erős indítás után az utazás mélypontja

Dover fehér szikláit gond nélkül elértük Lucien segítségével és minden átmeneti elmezavara ellenére (ebben nagy segítség volt, hogy ugyanazon az autópályán kellett haladni szigorú monoton tempóban dél felé).

IMG_4354   IMG_4349

A hazaúton szerencsére már a militáns komposok kedélye és agilitása is nyugvópontra hágott, úgyhogy nem gyújtottak fel minket időben felszállhattunk a kompra, ahol azonnal lecsaptam az első konnektorra, és a munkának szenteltem az életemnek ezen szakaszát (a sirályfotózós intermezzókat leszámítva), hogy ne azon idegeskedjek, hogy leszállás után már csak másfél óránk marad átjutni Franciaországon és Hollandián át a belgiumi Gentbe, ha időben be akarunk jelentkezni a szállodába (úgy, hogy Franciaországról és Hollandiáról Luciennek a tárhely szűkössége miatt fogalma sincsen).

IMG_4389   IMG_4393

Légvonalban olyan egy óra lett volna a szálloda, de én ismertem egy rövidebb utat (és tényleg csak pár kört tettünk meg néhány eldugottabb francia falu körforgalmában). Mivel ekkor már két hete folyamatosan ismeretlen terepen vezettem sok ezer kilométereket, kezdtem úgy lenni vele, mint a hegymászók a magashegyeken, amikor hirtelen beszélni kezd hozzájuk a lábujjuk, csak én Lucient próbáltam kidolgozott érveléssel meggyőzni arról, hogy ne rendőrsípoljon folyamatosan, ha gyorshajtok, mert sietünk.

Majdnem Brüsszelben szálltunk meg egyébként, csak arról lebeszélt valaki azzal az indoklással, hogy az olyan jó hely, hogy ő akarja megmutatni nekem. Gent is nagyon szép, turizmusra teljesen alkalmas hely, mint arról az internetről értesültem, ugyanis mi csak a Hotel Campanile-ig jutottunk el, amiről annyi jót tudok elmondani, hogy közel van az autópályához, és beengedtek minket.

Azt hiszem, ez volt az utunk mélypontja, ahol este még Sztahanovhoz hasonlóan nekünk is több gigát kellett volna a szálláson megmozgatnunk hivatásszerűen, de Internet csak nyomokban volt, úgyhogy kisétáltam az udvarra, és megpróbáltam romantikus hangulatba ringatni magam, miközben a Perseidák hullását figyelem. A romantikus hangulatban némileg akadályozott az előttem húsz méterre elhelyezett monumentális vegyi erőmű dübörgése, illetve a fényszmog, továbbá a másnapra várható német autópályák fenyegető réme, de azért tisztességgel kivártam a második hullócsillagot, mielőtt visszavonultam nettelen hajlékunk sivár kietlenségébe, és papírkönyvet olvastam, mint az állatok.

Gent számomra pillanatnyilag Belgium Nürnbergje, de aki bármi jót tud róla mondani, ne fogja vissza magát, meggyőzhető vagyok.

5 thoughts on “erős indítás után az utazás mélypontja

 1. neeev

  (long tail)
  Igen, a sirály az király. Én egy Kullaberg nevű helyen kísérleteztem vele mintegy 50 felvétel erejéig — eredménytelenül. A legjobbnál is jobb a tied, valószínűleg fotosoppoltad…
  ((Nem fotós olvasóknak: Hát, szóval az úgy van, hogy az autofókusz felejtős, mert a sirály az mozog. Fix távolságra beállít, rövid záridővel, kis blendével (nagy mélységélességgel) próbál eltalálni, mikor van a sirály jó helyen, és puff. Namármost a “jó hely” az minimum 20 maximum 40 méter — találd el. Luciáé is be van mozdulva egy egészen kicsit… Ja, és a rövid idő, meg a kis blende az verőfényt követel. Ha látsz éles képet sötétben repülő madárról, borulj le imához a fényképészért — vagy a high professional motion sensor riggért.))

  Kedvelés

 2. "saját levében"

  Igen, szuper hely! Mert élhető és elő (egészen kicsit mézeskalácsos) város. Ahol érződik az évszázadokkal ezelőtti kereskedőhangulat és annak kulturális öröksége, nagyon jó pralinésaik vannak és pl. a nagytemplomban csak úgy egy Van Eyck kép.
  “Papírkönyv”: 10 pont! (10-ből!)

  Kedvelés

 3. Sefule

  Gent szuper hely! Nem olyan mézeskalács, mint Bruges, de hasonlóan gyönyörű belváros, sokkal élhetőbb és emberibb, bulizósabb. És ez az a hely, ahol Leonard Cohen 2012-ben 1 hét alatt 5 teltházas koncertet adott, mert az elsőre 6 perc alatt, a másodikra 1 óra alatt fogytak el a jegyek <3 Nem az autópálya mellett kell lakni, hanem mondjuk egy hangulatos volt kolostorban a Monasterium PoortAckere-ben (ami ugyan mérsékelten komfortos, de nagyon hangulatos, és van wifi)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.