az öregedésről

Tegnap meg, amikor úgy döntöttünk, hogy most már felmegyünk az emeletre, mert lent hideg van, ráadásul felinstalláltak egy zenekart, akkor azt mondta nekünk az a két szimpatikus, ismeretlen fiú az asztalunknál, hogy ne menjünk már, vagy pedig később jöjjünk vissza meghallgatni a zenei formációt. Erre megkérdeztem, hogy végül is kik fognak játszani, ha idadnád a kabátomat légysziköszi, azt felelték, hogy pontosan nem tudják, ők a Gömöri Péter (?) miatt jöttek, akit ismernek. Akkor a glória is megkérdezte, hogy basszgitáros-e a Gömöri, mire mondták, hogy igen, és én nagyon büszke voltam rá, utána viszont sajnálatos módon tovább fejtette a témát, hogy az-e, aki az Eddában játszott, mire a fiúk olyan arccal közölték, hogy nem, nem az, ezután már csak annyit mondott, hogy kérlek, lucia, most menjünk nagyon gyorsan el innen.

Aztán fent az emeleten mondtam neki, hogy ez nekem nem esett jól, és menjen vissza, és kérdezze meg a fiúktól, hogy a Kispál és a Borzban se játszott-e ez a Gömöri, hogy nehogy azt higgyék, hogy mi csak egyetlen magyar zenei formációt ismerünk, és az is az Edda. A glória erre visszakérdezett – néha gyanús, hogy a szarkazmus fegyverét próbálja bevetni ellenem – hogy nem lenne-e jobb, ha azt mondaná, amikor visszamegy, hogy figyeljetek, a barátnőm tudta ám, hogy ez nem az eddás Gömöri, csak nem volt ideje szólni, én meg mondtam neki, hogy ez is jó terv, de aztán extrapolálta a lehetséges folytatásokat az eddigi tapasztalataink alapján (azért ragadnak ránk a másikról dolgok), és azt mondta, hogy az nem jó, mert akkor meg fogják hívni őt a fiúk egy sörre, és ott fognak nevetgélni, és egy idő után én is lemegyek, és engem is meghívnak egy sörre, és aztán olyan későn fogunk hazamenni, hogy nem lesz erőnk hajat mosni, és másnap büdösek leszünk, és hányni fogunk, kinek kell ez. Úgyhogy fent maradtunk.

(Amúgy kicsit hülyén érzem már magam, hogy mindig a glóriáról írok, de neki ugye van élete, én meg leginkább csak fordítok mostanában, miközben belülről titkos féreg foga rág, és ebből az alaphelyzetből nehéz sztorit kihozni.)

18 thoughts on “az öregedésről

 1. lucia

  isolde: nem gondoltam, hogy kritikának szánod. a témáról jut eszembe, az elméleted a vásárlásról, mint a bogyógyűjtögetés kortárs megfelelőjéről nagyon tetszett, terjesztem is.

  Kedvelés

 2. isolde

  lucia: ja, nem kritikának szántam, a blog nyilvánvalóan nem arra való, hogy az ember a magánéletét teregesse. de az örömvásárlással nagyon tudok empatizálni, sztem pl az én idegenbe szakadt magányomat is oldaná, ha megjönne az ösztöndíjam és vehetnék pár emily-s felsőt.

  Kedvelés

 3. lucia

  spárga: magánéleti izé lásd mint fent, új fogamzásgátlót is szándékozom felíratni a nőgyógyászommal, amint sikerül elkapnom azt a pár órát, amikor éppen prezentábilisek a vonatkozó testrészeim (nem folyik belőlük semmi). a hiteles problémakörben meg azt utálom a legjobban, hogy nem mehetek el comfort shoppingolni a pénzhiány okozta stressz oldásaképpen (bár dacból a héten csakazértis a drágábbik kukoricakonzervet vettem, a d’aucyt, pedig volt bonduelle is, ettől egy kicsit lenyugodtam).

  Kedvelés

 4. lucia

  isolde: szívesen meghallgatnám a tutit, de ez olyan téma, amit csak személyesen, úgyhogy ha hazajössz, és még lesz magánéleti problémám (esetleg magánéletem), akkor majd elmondom. amúgy kábé csak annyi, hogy az elmúlt hónapban veszekedtünk először, de akkor már rögtön másodszor és harmadszor is, piszlicsáré dolgokon, de én az ilyesmitől elkezdek kombinálni rögvest. (mondjuk az a vicces része volt, hogy a fiúm utólag teljesen elképedt azon az állításomon, hogy mi veszekedtünk volna, de mondtam neki, hogy ha sírok, és látványosan bevágva az ajtót kiviharzok, azt vegye nyugodtan ráutaló jelnek).

  Kedvelés

 5. spárga

  Hiába, érdemes elolvasni a kommenteket, ha az embert érdekli, mi van veled. Foggátlót hagyd a francba és térj vissza a régihez vagy mittudomén, a hitel (bár nekem ilyen pont nincs, csak havi 90e lakásra meg 45e kocsira)meg volt, van, lesz, olyan még nem volt, hogy sose lett volna. A magánéleti izét esetleg leírhatnád úgy, mint ami egy ismerőssel történt, mi meg adhatnánk okos tanácsokat!

  Kedvelés

 6. isolde

  lucia, az a-hitel arra valo, hogy minuszban legyen, amint ez a neveben is benne van, az enyem pl ugy van jopar eve, egy ido utan megszokja az ember, ne aggodj. akkor viszont nem jo neked az a fogamzasgatlo, szedjel masikat, lehetoleg trifazisost, ha ez nem az. a nogyogyaszok mindig azt mondjak, hogy nem baj, szedje tovabb, de sztem az hulyeseg. a maganeleti problemadhoz nem tudok hozzaszolni, mert tul keves reszletet kozolsz, pedig szivesen megmondtam volna arra is a tutit, amint ez termeszetem :)

  Kedvelés

 7. lucia

  isolde: egyrészt magánéleti problémákon rágódom, amikről még az is kiderülhet, hogy vihar a biliben komolyságúak, másrészt nyomaszt, hogy a bankszámlámra éppen hogy csak vissza tudom rakni így India után és az év elején az a-hitel nullázásához szükséges összeget, harmadrészt baromira elegem van abból, hogy az új fogamzásgátlóm óta többet vérzek egy hónapban, mint nem, lassan már piros csíkot húzok magam után (ha már így megkérdezted:), negyedrészt ua. okból megnőtt a mellem, ami lehet, hogy így önmagában nem tűnik tragikusnak, de én a régit már szerettem, megszoktam, elfogadtam. ezek miatt nem vagyok én mostanában felhőtlenül boldog, kacagva szökdécselős.

  Kedvelés

 8. ujlakas

  Azért pl a TFT display fordítási lehetőségeinek nyelvészeti, irodalmi és egyben szociológiai vonatkozásait lehetne hosszasan fejtegetni, nem?:)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.