a fan életmódról

Tegnap ugyan nem voltunk kocsmában a glóriával mégsem, mert későinek találtam a f10-es időpontot, amikorra be tudott volna szorítani a roxtár után, tekintve, hogy ma munka, de sebaj, van archív anyagom a témában.

A glória egyszer úgy mutatott be bennünket röviden, ám lényegretörően egy újdonsült ismerősnek, hogy kettőnk közül ő a bunkó, én meg az udvarias barátnője vagyok. A két héttel ezelőtti koncerteseményen viszont kicsit úgy éreztem, kezdi elveszíteni lényének fent definiált esszenciáját, ugyanis kicsit sem alázott le, amikor úgy köszöntem oda hozzá és hardcore rajongó barátaihoz, hogy hoztam mp3 játékost, ha esetleg szar lenne a zene, illetve arra sem szólt be, hogy a zenekar ötödik száma után mi kimentünk az L.-lel sörözni az előtérbe, ahol volt levegő. Mondtam is az L.-nek egyébként, hogy deja vum van, ugyanott, a Kultiban szoktam volt ugyanis eljátszani régebben, hogy megszerveztem a klubos mozizást, lebeszéltem a terembérletet, kiválasztottam és elvittem a filmet, kifizettettem a megjelentekkel a jegyet, majd a film kezdete után leültem az előtérben sörözni, és a későnjövőket is rábeszéltem, hogy maradjanak ott velem társaságul (természetesen miután ők is kifizették a jegyet, a létszámnak meg kellett lennie), inkább kölcsönadom majd a dvd-t.

Szóval kicsit úgy éreztem aznap este, hogy a glória indiszponált, ami nem is csoda, tekintve, hogy én később a kerthelyiségben 9 órára ültem tőle, a roxtár viszont, aki ritkábban ül vele egy légtérben, 1 órára, érthető, hogy nem rám figyelt (később exkuzálta magát, mondván, hogy mégsem kérhette meg a roxtárt, hogy üljön valami jobb helyre), de az azért már az ő ingerküszöbét is túllépte, amikor azzal a kéréssel fordultam hozzá, hogy most már vallja be, ugye az ülve gitározós fiúk végig ugyanazt a számot játszották. Ekkor felajánlotta, hogy rámönti a sörét, ha tovább beszélgetek vele, úgyhogy akkor inkább visszafordultam A pasijához, akivel motorokról csevegtünk. Ebben egyébként elméletileg elég jó vagyok, ugyanúgy, ahogy pl. sarokcsiszolókról is remekül tudok értekezni verbálisan, függetlenül attól, hogy ha elémraknának egyet, azt se tudnám, melyik az eleje, de a szókincsem a gyakorlatnak köszönhetően simán megvan hozzá.

Az este folyamán egyébként tiszteletbeli groupie is lettem, mindig oda kellett ugyanis menni a glóriával vagy a K. nevű barátnőjével a zenei együtteshez fotózkodás céljából (nálam volt fényképezőgép). Hajlandóságomtól a K. annyira meghatódott, hogy később megizente a glórián keresztül, miszerint ő is bármikor lefényképez engem azzal, akivel szeretném. Ennek megörültem, mondtam is rögtön, hogy Roger Waters, amire a glória azt válaszolta, hogy praktikus okokból rajongjak inkább a lukácslaciért, aki gyakrabban fellelhető hazánkban, mondhatni, a természetes előfordulási környezete. Nagylelkűen felajánlotta egyébként azt is, hogy legyek Motörhead rajongó, mert a Lemmy szívesen fotózkodik, de mivel Tankcsapdát például hallottam már, inkább az előbbire szavaztam. Csak arra kértem, hogy majd a K. mutassa meg nekem legyen szíves, hogy melyik a lukácslaci, mert nekem fogalmam sincs, hogy hogy néz ki (elképzeltem a jelenetet a K.-val, a vak barátnőm szeretne egy fotót, oda állj, lucia), ami a glóriát cseppet sokkolta, de hát ilyen vagyok. A múltkorjában például kérdezte valaki, hogy XY jó pasi-e, tök jó pasi feleltem, úgy fordít, akár egy isten (et il m'écrit. il écrit trés-bien, voyez-vous…comme un pirate, comme un bohémien, comme un homme*), mire visszakérdeztek, hogy jó, jó, de hogy néz ki? Hát azt nem tudom, feleltem, még soha nem találkoztunk. Hát így vagyok én valahogy a rajongással.

Szóval a glória meg nem bunkó mostanában, de végül is, ez még belefér. Lehetne rosszabb is.

* "És ír nekem, nagyon jól ír, nézd…mint egy kalóz, mint egy csavargó, mint egy férfi" (valamelyik Thackeray-ból)

2 thoughts on “a fan életmódról

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.