Ülünk itt békésen, fürdőzve a reggeli napfény sugaraiban, merengünk, én a láthatatlanság fizikáján*, Izolda meg azon, hogy végül is a Brad Pitt is csak olyan pasi, mint a többi, amikor is beállít két fiatal lány nagy pakkal, és megkérdezik, hova mehetnek masszírozni. Oké, mi panaszkodtunk múltkor a bérenkívüli juttatások hiányára, de nem tudtak volna chippendale fiúkat beszervezni inkább?

 

* Egyrészt ugye mindenki tudja, hogy a ruha nem válik láthatatlanná az emberrel, másrészt meg az is logikus, hogy ha valaki láthatatlan, akkor a fény törés nélkül halad át a testén. Viszont az emberi látáshoz mindenféleképpen szükséges valamiféle fénytörés. Konklúzió: lehet, hogy rengeteg pucér és vak láthatatlan ember rohangál körülöttünk.

2 thoughts on “

  1. András

    Nem úgy van az a láthatatlansággal. :)

    Amit te leírtál, az egy passzív rendszer, de lehetne aktív is: az illető testén nem áthalad a fény, hanem minden irányba azt a fényt sugározza ki, ami akkor haladna át az adott felületen, ha ő nem lenne ott. Kis realtime raytracing persze kell hozzá, de ezen igazán kár fennakadni. A modell vitathatatlan előnye amúgy, hogy megmagyarázza az álcázott predatorok körül látható vizuális artifacteket: egyszerűen nem tökéletes a raytracing.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.