a traumatikus élmények szerepéről a személyiségzavarokban

Az a helyzet, hogy valószínűleg disszociatív személyiségzavarban szenvedek. Van egy másik személyiségem ugyanis, aki mindig megment, nevezzük mondjuk Eufrozinának, vagy inkább Lujzának.

A tegnap reggelem ugyanis nagyon rettenetesen indult, mondtam is az L.-nek este, amikor azzal indított, hogy milyen szar napja volt, hogy én nem tudom, mit akar ezzel mondani, de nekem hajnalban négy óra alvás után másnaposan kellett bebicikliznem a munkahelyemre gyümölcsnapon, és utána NEM VOLT NET egész nap, na ezt überelje. A fiúm felajánlotta ugyan, hogy bevisz motorral, de van bennem tartás, Riddick se mondaná erre, hogy rendben, drágám, úgyis hánynom kell. Úgyhogy felültem a biciklire, és akkor belépett a képbe a Lujza, aki lazán végigtekert a dimbeken és a dombokon, a szintidőmön belül, fél kézzel integetve a szembejövő bringásoknak, mosolyogva, de persze amikor leszállt, én voltam képtelen felmenni a lépcsőn.

A másik ilyen az volt, amikor a Cora parkolójából felhívtam a fiúm, hogy most indulok haza, ő meg éppen akkor ért a kapuhoz, úgyhogy mondta, ha sietek, megvár. Ekkor kiderült, hogy aszinkronizálódott a riasztós pittyegőm, úgyhogy hatástalanítani kéne a berendezést, ami rögtön három problémát is felvetett számomra: nem tudom ugyanis kinyitni a motorháztetőt, fogalmam sincs, hol van a motorházban a riasztó kupakja (egy 3 cm átmérőjű jelöletlen kis basz), illetve nem tudom lezárni a motorháztetőt (szét van emésztődve kissé a zárja, a fiúm negyedórákat szokott benne preciziósan kotorászni, hogy sikerüljön). Na, a Lujza ezeket nagyjából két és fél perc alatt megoldotta, nem lehetett több, mert a művelet elején parkolt le tőlem nem messze egy egyedülálló férfiember, és mire odajött megkérdezni, hogy segíthet-e, már éppen csaptuk le a fedelet (mint kiderült, a fél méterről való leejtés elég precíziós módszer ahhoz, hogy úgy maradjon hazáig). Csak a Lujza lehetett, mert nekem azóta sincs lövésem se, hogy hol van a motorházban a riasztó.

Ja, és természetesen az is a Lujza volt, aki megette a fiúm utolsó Bounty csokiját.

18 thoughts on “a traumatikus élmények szerepéről a személyiségzavarokban

 1. lucia

  Macaroon:

  1. ne akard, hogy beszéljek róla :) mármint a diétáról. mindenesetre én is kb 10 kg-t híztam az elmúlt 4 évben, ebből kb 4 lement mostanra, a többin dolgozom, bicajjal is.

  2. hát, azt neked kell tudnod, hogy belefér-e. :)

  3. igen. mindennek. :)

  Kedvelés

 2. gargoyle

  na tessek, csajom 1 oraja a darkshopot bujja. mondjuk mak hogy nem 10 evvel ezelott szoltal neki errol az oldalrol, mert akkor meg most is nyogne a csalad a hazra felvett jelzalogot (:

  Kedvelés

 3. Macaroon

  Röviden és tömören, ha úgy érzed aránytalan a 160 centidhez a segged (kurvakevés 50 kiló a 160 centihez, de nem basztatlak többet ma már:-), márpedig nem ez a megoldás, mert nem kilóban fog átformálódni, de őszintén mondom, te tudod! ;-)
  Amúgy ja, ebből a legnehezebb fogyni, a nagyok pikk pakk ledobnak 10-20 kilókat. Én meg csak ámulok az 5 éve rámragadt plusztízemmel, vázze.

  Kedvelés

 4. lucia

  spamdog: 8 nap / 1 kg, de a legrosszabb szakaszban vagyok, ennyiből megy le a legnehezebben, 55-ből bármikor le tudok fogyni 3 kilót egy hét alatt.

  Kedvelés

 5. Macaroon

  Azt külön nem értettem, hogy a te alkatoddal minek is az a 90 nap? ;-) Nekem amúgy kétszer sikerült nekifutnom mindkétszer kb 3 napig bírtam, de tényleg nem azért mert halálra zabáltam volna magam utána, hanem mert nem bírom hús+zöldség nélkül, így maradok a lókárbos megoldásnál:-) (amúgy élek halok a sörért, de én nem 51 vagyok:-)

  Kedvelés

 6. lucia

  na de vasárnap, amikor söröztem, pont szénhidrát napom volt. mondjuk ezt a nem sörözhetek dolgot amúgy is szándékosan próbáltam nem észrevenni az elválasztós leírásában (51-ről 48-ra csak lemegyek így is), úgyhogy kérlek, többet ne hívd fel rá a figyelmemet :)

  és mondom, nem én bicikliztem, a Lujza volt az :)

  Kedvelés

 7. Macaroon

  Felhívnám a figyelmed, hogy a 90 napos diéta alatt csak szénhidrát napon mehet a sör, akkor is max egy üveggel:-))) Még szerencse, hogy leszoktattam magam (csak és kizárólag nagyon komoly érvek esetén*), és elvagyok borozgatva is, azt meg beillesztettem (váháá) a low card menümbe, így fogyok el szépen lassan, megmaradva alkoholistának:-)
  *például amikor a Szigeten több liternyi tömény után még mindig tökjózan és hullafáradt voltam, használtam a nedűt, higyjétek el, jobb az energiaitaloknál is:-)
  Bringázni másnaposan NEM! :-)

  Kedvelés

 8. hunterspirit

  és teljesen szórakoztató a maga precizitásával (ha a fiúdnak nem jutna eszébe szülinapod alkalmából megkérni lujzát, hogy költözzön hozzátok, nyugodtan szólhatsz, és akkor kap egy szép maid-ruhát meg bóbitát és végre lesz,aki rendben tartsa a szobákat ^^)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.