lakni fogunk

Tegnap a fiúm fogta magát, és csak úgy vett egy telket.

Na jó, nem csak úgy, mert a telekvásárlást több olyan alkalom is megelőzte, amikor kimentünk a faluba az "A" telkekhez, aztán átmentünk a "B"- hez meg a "C"-hez, aztán visszamentünk az "A"-hoz és megbeszéltük, hogy ez nagyon be lesz építve, és itt olyan emberek fognak lakni, akik görsíznek, meg ilyenek, és akkor megint visszamentünk a "B"-"C" tengelyre, majd a "C"-t megközelítettük földútról is, meg ilyenek. És az sem igaz, hogy teljesen megvette, mert még csak az előleget fizette be rá, de az már majdnem olyan.

Szóval a telek, az úgy néz ki, hogy csak egy kerítésszomszédunk lesz, viszont két utcánk, és egyik oldalról egy nagy, "régészeti terület"-ként definiált mező határol majd bennünket, meg kilátunk a szépségeszöld smaragd dombokra, illetve aranyló búzamezőkre, meg a jegenyesorra, ami a régi, föld típusú országutat fogja közre, szóval tiszta romantika az egész. Magát a telekre szánt házat a fiúm az építész ismerősével tervezi, akivel egy húron pendülnek, én meg felakadt szemekkel csodálom zsenijüket. A következő sarokpontok biztosak egyelőre:

 • a kertbe beszerzünk majd egy profi fűnyírót (szerintem egyébként erre ment ki az egész telekvásárlás dolog);
 • a ház egyszintes, egy légterű lesz, helyenként akár 6 méteres belmagassággal, különösebb belső elválasztó falak nélkül, leszámítva az előszobát. Előszoba azért kell, hogy az embert levetkőzés után, nyugodtabb körülmények között csapja meg belépéskor a "tyű, de nagy tér egyben!" érzése;
 • a villanyos hálózat igen bonyolult rendszer lesz, lényeg, hogy minden lámpa mindenhonnan le- és felkapcsolható legyen, illetve a lényeges dolgok – általam követhetetlen algoritmus szerint – alternatív áramforrásokra is rá lesznek kötve, hogy például áramszünet esetén se maradjunk a mindkettőnk számára létfontosságú internet nélkül;
 • a fürdőszobában minden az életnagyságúnál egy picit nagyobb lesz, de méretarányos. Erre azért van szükség, mert a fiúm szerint tök vicces lesz majd, ahogy valaki meglátja távolról, ahonnan egy normális fürdőszobának tűnik, majd odamegy, és nem érti, hogy most mi van.

Én igazából csak a kerttel szemben támasztottam elvárásokat, miszerint 1. legyen benne temető, 2. legyen benne málnabokor, 3. legyen benne esetleg cseresznyefa, 4. legyen benne egy kiscica. A cseresznyefa egyelőre tárgyalás alapját képezi, a többi kívánalmam indokoltnak találtatott, és elfogadtatott.

21 thoughts on “lakni fogunk

 1. zsoltu

  dobok neked linkeket a házhoz.
  http://reggeli.freeblog.hu/archives/2006/08/12/jatsszal/
  ez csak úgy tetszik.

  http://reggeli.freeblog.hu/archives/2006/07/06/konicsiva_szakamoto_szan/
  ez még jobban.

  http://www.pto.hu/post/1/528
  ebből pedig azt tessék megnézni, ahogy a fürdőt megoldják egy térben. az, hogy a hagyományos fürdőtálca helyett kavics van, nagyon tetszik – kérdés, hogy attól, hogy nedves marad, hogy nem gombásodik be. ezt nem tudom, de biztos megoldható, szóval nekem ez nagyon tetszett, praktikus.
  de ha építenék, biztos a kettes link szerinti házat csinálnék, nagy tér, minimális cuccokkal.
  és lenne nagy üveg és lenne nagy fal – a magas fal mondjuk – ami belül terméskő részben.

  (és a pókon nem állok, csaka létrán, a pókon állni nem félek, ha eljutok odáig, de inkább nem, mert a pókból akármi lehet, aminek halálos a csípése, vagy csak rádmászikk és megesz. bocsánat, tudom, nem jó, de ez van.)

  Kedvelés

 2. lacika

  – Édesem, ebbe a sarokba kéne állítanunk valami szép tárgyat dísznek.
  – Hát tegyünk ide egy vázát.
  – Milyen vázát?
  – Valakinek a csontvázát.

  Kedvelés

 3. zsoltu

  na jó, értem én, nálunk sztenderd a négy macska egy kutya felállás (meg 104 hal a tóban, de az mellékes és fogy is, olyankor halszagú cili mosolya), de volt már 9 macska is, szóval ha az mind utánam jönne, akkor mint hosszú rakomány, nehéz lenne sarkonfordulni.

  amúgy, ahogy mondod, borzas “boogie” bertalan az egyke valóban koslatós, vállról indítós macska. a többi mindig lerázza, unják két óra után a játékot.

  Kedvelés

 4. lucia

  zsoltu: van énnekem ám most is macskám, csak a szüleimnél lakik, meg volt már előtte is pár darab, ismerem, hogy hogy működnek. egyébként tényleg jó fej a kétmacskás felállás, csak akkor kevésbé emberesek – az enyim meg olyan, hogy jön utánam a lakásban, mint egy kiskutya, ha kikiabálok a kertbe, akkor szalad haza, és ha fürdök, akkor végig figyel aggódó pofával a kád mellől. a két macska meg inkább egymással foglalkozik, bár annak is megvan az előnye.

  Kedvelés

 5. lucia

  Jamesch: az anyagiak általában nem szempont a pasimnak, ha játszani akar, és neki ez tetszik. a hálószoba egyébként ilyen külön galériarészen lesz valszeg, a belmagasság meg nem egyforma lesz, hanem ferdetetős (1 db ferde tetőszárny). fürdőszobafalakat én is igényeltem, de amikor legutóbb konzultáltunk, akkor az volt az ötlet, hogy a fürdőszoba legyen egyben a hálószobával a galérián, külön falak nélkül.

  Kedvelés

 6. Jamesch

  Az mér jó hogy nagy a belmagasága a háznak, értem hogy fílinges, de anyagilag nem a legjobb befektetés sztem. Az egytér is fasza, de gondolom ijen wc meg háló azé külön, nem?

  Kedvelés

 7. JamesTKirk

  A telken ahol építkeztünk 2 darab cseresznyefa volt (meg előtte dzsungel), az egyik pont a leendő ház helyén, öreg is volt, beteg is állítólag, ennek ellenére nagyon finom cseresznye nőtt rajta, de ki kellett vágni.
  A másik a ház előtt volt, frankón takart az utca felől. Nincs is annál jobb, amikor 6-7 méter magasan imbolyogva kimászok egy vékony ágon, és próbálom felidézni, mit is mondott Yoda Luke Skywalkernek, mire is kell koncentrálni, ha nem érem el :-)
  Aztán ezt is ki kellett vágni pár éve, mert állítólag beteg volt. A gyökerét nem szedtük ki, megmaradt emléknek. Azóta sajnálom, ahányszor eszembe jut mikor körbetologatom a fűnyíróval a tönköt, egész halott lett tőle a kert…
  Ne hagyd magad, ha kell a cseresznyefa! :-)

  Kedvelés

 8. zsoltu

  eperfát tégy az utcádra. de nálunk van a kertben, én ezt a lepusztítást nem értem, itt semmi baj nincs.

  ha metszed, akkor szuperjó fáid lehetnek, ha úgy alakítod, hogy ne kelljen nagyon magasra menni a termésért és át tudja a nap járni az ágakat.

  macska: nagyon jó dolog. ne egyet szerezz be, hanem tesókat. egyrészt sokkal jobb látvány, hogy játszódnak együtt, másrészt kevesebb baj van két macskával mint egy macskával mert két macska egymással van elfoglalva, míg egy unatkozik és akkor jön a roncsítás, karmolás, miegyéb. a macskák egymást tanítják a merrehányméterre, így fél év alatt szuperjófej macskáid lesznek, ha a tesók együtt jönnek. csak ezt ajánlom, nálunk 2 tesó pár volt sokáig. (most az egyik meghalt, így egy újat kellett beszerezni, és ez az új ez hülyébb is, mert nincs kortársa, így nehezebben szocializálódik…)

  Kedvelés

 9. aureliano

  A temető azért jó ötlet, mert akkor kriptára kérhettek engedélyt, ott meg nem szőröznek annyit a gázművek, és ráadásul felépíthetitek temetési segélyből.

  Kedvelés

 10. lucia

  cinty: az eperről elnevezett fának gyümölcsét nagyon szeretem, útba is esik pár, emiatt idénykor kb 45 perccel később is szoktam hazaérni, mint egyébként. viszont tényleg lepusztít maga alatt mindent, másrészt meg nem is tudom, hogy kertészeti forgalomban lehet-e kapni egyáltalán olyat. de rajta van a listámon.

  Kedvelés

 11. cinty

  Esetleg eperfa?
  Szép nagyra megnő, emiatt kafa árnyékot ad, jól mászható és szintén finom a gyümölcse.
  És annyira már nem is gyakori manapság.
  Sajna van egy hibája, hogy ha nincs róla a termése lelegelve, akkor azt szépen széthullajtja maga alatt, ami már annyira nem guszta.

  Kedvelés

 12. lucia

  zsoltu, szerintem meg a pókon azért ne féljél. a cseresznyefa meg ezek szerint veszélyesebb, mint egy cápa. amúgy metszés van tervbe véve.

  Kedvelés

 13. zsoltu

  sajna lacikának a cseresznyefával igaza van, amikor engem leütött a nyárfa, akkor a kórházban mellettem 3 ember feküdt, mind cseresznyéről esett le.
  ez kiküszöbölhető, ha
  1. metszed a fát és nem hagyod az égig nőni
  2. nem mászol rá, hanem létrázol.

  engem ez utóbbiból az taszít, hogy létra. a pók és a létra, amin félek. nagy magasságtól se, körfolyosótól se, semmitől – létra.

  tehát összefoglalva: cseresznye szuperjó, ha permetezed, és ha formázod a koronáját. (ez majd minden fára igaz persze)

  Kedvelés

 14. lacika

  Biztos tetszett neki az a poén, amikor az előtérben csöng egy telefon, a háttérből odajön egy szereplő, felveszi, és csak akkor látszik, hogy a kagyló fél méteres. Több filmben is volt, pl. a “Top Secret”-ben is, meg a “Parker Lewis Can’t Lose”-ban is, utóbbiban jobban, mert ott Mikey-t a főnöke terrorizálta, így ezt mintegy szimbolizálta, tehát a poén nem volt “üres”.
  (A Parker-ben az volt a kedvencem, amikor Jerry-t, mert ő a legkisebb, leküldték az alagsorba. Ő félt, ezért a kabátja alól előhúzott egy kis játékmackót, és azt magához szorítva ment le. Egyszercsak beleütközött egy csontvázba, megijedt, mire reflexszerű mozdulattal eldugta a kis játékmackót, és előhúzott egy sokkal nagyobbat.)
  Ja, a cseresznyefa nagyon veszélyes, mert az ágak nem úgy törnek, mint a rendes fákon, hogy elkezd először recsegni-ropogni, hanem egyszercsak.

  Kedvelés

 15. lucia

  2. a meggyet nem szeretem. rumba meg veszünk a piacon. az viszont tök jó, hogy felmászni a cseresznyefára, és onnan szemezgetni.

  3. a fiúm semmitől nem fél, csak a víztől (hajmosás után több méteres távolságot szokott tőlem tartani), úgyhogy nem. meg nem is férne el.

  Kedvelés

 16. zsoltu

  1. leköptem a monitort és felnyihogtam, amit nem illik, kérlek fogalmazz másképp, mert így kisírom a szemem a röhögéstől.
  2. a meggyfa nem jönne jobban be? rumos meggyet csinálni nem nagy dolog, viszont téli estéken jó. a cseresznye ráadásul kukacosodik, a meggy kevésbé.
  3. tó nem lesz?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.