carve your name into my arm, instead of stressed I lie here charmed

Én nem tudom, de szerintem az Univerzum tuti akar tőlem valamit*, mert csak a héten a következők történtek:

 • Elhalasztódott a VampiCon, ahol kétszer előadást kellett volna tartanom. Noha szoktam előadásokat tartani, ez mindig mérhetetlen stresszt jelent már hónapokkal előre, mert mi a csudát tudnék én bármit is mondani bármiről, ami bárkit is érdekel, és mindenki azt fogja nézni, milyen nagy a seggem. Úgyhogy miután kétszer körbeugráltam az irodát, megírtam, hogy nagyon sajnálom (a vámpírrajongóktól ezúton is elnézést kérek, de az Univerzum a saját anyját is eladná, ha el akar érni valamit).
 • Kaptam levelet, hogy ismerős a jogvédőknél fog dolgozni, és eszébe jutottam, és kapni fogok pénzt könyvtári kölcsönzések után (ez tényleg a döbbenet erejével hatott rám, mivel most éppen öt olyan munkám van forgalomban, amelyek után még a fordításokért sem kaptam pénzt). Ugyanitt megkérdezte, ismerem-e műfordítók elérhetőségét (természetesen átküldtem neki azokat, akikkel leveleztem már, de ha vannak sötétben bujkáló műfordító olvasóim, írjanak, és továbbküldöm). Mindenesetre itt már a puszta szándékot is értékelem.
 • A metróban közlekedve búval töltött el, hogy leáldozott a fénykorom, eddig mindig kint volt két-három fordításom a fali reklámok között, most meg semmi (bár erre némi magyarázatot adott az, hogy csupa magyar szerzős könyvet hirdettek), de ó, a legvégén mégiscsak ott volt egy. Na azért, gondolta a nárcisztikus pszeudoműfordító.
 • Reggel a nyomdászunk kezébe nyomtam a lakásos fotókat, hogy nyomja már ki nekem akármilyenbe, nem érdekel, csak látsszanak a képek, erre beszerkesztgette tök cukira, szinte fotóalbumosra magától (ami különösen annak fényében értékelendő, hogy részben mintegy a sors által reá kiszabott csapásként szoktam működni a munkaköri leírásom kapcsán). Az óvónénik el voltak ájulva.

(Akik azért olvassák a blogomat, mert ellenem drukkolnak, azokat megnyugtathatom, hogy ma kijöttek szimpatikus emberek, hogy adjanak árajánlatot külső hőszigetelésre, és kiderült, hogy ebben is van egy csomó fluxuskondenzátor, például a gázcső kint halad, és túl közel a házhoz, úgyhogy azt át kell vezetni máshol, az erkélyre, amely a lenti szoba egy része felett húzódik, is rá kéne húzni a dolgot, de ahhoz a felszínét meg kell dolgozni, a tetőn a bádog nem lóg ki eléggé, arra is rá kell hegeszteni egy darabot, a cselédbejáratot (a kamrából kivezető ajtó) teljesen le kell cserélni, és még a szigetelés előtt, de legalább őszintén elmondták ezeket előre, és mindenre külön adnak árajánlatot. Továbbá holnap megint temetésre megyek, mint négy éve minden tavasszal).

* Ezzel kapcsolatban idézném a tavaly nyári egyik beszélgetésünket Tarhonyakártevővel:
Én: Én nem értem, mit akar ez tőlem, sokkal fiatalabb nálam, tök jól néz ki, erre virágokat küld, meg meglepetésből lemossa reggelre a kocsim szélvédőjét, állandóan itt lófrál, szerintem be akar költözni hozzám.
Tk: Ne legyél már ennyire gyanakvó, lehet, hogy tisztességesek a szándékai, és csak jól meg akar dugni kétszer.
(Megpróbálom levonni a tanulságokat az Univerzumra nézve).

5 thoughts on “carve your name into my arm, instead of stressed I lie here charmed

 1. neeev

  Ismerlek, kedveském. És te is engem. Majd egyszer jól comingoutolok, ha megérdemled.

  (Tévedés ne essék, a blogodat imádom, ez a dolog, hogy könyvtári kölcsönzés után jogdíj jár, kozmikus reveláció volt a számomra, sorolhatnám a többi életre szóló élményt, amelyet okoztál.)

  Kedvelés

  1. lucia Szerző

   1. de ezt honnan tudod???

   2. nem tudom rendesen megnézni, a kellékesfiókja megvan, a hajtószíja vagy mije megvan, csak mondom, most egy rakás doboz takarja, amint megcsináltam a lenti szobát, előbányászom.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.