jobb az ilyeneket tisztázni

Még pénteken:

a rendszergazda:
Szóval annyit már nem érek neked, hogy hazavigyél az autóddal.
lucia: Ne már, sütöttem neked libamájat, kaptál hozzá kétféle köretet, neked adtam az utolsó előtti előtti créme brülée-met, megszentségtelenítettem a hőlégfúvómat azzal, hogy karamellizáltam neked vele a tetejére cukrot, lefényképezhetted a hátára döglött legyet* az ablaküvegemen és felajánlottam, hogy fizetem a taxidat, most komolyan már.
a rendszergazda: Akkor feltenném még egyszer a kérdést: annyit már nem érek neked, hogy hazavigyél az autóddal?
lucia: Ööö, nem.

Végül kiegyeztünk két villamosjegyben.

(Egyébként amikor visszahozta a notebookot, ragaszkodott hozzá, hogy mindent nyomogassak végig, és kiderült, hogy még a virtuálvindózt is angolosította, pedig ahogy brainoiz mondaná, ilyenkor meghal valahol neki egy unikornis. Ezt mindenképpen meg kellett említenem a mentségére).

* Elméleteket szívesen fogadok arra nézve, hogy ez hogyan történhetett, megfelelő háttérzenével).

15 thoughts on “jobb az ilyeneket tisztázni

 1. TBS

  Nos, tudnak repülni, nem..? Ilyen aerodinamikával kizárólag antigravitációt tudok elfogadni röptető erőnek. Akkor pedig már nem nagy kunszt, amit csinált…

  (Fáradt őszi légyként csapongsz a világosság felé, mert űz az ösztönöd. Sajnos a darabos szemeddel nem érzékeled az átlátszó sík felületet, ezért fogalmatlanul repkedsz a látható ámde elérhetetlen FÉNY felé. A felület bizonyos részein lecsapódó pára átnedvesíti fáradt szárnyad (vö. vizes papír + ablak). Egy dühös forduló után – hol van már a szabaccság?!? – a nedves bal szárnyad véletlenül hozzácsapódik az áthatolhatatlan és láthatatlan erőtérhez. A csapás ereje kiszorítja a levegőt a szárnyad és a sík felület közül, a pici nedvesség megakadályozza, hogy a levegő beszaladjon a két összetapadt felület közé, hogy újra elemében mozgathasd a szárnyacskád. Kicsit még reménytelenül vergődsz, majd a fáradtságtól, vagy egy újabb szerencsétlen mozdulattól, a jobbik szárnyad is az erőtér fogságába esik… Próbálkozol, de sajnos olyan erőkkel állsz szemben, amik egy nagyobb lényt is falhoz tudnak állítani (vö. konyhapult vs. nedves folpack), így némi beletörődés után csendben kiszáradsz, de a szárnyfelületek alatti vákuum még ott tart – Légy Jézus, mégis elérted a FÉNYT!)

  [Elnézést. Kérlek egyeztess menet közben, pocsék a nyelvhüjeségem…]

  Kedvelés

 2. PsycloneJack

  Tommy a keresztfán. Megnyílt a link, és éreztem, ahogy sejtek halnak meg bennem. Valószínűleg ettől.
  “CSI Opening Theme”, ez a Who Are You a The Who-tól. Ezerkilencszázhetven-fuckin-nyolcból.

  Kedvelés

 3. Tarhonyakártevő

  JoeP: rémlik valami ultraközeli felvétel, azon inkább olyasmi látszott, mint a lekötözött Gulliver a sok kis kötéllel.

  Úgyhogy legyen inkább ez a szöveg: “Nem is tudom, Doktor úr, olyan ideges vagyok mostanában… mintha feszítene belülről valami. Szinte fojtogat… nem tudom pontosan kifejezni.”

  Kedvelés

 4. lucia

  Tarhonyakártevő: ezzel az elmélettel az az egyetlen bajom, hogy nehéz lenne izgalmas, szellemes párbeszédekkel teljes filmet csinálni belőle. kezdődjön inkább úgy a történet, hogy “és akkor leszállt az űrhajó a hátsó kertben”, vagy ilyesmi.

  Kedvelés

 5. Tarhonyakártevő

  Van valami horror-légyhalál, amikor az állatba beköltözik valami gombaféleség, egy darabig csendben tenyészik, majd egy adott pillanatban kitör és az előtörő micéliumaival lerögzíti a legyet a falhoz (vagy ahol éppen van).

  Elég deltásan hangzott? (Vagy hogy hívják most azokat a bulvárismeretterjesztő-tévécsatornákat, amik azóta lettek, hogy kiiktattam az életemből ezt a médiumot.)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.