játék

Na, az van, hogy a Brüno hazai forgalmazója felajánlott egy db tiszteletjegyet a premier előtti vetítésre egy szerencsés kommentelőmnek. Úgy döntöttem, nem sorsolni fogok, hanem pontozásos verseny lesz (még ez a legkevésbé igazságtalan). A szabályok a következők:

1. You don't talk about Akit személyesen is ismerek, az sajnos érthető okok miatt nem vehet részt a dologban.
2. Minden olyan ötlet, ami szerepelni fog a kész feliratban, és nem én találtam ki, két pontot kap.
3. Minden helyesírási/nyelvhelyességi hozzászólás, ami alapján javítok, egy pontot kap (akkor is, ha a végső korrektúránál magamtól is javítottam volna).
4. Azonos hozzászólásokért, ötletért az időben első hozzászóló kap pontot, akkor is, ha például egyszerre publikálom a két hozzászólást (vagyis biztosan nem egymásról lesik).
5. A komment hangvétele a pontozást nem befolyásolja.

És igen, így is némileg igazságtalan lesz, mert lehet, hogy valakinek tök jó ötletei vannak, csak a forgalmazó nem fogadja el, vagy túl hosszú feliratba, de az élethez szerencse is kell. A pontozás aktuális állása itt tekinthető meg, fejlécben az aktuális állás dátumával. Ha valaki úgy érzi, benne kellene lennie, vagy több pontot gyűjtött már, akkor jelezze levélben. Pontot veszíteni is lehet, ha egy ötlet mégis kigolyózódik valahogy. És én pontszámtól függetlenül nagyra értékelem mindenki ötletelését, és az előző postban felajánlott dolgokat tartom.

5 thoughts on “játék

 1. lucia

  ae: az előző, vagy eddig nem publikált posztokban foglaltakkal kapcsolatos zseniális ötletek átadása. (igazából úgy kezdődött az egész, hogy emberek már elkészült, kiadott fordításaimmal kapcsolatban ötleteltek itt sokszor, és eszembe jutott, hogy esetleg hasznosabb lenne, ha még leadás _előtt_ tennék ezt :))

  Kedvelés

 2. maszogep

  …engem is mindig el szokott önteni a hála magam iránt, hogy ennyire polihisztor vagyok. Az ufók meg már rég itt leselkednek, és a magyar nyelv gyönyörűségein edzenek. Például megpróbálják lefordítani angolra, hogy “szőrmentén”…

  Kedvelés

 3. little drama queen

  Olyan büszkévé tettél, hogy értem miről beszélsz :)
  Én azon szoktam gondolkozni, hogy ha én ufó lennék és meg akarnám ismerni az embereket, akkor simán regisztrálnék internetes helyekre és ott kommunikálnék velük. Aztán mindig eszembe jut, hogy ha tényleg vannak értelmes ufók, akkor ez már nyilván réges-rég eszükbe jutott… Innen lesz freaky… :)

  Kedvelés

 4. Mászógép

  Bámulatos, hol tart ma már a webkettő. A mozifilm forgalmazója a fordítós blogírón keresztül jutalmazza a kommentelőt. Hamarosan Locke és Démoszthenész is fel fog bukkanni a hálózaton, meglássátok szümtükkel.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.