a hétvégéről (+/-)

A hétvégén két sikerélményem is volt, az egyik, hogy megjelent az egyik könyv, amit fordítottam (Jeff Lindsay: Dexter dühödt démonjai, aki ismeri a sorozatot, az tudja, miről van szó, aki nem, annak annyival tudnám jellemezni, hogy vicces-sorozatgyilkosos), bár ó, jaj, beleolvastam a honlapon, és csak az első pár oldalon egy általam fontosnak tartott félmondatot kihúztak belőle, meg volt egy másik baki is, de azért mégiscsak élmény. Most ott van a könyvesboltokban egy könyv, amiben benne van a nevem, és vérfolt van a borítóján, kívánni sem lehetne többet.

A másik az volt, hogy sikerült egyedül bevágnom egy Dupla Sajtos McRoyalt, pedig a kiszolgáló személyzet végigmérte a 46 kilómat, és megkérdezte, hogy nem akarok-e inkább valami mást, mert ez sok lesz, innentől kezdve viszont becsületbeliüggyé vált a dolog, és teljesítettem az magam által kitűzött célt. A sültkrumpli egy részét viszont otthagytam, mert azt senki nem vonta kétségbe, hogy meg tudom enni.

A hétvége maradék része őrült pakolással telt, sokkal több dolgom van, mint amennyit egy élet alatt fel lehet halmozni, pedig eddig úgy gondoltam, a könyveket és a ruhákat kivéve spártaian élek. Hát nem. Van például 35+ bögrém és poharam, pedig csak egy szám. Így jártam.

8 thoughts on “a hétvégéről (+/-)

 1. lacika

  Hát nem igérem, hogy a Dextert elolvasom, de a Terry Pratchett feltétlenül fogom.

  Az írásról jut eszembe. Hadd legyek megint egy kicsit struktív. Szóval ez a blogírás kérdés úgy (is) van, hogy egyrészt pozitivum, hogy akkor is lehet írni, amikor nincs penge szüzséje az embernek, de másfelől a rendszerességi kényszer meg is terhelheti a tehetséget.

  Eszembe jut egy részlet Karinthy Ferenc egy amerikai útibeszámolójából, most nincs a közelemben, úgyhogy csak nagyjából:

  “Tetszettek a karikán ugráló delfinek, a labdázó fókák, de legjobban az elektromos angolna. A napirend szerinti következő időpontban, mikor a közönség odagyűl, ápolója vastag szigetelő gumikesztyűben egy műhalat közelít felé. Lassan, nem sietve kelti fel az érdeklődését a csalira, közelebb és közelebb, és egyszercsak lecsap! Csattanás hallatszik, lámpák gyúlnak ki, amiket a hal által termelt áram táplál, és egy kijelző mutatja, mekkorát ütött: 650 Volt. Nem világcsúcs, de nem is rossz.

  Aztán a közönség szétoszlik, a hal elfekszik az akvárium alján. De nekem most a legkedvesebb, meghitten ismerős az állapota. Nem rajongják körül, nincsenek sikerei. Tölt.”

  Amúgy a kedvenc részem ez volt:

  “Azt vettem észre, hogy a szállodák között már nem találom meg az utat a tengerpartra. De hát nem is nagyon akarnak oda kimenni. Minek, amikor minden szállodának kiváló úszómedencéje van. Napozni sem kell kifeküdni, mert van szolárium.

  Megdarálják a krumplit, és újra összegyúrják krumpli alakúvá, így árusítják.”

  Kedvelés

 2. e.

  Lucia, baj van, nemtom, mit olvassak. Van hughlauriekönyv, meg van dexterkönyv is. (figyelem! párhuzam doktorházzal! egyszintrehelyezés meg minden!) Meg sztivönking közepén is vagyok. Sajnáljál. Kérjél bocsánatot. Teljesen megzavartál. Dextertakarokolvasni. Btw. jól teszem, ha még a sorozatnézés előtt elolvasom? :)

  Kedvelés

 3. h

  na erről is lecsúsztam b+
  épp a napokban akartalak figyelmeztetni, kicsit óvatosabban az utalásokkal, egyben felajánlani segítségemet 3d2 ügyben, mert gondolom azt is te
  kár h nem ment el mail, kár h semmi értelme a verbatim idekopizás kifejezésnek
  korábbi ülésfűtés, extrasavanyú, beteges humor stb ajánlat továbbra is élek, csak szóljál

  Kedvelés

 4. EmanOnLaer

  Dextert? Télleg? Na, most akkor még egy kicsit jobban is kíváncsi vagyok…

  ***
  tök jó ennyi bögre, egy hónapig nem kell mosogatni… mondjuk a 35+ az nemcsak egy szám, az igazából végtelen sok szám

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.