just for the record

Amikor ma megemlítettem, hogy ugyan bármikor lehet a gyerekkel az apja, de én pontosan tudni akarom, hogy mikor hol és kivel van (a gyerek, így egyévesen), és részemről elvárás, hogy vegye fel a telefont, vagy hívjon vissza, ha hosszabb ideig nála van a kölök (eddig egyszer hívtam olyankor, nem vette fel, nem hívott vissza), a gy.a. fenyegetőzni kezdett, hogy ha nem minden úgy lesz, ahogy ő akarja, akkor eltűnik, és se nem látjuk többé, se pénzt nem kapunk. Én mondjuk már ott tartok, hogy ennek leginkább csak örülnék, de sajnos utána hőzöngeni kezdett, hogy de neki kell a gyerek, stb. Ráadásul most *bosszúból* megint elárulta pár közelmúltbéli hazugságát, úgyhogy jól kinézünk. Csak abban reménykedem, hogy *bosszúból* nem löki le a gyereket a lépcsőn, de lassan már mindent kinézek belőle.

40 thoughts on “just for the record

 1. molly

  Kicsit kínos nekem amit leírok, pláne ennyi idővel a dolgok után, de csak most olvastam.Szóval én lennék leánygyermek anyja.ami a nekem utalt tartásdíjat illeti,igen, rendesen kapom.talán azért volt velem, rendes, vagy hogy fogalmazzak, mert ugyan nem ismerem Lucia anyagi helyzetét pontosan, de mérföldekkel szarabbul álltam és állok pénzügyileg mint ő. Az hogy kaptam előre pénzt, ez így van. volt hogy egyösszegben mert kértem. de utána x hónapig nem kértem semmit, mert ugye előre egyben kértem mondjuk félévi pénzt.az, hogy kértem szálljon be esetleg leánygyermek iskolába meneteléhez, nagyobb kirándulásba, nos volt hogy beszállt, volt hogy nem.
  Sajnálom, hogy vita van köztük anyagi dolgok miatt, és elhihetitek, hogy nekem is rossz volt olvasni hogy én kapok, Lucia meg nem.Az, hogy nagymama megosztja az én válásom történetét, úgymond pártatlanul…..nagyon szeretem nagymamát, nem is szeretem anyósnak hívni, mert nem szeretem és kész.a pártatlanságban azonban nem hiszek.engedtessék ez meg nekem.
  Én nagyon kedvelem Luciát, Mucit imádom, mintha a sajátom lenne, leánygyermek napokig sírt hogy az apja miért tette amit tett…..magyarázat nincs és nem is lesz.
  csak ennyit szerettem volna.
  köszönöm
  Lucia….remélem nem haragszol meg rám ezek után.

  Kedvelés

 2. lucia

  RG: ne beszélj már ostobaságokat. nem ötpercenként hívtam, egyszer akartam hívni, amikor egész nap vele volt a gyerek. amikor kocsmázni mentem, akkor a gyerek az ágyában aludt, úgy nem kunszt vigyázni rá. bizalom meg akkor lesz, ha nem arra jövök haza, hogy a gy.a. a fürdőszobában bezárkózva, a gyerek meg szabadon rohangál a két lépcső között. és én nem akarom, hogy a Muci szívja meg az apukájának a felnőtté válásra tett kísérleteit. három éves korig amúgy is csak közös felügyeletes láthatást szoktak megítélni, és ez nem véletlen. neked egy tizenkét éves gyereked van, aki fel tudja hívni az anyukáját, és el tudja mondani, ha valami baja van (vagy akár utólag), továbbá nem veti le magát a lépcsőn, ha egy pillanatra egyedül hagyod.

  Kedvelés

 3. RG

  Magam is ingerült lennék, ha gyermekem anyja ötpercenként (vagy akárhánypercenként) ellenőrizne, hogy “megfelelő” programot és ellátást biztosítok-e a gyermeknek. Kéne egy kis bizalom, ha eddig rá merted bízni, mondjuk amikor kocsmázni mentél, akkor tán ezentúl sem lesznek gyengépbbek a képességei, hogy ügyeljen a kisded épségeére. Nézd őt felnőttnek, a felelősség úgyis azzá teszi, ha csak ideiglenesen is.

  Kedvelés

 4. mici

  nem vagyok egy kommentelős típus, de most már eljött az ideje :) úgyhogy csak ;) azt kívánom teljes szíveből, hogy minden a lehető legjobban alakuljon számodra és Muci számára :)

  Kedvelés

 5. tilosaz

  veromamaja: ne haragudj, de ettől a kérdéstől nekem kinyílik a bicska a zsebemben (tőlem is sokszor megkérdezték). nem, az ember nem arra gondol egy többé-kevésbé működő kapcsolatban, hacsak nem mazochista, hogy hogyan fog elromlani, és hogy milyen szemétállat a másik, akivel él. sztem nem lehet úgy együtt élni valakivel, hogy csak a rosszat látod benne, és az első “jelre” bátran elmenekülsz.

  Kedvelés

 6. Paramami

  Nekem is volt ilyen kapcsolatom. Amikor azt gondoltam, hogy a békából királyfi lesz, mert a királylány (én, hát persze!) megcsókolta. Pedig anyám szigorúan figyelmeztetett rá, hogy nincsenek Békakirályfik. Mert hogy ő meg persze apámmal járta meg ugyanígy. Azóta minden kislánynak szigorúan betiltanám a Békakirályfi mesét.

  (Szerencsére úgy tűnik, férjnek sikerült egy igazi királyfit találnom – remélem, soha nem fog mégis békává válni!)

  Most válik egy baráti házaspár, ahol a srác hasonló bűnöket követett el, mint a Te fiúd. Náluk nehezített helyzet, hogy a lány a második babával éppen teherbe esett, amikor a fiú bejelentette, hogy ja, most megtalálta élete szerelmét. (A tesót kifejezetten nem tervezték, de nem is védekeztek mega módon ellene, tehát nem volt abszolút baleset, és egyébként – bár kicsit később, de mindenképpen – szerettek volna testvért.) A srác szerint a házasság 10 éve hiba volt, az elejétől kezdve. (Mikor – finoman fogalmazva, de lényegében – rákérdeztem nála, hogy mire fel akkor a két gyerek, erre nem adott értelmes magyarázatot.)

  Náluk is hasonló volt a szitu, miszerint a srác magától soha semmit nem csinált a gyerekkel, csak ha a lány kifejezetten megkérte rá. Tanúja voltam, ahogy végignézte, hogy a gyerek valami életveszélyeset csinál, és amikor az anyja sikítva megmentette, és megkérdezte, hogy miért nem állította meg, akkor közölte, hogy nem szólt neki a lány, hogy vigyázzon a gyerekre. Tehát ha látom, hogy a gyerek éppen a motoros fűrésszel készül a fogát mosni, nem szólok, csak ha anyuka előtte specifikusan szól, hogy drágám, ma kérlek, ne engedd, hogy a gyerek meggyilkolja magát.

  Náluk is az volt a szitu, hogy anyuka hamar visszament dolgozni, otthon mindent vállalt, ő mondjuk ettől kissé frusztált volt, de nagyon igyekezett, hogy a srácnak legyen alkalma hetente többször házon kívül kipihenni a családi élet fáradalmait. Szerintem ez kettős spirál: ha apukát tehermentesíteni akarjuk, az nagyon szép, de lehet, hogy ezzel kevésbé lesz kompetens, így könnyebben érzi magát kívülállónak, kevésbé felelősnek. Persze ha magától nem vállalja a feladatokat, akkor nem tudom, hogy lehet szépen rávenni, hogy mégis megtegye…

  Nálunk szerencsére ebből nem volt probléma. Egyedül az okozott kis gondot, mikor mindkét gyereknél az első hat hétre totális kijárási tilalmat vezettem be apának – ezt nehezen viselte, de nekem meg nagy szükségem volt rá, és akkor ezt láttam prioritásnak. Egyébként én is engedném bárhová, de ő meg nagyon ritkán megy. A hat hetes tilalommal is inkább csak az volt a baja, hogy meglehetősen kategorikusan közöltem, hogy erre az időszakra totális figyelmet követelek a szabad idejében, és ebben nem nyitok vitát (nem voltam valami jó kommunikátor, de legalább egyértelművé tettem a szitut). Egyébiránt nálunk a párom nem anya, de mégis el tudja látni a gyerekeket a maga módján. Valszeg ez így van jól.

  Kedvelés

 7. Panzer

  Lucia, a forditasrol jovo het legelejen lesz info: addigra kerulnek elo szabadsagrol azok, akik donthetnek az ugyrol (konkretan arrol, hogy van-e forras kulsost megbizni, vagy megint az lesz, hogy “onkent jelentkezem.”)
  Amint lesz valami, szolok. Oroszrol magyarra a cel.

  A bejegyzes fo temajahoz: nem hiszem hogy nekem kellene itt okoskodnom… Probalom kiharcolni ezt a forditast – a semminel ez is tobb. Meglatjuk.

  Udv,
  Panzer

  Kedvelés

 8. lucia

  igazából hagyta magát fotózni, meg azt se bánta volna nagyon, ha felkerül a képe, csak én nem szívesen rakom fel más fotóit (a gyereket leszámítva, illetve pár sejtelmes agnust, de agnus szép, őt vétek volna nem publikálni:)).

  Kedvelés

 9. lucia

  Tarhonyakártevő: hát szerintem nem olvassa a kommenteket (esetleg a bejegyzéseket sem). én a helyében nem olvasnám, de én a Pratchett fórumokat sem olvasom :)

  Kedvelés

 10. Tarhonyakártevő

  Oké, de akkor is ok az optimizmusra, ha már egy gyerekkel tudott normálisan viselkedni.

  Most – mindentől függetlenül – ő is hisztérikus állapotban lehet, és ebben nyilván az sem segít, hogy van itt pár száz ember, aki szívesen feltolná az ánuszába az automata esernyőt (vazelin nélkül) és kinyitná a tömött hatos villamoson.

  Ugyanannyi az esély a nemigazmondásra akkor is, ha terhelő rá, amit mond.

  Kedvelés

 11. lucia

  Tarhonyakártevő: elméletben tökre igazad van, de (a közös nagymama, mint értelmes, független forrás szerint) a leánygyermek anyjával más volt a kapcsolat, más volt a gyermekhez való viszonyulás, és másmilyen volt a szétválás. de ezek már tényleg nem az én magánügyeim, úgyhogy erről itt és most inkább többet nem. :) ami az anyagiakat illeti, a leánygyermek után mindig utalva lett a megállapodás szerinti összeg, igény felmerülése esetén akár hónapokra előre is. bár mondjuk most nem az anyagiak izgatnak elsősorban.

  Kedvelés

 12. lucia

  Veromamája, most hadd ne kelljen beismernem, hogy egy ostoba liba vagyok, mert bár láttam, másokkal hogy viselkedik, de azt hittem, Velem Más Lesz, mert A Mi Kapcsolatunk Különleges :)

  Kedvelés

 13. lucia

  én most abban reménykedem, hogy a gy.a. szélsebesen felnő a feladathoz, és vannak is erre pozitív jelek (a heti “őnapján” pelenkázik, etet, minden, és ezek tök új dolgok, eddig nem csinálta). csak ennek az is része, hogy a mi gyerekkel kapcsolatos megállapodásainkat betartsa, remélem, ezt is belátja.

  Kedvelés

 14. Jersey

  Miért lesz ilyen undorító (majdnem) minden férfi a váláskor a Nővel aki gyereket szült neki és a gyerekkel szemben is?? Én ezt nem értem.Komolyan.

  Az én apám hasonló tapló, bár mindig azt hiszem nem tudja fokozni a tetüségét, de igen és ez döbbenet, nagyon sajnálom amit átélsz, bár én inkább a gyerek szemszögből éltem ezt meg. Sehogyse kellemes.

  Kedvelés

 15. Veromamaja

  Lucia,
  ez a fiú megszokta, hogy te mindent eltűrsz. Most próbálja feszíteni a húrt, fenyegetni, zsarolni, hátha leigázhat ismét. Ha kiderül, hogy a fenyegetéseitől te egyáltalán nem rémülsz meg, abba fogja hagyni.

  Ha soha többet nem jelentkezik, az neked csak jó lesz, és Mucinak is – hamarosan lesz egy új barátod, aki a gyerkőcöt is magáénak tekinti és apaként viselkedik. Nem az a lényeg, hogy a vér szerinti apa törődjön vele, hanem hogy egy normális férfi.

  De mondd csak, nem voltak jelek az elmúlt években, hogy a gy. a. nem egy jellemgróf? Hogy nem vetted észre ezeket a dolgokat?

  Kedvelés

 16. freemam

  Lehet szépen válni! Nekem sikerült! Ma a voltférjem, a fiam apja, az üzlettársam, aki ha úgy adódik, velünk is nyaral……
  Ehhez két ember kell.
  Gondold most ezt végig: Kicsit hagyjatok magatoknak időt. Kicsit ne beszéljetek, ne akarjon semmit tudni a másikról, vigye a gyereket, és passz. Ne hívd fel. Eddig sem hívtad, tudtad, hogy vele jó helyen van a Muci. Most is jó helyen van, ha gond van, úgyis téged ránt elő a sublótfiókból, hidd el, egyedül nem fogja a homlokát borogatni a gyereknek. (egyébként is na…. Szóval a láthatás az legyen az ő ugye, oldja meg, foglalkoztassa Mucit, figyeljen rá, altassa, etesse.)
  Ez most így el fog durvulni……
  (Azért azt hozzá kell tennem, hogy nehéz nem bosszúállni szerintem, én nem biztos, hogy nem akarnám, hogy nagyon sírjon egy kicsit ő is…… És igen, az én exem nem volt ilyen genny.)
  Adjon erőt Neked az ég!

  Kedvelés

 17. Adrienn

  Szia!
  Eddig csak olvasgattalak – mindig felvidítottak a tényleg nagyon jó bejegyzéseid. Egy ideje nem jutottam géphez és most arcomon a döbbenet… Ezt muszáj volt megosztanom…
  Kitartást neked és sok-sok erőt!

  Kedvelés

 18. letezo

  Úgy megfogadtam, hogy nem kommentelek, de…
  Kell az apának a gyerek, ugyan, mire? Hogy jól megcsapkodja farmerral és nevetnek egy jót?
  Az elmúlt másfél év alapján nem tűnt fel neki, hogy a gyerekkel törődés nem csak ennyi? A Muci vele is be fog kakálni, és majd nem lesz senki, akinek diszkrét hümmögéssel odanyújthatja…
  Annyira szeretném tudni, hogy ha eltűnéssel fenyegetőzik, hogy állod meg, hogy képen ne röhögd és ne közöld vele, hogy nőljön fel.
  Sajnálom, nem akartalak megbántani, remélem, nem is tettem, biztos jó fej a srác, meg vicces is, de iszonyú ez az éretlen viselkedés egy kétgyerekes apától.

  Kedvelés

 19. jondoe

  Most kicsit még táncol az idegeiden, de tök jó lesz majd ha nemsokára eljön az az idő, amikor magad is meglepődsz: mennyire higgadtan nemérdekelve veszed az újabb faszságait. Gyerektől függően persze, de ez a nagymamabevonásos dolog jónak tűnik.

  Kedvelés

 20. piszke

  Jellembajnok.
  De úgy látom neki fáj nagyon valami…értelmes/intelligens férfi nem viselkedik így.
  Igen, ha örülsz, hogy ennek vége, jól teszed. Csak nem egyszerű visszanézni a közös évekre.A gyerkőc meg ledolgozta a koraszülöttség hendikepjét, most itt van neki egy újabb feladat :(

  Kedvelés

 21. Real Trebitsch

  Jó, akkor továbbra sem. Én viszont együttérezni nem szeretek (mer’ nem jó a szó szerintem, persze, együtt érzek én is valamit valaki mással szívesen, csak tuti nem ugyanazt, na mindegy), úgyhogy akkor inkább kicsit megdöbbenek, felháborodok, aztán támogatólag kommentelek, és csupa sokkal jobb és nagyszerűbb dolgot kívánok és happyendet, jó?

  Kedvelés

 22. eow

  És azt elárulja, hogy ő hogy akarja? Vagy neked még azt is tudnod kéne, hogy ő éppen mikor akarja felvenni a telefont, és aszerint telefonálni?

  Kedvelés

 23. Chipie

  Talán egy pozitív gondolat lehet, hogy -szerintem legalábbis – jó, hogy még most derült ki az exed igazi jelleme, és most robbant, ami robbant, mert a Muci még kicsi, és talán még most sérül a legkevésbé, ha egyáltalán, és mire felnő, ebbe a helyzetbe nő bele, nem jelent majd törést az életében, hogy anya itt, apa meg ott. Két-három éves kor után egy ilyenben sokkal rondábban sérül egy kisgyerek.

  Amúgy meg bocsánat az alpáriságért, de gy.a. szarjon hasmenéses sünt, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a gyerekhez se pusztán önmagáért ragaszkodik, hanem hogy téged szivasson, és erre ugrok, mert a felnőttek boxolhatnak, ahogy akarnak, de normális emberek akárhogy utálják egymást, a gyereküket megpróbálják mindentől megkímélni.

  Kedvelés

 24. reszegszamar

  OK Lucia végülis Te látod a helyzetet, Te tudod, hogy a Fiúba mennyi korrektség szorult. A “bármikor” láthatja a Mucit, majd akkor lesz zavaró, ha bármikor Neked nem lesz jó, mert mondjuk lesz valaki az életedben. Azt pedig, hogy amikor ő jön – bármikor – Te akár el is mész otthonról ne vezesd be. Hiszen volt idő, amikor a Fiú bármikor beugorhatott, bármikor a gyerekével lehetett, ez volt a közös életetek, amit ő szétcincált. Ne Te igazodj ahhoz a helyzethez, amely az ő hibájából keletkezett. Ezt a fajta nagyvonalúságot ő nem fogja értékelni, hanem visszaél vele. És ne feledd, amiben most megállapodtok, azt nehéz lesz később megváltoztatni, bármekkora mennyiségű puskaport is tartasz szárazon…

  Kedvelés

 25. lucia

  Részegszamár: ezekre gondoltam, de egyrészt az apuka elég elfoglalt ahhoz, hogy ne rángassa állandóan ide-oda a gyereket, egyelőre “papíron” heti egy nap az övé, ezt már be is vezettük, amitől függetlenül felőlem akárhányszor beugorhat hozzá, el is megyek itthonról, ha az kell, csak tudjam, hogy a gyerek hol van, stb. a Muci meg tényleg bárkivel elvan, extrém módon, ha látom rajta, hogy baja van, akkor majd új konszenzust alakítunk ki. a nagymamával beszéltem, tökre mellettünk áll (természetesen a fiát sem utálja, csak csalódott), de ő nem tehet semmit, azon kívül, hogy vigyáz a gyerekre, ha kell. az apuka papírfóbiás (amitől még lesz papír), de amíg (az ésszerűség keretein belül, a gyerek szükségleteinek megfelelően) hajlandó többet teljesíteni, mint ami a papíron van, addig én is tudok nagyvonalú lenni. de egyébként szárazon tartom a puskaport.

  Kedvelés

 26. Real Trebitsch

  Annyit mondogattad eddig, hogy ne sajnáljunk, hogy eddig próbáltam nem, de azért se lehet sajnálni, hogy egy ilyen alakkal kell napi (vagy nemtommilyen gyakori) kapcsolatban lenned?

  Kedvelés

 27. reszegszamar

  Lucia, azt a nagyvonalú, laza felajánlást, hogy a gyerek BÁRMIKOR lehet a különélő szülőjével eddig mindenki megbánta. Egyrészt, mert a kicsinek van egy életritmusa, amiből kiragadják (még, ha Apa is az) elviszik egy idegen helyre, idegen ágyba, idegenek közé, Anya hirtelen eltűnik, nem tudja ez mikor változik vissza, stb, stb…Ennyire nem kéne bazírozni a “Muci mindenkivel jól elvan” effektre. Másrészt a TE életed se a Déli pályaudvar, ahová apuka bármikor begaloppozhat, azzal a felkiáltással, hogy neki van ott /is/ egy gyereke. Ha kell neki a gyerek, kelljen kultúráltan. Azaz tudassa hová viszi, és bármikor vegye fel a telefont, ha tudni akarod, hogy van a gyerek. Bár, mint valahol leírtad, Te nem akarod az apai nagyanyát belevonni a “konfliktusba” ez elkerülhetetlen. Beszélj vele, mert a gyerek két éves koráig az lenne a legideálisabb, ha a láthatás (nem bármikor, hanem szabályozottan) az ő lakásán történne. Így pontosan tudnád hol van, és ő nyilván fel is venné a telefont. Az apával kapcsolatban nemigen lehet számítani túl sok jóra, csak hivatalos formában intézz mindent, mert látod, mit kérhetnél rajta számon, amit szóban tett… A tartásdíj megelőlegzését is lehet kérni, akkor aztán úgy tűnik el, ahogy akar, majd megkeresi a hatóság. Visszatérve az apai nagyanyára: beszélj vele őszintén, tudasd, hogy mindaz, amit a Mucival kapcsolatban el akarsz érni nem egy megcsalt nő bosszúja, állítsd – ne a fia elleni – de az unokája melletti oldalra.

  Kedvelés

 28. Dorcsi

  jujj de ismerős ez nekem sajna:(
  Fel a fejjel Lucia lesz ez még rosszabb is:)
  mikor rájött,hogy számomra van élet őutánna is azzal kezdett fenyegetőzni hogy bemegy a gyámügyre mert a gyerek azt látja mekkora kurva az anyja és elveteti tőlem,Csak halkan és zárójelbe ,a csajszim egy jelöltet se látott mikor akkora lett 3 éves annyit meséltem el neki,hogy anya elmegy meginni egy kávét valakivel.
  Mai napig nem tudom megszokni ,hogy mikor az exem elviszi a Cunamit miért veszi zaklatásnak ha kiváncsi vagyok rá mit csinál a gyerekem és felhívom.
  A pénzről meg csak annyit,hogy 5 éve mikor elváltunk 15.000 ft lett a papírra írva na azóta is csak annyit fizet mert nem lett a papírra beleírva ,hogy a tartásdíj értékkövető legyen!azt mondta ,hogy amíg nem lesz új bírósági végzés addig csak ennyi jár!
  de tudod mit ma már leszarom és csak röhögök rajta,és tudod miért? mert a zuram(mármint a mostani)2,5 éve folyamatosan bizonyítja nekem ,hogy igenis léteznek mesebeli hercegek akik “a boldogan éltek míg meg nem haltak” szöveget szó szerint tudják teljesíteni és még a gyerekemet is sajátjaként szereti!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.