az elszalasztott lehetőségekről

A barátok és ismerősök által összehozott vakrandiknál már csak az kínosabb, ha (a) én egészen az este végéig nem tudom, hogy ez randi, csak a másik, ő viszont azt hiszi, hogy én is tudom (lehet, hogy tisztában kellett volna lennem azzal, hogy a “szeretne beszélni valakivel, aki ért az éticsigák táplálkozásához*” igazából kódszó a vakrandira, de nem voltam, még csak az sem volt teljesen nyilvánvaló számomra, hogy milyen nemű az illető), (b) én végig az éticsigák táplálkozására próbálom terelni a szót, ami a másikat láthatóan nem érdekli túlzottan, (c) az este végén, a konklúziók levonásánál közli velem, hogy ha már ilyen őszintén megmondtam, hogy nincs kedvem közelebbről megismerkedni, akkor ő is őszinte lesz, és nem kell ismerkedni, de azért összefekhetnénk párszor, mert olyannak tűnök, mint aki jó az ágyban, bizonyítsam be.

Ilyenkor sajnos lépcsőház-szindrómám lesz, de azért kifelé suhantamban kifizettem a saját fogyasztásomat (egyébként meg valóban nagyon jól csináltam a dolgokat utána az ágyban, lehet, hogy át kellene küldenem neki a tegnap esti adag fordításomat, kimondottan büszke vagyok rá).

* Más, de hasonlóan bizarr téma.

81 thoughts on “az elszalasztott lehetőségekről

  1. R.

    @Viv Most hogy mondod nekem sem szerveznek a barátaim.
    Pedig konkrétan emlékszem egyszer említettem is Jack-nek, hogy igazán bemutathatna független, jó fej barátainak. Azóta nem beszéltünk:)
    Lehet összefüggés?

    Kedvelés

  2. Viv

    Az én barátaim nekem nem szerveznek randikat. Nem tudom eldönteni, hogy azért, mert engem védenek ezzel, vagy azért, mert a célszemélyeket.
    Igazából én most irigy vagyok. Beszélnem kell Rollal, bár ő szerintem azt ajánlaná a baráti körének, hogy sürgősen kezdjenek egy két éves világkörüli útba a randink napján.

    Kedvelés

  3. teodora

    ez vicces sztori.. viszont még ha nem is ismert a szervezés hátsó oldala, azt azért nehéz elképzelni, hogy nem derült ki, hogy az illető randizni próbál. onnan pedig szerintem is az egyenes válasz a legsímább út, és az a legelegánsabb is.

    Kedvelés

  4. Quattroporte

    Walaki multkoriban ajanlotta nekem Mamzelt/Mage-et, hogy mennyire kurvarajo (he?), a Goldenblogon is helyezett lett (leszarom).
    Hogy minek is engeded itt folyni szejjel, nem erthetem, megvan a sajat duhongoje, puha, rajongott, hugymeleg. Eljen ott.
    Vagy csak vagytad a szoparbajt.

    Kedvelés

  5. pezse

    (off)(ez a második “blogfight”, amit látok, és mamzel az egyik főszereplő, majd hirtelen megjelenik mage, mint tettestárs, úgy látszik, párban járnak)(on)

    Kedvelés

  6. Mage

    Frankón elhatároztam, hogy nem szólok bele, mert semmi okom rá.

    Csak Sakamoto nem hagy békén.

    Azt írod: “Sakamoto szerint a kevesebb több, és szereti levágni a felesleges sallangokat.”

    Sakamoto maga a sallang.

    Két képet néztem meg.

    Az egyiken egy fehér, megtört baszon ömlik be a fény a lakásba a falon, mert nincs ablak, és menekülni sem lehet, mert tejes fal szélességű “ajtó” 170 cm magas, és szétverem rajta a fejem a vizuális pánikrohamban.

    A “kiállítás” oldal nyitóképén a folyosó közepén van egy funkció nélküli térelválasztó, ami még arra se jó, hogy 3 éves gyerekek bújócskázzanak vele, ugyanis rácsos.

    Esetleg arra jó, hogy közlekedni nem lehet tőle.

    Nem akarom leírni, hogy rémes, mert az olyan bántó, de ha sallangot akarnék mutogatni, elmenteném e képeket.

    (A vitátokból szeretnék kimaradni).

    Kedvelés

  7. menjmar

    azért ilyenkor örülök hogy nincs(enek) sok barátom(/aim) :DDD akik ilyen jól félreérthetetlen szituációba dugnak engem… :) szffh, respekt a talpraesettségedért :D

    Kedvelés

  8. Mamzel

    @lucia Úgy vagyok a blogoddal, mint a kortárs művészettel többnyire.

    Magamtól nem járok ilyen rendezvényekre, mert tapasztalataim szerint értékesebben is el tudom tölteni az időmet.

    De ha az utcán belebotlom egy improvizációs gyakorlatba, az általában felbosszant.

    Amikor valami felbosszant, szívesen járok utána, mi ennek az oka. Elkezdek kérdezni, hátha ezáltal közelebb kerülnek az álláspontok egymáshoz, és megértem a művészt.

    Most úgy tűnik, nem jött be.

    Heló.

    Kedvelés

  9. lucia

    @Mamzel: válaszoltam. Sakamoto szerint a kevesebb több, és szereti levágni a felesleges sallangokat. mivel korábban alaposan kifejtetted, hogy szerinted azért elég rossz a blogom (bár annyira valóban nem, hogy elkerüld), szerintem érthető, ha másfelé keresem a motivációidat erre.

    Kedvelés

  10. Mamzel

    @lucia Nem a megnyilvánulási formáit kérdeztem, hanem a véleményed, miután azt állítottad, különbözik az enyémtől. Lehet egyébként passzolni, ha valamire ilyen hirtelen nem tudsz válaszolni.

    Én nem ismerem Akira Sakamotót, elárulnád, hogyan kapcsolódik a témához?

    Mi köze a látogatottságomnak ahhoz, hogy egy számomra érdekes témájú főodalas bejegyzéshez hozzászólok? Annyira azért nem rossz a blogod, hogy meg kéne ideologizálni, ha idejövök.

    Kedvelés

  11. lucia

    @Mamzel: a tökéletesség sok formában megnyilvánulhat, de ami a szubjektív véleményemet illeti, én akira sakamoto-rajongó vagyok, és ennek jegyében megkérdezném, hogy tényleg ennyire nem olvassák már a blogjaidat?

    Kedvelés

  12. Mamzel

    @lucia “gyanítom, hogy eltér a tökéletességről alkotott véleményünk”
    Neked mi a véleményed?

    “mindenesetre nekem az elegancia fogalmába annyira nem fér bele a pacalpörkölt, mint a hamis énkép alapja.”
    Mi köze a hamis énképhez annak, hogy szépen fogalmazol?

    “de ezek a helyzetek amúgy sem az eleganciáról és a tökéletességről szólnak, hanem a tiszta lapokról (vö. bátorság), vs. a “nem akarom, hogy azzal vádolhass, hogy megbántottalak, mert bármennyire is nem jelentesz semmit, azért ez engem kínosan érintene” hozzáállásról.”
    Aki nem ért a szépen megfogalmazott elutasításból, annak a vádjai szerintem nem érnek annyit, hogy a kedvéért kevésbé szépen fogalmazzak.

    Értem, hogy egy vakrandin viszonylag nehéz elkerülni annak a lehetőségét, hogy az ember szép megfogalmazásból nem értőkkel kerüljön egy asztalhoz.

    De hát nem kell mindenkivel egy asztalhoz kerülni.

    “(disclaimer: eddig sem Lammal, sem PJ-vel kapcs. nem tapasztaltam, hogy túlságosan érzékeny lelkűek lennének, ha arról van szó, ez nem róluk szól).”
    Lamot nem ismerem, Jackről viszont meggyőződésem, hogy képes magát megvédeni. Disclaimer: nem miattuk szóltam hozzá a témához.

    Kedvelés

  13. lucia

    @Mamzel: gyanítom, hogy eltér a tökéletességről alkotott véleményünk, mindenesetre nekem az elegancia fogalmába annyira nem fér bele a pacalpörkölt, mint a hamis énkép alapja. de ezek a helyzetek amúgy sem az eleganciáról és a tökéletességről szólnak, hanem a tiszta lapokról (vö. bátorság), vs. a “nem akarom, hogy azzal vádolhass, hogy megbántottalak, mert bármennyire is nem jelentesz semmit, azért ez engem kínosan érintene” hozzáállásról.

    (disclaimer: eddig sem Lammal, sem PJ-vel kapcs. nem tapasztaltam, hogy túlságosan érzékeny lelkűek lennének, ha arról van szó, ez nem róluk szól).

    Kedvelés

  14. Mamzel

    @lucia De. Csak kérdés, hogy egyszerű benyomást szeretnél a másikban tenni, vagy elegánsat.

    Utóbbi értékelése nem az érzékeny lelkűség jele, hanem az alapvető igényé a tökéletességre.

    Kedvelés

  15. Quattroporte

    szééép :-)

    azért az sem rossz, amikor utólag az derül ki, hogy egy fogadás VESZTESE ült veled szemben egy rendkívül gördülékenyen megszervezett és lebonyolított, kedélyes hangulatban, ígéretesen lezajlott randevú után…

    Kedvelés

  16. lucia

    @PsycloneJack: és nem lenne sokkal-sokkal egyszerűbb annyit mondani, hogy “bocs, de nem vagy az esetem”? mármint tudom, hogy mostanában divat érzékeny lelkű fiúnak lenni, de én tökre örülnék, ha egy olyan világban élhetnék, ahollegalább a pasik nem áttételesen kommunikálnak :)

    Kedvelés

  17. PsycloneJack

    @lucia Ugyanazt mondhatom csak, mint Lam: ha nem lehet szellőcipellőben szökellve kihátrálni a helyzetből, bevetem a bevetési bakancs-jellegű témákat.
    Például a pacalpörkölt vagy a BDSM iránti elkötelezettséget.

    Kedvelés

  18. Lam

    @PsycloneJack ilyenkor egyszerűbb arról kezdeni beszélni, h a klasszikus zenét sznob gecik szeretik, és legszívesebben kiirtanám őket és bemondanám a Tilos rádióban. Az tuti működik.

    Kedvelés

  19. lucia

    @PsycloneJack: ja, az tényleg zseniális (reagálnék a lényegi részre), de ez szerintem azért nem a legjobb módszer, még ha igen kidolgozott is. rengeteg lány van a világon, aki még az Iron Maident (tetszés szerint helyettesíthető) is megbocsátja az embernek az egyéb vonzó tulajdonságaiért cserébe.

    Kedvelés

  20. PsycloneJack

    Pont nemrég meséltem el egy nőnemű barátomnak, hogy ha (tudod, hogy ez randi, és) annyira nem jön be a másik, akkor van ez a finom elszakadó manőver, amikor őt érdeklő témában intelligensen, de nem vonzóan szólalok meg. A legutóbbi példa: a csaj klasszikus zenét játszik zongorán, én pedig az Iron Maiden Piano Tribute-ról kezdtem beszélni.
    (Ami egyébként zseniális.)

    A nőnemű barátom ezt a hosszú éveken át cizellált professzionális eljárást “kicentizett manírnak” nevezte.

    Kedvelés

  21. csipkepitty

    @lucia Megkértek, hogy ellenőrizzem nyelvhelyesség és formai követelmények szempontjából, azt meg igen nehéz lett volna megoldani, hogy ne olvassam el hozzá. :-)

    Kedvelés

  22. lucia

    @PW:
    – vizsgaszituációkban lámpalázam van, úgyhogy inkább hagyjuk.
    – csak éticsigákkal csinálom.
    – a sátán jegyese vagyok, és ő nem szereti a konkurenciát.
    – [szexin a fülébe súgva] oké, de a tarifát a férfiismerősömmel kell megbeszélned, mindjárt idehívom.
    – annyira örülök, hogy vannak még ilyen helyes fiúk, akik nem előítéletesek a travikkal [ez mondjuk meggyőzőbb lenne, ha egy kicsit maszkulinabb lennék]

    stb, szinte bármi jobb lett volna, mint amivel felálltam :)

    Kedvelés

  23. lucia

    @csipkepitty: noha nem én akartam megtudni infókat, és nem az éticsigákról, de ez most felajzotta a kíváncsiságomat (soha nem lehet tudni, mikor jön jól az ismerkedésnél egy ilyen téma). de te hogy jutottál ilyenhez? ha jól saccolom, nem a szakterületed.

    Kedvelés

  24. csipkepitty

    Kicsitoff: ha esetleg tényleg az éticsigáról (Helix Pomatia) akarsz infókat, nekem egy szakdolgozat jóvoltából sokkal többet sikerült megtudnom róla, mint valaha is szerettem volna…

    Kedvelés

  25. lucia

    @PW: hát pedig én annyira szeretnék visszamenni az időben és az egyik azóta kitalált brilliáns zárómondatomat előadni, erre gondoltam, mint elszalasztott lehetőségre. legközelebb, ha kilépek az ajtón, előre összeírom a válaszlehetőségeket minden eshetőségre, vagy valami :)

    Kedvelés

  26. lucia

    @exmanka: azért közöltem vele, mivel teheti jóvá, ha nem akarja, hogy utalást tegyek arra, melyik ismerősöm is ő, és rábólintott, úgyhogy innentől egálban vagyunk :)

    Kedvelés

  27. exmanka

    Kár, hogy a végén mégis kiderült, hogy ez egy randi volt.
    Örülhetnek a barátaid, akik ezt összehozták, hogy tudsz rajta nevetni, mert másoknál az ilyesmi éppen az ölésreflexet váltja ki.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .