matematikusok és katonák előnyben

A férfiak és a nők közötti egyik lényeges különbség az, hogy miután az L.-lel nagyjából azonos mennyiségű alkohol elfogyasztása után megbeszéljük a Borisz Godunovot, a Casablancát és Marqueztől az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikáját, és rátérünk arra, hogy mit kellene válaszolnom egy olyan levélre, aminek az írója szeretne közelebbről megismerni, és magáról annyit tart lényegesnek elárulni, hogy cégtulajdonos, ügyvezető igazgató, a XII. kerületben lakik és két éves Corollája van, akkor szerintem az adekvát válasz az, hogy jé, én is cégtulajdonos és ügyvezető igazgató vagyok, és én is a XII. kerületben lakom, de sajnos nem ismerkedem olyanokkal, akiknek az autója kevesebbe került, mint az enyém, az L. szerint viszont azt kellene visszaírnom neki, hogy és a farkad mekkora?

Bár ez igazából csak szemantikai különbség.

17 thoughts on “matematikusok és katonák előnyben

 1. lucia

  bukta: a bejegyzés címével csak arra akartam célozni, hogy ha valaki nekem mindenképpen a foglalkozásával akarja definiálni magát, akkor nálam sokkal jobban jár, ha matematikus vagy katona, mint ha ügyvezető igazgató. a katonák azért, mert az romantikus (és megvéd!). ezeket a leveleket meg, hogy is mondjam, nem azért kapom, mert igényem van ilyen levelekre, hanem mert ismét bővült az ismeretségi köröm olyanokkal, akiket én nem ismerek, csak ők engem (vagyis ezekszerint annyira mégsem).

  Kedvelés

 2. bukta

  Bár ez igazából csak szemantikai különbség. :)
  matematikusok és katonák előnyben… a katonák miért is?
  de tényleg, lucia, mégis, honnan kapod ezeket a leveleket?

  Kedvelés

 3. nem stalker Attila

  Javasolnám a kettő kombinációját… “nem ismerkedem olyanokkal, akiknek az autója kevesebbe került, mint az enyém”, aztán Columbo-szerűen, az ajtóból visszafordulva kérdezd meg: “…de egyébként a farkad mekkora?”

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.