kérdések, álmatlanság, medúzák

Kezdeném a kérdésekkel, mert vannak, és legalább nem csak én dolgozom a blogommal.

Az első az, hogy egy levélváltás kapcsán kíváncsi lettem rá, hogy vajon hány olyan hosszú combú, szőke lány olvas, aki nyitott lenne kapcsolatra egy helyes, kedves, jóravaló fiatalemberrel, vagy egy mindenférfidisznóval (ki mire bukik)? A kérdés csupán elméleti, de légyszi, aki érintve érzi magát, az nyomjon ide egy ikszet álnicken vagy akármin, pusztán a statisztika kedvéért.

A másik bizarrabb, a szememről van szó, íriszdiagnoszták előnyben. Nekem kisgyerekkorom óta egészen sötétbarna a szemem, viszont pár hónapja észrevettem, hogy megjelentek benne smaragdzöld csíkok, meg ilyen félkörivek. Mi a kukitól lehet ez? Fogy ki belőlem a szín, és a végén átlátszó leszek? Beköltözött a fejembe egy ufó? Túl sok szabadidőm van, és csak azért foglalkozok ilyesmivel?

Egyébként meg minden rendben, kivéve, hogy nem tudok aludni, nappal kókadozva nem dolgozom, éjjel meg egyszerűen nem alszom. A valeriánától tiszta kábult leszek, az alkoholtól elalszom, de amint kimegy belőlem, felébredek, mindegy, így is lehet élni, de jöhetne már a tavasz.

Tegnap egyébként megint összeültünk a medúzákkal, Isoldének tényleg sassonja van, amit nekem évek óta képtelen vágni bármelyik fodrász (lelkesen bólogatnak, amikor mondom, hogy legyen állig érő, egyforma hosszú, csak hátul valamivel rövidebb, utána meg megszállja őket az ihlet, és lépcsős izéket vágnak a fejemre, hátul hosszabbra hagyva, ami beszárítva oké, de másnaptól nem oké, márpedig én minden nap hajat akarok a fejemre).

A brainoiz által fordított Amerikai istenek magyar kiadásából meg kihagytak egy nagyon ütős másfél mondatot, mint kiderült, ami egyrészt nem szép dolog, másrészt meg a fordítóra sem vet jó fényt, én soha nem hagynék ki egy szopást, magyarázta brainoiz mély meggyőződéssel.

Amúgy neki van a barátnőileg legjobb fej barátnője, mert éppen pusmogtunk, amikor AnnGel odakérdezett, hogy miről beszélgetünk, mire én felkiáltottam, hogy jaj, most ne figyelj ide, és erre egyáltalán nem vágta hozzám a sörösüveget, hanem fásultan felsóhajtott, hogy hát jó, biztos a Buffyról spoilereztek. Egyébként meg tényleg.

Suematra Férfit Hozott, de erről majd ő ír, ha akar, mindenesetre hálistennek visszafogtuk magunkat AnnGellel, és nem kérdeztük meg tőlük hangosan, vádló tekintettel, hogy és a másikférfinév hol van.

ExBright és b. neje meséltek a kukacáról, hosszan, részletesen, agnus a túlvégen ült, úgyhogy kábé csak annyit beszéltem vele, amíg átadtam neki a pulóverét és a derékmelegítőjét, amit a múltkor nálam hagyott, miután vörösboroztunk, illetve kiabálva megbeszéltük, hogy a gyermekemmel már lehet beszélgetni is, de néha még összenyálaz, ExBright ezt nem egészen értette, mert abban a hitben volt, hogy az L.-ről van szó.

Szóba került még, hogy hogyan kell szemezni, az elimination communication (nem, ez nem az, amikor szavakkal öl az ember), hogy Thaiföldre kéne utazni csak hajvágás és shoppingolás céljából, gyermekkorunk kétértelmű dalszövegei, utána hazafuvaroztam az alie-t, akivel mindig szoktunk még beszélgetni pár percet, ezúttal lementünk tizenötévesbe, és ment a köcsögpasizás, meg hogy alie szerint igazságtalan, hogy Suematrával (kedélyes visítozás közben mondta) csak rámutatunk egy pasira (nem ugyanarra), levesszük a polcról, és a miénk, ezt később cáfoltam, majd végül azt a következtetését tudatta a világgal, hogy, idézném, fejős évát kell olvasni és szécsi pált kell hallgatni, mert ők mindent megírtak már a párkapcsolatokról.

Utána este átküldött még egy számot, hogy ez jut rólam eszébe, tisztára meghatott, ilyet eddig csak pasik csináltak velem, kicsit meg is bántam, hogy Total Bitch márkájú szájfényt vettem neki karácsonyra, de szerencsére a helyén kezelte a dolgot (így kell a nőkkel bánni, keményen, további tanácsok az ismert címen).

75 thoughts on “kérdések, álmatlanság, medúzák

 1. Norewa

  Ismerek egy piszokjó fodrászt, kicsit drága ugyan, de házhoz jön és azt vág a hajadból, amit te akarsz. Ha érdekel, dobj egy emailt és megadom a számát ;)

  Kedvelés

 2. Encsi

  tz: :D

  Magdaleha kapcsán azt akartam mondani, hogy de az nem lehet, mert blogol, aztán eszembe jutott micsoda könyv alapsztori lehetne, hogy valakibe belemászik a démon és elnyomja a host lelkét, aki csak blogon keresztül érintkezhet aztán a külvilággal….

  Kedvelés

 3. Magdaleha

  hát sehogy nem tudom belepasszírozni magam a kívánt kritériumokba, úgyhogy pasi ügyben hallgatok. Álmatlanság, nappali zombiságra nekem nagyon bevált a maté tea. Mondjuk nekem inkább az volt gondom, hogy a suli miatt pörgött az agyam, s ha végre elaludtam, akkor felébresztettek a kölykök, és akkor megint pörgött az agyam. Neten minden infó a teáról!
  A szemedről meg az jutott eszembe, hogy nem fertőzött meg egy goaud?

  Kedvelés

 4. r-

  hat en olvastam egyszer, h hany centitol lehet hosszu combu az ember, es van erre merheto szam is, nem, nem irom le, mert azota is nyomaszt:)

  off: a megujulo eroforrasos konyvmeloval vegul lett vmi?

  Kedvelés

 5. Nona

  Félhosszú szőke haj, normális comb hosszúság, fiatal életkor: én jobb szeretem a nyugodt, nem életveszélyt kereső pasit, akit nem kell minden percben félteni. És akitől nem kell minden percben rettegnem, hogy mikor hagy el. És egy rendes, tisztességes srác is lehet vad és belevaló, csak tudja helyén kezelni a dolgokat.

  Szerintem akkor hosszú combú egy nő, ha a többi nő ránéz és elismerően/féltékenyen/sajnálkozva azt mondja magában “ennek a csajnak milyen hosszú lábai vannak”:)

  Kedvelés

 6. Panzer

  Szemszin-valtozas: igy van, alapvetoen korral jar, a fizikia-idegi megterhelestol csak idolegesen valtozik.

  A hosszu comb kapcsan – bar nem vagyok nobol – en is elmerengtem a “mihez kepest hosszu” kerdesen… de miutan eszembe jutott a “Mi van a santa ket laba kozott?” cimu vicc… (A megfejtes: kulonbseg), kenytelen voltam abbahagyni a merengest :)

  Viszont a vers a helyen van.

  Kedvelés

 7. mademoiselle

  Az orvosabbik felem – aki történetesen szemész – azt nyilatkozta, hogy nincs olyan ismert szembetegség, aminek az írisz ilyen jellegű színeváltozása lenne a tünete, úgyhogy vagy tényleg egy ufó költözött beléd, vagy feltaláltál egy teljesen új betegséget, vagy nincs ok aggodalomra, megvakulni nem fogsz. Ha mégis aggódsz miatta, ballagj el egy szemészhez, ahol megnézik, hogy odabent is minden rendben van-e, de így első hallásra nincs bajod. :-)

  Kedvelés

 8. Encsi

  Hű tényleg, ha “Jayne Drágája” most tartotta, akkor boldog névnapot :)

  Nem lehetne, hogy kedves jóravaló pasiból is annyi jelentkezzen itt, hogy minden kváziszőke kvázihosszúcombú olvasónőnek jusson? :))

  Kedvelés

 9. nn

  A mindenpasidisznó axiómához egy kis kiegészítés (megfontolásra) :)

  Kiss Judit Ágnes verse

  GYEREKFÉRFIAK BALLADÁJA

  Ha nő vagy, férfiként szerethetsz
  macsót, lovagot, szépfiút,
  végül úgyis a gyermeked lesz,
  öledbe vágyik, s nincs kiút
  ebből a kényszer-anyaságból,
  szívedből szívja a tejet,
  és mint vak kismacska, nyivákol –
  a férfi mind csak kisgyerek.

  Mint óvodás a homokvárat,
  épít izmot vagy karriert,
  de kérj egy apróságot, fáradt,
  unott lesz rögtön és ijedt.
  Nem lesz társad, és nem lesz hősöd,
  magad vagy csatába menet
  utóvéded és előőrsöd,
  a férfi mind csak kisgyerek.

  Most rád hasal, harapja nyelved,
  magáról úrként álmodik,
  ha nedve kiömlött, elernyed,
  s már alszik, nyála is folyik.
  Mert nő vagyok, oltalmat vágynék,
  de megtanultam, nem lehet,
  hiába szerelem, jó szándék,
  a férfi mind csak kisgyerek.

  Herceg, ha sértő, amit mondtam,
  hajtsd az ölembe a fejed,
  csak altató volt, mit daloltam,
  hogy minden férfi kisgyerek.

  Kedvelés

 10. r-

  hosszu combnak van definicioja, nem a testmagassag fuggvenye alapbol,
  akinek a marksandspencerben a long fazonu nadragok szuksegesek, na annak hosszu a combja (akinek a normal, annak normal, akinek a short, az meg tudja, hol a helye, igen, en is tudom, hol az enyem:(

  Kedvelés

 11. szkifi

  biztos hogy emberi formadat kezded levetközni, es egy nem antropomorf ize lesz belöled. igy kezdödik, a szem lesz egy kicsit masabb, aztan nem tudnak aludni…

  Kedvelés

 12. tia

  Egyetértek Encsivel , nekem is kijutott már a mindenpasidisznóból, és szívesen megismernék már egy kedves jóravalót, de sajnos mi nők ilyenek vagyunk… vonzódunk a mindenpasidisznó típushoz, vagy csak egyszerűen vonzzuk őket.

  Kedvelés

 13. Anais

  Ha! Nem vagyok se szoke se hosszu combu,ellenben 158 cm “magas” :)) de egy rendesnormalis pasi johetne. ugyhogy meg 1 x
  Lucia, mi lesz a vegen tablazatba es statisztikaba foglalod a jelentkezoket? :)

  Kedvelés

 14. Sara

  Szia Lucia,

  jó fodrászt én is tudok ajánlani, aki megcsinálja, szívesen megadom az elérhetőségét, csak rengetegen vannak, nehezen lehet időpontot kapni.Cserébe viszont olyan hajat csinál, mint, amit szeretnél, villámgyors és nem kell várni.
  Biztos jó lehetett a kocsmázás.:-)

  Kedvelés

 15. Encsi

  Én egy fél ikszet nyomok félve, mert a mindenpasidisznóból már annyi kijutott, hogy csak a kedves jóravalóra pályázom.

  Ezt a hosszú combot definícióilag sosem értettem, 164 cm-sen nem nagyon lehet hosszú a combom, bármit is csinálok, de nem elefántláb végülis :) Vagy a szélességéhez képest hosszú? Akkor van valami arányszám? :))

  Kedvelés

 16. macsek

  Sedatif tényleg tök jó és lehet a herbáriában kapni egy teakeveréket is, direkte alvásra. Amikor nekem volt ilyen nemalvós életszakaszom magánéleti lestrapációból kifolyólag, akkor nagyon segített. A tervezett alvás előtt fél órával megittam, utána már csak arra kellett vigyáznom, hogy ágy mellet legyek, mikor kidőlök. a jó benne, hogy nem szokik rá az ember, mint a tablettás altatókra.
  A szemeden nem izgulnék, inkább fogadásokat kötnék rá, mi lesz a végeredmény.
  :)))

  Kedvelés

 17. Dorcsi

  Este relaxálj,meditálj,agykontroll ami nálad belefér.Nem alvásra gyengédebb módszer mint a valeriána,ha este meleg tejbe csepegtess pár csepp 100%-os levendula olajat!ha az se nem jó akkor még citromfű tea,komló.
  Ha végképp nem megy Frontin 0,25-ből fél tabl,vagy esetleg 1/4 tabl 0,5 mg Rivotril.ezek nem csapnak le,meghallod éjjel amit kell de tudsz aludni:)Asszem van pszichiáter a körödben:):)
  A szemünk színe sajna ahogy öregszünk változik.
  Nekem 30 éves koromig csuda szép barna őzike szemem volt:)(csak szerényen) most meg már zöldül a barna vagyis olyan f*s színű kezd lenni:):)majd ha idegesít veszek színes kontaklencsét

  Kedvelés

 18. shopgirl

  Alvásproblémára a sedatif pc nevű homeopátiás szert ajánlom, minden patikában kapni. Jó íriszdiagnosztát is tudok, bár nem olcsó, és nem könnyű hozzá időpontot kapni. Nyomom az x-et is, bár nem vékony, de hosszú. :)

  Kedvelés

 19. Réka

  Jaj nagyon irigyellek, hogy ennyire könnyedén veszed a nemalvásos akadályt, engem egy idő után teljesen kikészített. Nem akarom insomnia-irányba vinni a kommenteket, de megkérdezhetem, hogy mióta nem alszol?

  Kedvelés

 20. debcsillu

  Én is tudok nagyon nagyon jó fodrászt a Jászainál, nekem is kell mennem nemsoká hozzá;)
  A férjem uncsitesója, Hajasnál tanulta a szakmát:)

  Jövő héten egy tali? Eljöttök hozzánk?:)

  Kedvelés

 21. mazsola

  Lucia, én most találtam egy nagyon jó fodrászatot, a férjem és az én hajam is pont úgy vágták, ahogy kértük, nem művészkedtek. a sugárban az emeleten van a posta mellett balra.

  Kedvelés

 22. lucia

  alie: jó, akkor nem mondom meg, mit mondtál a kocsiban, természetesen csak viccből, amikor a röhögéstől majdnem nekihajtottam a járdaszegélynek :)

  Kedvelés

 23. tapsi

  Még el sem jutottam odáig, hogy nem tudsz aludni, amikor azt akartam írni, hogy a szemed a kimerültségtől világosodik… amikor az (amúgy kis híján fekete szemű) exem a szakvizsgájára tanult, pár hét alatt egészen zöld lett a szeme (az enyém pedig egészen macskasárga, mert rajtam vezette le a feszültségét). És korral is változik, sok zöld szemű rokonom szeme lett 50-70 éves korára kékesszürke…

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.