magasabbra a tetőt, ácsok

Hát az van, hogy megint ijesztő vagyok, a délelőttöt pld. takarítással töltöttem a munkahelyemen, mert erőt vett rajtam a takarítónőfogadás-szindróma, vagyis nem akarom, hogy az új titkárnő rendetlen irodával szembesüljön rögtön. Mániás viselkedésemnek a cég nagy része áldozatul esett, a pénzüggyel kiválogattattam az archiválandó aktáikat (éppen pénzügyi vezetőt keresünk, fel is merült bennem, hogy jelentkezem a pozícióra, mert nagyon jól el tudom irányítani az állományt, valamiért még az elmebeteg is előre köszön), sikerült ügyes marketinggel elpasszolnom egy használaton kívüli nagy, rézszínű, nehéz és indusztriális jellegű valamit, ami három éve itt hányódott a sarokban (úgyhogy amennyiben profilváltáson gondolkoznék, szerintem a salesesek között is lenne esélyem), és stílszerűen mindent a logisztika munkatársaival vitettem le az irattárba illetve a kukába. Dél körül feltűnt, hogy valahogy eltűntek körülőlem az emberek, ha véletlen meglátok egyet, az sem teremt velem szemkontaktust, illetve mintha a keresztnevüket is megváltoztatták volna. A takarítónő ezt azzal magyarázta, hogy "parancsolós" vagyok ma, majd elgondolkozva hozzátette, hogy soha nem látott még ilyen boldognak, és ennek nagyon örül.

És most megírom a titkárnő munkaköri leírását, remélem, ő is örül majd.

12 thoughts on “magasabbra a tetőt, ácsok

 1. juc

  na azért. :)
  de miért megy pszichológia végzettségű egyén titkárnőnek? nem gyanús ez? :)szerintem titokban fel fog mérni titeket. vigyázzatok, nehogy feljegyzéseket készítesen rólatok. :)))
  a százalékszámítás valóban nem atomtechnológia. (nagy kő esett le a szívemről)
  remélem, most már megfelelő egyént sikerült választani, bár nagyon szerettem olvasni az eddigi titkárnőkről szóló fejezeteket. most ez el fog maradni?! :(
  (nekem spéciel nem kellett számolnom semmit, de még a szájamat se kellett csücsöríteni, viszont megkérdezték, tudok-e angolul és értek-é a számítógéphez. sőt volt olyan hely, ahol túlképzettnek minősültem. lehet, hogy ott csücsöríteni kellett volna? :) )

  Kedvelés

 2. gargoyle

  nem lattam meg itt titkarnolenezos postot/kommentet, a kulonfele okbol alkalmatlan emberek voltak kritizalva eddig (:

  ez a “van ra gep” jo dolog, szerintem nem hatrany ha egy elvben eszmunkat igenylo allasban a jelolt tud osztani meg szorozni pl. azert az meg nem atomtechnologia, ha azt sem tudja mashol is bibi lesz. biztos akad olyan titkarnoi allas is ahol sosem kell szamolni, de szep szopos szajjal kell rendelkezni, ott biztos mas is a “logikai feladat” :D

  Kedvelés

 3. lucia

  juc: alapból egyáltalán nem néződnek le.

  nálunk is kaphatnak a tesztalanyok számológépet a kiszámoláshoz (bár olyan szám volt a tesztben, asszem, hogy 25%-os 60 bruttónak mennyi a nettója,és ehhez azért szerintem nem kell alkalmazott matematikusnak lenni:)), de 10 jelentkezőből 8 a tapasztalatok szerint azt sem tudja, milyen számokat üssön be a számológépbe, hogy kijöjjön az eredmény.

  Kedvelés

 4. juc

  Minek kiszámolni, ott van rá a gép, az megoldja. Én mindjárt elvéreznék nálatok. Matekből gyengén álltam. Utáltam mindig egyébként a mindenféle hülye feladatot az állásinterjúkon. :( Logika meg pláne. Inkább megyek takarítőnőnek. Vagy annak is kell tesztet megoldania? Például rakja össze a porszívót. (Ha fordítva rakja össze, mehet titkárnőnek:) )

  Kedvelés

 5. lucia

  vic: sztem van értelme, mi olyanokat szoktunk, hogy számolja ki egy x áfakulcsos bruttó ár nettóját (vagy fordítva), papíron, időkorlát nélkül, meg hogy válogassa ki egy tálcáról,hogy mit vinne be a vendégnek, aki teát kért (milyen csészét/alátétet választ, üvegben viszi-e be a citromlét, stb.), volt régebben egy tesztünk is mindenféle logikai feladványokkal. az ilyesmiből hamar kiderül sztem, hogy mennyi józan paraszti esze (jó értelemben) van az illetőnek, persze lámpalázas jelöltek hátrányban.

  Kedvelés

 6. vic

  titkárnőknek lehet állásinterjún próbafeladatot adni? Van értelme? most keresünk új irodavezetőt. Nem lehet sok különbség titkárnő/recepciós/irodavezető közt..

  Kedvelés

 7. vylana

  Ha a blogodon keresztül próbálna valaki a pénzügyi vezetői állásra jelentkezni, az kizáró ok? Merthogy egy barátom épp váltani szeretne, és, ahol ilyen emberek dolgoznak, mint Te, az igencsak vonzó munkahely lehet.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.