az ál-realitykről

Igazából a körülményekhez képest minden rendben, csak egyrészt megint
sürgős a munkajelleg, másrészt meg visszatartott lélegzettel vágom a
centit.

Ami a munkát illeti, pillanatnyilag egy megrendezett ál-reality van
soron, olyan párbeszédekkel, hogy lány és fiú randiznak, lány azt
mondja, jól nézel ki, fiú azt mondja, te is jól nézel ki, majd
biztosítja a lányt, hogy ő majd körbevezeti a városban, és megmutat
mindent, utána röhigcsélnek, romantikusan megfogják egymás kezét, majd
később a fiú megkérdezi, hogy nincs-e kedve felmenni hozzá, a lány azt
mondja, menjünk, és ez a legromantikusabb jelenet az egész
romantikusnak beállított sorozatban.

A levegőt meg már nem soká kell visszatartani szerencsére. Én
alapvetően nyári gyerek vagyok, a tavaszvége-nyáreleje a kedvencem, az
ősztől mindig depressziós rohamokat kaptam, de az elmúlt pár
tavaszvégém-nyaram azzal telt, hogy lelki terrorban tart valaki, én
közben nyelek, majd szakítás, közben költözés (2005, 2007, 2009), vagy
a koraszülött gyerekemért izgulok, fejek, közben költözés (2008). A
2006-os év kimaradt, gondolom azért, mert akkor a temetőben ástam ki a
hullákat hűvös halomba, és az ilyesmi rezisztenssé teszi az embert a
lélektani drámákra, de a költözés akkor is megvolt. Hálistennek most
nem én költözöm, és már csak pár nap, és nem kell jó képet vágnom, nem
kell erőltetetten nem gondolnom dolgokra, nem kell olyasvalaki
mellett aludnom, aki évekig folyamatosan hazudott nekem, megcsalt és
kiárusította a titkaimat némi ingyendugásért. Asszem, most egy ideig
nem tervezgetek tartós párkapcsolatot, hátha akkor 2010-ben jobb nyaram
lesz (bár alternatívaként egy szülés még belefér, ha esetleg pár
hónapon belül megtalálom az igazit (ehhe-ehhe)).

37 thoughts on “az ál-realitykről

 1. fróza

  nem tudom, hogy kell olyat, hogy azt írom nézd meg: ezt, és akkor az ezt-re kell klikkelni és jön a show, hanem csak ezt tudom:

  de ez most tökéletesen ideillik, per bónusz az előadásmód is szívderítő. Na de beszéljen helyettünk: Nancy (na ezt nem tudom hogy hogy legyen klikkelhető, pedig milyen frappáns lenne)

  Kedvelés

 2. menjmar

  Andi: lehet gyerekes, meg pukipárnás de irtóóó jól esik :))) és remek pókerarcgyakorlat az ártatlansági előadás: éne? éne néne nem is, te se nem is csináltál semmit ugyeee? és milyen sokáig lehet ártatlanulni :DDD amíg az új hobbi tárggyá avanzsált újex le nem cuccol magától :)

  Kedvelés

 3. samsara

  Kedves Lucia,

  minden elismerésem, nagyon jól kezeled a szitut az exeddel, és személy szerint nem igazán értem ezeket a kommenteket.. Miért is kellene valakit radikálisan szívatni? Nálatok már nem a múltról van szó, hanem a közös jövőtökről – ami ugye van, Zorcsából fakadóan. A te sérelmeidet neked kell kezelned, ahhoz azáltal hogy kiraktad az életedből, neki már szvsz semmi köze. Mert ugye ez a szakítás lényege. Te nem hányhatod a szemére a történteket, ő pedig elveszített téged, a következmányeket mindketten viselitek (azaz szívtok). Szóval jól tetted, amit tettél! respect..

  Kedvelés

 4. Csiperke

  Hát, izé. Volt férj nőjének fogkeféjével én is eljátszottam néhány dolgot, amikor ott találtam a fürdőszobánkban. Biztos forrásból tudom, hogy azután is használta és – gyarló vagyok,de – rendkívül élveztem. Ennyi.

  Kedvelés

 5. lucia

  GrA: én is rengeteget tudnék beszélni arról, hogy a fiúnak mit hogyan kellett volna csinálnia, illetve mostanában is tettem javaslatokat arra, hogy mivel mikor mit csináljon, ráadásul nem is túl szalonképes, viszont kontextuálisan helyénvaló stílusban, szóval ez elfogadható :)

  Kedvelés

 6. lucia

  Andi: én végtelenül pragmatikus vagyok ezekben a kérdésekben. a gy.a.-nak semmi baja velem, semmi késztetése, hogy távozzon az ágyamból, szóval ha valaki szétcuccol, az logikusan én lehettem volna (de ez már múlt idő, ma már egyedül aludtam:)).

  Kedvelés

 7. lucia

  nem állítom, hogy nincsenek szivatós fantáziáim, de én verbál típusú harcos vagyok, egy ártatlan megjegyzésem kellemetlenebb tud lenni, mint a büdös csap :) amúgy meg büntetésnek pont elég a gy.a.-nak, hogy ezentúl nem leszünk benne napi szinten az életében, nagyon úgy tűnik. nekem meg kárpótlásnak szintén elég, hogy ő nem lesz benne napi szinten a mi életünkben :)

  Kedvelés

 8. tapsi

  Azt azért ne feledjük, hogy a keménykedés meg a szivatás egy ‘sima’ szakításnál még elmegy (a szivatás mondjuk szerintem nem, de ez nagyban vérmérséklet és neveltetés dolga), de azért itt van egy közös gyermek is, és az ő kedvéért mindenképp érdemes megőrizni valami civilizáltsági szintet a kapcsolatban. Szóval persze, legyünk gerincesek és vágjuk ki a motyóját a pocsolyába, de ez nem feltétlenül segítené elő pl. a dolgok békés lepapírozását, vagy azt, hogy a Don ne úgy nőjön fel, hogy egyik szülője a másik ellen hergeli (vagy hogy az egyiket többé nem nagyon látja az életben).

  Amatőr: hja, ezt mindig elrontom, de nekem kb. kétnaponta új évtized kezdődik amúgy is, nem kötődöm a kerek dátumokhoz :)

  Lucia: hosszabb szövegnél a gyakran ismétlődő szavakat és neveket lerövidítem és beteszem automatikus javításba, kevesebbet kell gépelni (és kisebb az esélye az elgépelésnek). Már 2-3 betű vagy egy Shift vagy egy idézőjel megspórolása is nagy megkönnyebbülés.

  Kedvelés

 9. Andi

  az egy ágyban hálás nagyon gáz. még akkor is, ha a külön alvás ezek után már csak szimbolikus dolog. annak is van értelme.

  lucia személyiségéről azért sokat elárul, hogy őt csalták meg, ő az aki marad, ennek ellenére kapásból arra gondolt, hogy neki kell matracot venni és kiköltözni az ágyból a maradék időre. :-/

  “menjmar” javaslatai… pffff… szánalmasan gyerekes, ráadásul lucia kiállítaná magáról a szegénységi bizonyítványt. fingóspárna színvonal még humorban is.

  Kedvelés

 10. menjmar

  Akkor ő költözik? Ha ő marad, akkor a te távozásod előtt ne felejts a zuhanyrózsát lecsavarva egy leveskockát a csőbe dugni, pár nap és nem fogja tudni mi ez a büdös :))

  Jajjéngonosz, de akkoris…egy ágyban? Persze, a papucsát teliraknám viszketőporral :) Meg volt egy film (kitudjamelyik) vagy sorozat, hogy a nő békésen mosta a fogát reggel, mikor a válófélben lévő pasija mosolyogva egy borítékot dugott az orra alá :) benne fényképek: a nő fogkeféjével sikálja a wc-t, a kutyát vakargatta vele, meg ilyenek :) polaroidon :D

  Egy ilyen bejegyzést plííz, ki hogy állt gyerekes de jóleső bosszút a “mocsokdisznórohadékon” :)

  Kedvelés

 11. GrA

  bocsanat, nem voltam egyertelmu, nem ugy gondoltam hogy lucia vegyen egy matracot, hanem hogy a fiu. en legalabbis vennek a helyeben.

  (azt meg lehet mondani, hogy a fiu helyeben mit csinalnek? :)

  Kedvelés

 12. lucia

  Amatőr: ja, én nem mosok-főzök-mosogatok, csak magamra, és a gyerekre :) az álreality meg tényleg nem egy szakmai kihívás, csak ezentúl ha meglátom azt a mondatot, hogy “hogy vagy?”, ütök (a szöveg nagyjából negyede ebből áll), illetve ha az elején kiszedném az összes “like”-ot, valszeg oldalakkal lerövidülne. de az agyam már nem fáj, csak a csuklóm, nem bírok ennyit gépelni.

  Kedvelés

 13. amatőr

  Tapsi, az új évtized 2011-gyel kezdődik. :-)

  Lucia, én is “vágtam a centit”, én is éppen négy hétig bírtam ezt a helyzetet (azzal fokozva a hülyeségemet, hogy közben még mostam, vasaltam, főztem is rá), majd amikor többszöri felszólításomra is azzal a kifogással halogatta a költözést, hogy az újonnan vásárolt lakásába még nem hozták meg a mosógépet, és vasalódeszkát meg függönyt sem sikerült még választania, és csak nem képzelem…, akkor eldurrant az agyam. Két nap múlva ott volt a bútorszállító.

  A vázolt “ál-reality” fordítása nem fog nagy fejtörést okozni neked, viszont elég unalmas munka lesz. Krízishelyzetekben néha nem baj, ha az ember “reflexből” tudja csinálni a munkáját.

  Kedvelés

 14. Tarhonyakártevő

  reszegszamar: Így hirtelen kevés dolog jut eszembe, aminek a mégegyszer átgondolás rosszat tenne :-) (Talán csak a bungee jumping :-) )

  Kedvelés

 15. Tarhonyakártevő

  Egy pillanatra se feledjük, hogy Lucia nem nekünk akar megfelelni. Megosztja itt velünk az életét, ami rendes tőle, mi pedig lehetőleg olyan visszajelzéseket adunk, amitől kicsit jobban érzi magát a nehéz időkben.

  De a “mit tennénk mi a helyedben” jellegű tanácsokkal van egy alapvető gond: mi nem vagyunk Lucia. Mi elmondhatjuk, hogy egy adott szituációban nekünk mi lenne az ideális, de az neki _nem_ _segít_.

  Neki azt kell kitalálnia, hogy neki mi az ideális.

  Bocsánat, de ez már hetek óta kikívánkozott.

  Kedvelés

 16. Viv

  GrA, szerintem azon az ágyon eléggé meg van húzva a demarkációs vonal. Kizárt a nosztalgiaszex. :)
  Alvás szempontjából meg igazából mindegy, hogy hol alszanak, ha érzelmileg fényévekre vannak egymástól.

  Kedvelés

 17. lucia

  GrA: most venni egy matracot, és átrendezni a hálószobát, csak hogy egy méterrel odébb alhassak, ahol ugyanúgy nem érzem magam jobban, viszont utána évekig kerülgethetek egy matracot, az nekem a more pain than gain kategória, meg amúgy sem vagyok a színpadias gesztusok híve.

  Kedvelés

 18. lucia

  Gereblye: nem tűrök el mindent, a megcsalást például semennyire, amint kiderül. a költözéssel meg mit tehettem volna, sehol nem adnak senkinek másnaptól lakást, és úgy voltam, négy hetet kibírok.

  Kedvelés

 19. Panzer

  Hm. Ez tenyleg eleg razos lehet.:(

  De azert kitartas! Egyreszt meg 2010-ig is van hatra par honap, azalatt barmi tortenhet, akar meg valami jo is + az egeszen hosszu centik is elfogynak egyszer, tapasztalat. :)

  Fejet fel!

  Igy ismeretlenul is udv,
  Panzer

  Kedvelés

 20. gereblye

  Lucia, ez nem jófejség, ez valami eltúlzott jókislányság, hátadon-fa- vágásának hagyása. Mintha írtad volna, hogy többször ismétlödött az életedben ez a szitu, hogy megcsaltak? Nem kéne mindent eltürnöd, attól még lehetsz jófej.

  Kedvelés

 21. lucia

  Gra: hát ennyi idő alatt talált helyet, amúgy meg biztos én vagyok a legjobb fej nője (ezzel szoktam vigasztalgatni magam, de egyébként tényleg, amikor nem nevezem éppen mocsok szemétládának, akkor szerintem egész jó fej vagyok:)). Mondjuk olyan szempontból valamennyire jól jött a dolog, hogy este néha el tudtam szökni ide-oda, amikor a gyerek már aludt, de azért megnyugvás lesz, ha rendeződik a ki hol lakik.

  Kedvelés

 22. lucia

  Dorcsi: hát ja, most számolgattam, hogy átlag két évente költöztem életemben (kicsit gyakrabban, de nem sokkal), négy különböző országban éltem legalább egy évet, az 1500 fős falutól a 10milliós nagyvárosig minden megvolt, pedig én tényleg amolyan nyugira vágyó, elmerengő lány vagyok, csak valahogy így alakult :)

  Kedvelés

 23. GrA

  Lucia: nem tudott volna valahova atmenetileg elkoltozni, mar csak azert is, mert vegul is o okozta ezt a helyzetet? vagy miert nem alszik o a kanapen? vagy valami? ez igy szerintem is egeszsegtelen… nem hiszem el hogy valamelyik nojenel nincs egy zug, ahol meghuzhatja magat.

  Kedvelés

 24. Dorcsi

  Lucia szerintem te valamilyen költözőmadárnak készültél,de gólyának minimum,csak valahogy összekeveredtek a szálak mire megszülettél:):)

  Kedvelés

 25. lucia

  Timszike: én még életemben nem hallottam bocsánatot kérni (vagy megbánást tanúsítani) senkitől semmiért, az nem elég macsós dolog :) Amikor a múltkor szétköltöztünk, akkor sem volt ilyesmi, csak egyszer csak (kb. egy héttel később) azt vettem észre, hogy állandóan nálam van, és úgy viselkedik, mintha járnánk :)

  Kedvelés

 26. bluemoon

  Nahát! Most éppen nem volt semmi hegymászni valója? Pedig akár kiköltözhetett volna egy helyre kis hegy lankájára is, nem fázott volna meg, melegek az éjszakák. Te meg miért is hagytad őt magad mellett? Én azt hittem, már aznap este kihajigáltad mászóvasastól, biciklistől, mindenestől…
  Nem gondolnám, hogy respectet érdemelsz azért amit tettél, szerintem jóbolond voltál, és magadnak okoztál további problémákat. Majd egyszer biztosan megtanulod, hogy nem kell mindig jó kislánynak lenni.
  Mindazonáltal a centi meg majdcsak “elfogyik” már :)

  Kedvelés

 27. Norewa

  Osztom Szvetlana véleményét, respect, én a helyedben már rég válogatott módszerekkel és lehetőleg minél lassabban nyírtam volna ki, hogy fájjon neki. Kész szerencse(az exednek), hogy nem vagyok a helyedben… 2010 meg egy jó év lesz ;)

  Kedvelés

 28. Szvetlana

  Csak leborulni tudok előtted, nemhogy egy ágyban aludni nem bírnék, de a maradék időtartamra még a késeket, ollókat, női és férfi borotvákat is el kellene távolítani a lakásból. Respect :)

  Kedvelés

 29. lucia

  Timszike: a kanapé a gyerek ágya mellett van, nem tudna tőlem aludni :) és nem igazán olyan a helyzet, hogy ilyesmi elhangozhatna, elég nyilvánvalóvá tettem, hogy részemről kizárt a dolog.

  Kedvelés

 30. Timszike

  Huhh, meg mindig egy fedel alatt?
  Es egy agyban? :( En inkabb a kanapen aludnek, vagy a foldon..
  Es egyszer sem akarta, h visszacsinaljatok, megjavulok, megbantam, sohatobbet…? Nem mintha megvaltozna barmi ettol, de legalabb elhangzott?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.