oltások, rejtélyek, kriotartály

Amúgy meg, némileg izgalmasabb vizekre evezve, a múlt hét vége felé beoltattam magam egy oltóponton (magamért nem izgulok túlságosan, egyrészt a gyerek miatt csináltam, másrészt mert addig sem kellett a saját fordításomat lektorálnom), a Kékgolyó utcában található onkológián, amit csak azért írok le, mert egy pillanatot sem kellett várni, szó szerint észre sem vettem, hogy belém nyomták a tűt (másfelé nézve beszélgettem, miközben lekentek alkohollal, és egyszer csak mondták, hogy ezt a vattát szorítsam rá, mehetek), és a doktornő, aki belémtolta a chipet, kimondottan kedvesen és viccesen beszélgetett velem, szinte már sajnálom, hogy nem járhatok naponta oltatni. A karom sem rohadt le, csak fájt két napig, olyan izomlázasan.

Na de ami még az orvosi jellegű munkakerüléseimnél is érdekesebb, a minap beállított hozzánk a jézuska önjelölt segédje (bár a mi háztartásunkban nem PC dolog jézuskázni), kért tőlem csomagolópapírt és eszközöket, majd felszólított, hogy húzzak fel az emeletre, a Muci maradhat lent, majd szól. Amikor szólt, akkor pedig azt mondta, hogy ezt a dobozt (mutatott rá egy 86x30x16 cm-s (igen, lemértem) darabra, amit állítólag a Muci kívánságára csomagolt pont a télapófejes papírba) 24.-ig nem nyithatom ki, bár az enyém lesz, de csak logisztikai okokból van már nálam, mert a jézuska nagyon elfoglalt lesz ünnepkor.

Ekkor szóltam rá, hogy legyen szíves, nálunk ne jézuskázzon, mert én ki vagyok bukva a keresztényekre, akik ellopták a Mithrász-ünnepet is, amikor pedig Jézus az legsajátabb szent könyvük szerint is valamikor tavasszal született “igazából”, és egyébként is, mit keresne fenyőfa a mediterrán-sivatagos évögben elhelyezkedő Betlehemben, mi a gyerekkel karácsonykor igenis azt fogjuk ünnepelni, hogy hosszabbodnak a nappalok, és anya egyre kevésbé lesz idegbajos, meg hogy szeretjük egymást, bár mi mindig azt csináljuk, és csak ezután kérdeztem rá ravaszul, hogy és mi van a dobozban (meg a másik negyedakkorában, ami szintén a leendő zsákmányom részét képezi állítólag. Erre egyébként azt a magyarázatot kaptam, hogy a puttonyos illető nem tudta eldönteni, hogy én a nagy, vagy a kicsi dolgokat szeretem jobban, mire tisztáztam vele, hogy nem a méret számít, hanem a megcsalás).

A jézuskázó (akivel egyébként megbeszéltük, hogy nem ajándékozzuk egymást, most gondolkozhatok) azt felelte, hogy nem mondja meg, de nemrég beszéltünk arról, hogy esetleg szükségem volna ilyesmire. Erre gyorsan végigvettem a fejemben, hogy mi mindent mondtam mostanában, utazás, fejlámpa, körtés joghurt, intim betét, idő, könyvek ezrei, pehely hálózsák, jelly bean, citromlé, olyan inghajtogató eszköz, mint Sheldonnak van és meg is lepődtem, mert a fejemben olyan emberként élek, aki nem követelőzik az élettel szemben állandóan, de mégis hosszúra sikerült a lista. Mindenesetre nem jutottunk dűlőre, de nagyon remélem, hogy jelly beannel van tele a doboz, esetleg egy kistestvér van benne a Mucinak (mondjuk egy nagyon kicsi baba-kriotartályban, de erről jut eszembe, simán egy kriotartálynak is nagyon örülnék).

Ami az általam beszerzendő ajándékokat illeti, fejben már megvan majdnem minden, hálistennek, mindenkit össze tudtam kötni valamilyen kereskedelmi forgalomban beszerezhető dologgal, bár ez a hatalmas doboz most bekavart, mivel illik viszonozni egy nagy (meg egy kisebb) kiterjedésű titkot? Mindegy, majd kitalálok valamit, ilyen szempontból az L. a legkényelmesebb, akivel egyrészt simán megbeszéljük, mit adunk a másiknak, másrészt a szülinapja két nappal az enyém után van, szóval tökre tudunk egymáshoz igazodni.

Mindenesetre most, amikor kezdek pánikba esni, hogy túl sok a munkám, nincs időm, fáradt vagyok, rosszul szervezek, akkor mindig megvigasztal, hogy már nem egészen két hét múlva kinyithatom a nagy dobozt.

20 thoughts on “oltások, rejtélyek, kriotartály

 1. lucia

  Rpanni: igen, tényleg pólóhajtogató, csak én az inges funkciójába gondoltam bele, mert azokat gyűlölöm különösen, és szerintem azzal is megy, csak az ujjakat kell egy (két) mozdulattal eligazítani. vagy eleve hajtás eőtt beigazítani.

  Kedvelés

 2. lucia

  TZG, gondolom netről szerezte (én csak külföldi oldalakon találtam, mint a linkelt is), és a sorozatban tök jól működött. Én is utálok ingeket/pólókat hajtogatni, ráadásul ezzel egyforma szélesek lesznek összehajtva, ami nagyon szimpatikus dolog, de valószínűleg házilag is össze lehet állítani az eszközt, vastagabb kartonból, vagy préselt pozdorjalemezből, mittudomén, kinek mi van :)

  Kedvelés

 3. Mike

  én azt javaslom, hogy vegyél több, különböző méretű ajándékcsomagot, amit a szobádban tárolsz majd. Aztán kibontod az ajándékot és hirtelen eszedbe jut, hogy jajj, hát a szobádban maradt az ajándék és hozd ki a legmegfelelőbb méretűt. Vagy ha az összes együttvéve sem lesz elegendő a titkos ajándék viszonzására, akkor még mindig megölelheted az ajándékozót ;)

  Kedvelés

 4. tzg

  nekünk a gyerekorvos már kettesével adja a vigantol reciket, mert isszuk mind a négyen (mi Szendi hatására).
  Engem 3 nap alatt helyrehozott egy nagyobb adag egy makacs megfázáskor…úgyhogy sztem is ihatod.
  kérdés (ha lehet): ez az inghajtogató (mi más fogott volna meg a posztból???? Relytéjes aji? Kicsi? Nagy? Fenéket. Az inghajtogató…) ez tényleg ilyen jó? És Sheldon hol szerezte? Netről? Eléggé utálok hajtogatni (is), hátha evvel…..

  Kedvelés

 5. diogenesblues

  “a méretének megfelelő a tömege is (mármint nem annyi, mintha dugig lenne jelly beannel, aminek nagy a fajsúlya, de nem is csak annyi, mintha csak egy egykilós kiszerelés lenne a közepén hungarocellben). Továbbá úgy tűnt, a súly egyenlően oszlik el benne.”

  Sztem könnyített fémből és műanyagból készült mesterlövészpuska-szett lesz. A kisebbik dobozban távcső és éjjellátó készülék. (Jézuska/az önkéntes segítő figyelmét bizonyára nem kerülték el a szomszédban lakó banyával és a zajos munkálatokkal kapcsolatos panaszok.) Ha mégsem mesterlövészpuska-szett, akkor a nagyobbik dobozban Echnaton-kori technológiával előállított múmia – talán nem eredeti, hanem csak frissen elhunyt nyersanyagból készült kínai utánzat -, a kisebbik dobozban pedig zsugorított koponya, Kelet-Timorról. (Ezek remekül illenek a Don rezidenciáját ékesítő párkánydíszekhez, ha jól emlékszem egy kb másfél évvel ezelőtti, babakocsit és néhány egyéb tárgyat ábrázoló fotóra.)

  “sokáig ültem az ajándékosasztalnál vele az ölemben, de sajnos nem tépte le véletlenül róla a papírt”

  Ilyen esetekben krumpli alkalmazása javallott. Az eljárás úgy néz ki, hogy a Muci szeme láttára a kanapéra kell tenni egy krumplit, majd a krumplira ráhelyezni a dobozokat. Verbális közreműködésre nincs szükség, az eredmény a csomagoláshoz használt matéria minőségétől függően 0,5-5 percen belül várható.

  Kedvelés

 6. lucia

  Cinty, sajnos el lettem tiltva a doboz mozgatásától, ezért nem tudtam megmérni, de amikor kénytelenvoltam arrébb rolni már nem emlékszem milyen létfontosságú okból, akkor megállapítottam, hogy a méretének megfelelő a tömege is (mármint nem annyi, mintha dugig lenne jelly beannel, aminek nagy a fajsúlya, de nem is csak annyi, mintha csak egy egykilós kiszerelés lenne a közepén hungarocellben). Továbbá úgy tűnt, a súly egyenlően oszlik el benne.

  a havat annyira nem várom, mert ha komolyabb hó lesz, nem tudok elmenni itthonról a hegyoldalból a nyári gumijaimmal, továbbá éjszaka a D-vitamin deficitemen sem segít (hoppá, megint elfelejtettem rákérdezni a gyerekorvosnál, hogy rájárhatok-e a gyerek D-vitaminjára, vagy az sem segít).

  Kedvelés

 7. cinty

  ha már meglettek a térbeli paraméterek, igazán lemérhetted volna a tömegét is.

  a mostani bones epizódban a pszichomókus barátnője hozta épp elő eme márciusi születéses dolgot egyéb kedves példával is illusztrálva azt az értetleneknek.

  nagyobb méretű viszontajándékot nagyon jól lehet kis ajándékból és sok egyre nagyobb dobozból és töltőanyagból varázsolni. persze ez akkor az igazi, ha te is ottvagy, mikor a célszemély kibontja. vagy egy megbízottad.

  alternatív naphosszabbításként még lehet a hóra is várni – e hétre ígérik de nagyon – ami sokat javít az átlagos fényviszonyokon. legalábbis nem túlmelegedett városi viszonyok között.

  Kedvelés

 8. lucia

  Sulemia: de, majd 24-én :) én megígértem, hogy nem nyitom ki, a gyerek meg nem hajlandó elárulni :) egyébként sokáig ültem az ajándékosasztalnál vele az ölemben, de sajnos nem tépte le véletlenül róla a papírt.

  Kedvelés

 9. lucia

  A., de zöld ágakkal a mithrászos bagázs is díszített, és Európába is, ahol ilyenkor csak az örökzöldek zöldek, ezért lett a fenyőkultusz. Amúgy Mithrász nem izgat különösképpen, lényeg, hogy ez napfordulós ünnep nekem.

  Kedvelés

 10. A.

  mar csak arra vagyok kivancsi, Mithraszek melyik megelozo kulttol loptak a karacsonyt :)

  egyebkent a libanon cedrus messzirol sanditva fenyofanak tunik :) viszont a medditerran fenyofa irrelevans, ha villantani akarnek a muveltsegemmel, akkor meg olyat is mondanek, hogy a fenyofa csak a kozepkorban kapcsolodott a fenyofahoz, Mo-n meg kifejezetten keson, a XIX. szazadban hozta be pl. Brunszvik Terez, az elso ovoneni, de ez unalmas, ezert ugorjuk is at.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.