A tojásos nokedli az meg szintén egy ördögi szerkezet, akárcsak az internet, viszont sokkal kevésbé egzakt. Az a szerencsém, hogy nokedlit magában már tudok csinálni, különben eleve ott elakadtam volna, hogy nincs két egyforma recept abból a szempontból, hogy tejet vagy vizet kell-e önteni a tojások mellé, és milyen arányban (ez amúgy sem bonyolult kérdés nálunk, mert a fiúm tejallergiás, én nem szeretem magában, úgyhogy nem tartunk ilyet otthon, csak ha palacsinta), nem beszélve arról az önmaga farkába harapó kígyóhoz hasonlatos utasításról, hogy "és akkor keverje a tésztát nokedlisűrűségűre".
Mindegy, a nokedlit akadály nélkül vettem, de aztán jött a trükkös része, hogy a felvert tojásokat serpenyőben kevergessem, amíg az egyharmada meg nem szilárdul. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én nem tudom megállapítani a tojás egyharmadát serpenyőben, úgyhogy csak saccperkábé időpontban dobtam bele a nokit, de akkor jött a végső csapás, hogy most süssem készre, vagyis kész előtt egy kicsivel álljak meg, mert még szilárdul a stuff azután is, hogy leveszem a tűzről, arról viszont nem szólt a fáma, hogy miből tudom, hogy kész van, meg hogy meg kell-e barnuljon a tojás, vagy maradjon sárga, ahogy én a rántottát szeretem, és elgondolkoztam azon, hogy az élet mennyi dilemma és választási helyzet, majd ráébredtem, hogy vannak olyan döntési szituációk, amikor maga a döntés elodázása is egy választás, ami kizárja a többit, úgyhogy levettem a tűzről az ételt, a fiúm meg megette mind, pedig nem adtam hozzá húst (a salátaléhez sem mellékeltek mennyiségi adatokat, de azt legalább lehet kóstolgatni), úgyhogy annyira rossz nem lehetett.
De azért szerintem nem ártana a recepteket is szabályozni fogyasztóvédelmi szempontból ezekben a stresszes időkben, biztos kevesebb lenne a családon belüli erőszak.
Addig irkaltal tojasosnokedlit, amig megkivantam es csinaltam a hetvegere.
Nalam extrakat is tartalmazott, mert sutottem ala fustolt szalonnat (erdemes kiprobalni) abba forgattam a galuskakat, es ra a tojast. Ja es tonkolylisztet is tettem bele.
Nem mind persze mert akkor csak kopog a tanyeron, de semmilyen eletforma nem fogyasztja el..
Tejfolos fokhagymas uborkasalata volt hozza…
Francnak kell ilyeneket irni, megeheztem, pedig ejfelkor mar nem eszem. Ehh..
KedvelésKedvelés
hee ez nem er, koveteljuk a bonuszbejegyzest is. sokat tudok am olvasni egyben, akar szotagolas nelkul is (:
KedvelésKedvelés
Én végigolvastam :-) Mázlim volt :-)
KedvelésKedvelés
mademoiselle: kint volt, azóta tagoltam is, csak a pasim azt mondta, ezt nem lehet végigolvasni, olyan hosszú.
KedvelésKedvelés
gargoyle: igen, a mérnökös főzősről egyszer én is csináltam egy bejegyzést.
KedvelésKedvelés
OK, állati fáradt vagyok, de ötperce még tényleg kint volt egy hosszú-hosszú és némiképp tagolatlan bejegyzés, vagy már delirálok? Csak mert néha előfordul, hogy álmodok valamit, ami félelmetesen valóságos, és totál belepasszol a napi ügymenetembe, és az is lehet, hogy tulajdonképp a kommantolást is csak álmodom…
KedvelésKedvelés
ez a tema (nem a tojasosnokedli egzaktan, de a talanyos es osszevissza receptek) nemreg elokerult a kispadon is (: lehet neked is az ott felmerult receptformak (folyamatabra) illetve oldal lenne a megfelelo (http://www.cookingforengineers.com/)
http://kispad.hu/bilagit/200702/indonez-ananasz-curry-pajri-nenas.html
KedvelésKedvelés
én is így tudtam eddig, de a biztonság kedvéért előásott receptben az volt, hogy kezdjük el, mint a rántottát, és amikor az egyharmada megszilárdult, öntsük bele a nokedlit, és finom lett így is.
KedvelésKedvelés
A tojásos nokedlinél a _nokedlire_ kell ütni a tojást, nem fordítva!
KedvelésKedvelés