a konyháról, első felvonás

Akkor egy kis félidős előtte-utána a konyháról, ami így nézett ki eredetileg:

Ebben a konyhában dohányoztak és volt pár penészfolt is, úgyhogy miután mindent kidobáltam konténerbe (a csap egy ideje nem működött, így azok beszáradt edények a környékén, egyébként kiszállással együtt 5000 forint volt a csapjavítás magában. Voltak különben még ilyen érdekes dolgok, pl. a fürdőszobai csapot azért nem használták, mert arra kötötték a mosógépet), felhasogatták és elvitték a konyhabútort, leszedtem a gőztisztítóval a penészt (a gőztisztító volt amúgy a felújítás egyik legjobb befektetése), és felhasogattam az ereimet a leragasztott, megerősített linóleumot, végleg kétségbeestem nekiveselkedtem a festésnek, hogy utána lehessen csempézni (és még szerencsém is volt az egésszel, hogy a konyhabútort nem nekem kell felaprítani, a hűtőt meg elvitték a lomisok).

A konyha félidőben így nézett ki, én is kábé (pedig vettem festősruhát, orvosi gumikesztyűt, mindent). Ezen a ponton (tegnap) már nem volt más lehetőségem, mint hogy reggelre végezzek, mert jönnek a burkolók (itt laknak az utcában, és húszezer forintért felrakják a padlólapot a konyhában), úgyhogy olyan hét óra megszakítás nélküli munkával végeztem is mennyezetestül. Nem azt mondom, hogy egy Michelangelo-kaliberű alkotás lett a végső mű (a fehér korszakából), még csak azt sem, hogy egy hivatásos ne húzná a száját, de darabra le van festve. A következő projekt a csövek festése (arra állítólag van valami célszerszám is), meg az ablakcsere.

A festés egyik legnagyobb tanulsága, hogy plafonfestés közben az ember (a) védőszemüveg nélkül soha ne nézzen felfelé, (b) soha, semmilyen körülmények között ne nyissa ki a száját, még ha ez jó ötletnek tűnik is.

Update: azóta lett padló meg konyhabútor, de ez egy másik történet, amit valamikor máskor mesélek el (viszont még este is felröhögtem azon a képen, hogy ott vagyunk a 100 nm-es házban, rajtam kívül még ketten, az egyik (Muci) az egyik 120×60-as konyhaszekrényben kuporog és berreg, illetve dudál, a másik (Tarhonyakártevő) a másik 120×60-as konyhaszekrényben kuporog, és berreg (fúr).

10 thoughts on “a konyháról, első felvonás

 1. lucia

  R.: hetvenötben épült (csak most vettek rá fel szabad felhasználású hitelt, nem az építésre). A falak meg a lépcső rendben vannak :) Ti hogy haladtok?

  Kedvelés

 2. R.

  Lehet, hogy én vagyok most eltévedve, de ez nem egy viszonylag új építésű ház volt? Mármint csak azt nem értem, hogy nzhet így ki egy konyha….ez borzalmas és minden tiszteletem neked, hogy így megcsináltad!

  Kedvelés

 3. fűzfavirág

  Váci szuper ablakosom van, legyártja (fenyőből) és be is rakja. Ha a régi tok nem rohad, akkor csak a belét cseréli és marha széles ablakpárkányod lesz belül, meg kétrétegű ablakod :) Drága, anyagi megfontolásokból nálunk kb 3 év alatt cserélt ki minden ablakot, de nagyon klasszak és nem húznak azóta.
  Ha érdekel, írj mélt.

  Kedvelés

 4. lucia

  dorkamami: én nem tudok semmit az ablakokról, úgyhogy bármi bővebb infónak is örülnék, illetve ha bárki tud jó ablakos céget vagy embert, annak is :)

  Kedvelés

 5. dorkamami

  Mint zugolvasó kicsit kibújok a sötétségből :) Mivel asztalos férjjel rendelkezem :) az ablak kapcsolatban kérdéssel csak annyit szeretnék hozzáfűzni (bocs, ha már tudod), hogy lehet ún. tok a tokban ablakot készítettetni. Ez nem jár akkora felfordulással.

  Kedvelés

 6. lucia

  Gazdatest: sajnos az összes nyílászárót ki kell cserélni a házban, és ez egy-két hónap múlvára van ütemezve (rengeteg, de tényleg nagyon sok ablakom van, csak a hálószobámban 5,5m x 1,8 m plusz erkélyajtó, de máshol is mindenhol ablakok), úgyhogy most ilyen volt a sorrend, de a festés tényleg nem nagy ügy, a teljes konyhát egy munkanapon megcsináltam munka után.

  Kedvelés

 7. Gazdatest

  Őőőő, nem akarok kötözködni, de az ablakot nem a festés előtt lett volna jobb kicserélni? Vagy azt a falat majd a csere után fested csak le?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.