főleg döglött madarakról

Ismételten elnézést, de én vagyok az a lány, akinek pillanatnyilag az a munkája, hogy a hét minden napján fordít slash lektorál, az a családi élete, hogy a fél lábán ül a gyönyörű, okos gyereke, és a Nyári böngészőben (amit a fejemben csak döglöttpingvines könyvnek nevezek, mert a harmadik duplaoldalon egy pingvin fekszik benne az úttest közepén, égnek meresztett lábakkal, félreérthetetlen pózban, egyébként ennek ellenére vagy ezzel együtt nagyon jó könyv, az első, ami lefoglalja a gyereket hosszabb időre), szóval a Nyári böngészőben mutogatja a hajába kapaszkodva, hogy ótó! meg hápháp! (ez a pingvin, vízimadár-vízimadár), a másik kezével a fordítását gépeli, és az a magánélete, hogy a fél kezével a pasija hátát masszírozza az ágyban, aki csak olyan két-három oldalt megír még gyorsan vasárnap reggel, miközben ő maga a másik kezével szintén lefordít még olyan két-három oldalt.

A csúcs az volt, amikor éppen a második segítsütit sütöttem, közben az üresjáratokban a konyhapulton gépeltem a fordításomat, illetve a gyereket próbáltam megakadályozni abban, hogy bámpa, bámpa! felkiáltással kapcsolgassa a sütőt, és ekkor hívott fel a pasim valahonnan külföldről helyzetet jelenteni, na ez a pillanat volt az, amikor megvalósítottam egyszemélyben a tökéletes nőt, aki egyszerre nevel gyereket, szorgoskodik a konyhában, dolgozik, mindeközben értelmes társalgópartnerként funkcionál a magánéletében, és asszem, még málnaízű rúzs is volt rajtam, meg festett köröm (körmöt festeni akkor szoktam, amikor éjszaka felébredek, és nem tudok rögtön visszaaludni, anyeginezés és az élet értelmén való töprengés közben azért nem szeretem az időt vesztegetni, amikor valami hasznosra is fordíthatom).

Na de igazából nem ezért írok, hanem mert a múltkor, amikor meghitten bújtuk a számítógépeinket a pasimmal egymástól másfél méterre, akkor valaminek kapcsán megemlítettem a fáraó átkát, és rögtön utána is néztem a Zinterneten, hogy hogyan is volt ez pontosan, és az oké, hogy a résztvevők és a rokonaik nagy része, de az egyik fura, hogy pont Carter nem halt bele ebbe a dologba, viszont a rokonai sorban, illetve a kanáriját megharapja egy kobra. Úgy értem, ha valaki lepaktál a sötét erőkkel, akkor a rokonok oké, de ez a kanáris dolog nem jumping the shark egy kicsit? Meg aztán azt is megbeszéltük, hogy ezt technikailag elég nehéz elképzelni, mert két lehetőség van: a kanári vagy kalitkában volt, vagy szabadon. A kanárikalitka rácsa elég sűrű, abba nem tudom, hogy megy bele egy kobra, pláne támadóállásban, mondjuk persze az is lehet, hogy egy igen rossz megfigyelőképességű kobra volt, aki megörült a kalitkának, bemászott, és ott vette észre, hogy jé, itt egy kanári, harapjuk meg gyorsan, és utána szaladjunk el (mert nem találták a helyszínen, ???). A másik lehetőség, hogy szabadon üldögélt valahol a kanári, de akkor meg elég nehéz lehetett elkapni, kicsi, meg repül, meg egyáltalán, enni nem túl sok, veszélyesnek meg nem tűnik.

Szóval nem életszerű számomra ez az egész, ha valaki bővebb információval rendelkezik a kanári sorsáról, kérem, értesítsen.

16 thoughts on “főleg döglött madarakról

 1. Brunella

  Az is tök jó, amikor a futós Géza elcsúszik egy banánhéjon, majd felszedi a pisilős kutya gazdáját, elmennek Párizsba nászútra, aztán terhes lesz a csaj.

  Kedvelés

 2. tapsi

  “Cobras normally feed on rodents, toads, frogs, birds and snakes.”

  A kígyók elég ügyesen cserkészik be az egészséges madarakat is, el tudják kapni, mielőtt elrepülhetne. Mondjuk az a változat, hogy csak megharapta, aztán elfutott, elég furcsa. Bár lehet, hogy épp nekilátott volna elkölteni, amikor megzavarták, és menekülőre fogta.

  Kedvelés

 3. nemisbeka

  :))) Érdemes beszerez(tet)ni a többi négyet is, a helyszínek ugyanazok mindben, meg a szereplők egy része is, csak az évszakok szerint változnak a sztorik, plusz van egy éjszakai is.

  Kedvelés

 4. lucia

  @nemisbeka: ja, végignéztük tüzetesen, volt fehérneműs néni, meg sisak nélkül biciklisek, meg munka közben söröző építőmunkás bácsi, illetve felfedeztem benne a kontinuitást, hogy a kép igazából folytatódik a következő oldalon, és az egész egy körpanoráma, tegnap este, _miután_ a gyerek lefeküdt, vagy egy órát szórakoztunk vele, szóval nagyon köszi a könyvet, igényes szórakozás az egész családnak :)

  Kedvelés

 5. nemisbeka

  A Böngésző-sorozat nagyon tuti egyébként, isteni kis életjelenetek vannak benne. Az egyikben van automatát rugdosó agresszív bácsi, van tolókocsis bácsi, van meztelen bácsi (csak hátulról, zuhanyozik otthon), van koldus bácsi, van mexikói utcai zenész bácsi (meg mindenféle nénik is, csak azok nem jutnak most eszembe :), én inkább bácsicentrikus vagyok :))) ). Lesz mit magyarázni, de legalább nem az utcán érik sokkhatások majd :).

  Kedvelés

 6. Senoi

  A jégbe fagyott Ötzi nevű múmia felfedezői/kutatói is sorban meghaltak. A tanulság az, hogy ne pisztergáljunk dühös múmiákat. A legkeményebb Tutenhamon halaleset az volt sztem, amikor az egyik kutató már angliában meghalt, majd az őt szállító halottaskocsi felborult, és agyonütött egy nyolc éves gyereket…

  Kedvelés

 7. sapimano

  Olyan jó ezt olvasni! Végre valaki akinek szintén félméternyire netezik a pasija (nekem férj) mellette, és nem szól bele ^.^
  Szuperanyu vagy ;)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.