a feminizmusról

Hát az van, hogy itt kiderült rólam, hogy feministának tűnő lány vagyok, amit simán fel fogok majd használni a glóriával szemben, ha legközelebb megvádol azzal, hogy túl udvarias vagyok az emberekkel, vagy a szememre hányja a lakkcipőmet, mert olyan nincsen, hogy valaki egy túl udvarias, lakkcipős típusú lány, és ugyanakkor bunkó feministának tűnik, ezt neki is be kell látnia.

De nem ez a lényeg, hanem ami miatt a fiúmat is bökdöstem tegnap vigyorogva, és mondtam neki, hogy azt írták rólam, hogy bringás csaj vagyok, ráadásul egy kerékpáros topikban, mire ő azt felelte, hogy nem, drágám (a drágámat konkrétan nem mondta, de olyan volt a hangja), az nem egy kerékpáros topik, az a kerékpáros topik. Amiben engem bringás csajnak neveztek, mondtam már?

Na jó, az indexes videós feltételezés egy kicsit rosszul esett, beismerem, mert ugyan elméletben egyszer a kanapén megtanultam már biciklit szerelni (elméleti szakember vagyok, elméletben motorozni is tudok például), saját pumpám is van, de eddig akárhányszor helyzet volt, fél percen belül leállt mellettem egy kedves biciklis fiú és meghívott egy sörre visszarakta / meghúzta / egyéb misztikus dolgokat csinált vele, szóval nem jellemző rám a szituáció.

15 thoughts on “a feminizmusról

 1. arnold

  lucia nem akarlak lehangolni cseppet sem de szerintem azért mondták, hogy bringás csaj vagy, mert kb ennyit látnak, amikor a blogodat olvassák, figyelj, mutatom:

  “… blah blah blah KERÉKPÁR blah blah blaah yadda yadda KERÉKPÁR KERÉKPÁR blah blah …”

  ezt totál nem rosszból mondom, például én is ilyen vagyok, csak más kulcsszavakkal.

  Kedvelés

 2. gargoyle

  en mar a lelek definiciojanal elakadtam, szoval sosem fogom megerteni az interszubjektivitast. pedig jot tenne a tarsadalmi megbecsulesemnek ha idonkent mondatban hasznalnam…

  Kedvelés

 3. lucia

  biztos vagyok benne, hogy annak az álláspontnak is van legalább egy pici létjogosultsága, hogy nem, a többi “ember” csak a felhasználói felület része (a szórakoztató faktort biztosítják). vagy legalább páran közülük.

  Kedvelés

 4. r.a

  Számítottam a kérdésre.
  Több álláspont van: 1. igen, és ezt tudhatjuk (bizonyíthatjuk) is. 2. igen, de ezt bizonyítani nem tudjuk, de azért eléggé valószínű. 3. igen, de ezt nem lehet bizonyítani, csak praktikus elfogadni.
  És van a 4., ami szerint rosszul van feltéve a kérdés. Én ezt vallom teljes szívemből. (A következő vonalak között: az egész test-lélek elgondolás, aminek a keretei között feltesszük ezt a kérdést, alapjaiban elhibázott.)

  Kedvelés

 5. r.a

  az interszubjektivitás nem bonyolult, csak direkt ijesztő neve van neki. ismeretterjesztek: két dolgot nevezünk így

  1. az a tény, hogy nem egyedül vagyok a világban, hanem rajtam kívül vannak még többé-kevésbé hasonló lények, akik mind (többségükben) szubjektumok, nem csak objektumok.
  2. az a probléma, hogy ez ugyan triviális, mégis a fogalmi apparátusunk mintha mégse lenne képes rendesen számot adni a dologról. (lásd például: hát hisz a többi embernek csak a testét látom, honnan tudhatom, hogy azokhoz a testekhez is ugyanúgy kapcsolódik lélek, mint ahogy az én testemhez az én lelkem?)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.