a little rorschah and prozac and everything is groovy

Én azt hittem, hogy a költözés/felújítás legnehezebb része a konkrét költözés lesz meg a parketta/miegyéb felcipelése az emeletre, meg a lelki izéim. Hát nem. A költöztetést lerendezte három szimpatikus fiatalember három tízezezer forintért (igen, lecipelték a mindent a három magas belmagasságú emelet nincs liftből), a parketta meg nehéz, de nem kiborító. Ellentétben azzal, hogy

(a) a villanyszerelők nem dobtak le egy nejlont fúrás előtt (vagy nem kértek meg engem, hogy dobjak le), így eldugult a kád lefolyója (megoldottam ún. pumpa célszerszámmal) és mindent egyenletesen fél centi finom por borított tegnap reggel, helyenként kisebb törmelékkupacokkal. Pár helyiséget már sikerült ebből az állapotból egyszerűen csak mocskossá előléptetnem.

(b) a költöztetők két nappal költöztetés előtt lemondják az időpontot (szerencse, hogy találtam jobbat és olcsóbbat és nem lemondósat, de ezt abban a pillanatban nem sejthettem előre).

(c) mivel egy item hiányzott a raktárról a rendelésemből, a Brico felhívott, hogy inkább egy hét múlva szállítanak (a hiányzó item e pillanatban nem sürgős, a többi viszont a parketta és a padlószőnyeg, amelyekre ezt a hetet szántam). Szerencsére a faáru osztály hívott, akivel összespanoltam (én úgy éreztem, hogy az idegeire mentem az ezer kérdésemmel, amelyek után elküldtem, hogy egy kicsit gondolkozhassak, majd újra felkutattam, de ő állítása szerint jól szórakozott), és amikor tájékoztattam, hogy sírni fogok, akkor azt felelte, hogy megpróbálja elintézni a két részletben szállítást. És elintézte.

(d) amikor a vécécsésze a csere tervezett napján nem folyik le (azt is eldugították), mondjuk én attól tartottam, hogy a gépi csőgörényezés sok tízezer lesz, ehelyett csak egy volt. És kiderült, hogy maga a csésze volt eldugulva, tehát a csere megoldotta volna a dolgot, de most már mindegy.

(e) azt mondtam már, hogy mindent fél centis por borít? A seprés egy részét csak felkavarja, a sarkokban beszorul a csövek mögé, a felmosástól sáros lesz, és úgyis ismét rámegy a szomszédos poros helyiségből.

(f) amikor a villanyszerelők tájékoztatnak, hogy a laminált padlólaphoz vennem kell lamináltpadlólap-vágót, mert azzal nem lesz recés, mint a fűrésszel, és a Bricóban éppen kifogyott. (Szerencsére a Baumaxban volt, és szerencsére a Baumax reggel hétkor nyit, mert nyolcra ki kellett érnem).

(g) amikor a laminált padlólap, amit állítólag a hülye is le tud rakni, szél ellen, bal kézzel, hátrafelé, nekem egyszerűen nem pattan össze. Szerencsére utána kiderült, hogy csak azért nem, mert hittem annak, aki azt mondta, hogy kis ragasztót is nyomjak rá, illetve nem tudtam, hogy a széleken ki kell ékelni a falhoz. És az is kiderült szerencsére, hogy az első méternyit nem én fogom csinálni (múlt időben fogom, tehát nem én fogtam).

(h) a fél centis port említettem már?

(i) amikor hajnali négykor, amikor pisilni indulok, félkómásan farzsebre vágom a telefonomat (minek? minek?), ami utána a fajanszba pottyan, mire egy szempillantás alatt teljesen felébredek, szétkapom, szárítgatom, majd nem merek elaludni, mert hatkor ugye kelnem kell, ha hétre a Baumaxban akarok lenni, és a telefon kihúzott elemmel nem ébreszt.

Egyébként nagyon úgy tűnik, hogy két hét alatt sikerült beköltözhetőre csinálni (villannyal, vízvezetékkel, felső festéssel, hangszigeteléssel), úgyhogy minden jó, ha a vége jó, csak az a maradék por ne lenne.

10 thoughts on “a little rorschah and prozac and everything is groovy

 1. zsuzsi

  Nalunk a karacsonyt tette emlitesremeltova a padloburkolas. 18mm vtg tolgy 40 nm, es mivel fazott az ipse, az eloszobaban vagta. Kertem ugyan h az ajtokat(mondjuk nincs sok) csukja, de nem csukta… Azt h a garazsban is vagott, csak most lattam, az also polcokon meg mindig masfel centis a fureszpor… es MINDEN ajtokeret also 15 centijet levagta, mert nem a labazatot utkoztette a kerethez, hanem kivitte az ajtoig. Igy az ajtok csak 90 fokig nyithatoak.
  A full ajtocserere most gyujtogetjuk a penzt, az nem volt a project resze eredetileg. Nem ugyanaz a mester fogja csinalni…

  Na megint elkapott az ideg, legyszives irjal szepeket a gyerekrol inkabb, koszi :-P

  Kedvelés

 2. lucia

  esthajnalka: ez farzsebes pizsamagatya :) csak ezért tettem farzsebre, soha nem szoktam amúgy, nehogy ráüljek (most meg fogalmam sincs, miért éreztem leküzdhetetlen késztetés arra, hogy magamhoz vegyem).

  Kedvelés

 3. esthajnalka

  Tudom, hogy sikerült megragadni a lényeget, de te farmerban alszol, vagy farzsebes pizsamagatyád van? Közel 10 éve egy életvitelszerűen lakott nappali/hálószobában volt részünk egy födémáttörésben (1m*3m), vidám és poros dolog volt az is.
  Szóval: fel a fejjel, és jó munkát!

  Kedvelés

 4. Sibone

  PORSZÍVÓ. Komolyan. Nem kell rá víz meg söprű. Anno mi is így építkeztünk: 3 porszívó halt közben hősi halált…. De nem volt por!
  (Textilzsákos a legjobb.)

  Kedvelés

 5. WICCA

  a tavaly felújítás címen teljesen szétvert (de aztán szuper lett) emeleti tusoló porából még mindig találok néha, ne add fel te sem!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.