az adhd-ról

Én: És odáig oké, hogy meghalt, kimászott a barlangból, de valahogy eltemették, mert ott van a torinói lepel, vagy az a barlangban maradt, és meztelenül mászott ki onnan? Na mindegy, de mi történt a testével ha a mennybemenetelnél csak a Szentlélek jelent meg?

Sokat látott üzletember: Lucia, én most szeretném annyi időre megállítani a beszélgetést, hogy ne merüljön a semmibe az a pillanat, amikor a magánéleti válságod közben hajnali háromkor te azt követeled tőlem, mint agnosztikus ismerősödtől szemrehányóan a telefonban, hogy magyarázzam meg, mi a fasz lett Jézus meztelen testével, amikor a lelke pünkösdkor a mennybe ment, mivel ezt három éve nem tudod rendesen elmagyarázni a gyerekednek.

4 thoughts on “az adhd-ról

  1. sn

    Hm! Hm! Ez is nehéz ügy! És a fizikusok sem tudták még eddig az istennek se (sic!) összehozni a kvantummechanikát a gravitáció-elmélettel!
    Nagyon uncsi lenne, ha már minden titok nyitjára rájöttünk volna! Szerencsére van még gondolkodni való ;)!

    Kedvelés

  2. sulemia

    igen mert a feltámadt Jézus aki kicsit még mászkált a földön és megjelent ennek-annak az olyan szellemszerű, csak akkor mi lett a régi testével? de azt hiszem a bibliában van még néhány ilyen racionálisan nem megmagyarázható dolog :)

    Kedvelés

  3. sulemia

    lehet hogy költői kérdés volt (akkor töröld ki vagy valami, bocs) de a biblia alapján én úgy értelmezem hogy Jézus feltámadt, kimászott a sírból, felöltözött, pár napig (nem emlékszem meddig) itt volt a teste és a lelke is a földön és néhányszor megjelent, aztán pár nap múlva felemelkedett a teste és a lelke is. 50Ezután kivezette őket Betánia közelébe, és kezét kitárva megáldotta őket. 51Áldás közben megvált tőlük, és fölemelkedett az égbe. (ez a lukács evangéliumában van valamelyik újfordításúból) Ugyanakkor nem tudom megmagyarázni, hogy ha a teste is itt volt, hol volt amikor épp nem jelent meg senkinek, és hogyan jelent meg zárt helyeken meg tűnt el hirtelen. Elvileg a hívőknek is lesz új teste a feltámadás után, szóval ez már Jézusnak is az új teste volt, lehet hogy az tud átmenni falakon meg ilyesmi, csak nem számít mert mindenki más már csak a mennyben lesz. Ja bár az igaz hogy a hívőknek közben a földi testük itt marad és rohad tovább a földben, neki meg eltűnt. Pünkösdkor meg eljött a szentlélek amit akkor úgy láttak hogy lángnyelvek jönnek le a mennyből a hívők fejére akik erre elkezdenek nyelveken szólni. A szentlélek elvileg egy másik személy a szentháromságban.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .