és még esik is

Tegnap átjött agnus és a rendszergazda, hogy érezzem a törődést. Agnus hozott túró rudit, meg sört, aminek köszönhetően tegnap is ettem és ittam is, továbbá a gyermek szórakoztatása mellett problémamegoldó tanácsokkal is ellátott, miszerint nézzek például filmeket. Sajnos a filmek szinte mindegyikében vannak párkapcsolati izék, amikre most nem akarok gondolni, válaszoltam, kivéve mondjuk az Alieneket, bár, tettem hozzá, pillanatnyi lelkiállapotomban az Alienek cselekménye és a saját bánatom között is tudnék párhozamot vonni. Nem jó.

A rendszergazda altatót hozott, mert mondtam, hogy xanaxon gondolkozom, mivel pillanatnyilag az alvásom abból áll, hogy éjfél körül megpróbálok lefeküdni, kettőig forgolódom, utána négykor arra ébredek, hogy olyan pár percig minden jó, mintha visszamentem volna az időben olyan két hetet-hónapot, utána meg egyszer csak konkrétan gyomorszájba vág, hogy semmi nem jó, és akkor felkelek, és hatig dohányzom az erkélyen, és marad a gyomorgörcs estig. A napi tevékenységeimben szerencsére nem akadályoz, de enni meg aludni nem lehet tőle, és a szép kis szám is sírósra görbül. És úgy tűnik, ez jó darabig most így is marad.

Szóval hozott erre altatót, ami azt eredményezte, hogy éjfélkor tényleg szépen elaludtam (miután kigugliztam, hogy a hirtelen halál nem tartozik a mellékhatások közé), majd hajnali négykor arra ébredtem, hogy keservesen sírok, akkor egy darabig értetlenül gondolkoztam, hogy mi bajom is van, majd eszembe jutott, és mentem az erkélyre dohányozni.

A rendszergazda emellett még szokása szerint gyermeknevelési tanácsokkal is ellátott. A múltkor azt mondta pl., hogy a gyerek ne szólítson engem anyának, mert tanulja meg, hogy én egy különálló indivíduum vagyok, nem egy szerep, továbbá ne gügyögjek hozzá soha. Ezúttal azt javasolta, tanítsam meg csibészelni, ha már az ül-t meg a fekszik-et érti. Néha feltámad bennem a kíváncsiság, hogy milyen lehetett a rendszergazda gyermekkora, de gyorsan elnyomom mindig.

A látogatásának további részét egyébként azzal töltötte, hogy meghívta agnust filmet nézni, elmagyarázta neki a kutyaidomítás fortélyait, majd telefonon és online dolgozni kezdett, és közben kioktatott minket, hogy az ilyenekkel (ügyfél), akik minden hónapban heteket késnek a csökkentett díjszabással is, és folyamatosan kamuznak, azokkal vérgecinek kell lenni, nem szabad engedni, el kell magyarázni nekik, hogy a szolgáltatásért fizetni kell, satöbbi. Amikor megkérdeztem, hogy mit csinál a gépen, azt mondta, hogy ja, visszakapcsolja nekik a levelezést egy napra. Úgy tűnik, az üzleti ars poeticáját a “sending mixed signals” kifejezés írná le a legjobban, de én nem vagyok informatikus, nem értek az ilyesmihez.

12 thoughts on “és még esik is

 1. kecs

  @lucia Nyugi, en sem azon aggodom, hogy fuggö leszel, de tudni kell rola,hogy könnyu rakattani, mert a xanax nagyon ravasz szer (egyszer egy kisebb mutet elött kaptam fel szemet, amitöl orakig röhögcseltem es hulyesegeket beszeltem, amit nagyon viccesnek talaltam akkor; utolag viszont sokat segitett, hogy megertsem azokat, akik könnyeden fuggök lesznek). A munka egyebkent o.k., mint kezeles, es barmi mas, ami nem folyamatos ures agyalas, az jobb, mint gyogyszert szedni.

  Kedvelés

 2. lucia

  @kecs: az altató lormetazepam. amúgy én is pont emiatt akarok xanaxot (nem folyamatosra, hanem alkalomadtán egy fél szem erejéig), hogy kibillentsen ebből az öngerjesztő ciklusból.

  a legjobb terápia amúgy a munka, de aközben nem lehet aludni :)

  Kedvelés

 3. kecs

  Had mondjak okosat az altatorol (pszichiater lennek). Nem tudom, mit probaltal, de egyetertek Csurgoval, probald inkabb a xanaxot. Igen, ra lehet szokni, esszel kell szedni. Viszont segit. Azert segit jobban Neked, mint az altato, mert Neked nem alvaszavarod van, hanem szorongsz, ezert nem alszol.(Aludni muszaj!!! Az elsö, amit igyekezni szoktam rendbetenni a betegeimnel.)
  Es mivel nem alszol, egyre jobban fogsz szorongani, es a leghulyebb gondolatok mindig hajnali 2-3 között jönnek.

  Kedvelés

 4. Encsi

  Levendulatea. Az a tuti. Az altatótól én is folyton megébredek, de a levendulateától nem. Ha meg valami mégis megébreszt, és félálomban elkezdene zakatolni az agyam, akkor belekortyolok az odakészített bögrébe, és nemsokára visszaalszom, mielőtt teljesen felébrednék. Zacskós virágzat kapható bárhol, 1 teáskanál/bögre induló erősséget javaslok.

  Tudom, hogy ez a tünetet szünteti meg és nem az okot, de ezzel legalább tudunk mit kezdeni :)

  Kedvelés

 5. tia

  Most bugyután fog hangzani, de nézzél Sex és New Yorkot (szigorúan a sorozatot vasárnaponként- viasat 3 ) elöző rész pont szakításról szólt, és jól kiosztotta a pasikat, teljesen egyetértettem vele, én is voltam már ilyen helyzetbe.. van “hasonló” karakter is: vörös hajú, kisgyerekes egyedülálló , munkamániás:) csak egy tipp

  Kedvelés

 6. Nona

  Még a szomorúságoddal is erőt adsz nekem a mindennapokhoz…ezt hogyan csinálod?

  Kívánom hogy minden úgy alakuljon, ahogyan szeretnéd, és hogy minél hamarabb véget érjen ez az időszak!

  Kedvelés

 7. Tarhonyakártevő

  Az és még esik is, az az Ifjú Frankeinstein című filmből jön?

  Onnan rémlik valami olyasmi, hogy kell szerezni záros határidőn belül egy tetemet. Erre kimennek ásni, a gülüszemű meg a nemtomki.
  És kurva hidegben, sárban, éjfélkor nehéz testi munkával hullát ásnak a temetőben. És tán a nem gülüszemű (aki fogalmam sincs, kicsoda, nagyjából erre emlékszem a filmből meg az AB normális agyra) panaszkodik, hogy szar neki. Mire a gülüszemű mondja, hogy á, lehetne rosszabb. “Ez? Hogyan?” – kérdi a másik, mire a gülüszemű: “Például eshetne”.
  És ebben a pillanatban elered.

  Kedvelés

 8. meow

  Szeretem Luciat. És nagyon szeretném, ha végre-végre már boldog lenne. Mert azt is tudom szeretni, ha a sajátos humorával írja le, hogy mennyire szenved, de sokkal, de sokkal jobban tudom szeretni, ha a sajátos humorával azt írja le, hogy mennyire boldog, és milyen sok bohóságot tud boldogságában tenni. Úgyhogy aki irl szereti Luciat, az legyen szíves dolgozni azon, hogy fenti kívánságom teljesedjék.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.