szolgálati közl.

Április tizenhatodikán jelenik meg magyarul a Dexter darabokban Jeff Lindsaytől, az Agave kiadó jóvoltából, az én fordításomban. Az angol eredeti csak szeptemberben fog. Mert én ennyire gyorsan fordítok, ehhe, ehhe.

(Amúgy nem lesz rossz, csak szokás szerint kicsit elszállt, viszont akciódús, és hálistennek a harmadik kötet nyűglődős-önmarcangolós-misztikus történetvezetése is a múlté).

3 thoughts on “szolgálati közl.

 1. Ildi

  Na, jelentem, végeztem mind a néggyel, nyami-nyami. :) Nekem is jobban bejött a könyv, mint a sorozat, és JÓ a fordítás, igazán. Legjobban az alliterációk tetszettek (főleg, hogy észrevettem, pedig abszolút anti-irodalomtudós vagyok). Azokat nehéz volt átültetni?
  Az első két kötet talán jobb, a harmadik valóban túlzottan lélekelemzős, a negyediknek meg fura a befejezése… (A filmben amúgy mindig azt veszem észre, hogy az emlékeztető részeket az epizód elején mintha újrafordították volna és köszönőviszonyban sincs az eredeti szöveggel… érzékcsalódás?)
  Szóval köszi, hogy értesülhettem róla, elolvashattam, várom a következőket! :)

  Kedvelés

 2. lucia

  aha, ugyanaz a Dexter. az első évadban csak kisebb eltérések vannak (például az egész befejezés:)), de utána totál más irányba megy a sorozat a könyvekhez képest. eddig négy könyv van kint, lásd oldalt (az utolsót is kiteszem mindjárt), és Lindsay még írja tovább. nekem amúgy írásban jobban tetszett az egész, pedig nagy sorozatfüggő vagyok, de a Lilah-s dolog kiütötte nálam a biztosítékot, meg az apjával a kavarás, az annyira nem dexteres.

  Kedvelés

 3. Ildi

  Lucia, ez _az_ a Dexter? Ami a Viasaton megy? Úgy értem, persze, nyilván a könyv volt előbb, de én csak a sorozatot ismerem – és függök tőle. Erre pont befejeződött a nemtomhanyadik évad…
  Szóval asszem megveszem. :)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.