a fiúmról, aki úgy gondolkozik, mint egy (praktikus) királyfi

Ja, de egyébként szokás szerint mélyebb dolgok is foglalkoztatnak, nem csak divatmán melegek, a múltkor is eltöprengtem azon, hogy Hamupipőke. Ugye van benne a királyfi, akinek annyira, de annyira megtetszik a lány, hogy vele táncol meg beszélget egész éjszaka, illetve úgy érzi, hogy annyira megismerte, hogy hajlandó az egész életét eltölteni vele, de akkor miért van szükség erre az egész cipős kavarásra? Ha ilyen komoly kapcsolatba kerültek, csak felismerné arcról, nem?

Ezeket a kérdéseket feltettem a fiúmnak, aki persze rögtön megmagyarázta, hogy az nem ám úgy volt, hogy a királyfi járkált a cipővel, hanem outsourcingolta a feladatot. Tökegyszerű, magyarázta, a cipőt berakta a 3d lézerszkennerbe, a nyers modellt
kicsit megdolgozta pro/engineer-ben, aztan warezolt mastercammal
legyártotta a szerszámpalyakat (a királyfi szerint a pro/e cam
modulja 3 axis fölött egy kalap szar, nem embernek való), majd kiadta Kínába a manufacturingot 2000 darabra.

Aztan postafordultával az agentjei szétszaladtak az országában fölpróbálni.

Mondjuk 10M populációból 5M nő, ebből legyen a fele kb hasonló életkorú, így 1250 próbára kell méretezni egy cipőt. Nyilvánvaló méretkülönbségek miatt húzzuk ki a felét, 625 föl-le húzast
szinte bármilyen alumínium nyersanyag is kibír számottevő kopás nelkül,
nem szükséges acélból gyártani.

(Igazából egyébként úgy kezdődött az egész, hogy szeretett volna magának (nem a királyfi, a fiúm) egy működő barlangászlámpát, és az elmúlt két éve nagyjából ezzel telt (na jó, közben a motorját is feltuningolta, most már nem 250 km/óra a maximális sebessége, hanem 350 km/óra, vagy valami ilyesmi, viszont olyan húszpercenként kell vele tankolni, mindegy, én ezt nem érthetem), többször átdizájnolta az egészet kívül-belül, hogy még kompaktabb legyen, ugyanakkor hűljön is rendesen, mostanra ott tartunk, hogy a tenyeremben elfér a lámpa, kábé nappali világosságot csinál bármelyik szobánkban, és már vannak rá megrendelők is, úgyhogy sorra gyártatja őket a fiúm Kínában. Továbbá minden mesét meg tud magyarázni gépészeti kontextusban).

7 thoughts on “a fiúmról, aki úgy gondolkozik, mint egy (praktikus) királyfi

 1. leiahercegno

  Nem kötözködésből, mert nagyon tetszik az érvelés (tipikus pasi), de miért Magyarország lakosságára számítottátok ki a cipőpróbálást? A sztori nem Meseországban játszódik? Vagy valahol Túl az Óperencián?

  Kedvelés

 2. lucia

  aureliano: touche (fiúm levele, linux), megkértem utólag, hogy küldje is el, amit mondott, mert kábé annyira emlékeztem belőle pontosan, hogy kínaiak :)

  ja, és nem karbid, de az elemrekeszt áramvonalasította, a sisak hátuljára lehet felerősíteni, hajlított izé, hogy rásimuljon.

  Kedvelés

 3. phzs

  Naszóval, ehhez most hozzá tudok szólni. A Hamupipőkében a cipő a vagina szimbóluma, tehát a mese tkp a szexuális összhang fontosságáról szól. Vagy mi. Vagy arról, hogy a házasság kezdete, a szüzesség elvesztése vért kiván.
  Mindegy, csak tocsogjon Freud-ban. Imádom. Komolyan ajánlom Bruno Betelheim: A mese és a bontakozó gyermeki lélek című könyvét.
  Ebből tanultam a legtöbbet a szülő-gyerek kapcsolatról. Kb. 30 %-ban ez a könyv felelős azért, hogy csak egy gyerekem van. 20%-ban az, hogy nekem nincs testvérem, 50%-ban pedig, hogy a férjemnek van. Így a jó.
  De a fiúd értelmezése ugyanúgy igaz lehet.

  Kedvelés

 4. aureliano

  Először azt akartam mondani, hogy zárójelezési hiba, de továbbolvasva minden nyitott zárójelnek megtaláltam a szintaktikailag helyes párját, úgyhogy nem mondom.
  Aztán azt akartam mondani, hogy a fiúd linux alól küldött leveléből vágtad át a dőlt betűs idézeteket, de aztán mégis felfedeztem az ékezeteket, pedig első olvasásra teljesen ékezetmentesnek tűnt, de aztán darabonként átnézve végül csak két hiányzó á-t tudtam megszámolni, úgyhogy most ezt sem mondhatom már.
  Ezek után már csak azt kérdezem, hogy a karbid (vagy víz?)tartályt is áramvonalasította?

  Kedvelés

 5. lucia

  nem drága, jóval olcsóbb, mintha itthon gyártatná, illetve valamivel gyorsabb is, szállítással együtt. szóval nem felvágásból gyártat ott :)

  Kedvelés

 6. hematoma

  hátez a gépészes dolog fúdenagyon teccik.
  ez a kínábangyártás ez komoly és működik és nagyondrága? ezt most a legkomolyabban kérdem.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.