a tavaszról

A tojásos nokedli az meg szintén egy ördögi szerkezet, akárcsak az internet, viszont sokkal kevésbé egzakt. Az a szerencsém, hogy nokedlit magában már tudok csinálni, különben eleve ott elakadtam volna, hogy nincs két egyforma recept abból a szempontból, hogy tejet vagy vizet kell-e önteni a tojások mellé, és milyen arányban (ez amúgy sem bonyolult kérdés nálunk, mert a fiúm tejallergiás, én nem szeretem magában, úgyhogy nem tartunk ilyet otthon, csak ha palacsinta), nem beszélve arról az önmaga farkába harapó kígyóhoz hasonlatos utasításról, hogy "és akkor keverje a tésztát nokedlisűrűségűre".

Mindegy, a nokedlit akadály nélkül vettem, de aztán jött a trükkös része, hogy a felvert tojásokat serpenyőben kevergessem, amíg az egyharmada meg nem szilárdul. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én nem tudom megállapítani a tojás egyharmadát serpenyőben, úgyhogy csak saccperkábé  időpontban dobtam bele a nokit, de akkor jött a végső csapás, hogy most süssem készre, vagyis kész előtt egy kicsivel álljak meg, mert még szilárdul a stuff azután is, hogy leveszem a tűzről, arról viszont nem szólt a fáma, hogy miből tudom, hogy kész van, meg hogy meg kell-e barnuljon a tojás, vagy maradjon sárga, ahogy én a rántottát szeretem, és elgondolkoztam azon, hogy az élet mennyi dilemma és választási helyzet, majd ráébredtem, hogy vannak olyan döntési szituációk, amikor maga a döntés elodázása is egy választás, ami kizárja a többit, úgyhogy levettem a tűzről az ételt, a fiúm meg megette mind, pedig nem adtam hozzá húst (a salátaléhez sem mellékeltek mennyiségi adatokat, de azt legalább lehet kóstolgatni), úgyhogy annyira rossz nem lehetett.

De azért szerintem nem ártana a recepteket is szabályozni fogyasztóvédelmi szempontból ezekben a stresszes időkben, biztos kevesebb lenne a családon belüli erőszak.

Reklámok

9 thoughts on “a tavaszról

  1. CuCrassus

    Addig irkaltal tojasosnokedlit, amig megkivantam es csinaltam a hetvegere.
    Nalam extrakat is tartalmazott, mert sutottem ala fustolt szalonnat (erdemes kiprobalni) abba forgattam a galuskakat, es ra a tojast. Ja es tonkolylisztet is tettem bele.
    Nem mind persze mert akkor csak kopog a tanyeron, de semmilyen eletforma nem fogyasztja el..
    Tejfolos fokhagymas uborkasalata volt hozza…
    Francnak kell ilyeneket irni, megeheztem, pedig ejfelkor mar nem eszem. Ehh..

  2. mademoiselle

    OK, állati fáradt vagyok, de ötperce még tényleg kint volt egy hosszú-hosszú és némiképp tagolatlan bejegyzés, vagy már delirálok? Csak mert néha előfordul, hogy álmodok valamit, ami félelmetesen valóságos, és totál belepasszol a napi ügymenetembe, és az is lehet, hogy tulajdonképp a kommantolást is csak álmodom…

  3. lucia

    én is így tudtam eddig, de a biztonság kedvéért előásott receptben az volt, hogy kezdjük el, mint a rántottát, és amikor az egyharmada megszilárdult, öntsük bele a nokedlit, és finom lett így is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s