a fibrid hlottáról

Az egész úgy kezdődött, hogy kinéztem a gyereknek egy Graco travel systemes babakocsit, mert ugye az megfelelt a szempontjaimnak, de aztán történt egysmás, és valahogy átkerült az akta a fiúmhoz. A fiúm elkezdte tanulmányozni az autósülések fajtáinak témáját (ugye a travel system lényege, hogy a kocsihoz van autósülés, egyben hordozó, szóval nem kell a gyereket átrakosgatni, ha kocsiból ki, autóbabe), majd imígyen szóla: isofix.

Részemről meg az van, hogy én nagyon barátságos, kevéssé hisztis játékbaba vagyok (a fiúm megfogalmazásában), ha mínusz tíz fokban kell aludni a himalájában, vagy az erdő közepén sátorban, hát legyen, ha hónapokig reggel nyolctól éjfélig fordítanom kell, a hétvégéket is beleértve, no problem, ha koraszülött lesz hirtelen a gyermekem, that I can deal with, de időnként verejtékezve, rettegve ébredek arra, hogy úristen, már csak három év, és új útlevelet kell csináltatnom. Most pedig sokkal rosszabb határidő érkezett el, lejárt ugyanis a műszakija a Corollának, úgyhogy dráma volt itthon, hetekig sebzett arckifejezéssel mászkáltam (közben egy darabig sebzett farkcsonttal is, de az egy másik történet), és olyan benyomást keltettem, mint aki fekete fátylat visel, és, hogy brainoizt idézzem, fájnak benne a versek. Nem voltam jól, na. És akkor jött a fiúm részéről a mentő ötlet, miszerint egy csapással megoldhatom mindkettőnk problémáját (az övé a kocsimból ordítóan hiányzó isofix gyerekülés-csatlakozó volt, elvégre nem rögzíthetjük a biztonsági övvel, mint az állatok), mégpedig, hogy vegyek egy új autót.

Mivel a kocsikhoz kettőnk közül ő ért jobban, és én úgy éreztem, hogy azzal, hogy hetekig szorongtam a műszaki vizsga miatt, autóügyben kimerítettem az éves keretemet, rábíztam a választást. Annyi kérésem volt, hogy legyen piros, és legyen benne légkondi. A fiúm megesküdött, hogy ilyen autót, amiben ez a két paraméter találkozik, nem gyártanak, és közölte velem, hogy Aurist kell vennem, de inkább Priust, mert akkor lenne hibrid flottánk. És az ötajtós, belefér a babakocsi, és lenne hibrid flottánk, és automata váltós, és lenne hibrid flottánk, és van benne tolatókamera, és lenne hibrid flottánk. Ezt a hibrid flotta kifejezést majdnem annyiszor elismételte nekem, mint azt, hogy e-book, amikor költöztetett (egy idő után mintha kezdte volna unni a 128. könyvesdoboz felcipelését), de én is ráharaptam, mert úgy hangzik, mint amit valami sci-fiből vettek, illetve akkor majd lehet ilyen titkos, hibridflottás kézfogásunk is.

És ma megnéztük a Priust, meg a bizt. kedv. megnéztünk egy Aurist is, de engem megvett a hibridflotta, egyrészt, mert így környezetbarát leszek, másrészt,mert milyen kúl már, hogy az autóban van egy POWER gomb elől, és azzal indul, semmi kulcsozás, harmadrészt, mert az autó egy nagy elem, ha ottragadunk valahol a gyerekkel napokra, minimális benzinfogyasztással mehet a légkondi/fűtés és a notebookom (jobb mindenre időben felkészülni), és, ugye, a tolatókamera. Szóval, ha minden jól megy, nemsokára öt évre eladom magam.

Ja, és kijátszottam a rendszert, megúszom a műszaki vizsgát. Hahh!

10 thoughts on “a fibrid hlottáról

 1. lucia

  hát azt eladom valahogy. jó autó, most is azzal járok, csak a műszakihoz rá kellene költeni egy kis pénzt, és ahhoz már nincs kedvem, de főleg az ügyintézős részéhez.

  Kedvelés

 2. me

  Épp mostanában olvastam valahol, hogy a hibrid kocsik elemeinek az előállítása akkora környezetszennyezéssel jár, amennyit egy rendes motoros csak hosszú évek szorgalmas munkájával tud produkálni…

  Kedvelés

 3. lucia

  a flotta másik 50%-a az egy Lexus RX 400 SUV, a fiúmé, az egy álom, de az én anyagi lehetőségeimen nagyon kívül esik. szerintem ez a hibrideskedés megéri, mert amellett, hogy környezetbarát, csendes, városban keveset fogyaszt, de autópályán se vészes, és nekem nagyon számít, hogy akár napokig mehet a notebook és a légkondi a kocsi eleméről anélkül, hogy komolyabb mennyiségű benzint elvinne.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.