértem, de végülis nem volt olyan rossz ez az év. Azt szeretném még, hogy legyen bennünk béke és nyugalom, kicsit több mint idén volt, na jó, sokkal sokkal több. Aztán legyünk egészségesek, legyen végre egy rendes lakásunk, tudom, valamiért itt kell maradnunk, de én már lepnék tovább. Legyen egy normális, megbecsült munkám, olyan fizetéssel, amivel azt érzem, hogy van értelme csinálni, bár nem most akarok meggazdagodni. Köszönöm neked és Luciának is a lehetőséget.

  Kedvelés

 11. Anna Gyöngy

  Hello Univerzum!
  2017 nem volt valami jó év nekünk (ne gyere azzal, hogy sokkal rosszabb is lehetett volna). De próbálok hálás lenni azért,amim van – elsősorban a férjemért és a gyerekekért. Most ezeket szeretném kérni 2018-ra:
  1. A családban mindenki legyen alapvetően egészséges, ne legyünk betegebbek, mint tavaly. Szegényebbek se.
  2. T-nak szülessen egészséges babája akkor, amikor szeretnék és legyenek vele nagyon boldogok.
  3. Anyu és Apu legyen jobban külön-külön és egymással is.
  4. Vissza tudjak menni 6 órában dolgozni, ne költözzön el a munkahelyem messzebbre és jól össze tudjam egyeztetni a családra/magamra fordított időt a munkával. Érezzem magam elég jól a munkahelyemen és el tudjak jönni amikor lejár a munkaidő.
  5. A férjemmel mindketten tudjunk sokat sportolni, egészségesebben élni. Legyen időnk a gyerekekre, egymásra, magunkra, legyünk türelmesebbek a gyerekekkel és ők is legyenek egy kicsit türelmesebbek.

  Kedvelés

 12. zsuzsi

  Kedves Univerzum,
  köszönöm az idei munkádat, megint egész jó munkát végeztél. (jó-jó, nem akarlak hergelni, a fontos dolgokban nagyon jót). Köszi az új munkahelyet, minden kívánt szempontnak megfelel, az pedig az én felületességem, hogy az előzővel megegyező fizu kimaradt a kívánságból. A kerttel sokat haladtunk, a babák édesek, szépek és okosak, mindenki egészséges.
  Akkor tehát az idei lista:
  – maradjunk egészségesek mindannyian, B vizsgálata ne adjon okot aggodalomra, és ne legyenek rosszullétei
  – éljünk békében és nyugalomban
  – B-nek sokkal kevesebb stressz a munka miatt (Figyelj: sokkal kevesebb. Nem ugyanennyi, és nem több. Gy.k. könnyű és kényelmes munkák)
  – A. szeresse az új munkahelyet, legyen gyerek-kompatibilis és érdekes feladatokat kapjon. Ismerjék el.
  – Á. legyen továbbra is okos és édes fiúcska
  – szeressék egymást továbbra is. Emmát egyelőre halasszuk el, majd jövőre beszéljünk róla
  – esetleg házasodjanak össze, ha van még egy kis kapacitásod
  – Zs. legyen boldog, találjon olyan párt, aki jól szereti mindkettőjüket,
  – valamint egy kedvére való munkahelyet. Innen jöjjön az ő listája:
  – klassz lenne, ha K. ilyen szuper maradna idén is (és a család is, év végére tök jófejek lettek!)
  – számomra kedvező eredménnyel sikerülne lezárni a bíróságon lévő bullshiteket
  – befejezném végre a sulit (ez igazából csak rajtam múlik, úgyhogy ide nekem a világ minden motivációját)
  – utána elkezdeném a könyvemet
  – lehetne új orrom, olyan, mint a régi volt
  – ki tudnám találni, hogy honnan lesz lakásra pénzem, szóval, ha van valami tipped, szeretettel várom.
  Köszönöm a tavalyi évet. Nagyon sokat tanultam, nagyon erős lettem, és már tudom, hogy jöhet bármi, kibírom és megoldom. Köszi, hogy adtál mellém ilyen embereket, akik ennyit segítenek és tényleg mindenben mellettem állnak. És köszönöm a legboldogabb karácsonyomat ever.
  Köszönöm én is, és mindenkinek teljesüljön minden kívánsága!

  Kedvelés

 13. natimama

  Kedves Univerzum, kedves Lucia! Máris hálával tartozom Nektek: épp az utolsó pillanatban láttam meg a kívánós poszt megosztását a fészen… Hála! Hála! Hála!
  Szóval akkor 2018, egy kicsit konkrétabban, mint az előző évben…
  Első és legfontosabb az EGÉSZSÉG!
  Figyelmezz a gyerekeinkre, unokáinkra is, légyszi! Ha ők boldogtalanok, nekünk sincs rendben a lelkünk.
  Aztán: idén belecsapunk a lecsóba, elkezdjük IGAZÁN vidéki életünket: baromfiudvart építünk, veteményest telepítünk, tészta-gyártásból fogom előteremteni a mindennapi betevőnket.Fogd a kezünket, ha úgy látod, szükségünk van rá.
  Jó lenne, ha intéznél némi tőkét a tésztagyártó manufaktúrám beindításához. A pénznek is mindig van helye, ne tartsd vissza magad, de, ha küldesz egy EMBERT (legyen az könyvelő, jogász, arculat-tervező, mittomén), aki terelget szakértelmével az indulásnál, majdan pedig együtt örül velünk a sikereinknek is, nna, AZ ÓRIÁSI SEGÍTSÉG LESZ!!!!
  Szeretném, ha 2018 ismét Erdély-év lenne! Együtt tölteni egy-két hetet az ottaniakkal, a fenyvesekkel, felfedezni újabb helyeket!!!!!! Hadd menjünk hát!

  Köszönöm, hogy leírhattam, csóközön! :)

  Kedvelés

 14. Timcsa

  Kedves Univerzum!
  Legyünk egészségesek és egyre egészségesebbek mindannyian.
  Kisfiam kapja el végre a fonalat olvasás ügyben, és a tanító nénije ne utáltassa meg vele jobban a tanulást.
  Bámulatos dolog lenne tőled ha a főnököm elhúzna nyugdíjba és kapnánk helyette egy jófej, okos embert, aki nem gyötörne ennyit.
  Ha még jut ránk energia jó lenne, megint utazni, úgy, mint tavaly.
  Köszi, de nagyon!

  Kedvelés

 15. Matifa

  Kedves Univerzum, majdnem elfelejtettelek kívánságostól, de az utolsó pillanatban elém ugrott a kívánós poszt, remélem, ez azt jelenti, hogy teljesíteni szeretnéd.
  Legyen 2018 nagyon jó. Maradjon meg minden hozzámtartozóm legalább ilyen jó egészségben, és találkozzak velük kellemesen sokszor.
  Legyen az utolsó műtét könnyű, sikerüljön jól, és hozza meg azt a felszabadulást, amiért az egészet elkezdtem. És úgy általában teljesüljenek végre az utóbbi pár év céljai a testi részt illetően egészen, az is amiben eddig csak botladoztam vagy ide-oda táncoltam.
  A kék és a zöld téma bontakozzon ki és ragyogjon. Találjam meg a következő lépést és érjem el az áramlást.
  Legyen ez egy olyan év amikor végre a kötelező körökön felül utazásra és örömre is gond nélkül költhetek.
  És persze világbéke és a kívánt jók Luciának és Mucinak.

  Kedvelés

 16. J.

  Kedves Univerzum! Nagyon meglepően jól teljesítesz, köszönöm. Az idei kívánságaim eleje hasonló, mint eddig: legyünk szerelmesek egymásba a párommal, sokáig, legyen jó nekünk együtt, és továbbra is tudjunk konfliktusokat megoldani. A családunkból maradjon mindenki a jó hangulatban, egészségben, életben sokáig, mi is. Tavaly kihagytam a konkrét kéréseket, de kérlek, ne úgy rendezd anyukám problémáit, hogy hónapokra munkaképtelenné teszed; maradjon állapotához mérten egészséges, munkaképes és jó hangulatú. Apukám is. Írtam, hogy bővíteni szeretném a családot, és vicces módon mindkét erre vonatkozó gondolatom teljesítetted, nagyon köszönöm. 2018-ban szeretném lehetőleg időre, könnyen és gyorsan megszülni a babát, aki legyen egészséges és boldog, és kérlek, semmilyen probléma ne legyen közte meg a macskák között (de mindeközben a macskák is legyenek egészségesek és boldogok). Viseljük könnyen a változást. Szeretném azt is, ha a terhesség kellemetlen tünetei is megszűnnének legalább egy kis idő múlva (még mindig úgy, hogy a gyerek közben egészséges és jól fejlődik). Köszönöm az eddigieket; a több szeretetet a világba kérésemhez hozzátenném, hogy több megértést is, kérlek. Köszönöm neked és Luciának is.

  Kedvelés

 17. Anaid

  Kedves Univerzum!

  Köszönöm, hogy olyan jól válogattál és az igazán fontos felét teljesítetted a tavalyi kívánságaimnak.
  Köszönöm, hogy tesómnak és pasimnak lett jó munkahelye ahol szeretik őket és jó fizetést kapnak.
  Köszönöm, hogy anyu és apu és minden körülöttem lévő egészséges. Idén szeretném ha ezek a dolgok ugyanígy maradnának.
  Köszönöm a pasit és szeretném ha ez is ilyen jól működne idén is. Legyen E velem nagyon boldog.
  Jó volt, hogy van melóm bőségesen és ezzel együtt anyagi biztonságom is. Szeretném, hogy idén is legyen elég munkám, olyan amit élvezettel csinálok és kijövök belőle sakkozás nélkül anyagilag és időben.
  Szeretnék egy kicsit több pihenőt tartani, mint tavaly, úgy, hogy ez valódi pihenés legyen és az anyagi helyzetem ne legyen rosszabb tőle. Úgy gondolom ezt, hogy legyek olyan kipihent és kiegyensúlyozott, hogy jusson erő és kedv a hobbikra is szépen.
  Szeretnék elutazni nyaralási célból E-vel Berlinbe vagy Barcelonába.
  Kérlek, hogy a félelmem és aggódásom tovább csökkenjen, nem azért mert beigazolódnak, hanem azért, mert belátom, hogy alaptalanok.
  A gyerek kérdést rád bíznám. Két kitételem van a dologgal, ne legyen olyan, hogy azt hiszem igen és közben nem, ha pedig igen akkor legyen egészséges.
  Szeretném, hogy körülöttem mindenki egészséges, kiegyensúlyozott és boldog legyen, teljesüljenek az álmaik és vágyaik.

  Köszönöm és puszi!
  Anaid

  Kedvelés

  1. Anaid

   Kedves Univerzum!
   Hátha olvasod év közben is, szeretnék pontosítani: “Legyen E velem nagyon boldog.” helyett: Legyünk E-vel nagyon boldogok egymással testi-lelki szerelemben és szeretetben, elfogadásban, parák és félelmek nélkül. Köszi, kb. azóta nyomaszt, hogy nem fogalmaztam pontosan amikor leírtam :).
   Puszi!
   Anaid

   Kedvelés

 18. pazs

  Kedves univerzum,
  lemaradtam, de indokolt.

  Szeretnék egészséget nekem és a családomnak, anyagi egyensúlyt (esetleg lottó főnyereményt) és hogy meglegyen az öt dolog, hogy együtt öregedjünk meg boldogan (az öregedést nem 2018-ban). Köszönöm.

  Kedvelés

 19. Ane

  Kedves Univerzum,
  2017-et nem pont így terveztem volna, de sebaj, majd a 2018.
  Kezdjük itt is az alapcsomaggal: egészség legyen a szűkebb- és tágabb családi körben egyaránt.
  Pénz is kéne: azon felül, hogy jó lenne könnyedén kifizetni az albérletet, bérletet, megélhetési költségeket, jusson utazásra, új élményekre, új ruhára akár, ja, és mindez szuper lenne a család anyagi támogatása nélkül, önerőből.
  Mindegy, melyik irányba alakulnak végül szakmailag a dolgok, de tudjak végre dönteni és kitartani a választott irány mellett, és ez hozzon minél hamarabb sikereket is (különben el fog veszni a lendületem :P). Ismerjék el és fizessék is meg a munkám, és tudjak végre normálisan megélni belőle (legálisan, haha).
  Nagyon kéne valami szuperjó közösség: barátok például, akár úgy is, hogy együtt dolgozunk, ezt rád bízom.
  Kéne még legkésőbb idén nyár elejére az a kb mínusz 8 kg, na nem a táskám súlyára értve (bár bírnék kevesebbet cipelni), hanem a saját testsúlyomra célzok. Ne adjam fel az edzést, fussa rá a keretből, és tudjam megtartani amit végre elérek. Lelkesen. Motiváltan.
  Szeretnék megint kitartást, lendületet, magamba vetett hitet, hogy tudjak célokat kitűzni és azokat elérni, ne helyben szüttyögjek már tovább…
  KÖSZI!!

  Kedvelés

 20. liza

  Kedves Univerzum, a következőket szeretném 2018-ra:
  1. Ez egy együttesen érvényes kérés, aminek minden tagjának együttesen és egyszerre kell teljesülnie, miszerint a gyereket vegyék fel arra a helyre, amit kinézett magának ÉS az a hely tényleg legyen annyira csodálatos, amilyennek a nyílt napon tűnt ÉS érezze magát ott nagyon jól ÉS szeressék ott ÉS keressünk négy éven át annyit, hogy ezt finanszírozni tudjuk.
  2. 2018 szeptemberig legyen még sok olyan munkám, mint az utolsó kettő – pontosabban pont annyi jöjjön, amennyit még idegösszeomlás nélkül meg tudok csinálni, de annyi viszont jöjjön, és keressek vele elég sokat. (ld. 1. pont)
  3. Szeptembertől biztonsági okokból szeretnék egy stabil munkahelyet, ahol stabilan ugyanannyit lehet keresni, szeretnék gyorsan (szeptember folyamán) munkát találni, ami kitart 4 évig.
  4. A férj projektje működjön, ő élvezze, a partnereivel maradjanak barátok, és futassák fel.
  5. Az eddigi gebaszokból jöjjünk ki teljesen és véglegesen.
  6. Annyira szeretnék egy klasszikus idilli nyaralós vízparti csillezős családi nyarat.
  7. Lucának és Mucinak minden jót + hála a hot spot üzemeltetéséért.

  Kedvelés

 21. Bell

  Kedves Univerzum!
  Először is a szokásos: szeretném ha a családom és a szeretteim egészségesek lennének, maradnának ebben az évben is.
  Ezen kívül szeretnék szeretetteli boldogító párkapcsolatban élni és ebben a kapcsolatban teherbe esni. A teherbeesés után problémamentes terhességet szeretnék valamint komplikációmentesen háborítatlanul megszülni az egészséges kisbabánkat. És gyorsan épüljek fel a szülés után. Nem baj ha a szülés 2019-ben fog megtörténni, de a teherbeesés jó lenne 2018-ban.
  És persze szeretnék jó sok jó szexet.
  Szeretném ha sikeresen venném a lelki fejlődésem következő lépcsőjét és képessé válnék biztonságosan kötődni.
  Ezen kívül szeretnék végre elköltözni egy tanyára. Nem kényszerűségből, hanem mert nekünk az lenne a jó.
  Ja és induljon el az új karrierem is, legalább annyiban, hogy kezdjek el foglalkozni vele, tanulni.
  Előre is köszönöm! Egy év múlva találkozunk!

  Kedvelés

 22. Sári

  Kedves Lucia és Univerzum! Már nem is tudom hányadik évben írok ide, de az idei lesz eddigi életem legszebb éve. Ehhez kérem a segítséged.
  – Egészség.
  – A lányomnak az egyetemen minden vizsgája sikeres legyen. Éljen továbbra is szerelemben kedvesével.
  – A fiam találja meg azt ami igazán érdekli és tudjon jól megélni belőle. ( a pánikrohamait légyszíves mellőzd – köszi).
  – A férjemmel legyünk továbbra is szövetségesek. Adj neki erőt, hogy amit igazán szeretne megvalósuljon.
  – Végül magamnak azt, hogy könnyebben túllépjek dolgokon és hogy ne agyaljak annyit. Tartsd meg a barátaimat, családomat, a kilóimat viszont viheted.
  – Add, hogy ne fojtsam meg azt, akit te nagyon jól tudsz. ☺

  Kedvelés

 23. Sári

  Kedves Lucia és Univerzum! Már nem is tudom hányadik évben írok ide, de az idei lesz eddigi életem legszebb éve. Ehhez kérem a segítséged.
  – Egészség.
  – A lányomnak az egyetemen minden vizsgája sikeres legyen. Éljen továbbra is szerelemben kedvesével.
  – A fiam találja meg azt ami igazán érdekli és tudjon jól megélni belőle. ( a pánikrohamait légyszíves mellőzd – köszi).
  – A férjemmel legyünk továbbra is szövetségesek. Adj neki erőt, hogy amit igazán szeretne megvalósuljon.
  – Végül magamnak azt, hogy könnyebben túllépjek dolgokon és hogy ne agyaljak annyit. Tartsd meg a barátaimat, családomat, a kilóimat viszont viheted.
  – Add, hogy ne fojtsam meg azt, akit te nagyon jól tudsz. ☺

  Kedvelés

 24. Csilla

  Kedves Univerzum!
  Elsősorban egészséget szeretnék az egész családnak. A gyerekek állják meg a helyüket a suliban, a nagy első vizsgaidőszaka legyen sikeres. És a többi is. A munkámban alakuljon minden jól, sikerüljön az álomállás számomra. És anyagilag is legalább ennyire legyen stabil a családunk.
  Köszönöm a lehetőséget Luciának. :)

  Kedvelés

 25. fűzfavirág

  Kedves Lucia, köszönöm az idén is a lehetőséget :)
  2017 jó is volt, meg nyomasztó is, de mindent összeszámolva inkább jó, szóval köszi, Univerzum!
  Először kívánom idénre, hogy mindenkinek minden kívánsága teljesüljön.
  Másodszor, és most szokatlanul pontos leszek: édesanyámnak teljes, boldog, egészséges évet.
  Férjemnek semmilyen betegséget, sok munkát, és mind szeresse, és további sikereket.
  Fiamnak egészséget és egy kedves barátnőt (nem barátot, hanem szerelmet, aki viszontszereti).
  Lányomnak egészséget, szép esküvőt és kevesebb kihívást, viszont elég munkát és sikert.
  Testvéremnek egészséget és békésebb munkahelyet (ugyanezt, ugyanígy, csak a kollégák legyenek normálisabbak).
  Magamnak egészséget és ha lehet, maradjon meg a munkahelyem, csak álljon kicsit biztosabb lábakon, mint az idén, és legyen kicsit kevésbé stresszes.
  Valamint békét, nyugalmat és boldogságot az egész világnak!

  Kedvelés

 26. DrMorcz

  Kedves Univerzum,

  Én csak egészséget szeretnék minden szerettemnek, különösen a gyerekeknek, és ha lehet, magamnak is. Emellett azt, hogy a helyzetben, amit ismersz, ember tudjak maradni, és végig tudjam csinálni, a szeretteim érdekében.

  Kedvelés

 27. Mikkamakka

  Kedves Univerzum!
  Hála az elmúlt évekért! Összességében nincs okom panaszra.
  Kérnék
  -a szeretteimnek testi-, lelki egészséget és biztonságot
  -a Nagy márciusi műtétje sikerüljön jól, viselje jól -amennyire ezt lehet
  -sokkal-sokkal több türelmet nekem (a dackorszakhoz és a kialvatlansághoz, de inkább kevesebb dacot és több átaludt éjszakát). Ha nem is tökéletes, de legalább elég jó anyja tudjak lenni a gyerekeimnek- mint amilyen 2015-16ban voltam a Nagynak.
  – a Kicsi legyen sokkal-sokkal jobb alvó, mondjuk fél éves korára.
  – a Nagy klassz oviba járjon, ahol az óvónők is jók. Szerezzen barátokat, érezze magát nagyon jól.
  – bátyámnak boldog párkapcsolatot, ugyanezt kérném más egyedülálló szeretteimnek is! -2017 a válások és szakítások éve volt
  -a Nagy szeresse a Kicsit :) -amennyire egy Nagy szerethet egy Kicsit ;)
  -találkozzunk többet a “Szeparéval”, maradjunk meg egymásnak támaszként, barátként
  -sprituális közösség legyen része az életemnek,
  -a házasságom maradjon ilyen szuper, mint amilyen most.

  Kedvelés

 28. Bea

  kedves Univerzum, most nagyon nevettem…. Tavalyi kéréseimet visszanéztem, h tudjam, mi, hogy teljesült, ha egyáltalán. Van ami igen, van ami so-so, van, amit saját hatáskörben kellene intézni, nem kívülről várni a megoldást.
  A legviccesebb viszont ez: “a tavalyi kérésben igényelt barát/társ teljesítése tökéletesen sikerült, igaz, nem tértem ki arra, h másnemű társat szeretnék, nem barátnőt, de a magányomat így is oldotta, köszönöm
  de akkor: férfiből való embert, akivel jól tudnám magam érezni és ő is így van velem (szóval kölcsönös a dolog)”
  Örömmel jelenthetem, h IGEN, teljesült! Nem egészen úgy, ahogy elképzeltem, de azért maximális respect az Univerzumnak…. Holnap lesz 4 hónapos a kisunokám, aki férfiből van!

  És akkor a mostaniak:
  Gyerekeim érezzék jól magukat a bőrükben, az életükben, ha nem így lenne, képesek legyenek változtatni rajta. Tanulásban, munkában találják meg az örömet, és a sikert is.
  V baba fejlődjön és gyarapodjon ahogy eddig is, legyen mindig olyan kiegyensúlyozott, derűs, mint most.
  Minden rokonom, barátom, szerettem, és az ő szeretteik is legyenek egészségesek, semmi betegség, semmi eü. dráma. Baleset sem!
  Anyagilag ne legyen rosszabb, mint 2017.
  Sikerüljön a lakásprojekt, olyan eredménnyel, h ne legyen okom megbánni.
  Azt hiszem, a barát/társ kérdést nem forszírozom tovább, vagy először magamnak, magamban kellene megfogalmazni, h pontosan mit szeretnék.
  Utazás, a régen vágyott, titkos célországba, és/vagy bárhová máshová is.
  Előre is köszönöm, és Luciának is a lehetőséget.

  Kedvelés

 29. rmoeva

  Kedevs Univerzum,
  igyekszem nagyon pontosan fogalmazni. 2017 végülis, összességében nem volt rossz, de jó lenne egy olyan év már, aminek a végén nem váltok országot, mert jó nekem ptt ahol vagyok.
  Az új munkahelyem hozzon anyagi biztonságot, de ne _csak_ azt. Találjam meg újra az élvezetet a szakmámban és érezzem magam biztonságban, támogató légkörben. Találjak buddy-kat akikkel le lehet ülni ebédelni / kávézni és kidumálni a dolgokat, ne egyedül kelljen küzdenem a nehéz helyzetekkel.
  Szeretném, hogy mindketten megtaláljuk a helyünket és barátokra leljünk ezen az új helyen, és a világpolitika se alakuljon úgy, hogy nekünk rossz legyen.
  Szeretném, ha szüleim egészsége végig stabil lenne, nem úgy mint tavaly, ahol az év eleje és az év vége között nem volt jelentős különbség, de közben azért adódott egy válltörés. Sokat izgultunk / izgulunk értük az utóbbi időben, és őket is megviselik a csapások. Szeretném ha élvezhetnék az életet még kicsit ahelyett, hogy azon aggódnának hogy mi jöhet még.
  És mi is maradjunk egészségesek, meg a gyerekek is. A kicsi találja meg merre megy az alapképzés után, és legyen az neki jó. A nagy úgy látom jó úton halad, maradjon is így, szeresse a munkáját meg a párját, idegeskedjen levesebbet, és olyan balesete se legyen amiben ő nem sérül meg.
  2018 ne hozzon váratlan tragédiát, nehéz helyzetet, jó lenne, ha szépen békésen, akár kicsit unalmasan ketyegnének a napok.

  Kedvelés

 30. ladyvengeance2

  Én egészséget kérek mindenkinek, a többit meg tudnám oldani mondjuk a huszadik heti ötös lottó főnyereményből, szóval sok elaprózott kívánság helyett én idénre ezt kérem. Ja, es ebből más kívánságait is meg tudnám oldani, úgyhogy kedves Uni, dupla haszon lenne.

  Kedvelés

 31. Manka

  Kedves Univerzum! Köszönöm,milliószor köszönöm ezt a fantasztikus évet! Nem volt könnyű néha, de minden pillanata megérte és ma este hálával teli szívvel gondolok vissza az elmúlt évre.
  Mit is kérhetnék a következő évre? A jó dolgok maradjanak, ahogy vannak. Adj mindhármunknak jó egészséget 2018-ban; adj erőt, hogy a következő 365 nap alatt megerősítsem magam, lefogyjak, átformálódjak – szeretném, hogy E-nek egészséges, életerős anyukája legyek, bírjak lépést tartani vele.
  Szeretném, ha a kapcsolatunk J-val megerősödne, elmélyülne. Legyen köztünk megértés, egyetértés, együtt növekedjünk. Ne tartson tőle, hogy elhagyom, ne legyen mitől tartania.
  E. növekedjen, csodálattal figyelem, ahogy felfedezi a világot, adj neki sok szép pillanatot. Tanuljon, játszon, tudjon örömet lelni minden apróságban. Mondja, hogy édesanya.
  A munkámat szeressem továbbra is, és illeszkedjek be jól az új munkahelyemen. Találjak barátokra és segítőkre.
  Utazzunk – töltsünk időt együtt, nyaralással is. Szeretném, ha legaláb egyikünk családját meglátogatnánk az idén. Legjobb lenne J-ét. De jó lenne Mtlba is elmenni vagy vhova a közös listánkról.
  A barátaink és a családaink legyenek egészségesek, boldogok, és lehetőleg gyakran lássuk őket / tartsuk a kapcsolatot.
  Köszönöm még egyszer! Luciának is a lehetőséget.

  Kedvelés

 32. Anna654

  Családom, barátaim: Egészséget, boldogságot az összes szerettemnek.
  Átfogó: ami eddig jó volt és működött, legyen továbbra is úgy, és ne jelenjenek meg fájdalmas, leküzdhetetlen, nehéz, igazságtalan, nem várt stb. problémák.
  Hosszú távra: Sikerüljön beilleszkednem Svédországba nyelvi szinten (tanuljam meg rendesen a svédet) és barátok terén is, úgy hogy boldog jövőm lehessen itt a barátommal és tőle függetlenül is (ami alatt a nem vele töltött időkre gondolok, nem arra hogy a jövőben már nem lesz meg).
  Lakás: legyen végre az elképzeléseinknek megfelelő saját albérletünk.
  Párkapcsolat: ami jó vele, legyen továbbra is jó, ami aggaszt vagy probléma, az oldódjon meg vagy tanuljam meg elfogadni, és nem problémázni miatta, új problémák pedig ne alakuljanak ki.
  Munka: a jelenlegi munkám legyen meg továbbra is, problémamentesen, szeressem továbbra is, a fordítás pedig legyen épp elég és élvezhető.
  Testi-lelki: minimális mennyiségű görcsölés, szorongás, stressz és sírás (itt magamra gondolok, de nyugodtan másra IS lehet igaz).
  Egészség minden téren.
  Hiúsági: sportoljak, mozogjak rendszeren, sikerüljön tartani az egészséges táplálkozást, és ezeknek az egészségesebbé válás mellett pozitív, látható külső eredménye is legyen.

  Kedvelés

 33. laars

  Félek a jövő évtől, ezt szeretném leginkább, hogy ne kelljen félni a mindenkori jövő évtől. Szóval azt kérem akkor. Idén sikerült elkerülni a katasztrófát, állati nehézkesen lavíroztuk el magunkat egy csomó nagyon vacak szikla között és túl sokat sérültünk.
  Békét szeretnék, főleg kettejük között, annyira fontosak mindketten és annyira fáradt vagyok attól, hogy folyton én vagyok középen. ÉS még rosszul is csinálom. És hogy ebben a negyedik is sérül. Ha ők ketten megbékülnek, akkor minden más már jó lesz.

  Egyébként meg a szokásos kéne, világbéke, egészség, valami work-life egyensúly, és egy jól megcsinált nyár, bár az legalább részben rajtam múlik, márpedig rajtam nem fog múlni.

  Kedvelés

 34. eowynhu

  Kedves Univerzum!
  Nagyon megérte tavaly konkrétan fogalmaznom, köszönöm tökre! 2018-ban kérlek, ne újuljon ki a rákom, semmilyen formában és maradjon mindenki más is egészséges, úgy testileg mint lelkileg. Ha pedig ez megvan, kérlek indítsd útjára a Pici Lányt is.
  Köszönöm!

  Kedvelés

 35. eszt

  Kedves Univerzum,
  kerlek:
  1. Legyünk mindketten a lehetõ legegészségesebbek O.-val, õ ne legyen komolyabban beteg, én meg ne kapjak semmi plusz betegséget, amirõl még nem tudok.
  2. O. találjon barátokat és élvezze az ovit, ne bántsák és õ is maradjon kedves, legyenek boldogak a napjai.
  3. Legyen elég erõm kiállni magamért, elküldeni P.-t, elég határozottnak lenni ahhoz, hogy békén hagyjon élni minket. Ja, és ettõl nyugodjak is meg, újra bízzak benned, Uni.
  4. Derüljön ki apu betegségének oka és legyen gyógyítható és gyógyítsák is, úgy, hogy ne menjen rá a gatyánk. Maradjon egészséges az egész családom.
  5. Legyen ugyanilyen jó vagy még jobb munkám. Kapjak érte több pénzt, ha lehet, ugyanennél a cégnél.
  6. Maradjanak meg ugyanígy a barátaim és szeressenek minket mint eddig és én is õket.
  7. Legyen elég a pénzünk, nem lenne rossz, ha tartalék is maradna.
  8. Andinak szülessen egészséges kisbabája.
  Köszi

  Kedvelés

 36. Hikaru

  Kedves Univerzum!
  2018-ban szeretném, ha a család legalább olyan egészséges lenne,mint eddig, de inkább egészségesebb, M-ről ne derüljön ki semmi újabb betegség, apukámat pedig elfelejthetnéd balesetügyileg.
  Szeretném, ha K. babája egészségesen megszületne.
  Nagyon-nagyon szeretném az angol középfokú nyelvvizsgát letenni végre, ígérem én is beleadok mindent, de kell a segítség és az alkalom, amikor gyakorolhatom.
  A munka maradhat, de jó lenne egy kis fizetésemelés és stressz csökkentés. Tudom, hogy elvileg a kettő kizárja egymást, de akkor is ezeket szeretném.
  Az őszre tervezett utam Japánba mindenféleképpen sikerüljön. Lehetőleg ne lánykereskedőkön keresztül.
  És ha esetleg valamit tudnál tenni a szomszédommal kapcsolatban, hogy ne zajongjon ennyire,megköszönném.
  Köszi. H.

  Kedvelés

 37. nbk

  kedves univerzum,

  koszi a jo dolgokat 2017-ben, a palmaultetveny szerintem kellokepp magas :), a magam reszerol most mar a biodiverzitast erositenem. legyen jo 2018. a listamat ismered. karmaistent csokoltatom, a humoraval egyutt, visszafogott kooperaciora szavaznek. legyen neked is jo ez az ev!

  Kedvelés

 38. TsKszt

  Kedves Univerzum!

  Köszönöm, hogy teljesítetted tavalyi kívánságaimat!
  P-al történő együtt haladásom sebességét és mikéntjét enyhén szólva meglepően értelmezted, de ezzel életem eddigi legszebb évével ajándékoztál meg, olyannal, amire sosem gondoltam volna: P felesége lettem és született egy kislányunk, Liza! Humorod volt, nem kevés, köszi. :)
  És akkor a 2018-as lista:
  Továbbra is teljesüljön Lucia minden kívánsága. :)
  Legyen legalább olyan jó évünk, mint a 2017-es. :)
  Legyünk egészségesek, boldogok, az anyagiak is legyenek legalább olyanok, mint idén, pozitív értelemben.
  Tulajdonképpen a tavalyi kívánságokat szeretném továbbra is érvényben tartani.
  Nagyon köszönöm!

  Kedvelés

 39. éva

  Kedves Univerzum!
  Ez már a nyolcadik kívánságlistám itt, Lucia – hozzád való K-vonalként működő – blogján.
  Ahogy végigolvastam most, az előző hét listám jónéhány tétele a kívánságom szerint teljesült – ezekért hálás vagyok -, más tételeknél meg nem fogalmaztam elég egyértelműen. Most igyekszem. Tehát 2018-ra kérek:
  – egészséget, a szeretteimnek és nekem. Ebben nem szeretnék semmiféle kompromisszumot ajánlani, mert még megint félreértenéd. Egészség. Mindenkinek. Egész évben.
  – Az egészség mellett legyen erőm is, megoldani a megoldandókat:
  elengedni, amit engedni kell,
  a függetlenségem kivívásához kérek egy kis kezdősebességet – mondjuk, némi tőke formájában,
  egy önként vállalt küldetésem teljesítése is várat magára, ebben is kérem a támogatásodat.
  – A gyerekem találja meg végre (először önmagát, azután) a párját, akivel harmóniában tud élni, és hosszú távon tervezhet. A megszeretett, eddig jól bevált munkája maradjon meg, és lelje benne továbbra is örömét.
  – Szeretnék én is egy jól megfizetett, értelmes munkát.
  – Egy jó közösséget.
  – Egy társat. Akivel lehet együtt nevetni, együtt sírni… Együtt bármit. Mindent.
  – Kívánom, hogy tágabb családunk apraja-nagyja – immár négy generáció – vágyaik szerint érjenek el mindent 2018-ban. Mire a legkisebb ”intézményesül”, addigra legyen itt valami normális oktatási rendszer, és a legidősebb egészségének a karbantartásához pedig mielőbb legyen működő egészségügy. Lehetőleg még 2018-ban.
  – Teljesüljenek Lucia, Muci és az itt kommentelők kívánságai.
  Köszönöm.
  Luciának is a lehetőséget.

  Kedvelés

 40. sznupiv

  Kedves Univerzum!
  Nem tudom mit vétettünk, de 2017 brutál durva volt. Szeretném, ha 2018-ban nem érne több tragédia, a szüleim meggyógyulnának szenvedések nélkül, én is megúsznám a műtétet, és végre a saját életemre, jövőmre tudnék koncentrálni. Szeretném,ha lenne ehhez erőm, és kitartásom. Szeretném, ha másoknak sem kéne szenvednie. Köszönöm, nem tudom, mivel hálálhatom vagy szolgálhatom meg a teljesítést, de jelezd, és megteszem!

  Kedvelés

 41. Lina

  Kedves Univerzum, köszönök mindent, amit 2017-ben adtál.
  Legalább olyan legyen a következő évem, mint az idei volt.
  Legyen kicsit nyugodtabb a munkám.
  Emeljék a fizetésemet legalább 30%-kal.
  Adjak le 8 kilót márciusig, és tartsam is a súlyom. Ne lógjam el a súlyzózást, épüljön az izom!
  Szeressem meg a vezetést, a húgom pedig szerezze meg a jogsit még tavasszal.
  Jussak el Prágába, Korfura és egy olasz városba (Rád bízom, melyikbe).
  Kempingezzünk a húgommal és a kislányaival a Balatonnál, a part mellett.
  Az öcsém is találjon jó állást januárban.
  Vegyünk egy kényelmes, csendes, loggiás, 3 szobás szép lakást 2018-ban jó áron.
  A telken még tavasszal készüljön el a tereprendezés és a fiúk csinálják meg a kerítést és a téglaház tetejét, legyen a ház száraz és szép.
  A-val legyen jó a kapcsolatunk, legyen sok közös programunk.
  Sikerüljön jól a coach képzésem.
  Haladjak jól az angollal, szeressem meg a nyelvet.
  Legyen minden családtagom, kisállatom, barátom egészséges.
  Lucia minden kívánsága váljon valóra.
  Nagyon köszönöm az újabb lehetőséget!

  Kedvelés

 42. nvoice

  Kedves Lucia,

  szeretnem, ha ez a komment lehetne titkos, ahogy eddig mindig. :)

  Kedves Univerzum,

  szeretnem iden is az alapcsomagot, vagyis hogy egeszseg legyen. De tenyleg.
  De azert szeretnem, ha a munkahelyemen kapnek fulltime szerzodest februarban. (Mert az egyetem mellett igazan tok nehez volna masik allast talalni, dehat ez tudod.) Vagy egy egyeves hosszabbitast, de legalabb valami tavlatot.
  Azt is szeretnem, ha a skottal ebbol az egesz masszabol ki tudnank maszni es vegre elhetnenk szeretetben meg boldogsagban. Szeressen ugyanugy, ahogy juniusban.
  Azt is szeretnem, ha az anyukam tulelne ezt az evet. Ha nem sikerul, akkor viszont szeretnem, ha elmehetne tovabbi szenvedes nelkul, a lehetosegekhez kepest gyorsan es a legkevesbe fajdalmasan.
  Szeretnem ha vegre sikerulne beilleszkedni itt, es szeretnem, ha lennenek vegre barataim.
  Olyan jo lenne vegre kicsit megtalalni mar a helyem a vilagban.

  Kedvelés

  1. Virág

   Kedves Univerzum! Tavaly, január elején kicsit későn írtam, de Lucia jóvoltából megjelenhetett a kívánságom és részben teljesítetted is. Köszönöm neki is és neked is.
   Először is kedves Univerzum, szeretném hogy a blogtulajdonos és Muci minden, de minden kívánságát teljesítsd. ( A Muci blog többszöri frissülését viszont intézd már el kérlek!)
   Másodszor én is az alapcsomagot szeretném kérni: vagyis a a férjem, fiam, menyem, anyukám, testvérem ne legyen komolyabban beteg (én sem), sőt legyünk egészségesebbek, sportosabbak és karcsúbbak, ne haljunk éhen, és a lehetőségekhez képest legyünk a lehető legboldogabbak. A munkánkban én is és férjem is továbbra is legyünk sikeresek, de ne kelljen többet dolgoznunk, mint eddig. Az sem baj, ha kicsit kevesebbet dolgozunk 2018-ban, de legalább annyit vagy többet fizessenek érte, mint tavaly. Legyen elég szabadidőnk, amit pihentetően, szórakozva töltünk el, legyen pénzünk, időnk, kedvünk távolabbi és közelebbi nyaralásokra, amit nagyon élvezünk, szeressük és fogadjuk el egymást még jobban, mint eddig. Legyen béke körülöttünk szűkebb és tágabb környezetünkben. (legalább Európában)
   Kérlek drága Univerzum, tedd lehetővé, hogy gyermekeink (fiúnk és fogadott gyermekünk, az ő drága felesége) legyenek egymással nagyon-nagyon boldogok, mindketten sikeresen oldják meg a családjaikkal és egymással jelenleg fennálló konfliktusaikat, szülessen problémamentesen ebben az évben (2018-ban, de legkésőbb 2019 elején) egy vagy két közös, testileg-lelkileg teljesen ép és egészséges kisbabájuk, aki(ke)t mindketten nagy-nagy örömmel és szeretettel várjanak és neveljenek majd sok évtizeden keresztül nagy békében, elégedettségben, boldogságban kiegyensúlyozottan egymással és velünk. (Egy nagyobb lakás is jó lenne nekik mindehhez.)
   Adj nekik kérlek további szakmai sikereket, főleg a fiamnak szólista színpadi szerepeket és sikereket, akinek tedd lehetővé, hogy végre TELJESEN felnőjön és felelősségteljes férfiként, férjként, sikeres művészként, N…-val közös gyermekeik szerető apjaként élhesse boldogan és egészségesen, káros szenvedélyektől mentesen az életét. (Dohányzásról azonnal szokjon le! Ez 2017-ben sajnos nem teljesült, úgyhogy erre figyelj oda jobban, kérlek.) V. szerezze meg még 2018 év első felében a középfokú német nyelvvizsgát és ezzel a diplomáját. tudjon ezáltal tanárként IS hivatalosan dolgozni. Szeressen bennünket feleségével és leendő gyermekeivel együtt ha lehet, még jobban, mint eddig, töltsenek velünk sok minőségi időt feszültségmentesen, nagy szeretetben. És legyen ebben kölcsönösen mindannyiunknak nagy örömünk.
   Drága “kislányom”, N. lelke gyógyuljon meg végre, tudjon túllépni a gyermek – és felnőttkorában a saját szüleitől elszenvedett traumákon, szabaduljon meg végre még ez év elején az édesanyjától való lelki és anyagi függésétől. Tudjon végre az édesanyjától és nevelőapjától függetlenül egy kiegyensúlyozott életet kialakítani magának és férjének, a mi drága fiúnknak.
   Testvéremmel való kapcsolatunk menjen át nagy pozitív változáson nagyon hamar és kérlek, ugyanez történjen meg menyünk szüleivel is irányunkban, kölcsönösen. Lássák be végre hibás döntéseiket és viselkedésüket, mi pedig tudjuk ezt elfogadni és onnantól fogva barátságban, békében élni velük.
   Drága Univerzum próbáltam nagyon konkrétan kérni, ezért kérlek MOST 2018-ban teljesítsd is kívánságaimat, mert vannak itt olyan dolgok, amikről 2017-ben, ejnye-bejnye, elfelejtkeztél. Az előző pár évben viszont nagyon jól dolgoztál, hogy meg is dicsérjelek.
   – Mindenkinek EGÉSZSÉGET!
   – Luciának és Mucinak még egyszer mindazt, amit ők kívánnak.
   – Világbékét!
   KÖSZÖNÖM!!!

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.