hogy szeressék őket szenvedélyesen nagytestű, jámbor, de határozott állatok

A ház halad, a felső szint kész, villany-víz kicserélve, minden jól és szépen alakul, viszont ugye volt az OEP-es sagám abból kifolyólag, hogy feb-márciusban beteg volt a gyerek*, aki után nem a cég fizet nekem, hanem az OEP. A legújabb húzásuk az, hogy küldtek egy fenyegető levelet az engem foglalkoztató cégnek, amelyben egymilliós bírságot belengetve hiánypótlásra szólítják fel őket, mert állítólag nem tájékoztatták az intézményt, hogy a betegszabadságom előtt melyik volt az utolsó nap, amikor bejöttem dolgozni**.

Most két levél fogalmazódik az én nemesebb dolgokra hivatott elmémben: az egyiket, ha a csúnya szavakat kihagyom, úgy lehetne összefoglalni, hogy Tisztelt Ügyintéző, a mulasztásomat pótolandó szeretném tájékoztatni arról a valóban megdöbbentő és kikövetkezhetetlen tényről, hogy a betegszabadságom előtti utolsó munkanapom a betegszabadságom kezdő dátuma előtti utolsó munkanap volt, a másik pedig valahogy úgy szólna, hogy Tisztelt Nyugat-Európai / Dél-Amerikai / Észak-Amerikai / Csendes-Óceáni / Balti / Afrikai Állam, könyörögve kérem Önöket, hogy annektáljanak minket, hajtsanak rabigába, és kényszerítsék ránk a közigazgatási rendszerüket.

* Amúgy az OEP számára az is feldolgozhatatlan tény volt, a nullával való osztással határos, hogy én annak idején június harmadikán teljes munkaidőben dolgoztam, és ugyanazon a június harmadikán a gyerekemet is megszültem. Ez annyira kiborította a rendszert, hogy fél éves késéssel kaptam meg a TGYÁS-t vagy mit, miután megállapodtunk, hogy mindenkinek jobb lesz az, ha úgy teszünk, mintha június harmadikán már nem dolgoztam volna.

** A könyvelő megjegyzése: “ja tényleg, kicsúsztak a fizetési határidőből, olyankor szoktak ilyeneket kitalálni”.

12 thoughts on “hogy szeressék őket szenvedélyesen nagytestű, jámbor, de határozott állatok

 1. lucia

  R.: azért nem értem ezt, mert számukra csak a betegszabi napjainak kellene számítaniuk (az évi kivehető maximumba a szünnapok is beleszámítanak), annak, hogy azon kívül mikor dolgoztam, mikor nem, mennyit voltam szabin vagy csúsztattam, akármi, semmi relevanciája elvben.

  Kedvelés

 2. R.

  mondjuk szerintem igazából arról szól az egész, hogy nem tudják, hogy te milyen munkarendben dolgozol, teáht, hogy csak hétköznap vagy szombat vasárnap is. tehát nem egyértelmű nekik, hogyha keddtől vagy betegszabin, akkor hétfő az munkanap volt neked vagy esetleg pihenőnap.
  persze nem tudom elszámolási szempontból releváns-e, hogy te ott épp dógóztál vagy szabadnapot töltöttél-e.

  Kedvelés

 3. Yvonne

  Az a vicces ebben az egészben, hogy mindenhova bekérnek minden adatot. Összesíteni és tárolni viszont már nem tudják. Nekem pl háromszor kellett bejelentenem a válásomat valamilyen központi hivatalba, de sosem tudják rögzíteni.
  Másik példa, bejelentettem az apehnek hogy külföldön dolgozom, aztan egyszer csak kaptam egy felszolitó fenyegető levelet, hogy egy éves hátralékom van 60 ezer Ft + 950 Ft késedelmi kamat. Beküldtem nekik a papírokat, erre nagylelkűen eltörölték a tartozást, de a késedelmi kamatot nem :)

  Kedvelés

 4. montag

  @Veromamaja: Ez még a komplett magyar bürokratikus rendszer összeomlásának kiváltó okává is válhat. Más szóval: lehet még belőled nemzeti hős.

  Kedvelés

 5. Nyúl

  Veromamaja: Gondolták, annyira remekül megszültél, hogy ezért jár a magasabb pozíció.

  Ha megírod a 2. levelet, Lucia, szólj, hogy én is aláírhassam! :)

  Kedvelés

 6. sneci

  Ha nem bna föl ennyire az ilyesmi, jókat nevetnék rajta. És amióta időm nagyobbik részét azzal töltöm, hogy az állam felé igazolok mindenféle dolgokat, sorbaülök, sorbaállok, és időről-időre még lelkiismeretfurdalás is gyötör, hogy a mennyi APEH, TAJ, OEP és okmányirodás elintéznivalóm maradt, rájöttem, hogy a szüleimnek tizedennyi elintéznivalójuk volt állampolgári kötelezettség címén, a nagyszüleim meg csak úgy éltek bele a világba belegondolni is szörnyű, TAJ- és adókártya nélkül! Csatlakozom a második levélhez!

  Kedvelés

 7. r-

  nem ertelek, mit nem ertesz ezen, ha az ember szul, aznap nem dolgozhatott, olyan nincs, rendes ember ejfel es munkakezdes kozott szul, a tobbi az tevedes:)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.