az elszalasztott lehetőségekről

A barátok és ismerősök által összehozott vakrandiknál már csak az kínosabb, ha (a) én egészen az este végéig nem tudom, hogy ez randi, csak a másik, ő viszont azt hiszi, hogy én is tudom (lehet, hogy tisztában kellett volna lennem azzal, hogy a “szeretne beszélni valakivel, aki ért az éticsigák táplálkozásához*” igazából kódszó a vakrandira, de nem voltam, még csak az sem volt teljesen nyilvánvaló számomra, hogy milyen nemű az illető), (b) én végig az éticsigák táplálkozására próbálom terelni a szót, ami a másikat láthatóan nem érdekli túlzottan, (c) az este végén, a konklúziók levonásánál közli velem, hogy ha már ilyen őszintén megmondtam, hogy nincs kedvem közelebbről megismerkedni, akkor ő is őszinte lesz, és nem kell ismerkedni, de azért összefekhetnénk párszor, mert olyannak tűnök, mint aki jó az ágyban, bizonyítsam be.

Ilyenkor sajnos lépcsőház-szindrómám lesz, de azért kifelé suhantamban kifizettem a saját fogyasztásomat (egyébként meg valóban nagyon jól csináltam a dolgokat utána az ágyban, lehet, hogy át kellene küldenem neki a tegnap esti adag fordításomat, kimondottan büszke vagyok rá).

* Más, de hasonlóan bizarr téma.

81 thoughts on “az elszalasztott lehetőségekről

 1. A.

  Segítek összegubancolni a beszélgetés szálait egy váratlan visszakötéssel a cicaharcban feldobott témára: “A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.”

  Sokat ront az idézet erején, hogy nem a menő Sakamoto mondta, hanem az áltisis emlékkönyvi idézetek fekete öves nagymesterétől, Saint-Exuperytől származik. Mégis remeknek érzem.

  Kedvelés

 2. PsycloneJack

  Fenébe, elfelejtettem visszajönni korábban és lemaradtam a három cica csatájáról. :)

  Szeretném hozzáfűzni mindazonáltal (a kihűlt témákat felhánytorgatva), hogy:
  a) Én általában felajánlom, hogy inkább leülés előtt köszönjünk el, ha el kell köszönni.
  b) A példa főleg azt próbálta jelezni, hogy van az a vakrandi, ahol kőkeményen próbálsz bejönni a másiknak, és van, amikor annyira nem – ott akár szórakoztathatod is magad a saját szövegeiddel.
  c) Bármikor el lehet jönni kravmagázni vagy kettlebellezni, és helyben végignézni a kínálatot. Utóbbit javaslom. Jobb seggű fickók vannak ott.
  d) Én jó fickó vagyok, nem meleg, perpill nem foglalt, viszont enyhén kényszeres és baromi rövid az aktív figyelmi időm.

  Kedvelés

 3. lucia

  A.: OCD! késes/lőfegyveres pszichopaták! anyakomplexusos pszichopaták!

  tényleg akarok kezdeni ezzel valamit, de még össze kell állnia a képnek.

  Kedvelés

 4. A.

  Én a pszichopata vagyok.

  Mindenesetre úgy tűnik, piaci rés mutatkozik egy pszichopata társkeresőre. Ahogy elképzelem, talán a hobbi, hajszín meg magasság mezőket le lehetne cserélni a patologiat karakterizalókra. Agresszió, depresszió, érzelmi, önkontroll deficit, stb.

  Mikor indul a projekt?

  Kedvelés

 5. xebeche

  najó…köszi a türelmeteket, asszem ideje, hogy beleássam magam a k9nyvekbe az értetlenkedés helyett:)

  (csak még annyit, hogy Dimitrij tényleg striga lett? de a csaj megmenti és visszamágiázza, ugye? jó, befejeztem)

  Kedvelés

 6. JoeP

  @xebeche:
  Nem összevissza lettek fordítva, hanem a kiadási sorrend szerint. Mely szerintem a leglogikusabb olvasási sorrend is. (Ugyanis a jellemfejlődések mellett van egy timeline is, az egyes sorozatok szereplői fel-feltűnnek a másik sorozat vonulataiban, nem is beszélve az ipari forradalom sorozat változásairól.)

  Kedvelés

 7. lucia

  xebeche: huhh.

  szóval az van, h nagyjából 10-15 éve elkezdték lefordítani a könyveket sorrendben (részben illegálisan kiadva, jogok megvétele nélkül). azokat már csak pár antikváriumban kapni. asszem, 12 részig jutottak el.

  a mostani magyar kiadó meg a 13. könyvvel kezdte (folytatta) a sorozatot, részben érthető okokból (hogy a meglévő olvasói bázist célozzák meg, ne teljesen újakat), viszont a régieket is fordítjuk újra évi 1-2 könyv sebességgel (ezekből az első az egyenjogú rítusok, ami most jelent meg). a régiekkel kapcs. azért nem a legelsővel kezdtük, mert ketten csináljuk a fordításokat csabával, felosztva a történetszálakat, és az első két könyv az ő reszortja lesz, viszont nekem volt hamarabb időm erre.

  Kedvelés

 8. xebeche

  oké, közben viszonylag képbe kerültem, persze hülyeség a Jingoval kezdeni. megpróbálom angolul, de amúgy nem értem miért vannak összevissza lefordítva magyarra, nem logikusabb lenne sorrendben?

  Kedvelés

 9. JoeP

  xebeche: Nagyon rossz döntés. De komolyan. Ha már ezen a vonalon indulsz el, akkor kezdd inkább a Guards! Guards! könyvvel.

  Egyébként egy kalauz:

  Kedvelés

 10. xebeche

  jesszusom, miről beszéltek???
  na mindegy, pár kötet után biztos én is vágni fogom, hogy Mort meg Hogfather…
  kisorsoltam, én a Jingoval kezdek (ha az könyvcím és nem az egyik szereplő vagy más, de ez mindjárt kiderül, köszi a linket:)

  Kedvelés

 11. JoeP

  lucia: Nem feltétlenül. Ha például a Hölgyek és Urak, vagy a Mesének Vége után olvasnám az Egyenjogú Rítusokat, akkor marhára nem érteném, hogy Néne mit vacakol, miért nem lő ki lézersugarakat a szeméből, ahogy szokott.

  Kedvelés

 12. Viv

  Nálam a függőség A mágia színe, A mágia fénye, és a Morttal kezdődött sorrendileg. De a banyásakat szeretem, Mállotvix néne reinkarnációja vagyok, úgy döntöttem.

  Kedvelés

 13. lucia

  @JoeP: de a legelső pár kötetben (most csináltam az egyenjogú rítusokat) még nem áll össze annyira a kép meg a szándék, azokat szerintem lehet utólag olvasni. amúgy a Hogfatherhez szerintem inkább a Mort kell (és egyébként is a Mortot javasolnám elsőnek, csak most nem lehet kapni, de az egy jó kezdés).

  Kedvelés

 14. JoeP

  @xebeche: Ha érdekel a szereplők jellemfejlődése is, akkor javaslom, hogy időrendi sorrendben menjél. Én például beszerzési sorrendben mentem végig rajtuk és néhol borzasztóan kellemetlen volt, például a Guards! után a Jingo, majd a Men At Arms. Akkorákat változtak a szereplők, hogy csak néztem bután a fejemből. (Mint ahogy a Hogfather is gyakorlatilag érthetetlen volt a Soul Music előtt.)

  Kedvelés

 15. R.

  @Viv mostanában már nem járok falat mászni, meg Jack sem.
  én már beérném valami krav magás fiúval is, de abból is eddig még csak a egynek mutatott be, dehát az ember mégsem kezd ki a válóperes ügyvédjével.
  most viszont elgondolkoztattatok, ha hozzám nem vonzódnak a pszihopaták, ellenben megnyugtat a társaságotok, akkor lehet, hogy én magam is pszihopata vagyok?
  (és ezt így és most kell megtudnom, ennyi idősen???)

  Kedvelés

 16. lucia

  @xebeche: szerintem itt nézd ki sztori alapján, melyik szimpatikus, ezek kaphatóak most: http://href.hu/x/ddbv

  mindegy, melyikkel kezdi az ember, az alapdolgok mindegyikben el vannak magyarázva, és több szálon fut az egész sorozat, külön történetekkel.

  Kedvelés

 17. lucia

  @Ruby: én azért nem panaszkodom erre, mert párat leszámítva azért nálam a legtöbb rendes, kedves, velem jó fej pszichopata volt. pont nemrég röhögtem valamelyik nap azon, hogy huszonnégy óra leforgása alatt hat volt pasim keresett valami hátsó érdek nélküli rendes megnyilvánulással, szóval amíg nem az én ágyam alá rejtik a hullákat, addig teljesen pro-pszichopata vagyok :)

  Kedvelés

 18. Ruby

  Kösz lányok, micsoda öröm az a tudat, hogy nem én vagyok az egyedüli aki a pszichés eseteket vonzza :) És Viv, ez a tökéletes megfogalmazás, tényleg ez a “van bennem vmi megnyugtató a számukra” az ok, a visszajelzések alapján. Lovely :)

  Kedvelés

 19. lucia

  @Viv: esetleg mindkettőnket alkalmazhatnának a hatóságok a drogkereső kutyák mintájára (akit véletlenül lesmárolunk az előállítottak közül, az a gyilkos, de legalábbis mindenképpen elzárandó valamiért).

  Kedvelés

 20. Viv

  Kérem, köszönöm. :) (Nekem úgyis csak a pszichopaták jutnak randiilag, és még csak azt sem tudom mondani, hogy az ő hibájuk, biztos van bennem valami megnyugtató a számukra, ami világítótoronyként vonzza őket hozzám.)

  Ms. November

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.